Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Αιμοδιψής " vampire " παιδοκτόνος, απήγαγε παιδιά στην Κένυα, έπινε το αίμα από τις φλέβες τους και τα εκτελούσε. Συνελήφθη, δραπέτευσε και θανατώθηκε από τους ντόπιους

Κένυα «αιμοδιψής βαμπίρ» παιδοκτόνος  που σκότωσε 10 παιδιά μέσα σε πέντε χρόνια, δραπέτευσε από τη φυλακή.

Ο 20χρονος Masten Milimo Wanjala (Γουαντζάλα) συνελήφθη στο Ναϊρόμπι τον Ιούλιο, αφού βρέθηκαν δύο πτώματα   και ομολόγησε ότι σκότωσε τα παιδιά.

θυμωμένος όχλος στην Κένυα εντόπισε τον δραπέτη  δολοφόνο και τον λίντσαρε.

Η αστυνομία είχε περιγράψει τον Ιούλιο τη σύλληψη του Wanjala ως ένα σημαντικό επίτευγμα στην έρευνα για μια σειρά από  εξαφανίσεις παιδιών στην ανατολική αφρικανική χώρα.

Νάρκωνε τα θύματα του, αποστράγγιζε το αίμα τους και το έπινε. Μερικά τα έπνιγε ενώ σε ανατριχιαστική ομολογία του, είπε ότι έπινε το αίμα από τις φλέβες τους, πριν να τα εκτελέσει.

Τα λείψανα τους πετάχτηκαν σε θαμνώδεις περιοχές, κοντά σε φυτείες καλαμποκιού, ενώ άλλα τα έριχνε μέσα σε αποχετεύσεις της πόλης και τα άφηνε να σαπίσουν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το πρώτο θύμα του Wanjala ήταν ένα 12χρονο κορίτσι που απήγαγε πριν από πέντε χρόνια στην κομητεία Machakos ανατολικά του Ναϊρόμπι.

ο Κυβερνήτης του Ναϊρόμπι, Μάικ Σόνκο, είχε προσφέρει μια αμοιβή 200.000 στερλίνες, σε όποιον μπορούσε να βοηθήσει τους αξιωματικούς στον εντοπισμό της Γουαντζάλα.

Ωστόσο ο δολοφόνος αναγνωρίστηκε από παιδιά στο αγροτικό του σπίτι στο Μπανγκόμα, πάνω από 250 μίλια από το αστυνομικό τμήμα Jogoo Road από το οποίο είχε δραπετεύσει.

«Προέρχεται από αυτήν την περιοχή και έτσι τα παιδιά τον είδαν και ήξεραν ότι ήταν αυτός και  όταν οι πληροφορίες διαδόθηκαν, οι ντόπιοι άρχισαν να τον καταδιώκουν», δήλωσε ο διαχειριστής της περιοχής Bonface Ndiema.

πτώματα αρκετών παιδιών που φοβούνται ότι πέθαναν στα χέρια του Wanjala δεν έχουν ακόμη βρεθεί.

Η αστυνομία προσπαθεί να εξακριβώσει αν ο Wanjala είχε συνεργούς του ή αν δούλευε μόνος του.

Τρεις αξιωματικοί που ήταν σε υπηρεσία στο αστυνομικό τμήμα του Ναϊρόμπι όπου κρατήθηκε συνελήφθησαν με τους ισχυρισμούς ότι είτε βοήθησαν είτε δεν προσπάθησαν να αποτρέψουν τη διαφυγή του.

Το δικαστήριο διέταξε την αποφυλάκισή τους με εγγύηση, καθώς ξεκινά η έρευνα για την απόδραση.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μπρούνο Σιόσο δήλωσε  ότι έχουν ξεκινήσει ιατροδικαστική έρευνα για την ταυτότητα του λιντσαρισμένου άνδρα.

Σε αρκετές περιπτώσεις ο βαμπίρ δολοφόνος προσπάθησε να πάρει λύτρα από τις απαγωγές των παιδιών.

Ζητούσε μεταξύ 200 £ και 330 £  από τους γονείς τους, με αντάλλαγμα την ελευθερία τους.

Ξεκίνησε να απαγάγει παιδιά και να πίνει το αίμα τους, από την ηλικία των 16 χρόνων του.

Το 2020, 242 παιδιά κάτω των 18 ετών - 125 κορίτσια και 117 αγόρια - αναφέρθηκαν αγνοούμενα, σύμφωνα με το Missing Child Kenya.

Τα περισσότερα επανενώθηκαν με τις οικογένειές τους, αλλά τουλάχιστον 10 βρέθηκαν νεκρά και 18 αγνοούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: