Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Καρπάθου. Επιβεβαιώνεται η ευρύτερη διέγερση στην περιοχή...

Η Ελλάδα συγκλονίστηκε από τον δεύτερο σεισμό μέσα σε μια εβδομάδα, καθώς σεισμική δόνηση μεγέθους 6,0 Ρίχτερ έπληξε τη Μεσόγειο στα ανοικτά της Τουρκίας και έγινε αισθητός ακόμη και στο Ισραήλ.

Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Καρπάθου.

Ο σεισμός, σύμφωνα με την πρώτη πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, είχε μέγεθος 6,1 Ρίχτερ και έγινε στις 08:32 το πρωί, στο θαλάσσιο χώρο 156 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Το εστιακό του βάθος ήταν μεταξύ 60-70 χιλιόμετρα.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην Κρήτη, κυρίως στο ανατολικό τμήμα του νησιού, μια εβδομάδα μόλις μετά τα 6,3 Ρίχτερ.

 το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο αναφέρει ότι το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται 298 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης του Ηρακλείου.

Επιβεβαιώνεται έτσι η ευρύτερη διέγερση στην περιοχή, κάτι που μπορεί να δώσει γεγονότα, στον θαλάσσιο χώρο.

επειδή είναι ένας σεισμός βάθους,  δεν αναμένεται κάποιο τσουνάμι ούτε ισχυροί μετασεισμοί».

Ταρακούνησε επίσης την κυπριακή πρωτεύουσα Λευκωσία, Βηρυτό, Κάιρο και άλλες πόλεις της Αιγύπτου (καθώς και το Τελ Αβίβ και τη Χάιφα στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά εδάφη).  

Διήρκεσε 30 δευτερόλεπτα», είπε ένας μάρτυρας από τη Λίνδο, στη Ρόδο, 

Ο σεισμός έρχεται μετά από δύο ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν την Κρήτη τις τελευταίες εβδομάδες, σκοτώνοντας έναν άνδρα, τραυματίζοντας δεκάδες άλλους και καταστρέφοντας εκατοντάδες κτίρια.  

Την περασμένη Τρίτη, ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών έπληξε την Κρήτη, αφήνοντας δεκάδες τραυματίες και κατεστραμμένα σπίτια στην γύρω περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: