Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Μεγάλη κατανάλωση τρωκτικών dormice, σε τελετουργίες και μυήσεις της Ιταλικής μαφίας Ndrangheta.Τι σηματοδοτεί το πιάτο με βάση το dormice, που προσφέρεται στους επισκέπτες της

Η Ιταλική μαφία Ndrangheta, η οποία διοικούσε το διεθνές κύκλωμα (και τη διαπραγμάτευση) σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών του Βατικανού.

 Συνδέεται με τον Μπους, το Χόλιγουντ, τη CIA, τους ευρωπαίους βασιλείς και το νησί Έπσταϊν,

παράξενες τελετουργίες

Οι μυήσεις ακολουθούνται από μεγάλη κατανάλωση τρωκτικών.

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης έρευνας στην Delianova, στην επαρχία του Reggio Calabria, σε επιχείρηση κατά των ναρκωτικών, οι καραμπινιέροι βρήκαν 235 παγωμένους dormice στην κατάψυξη ενός σπιτιού.

Άλλοι ήταν ζωντανοί, σε κλουβιά, έτοιμοι για θανάτωση.

Πηγή 16-10-21

https://www.italy24news.com/local/225093.html

Το δείπνο με βάση το dormice, ένα προστατευόμενο ζώο (θεωρείται από ορισμένους ως απαγορευμένο φαγητό), δεν είναι ασυνήθιστο σε ορισμένες περιοχές της Καλαβρίας.

Είναι μια αρχαία παράδοση, ένα πιάτο που χρονολογείται από τους αρχαίους Ρωμαίους, υπάρχει και σε άλλες ιταλικές περιοχές και το οποίο στην Καλαβρία αφορά επίσης τις τελετές της 'Ντραγκέτα.

Είναι μια συνήθεια που έχει τις ρίζες της πάνω απ' όλα σε ορισμένες περιοχές, στο οροπέδιο Sila, στην περιοχή Cosentino και στα greenhouses όπου συναντώνται οι επαρχίες Reggio Calabria, Vibo Valentia και Catanzaro.

Σύμφωνα με μια αναφορά της Lav, της ένωσης κατά της ζωοτομίας, μόνο στον δήμο Guardavalle, στην επαρχία Catanzaro, αιχμαλωτίζονται 20.000 το χρόνο.

Μεγάλα δείπνα που βασίζονται στο τρωκτικό dormice, σε τηγάνι ή στιφάδο, ακολουθούν τα βαφτίσια, δηλαδή τις μυήσεις των νέων μελών της «Ndrangheta», ή τις συναντήσεις που επιβάλλουν συμμαχίες ή την επίλυση μιας διαφοράς.

Είναι επίσης το πιάτο που προσφέρεται στους επισκέπτες, ένα μήνυμα που συμβολίζει την υπεκφυγή του κρατικού νόμου, την ύπαρξη τοπικών κανόνων.

Πριν από δύο χρόνια, μια ομάδα θυγατρικών μιας «ντρίνας (ndrina)- μιας οικογένειας των» Ndrangheta - εντοπίστηκε ενώ κυνηγούσε dormices τη νύχτα: είχαν πιάσει 200 ​​από αυτούς. Το κυνήγι γίνεται πάντα τη νύχτα, όταν απαγορεύεται κάθε είδος κυνηγιού, ειδικά μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, όταν οι κοιτώνες προετοιμάζονται για χειμερία νάρκη.

"Τα so-called" που τρώγονται "είναι πολύ σημαντικά για την εγκληματική οργάνωση. Ο ίδιος κανόνας ισχύει για γάμους: η πρόσκληση ή ο αποκλεισμός έχει ακριβές νόημα.

Η «Ndrangheta» βασίζεται σε τελετουργίες και παραδόσεις, ορισμένες φαίνονται grotesque, αλλά πάντοτε χρησιμεύουν για την επιβολή κυρώσεων και αφοσίωσης.
Είναι μια εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο, η οποία έχει εδραιωθεί στη Βόρεια Ιταλία και τις Κάτω Χώρες, τη Γερμανία και τον Καναδά, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, που συμμετέχει σε διοικητικά συμβούλια και ελέγχει εταιρείες, που κερδίζουν τεράστια χρηματικά ποσά. Αλλά όπου κι αν βρίσκονται, οι οικογένειες ενισχύουν τον δεσμό με την επικράτεια των πατεράδων και των παππούδων τους.

Στις τσέπες ενός από τα θύματα της σφαγής του Ντούισμπουργκ (Duisburg massacre) στη Γερμανία, όπου στις 15 Αυγούστου 2007 σκοτώθηκαν έξι μέλη της οικογένειας Pelle-Vottari από συνεργάτες της 'ndrina Nirta-Strangio, βρέθηκε μια καμένη ιερή κάρτα, ένα σημάδι ότι ήταν "affiliation" τελετουργικό.

Επίσης στη Γερμανία, σε ένα μπαρ στο Σίνγκεν στη χώρα της Βάδης-Βυρτεμβέργης, έγινε μια συνάντηση της «Ντραγκέτα» που κινηματογραφήθηκε από την αστυνομία.

 Πριν ξεκινήσει ο επικεφαλής της ντρίνας, για να βαφτίσει τον τόπο, πρόφερε αυτές τις φράσεις: «Το βαφτίζω όπως το βάφτισαν οι τρεις μας ιππότες της Ισπανίας… οι τρεις μας ιππότες που έφυγαν από την Ισπανία, αν βάπτισαν με σίδερα και αλυσίδες, με σίδερα και αλυσίδες τον βαφτίζω... αν βάπτισαν με με σκοτεινές και εγκληματικές φυλακές, εγώ τον βαφτίζω».

Στην Ελβετία, στο Frauenfeld, επαναλήφθηκε μια άλλη συνάντηση. Εκεί, πριν ξεκινήσει, ο αρχηγός είπε: «Σε βαφτίζω χρησιμοποιώντας δεσμά και αλυσίδες, με τον ίδιο τρόπο που το είχαν κάνει οι ιππότες μας Osso, Mastrosso και Carcagnosso στην Ισπανία, το 1830, πριν τη σύλληψή τους στην Καλαβρία».

Είναι ένα παιδικό τραγούδι " nursery rhyme", ένας θρύλος που οι οικογένειες των 'Ndrangheta έχουν μεταφέρει για γενιές.

Οι Osso, Mastrosso και Carcagnosso ήταν Ισπανοί ιππότες που ήταν μέρος της Garduña, μιας μυστικής κοινωνίας του Τολέδο, που έφτασε στην Ιταλία το 1412, διέφυγαν επειδή ήταν ένοχοι για φόνο τιμής: είχαν σκοτώσει έναν άνθρωπο που είχε προσβάλει μία από τις αδελφές τους.

Σύμφωνα με το μύθο, έμειναν 9 χρόνια, 11 μήνες και 29 ημέρες στο νησί Favignana, μπροστά στο Trapani, στη Σικελία, από το οποίο στη συνέχεια έφυγαν αφού έγραψαν τους κανόνες της εταιρείας, δηλαδή τους νόμους της Μαφίας. Πήγαν στη Σικελία, την Καλαβρία και την Καμπανία όπου ίδρυσαν τη Μαφία, την «Ντραγκέτα και την Καμόρα».

Σύμφωνα με άλλες πεποιθήσεις, τόσο της «Ndrangheta όσο και της Camorra, ο Osso αντιπροσωπεύει τον Ιησού Χριστό, ο Carcagnosso τον Άγιο Πέτρο και ο Mastrosso τον Άγιο Μιχαήλ τον Αρχάγγελο. «Είναι μια φανταστική ιστορία που έχει σκοπό ταυτότητας (identity purpose)», εξηγεί ο Σικόντε. «Τα παιδιά της Ndrangheta μεγαλώνουν ακούγοντας αυτό το παραμύθι όπως και άλλα μεγαλώνουν με την Κοκκινοσκουφίτσα.

Οι νεαροί οπαδοί της 'Ντραγκέτα θα πειστούν έτσι ότι κατάγονται από μια ευγενή καταγωγή, τους τρεις ιππότες, και ότι έχουν καθήκον τιμής και όχι ότι είναι απλοί εγκληματίες. Είναι η ίδια ιστορία της Σικελίας Beati Paoli, της αίρεσης των εκδικητών. Μάλλον δεν υπήρξαν ποτέ, αλλά η μαφία το έχει παραδώσει ως ένδειξη ότι ανήκει σε μια ευγενή καταγωγή».

Ο Nicola Gratteri, δικαστής που ασχολήθηκε για χρόνια στον αγώνα κατά της «Ndrangheta», εξήγησε: «Κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο στο ιερό της Madonna di Polsi στην καρδιά του Aspromonte, στον δήμο San Luca, οι ηγέτες της Μαφίας συναντώνται για να συζητήσουν εγκληματικές στρατηγικές. Θεωρείται ιερός τόπος όχι μόνο για τους προσκυνητές αλλά και για τους «Ντραγκέτα. Συναντώνται στο Πόλσι γιατί είναι το μέρος όπου φυλάσσονται τα 12  γραμμένοι κανόνες της «Ντραγκέτα

Ο μετανοημένος Antonio Belnome, «Ndranghetista από το Giussano, στην επαρχία της Monza και της Brianza, έγραψε σε ένα μνημόσυνο: «Μόλις ενταχθείς στην Ndrangheta δεν θα μπορέσεις να βγεις έξω. Είναι σαν ναρκωτικό για ναρκομανή, μπαίνει στο δέρμα και στο αίμα σου, αποκτάς τη νοοτροπία του, γίνεσαι όλο και πιο αδίστακτος. Μόλις φτάσετε στην κορυφή, τελείωσε: δεν μπορείτε πλέον να εμπιστευτείτε κανέναν, πρέπει να κοιτάξετε πάνω από τον ώμο σας, να μετακινηθείτε από το ένα μέρος στο άλλο, να φύγετε από τους εχθρούς. Και στο τέλος βρίσκεσαι μόνος, χωρίς οικογένεια και χωρίς φίλους».

 περισσότερα

22-10-21

https://www.ilpost.it/2021/10/22/ndrangheta-ghiri-riti-tradizioni/

======

Σύμφωνα με την ιταλική οργάνωση προστασίας της άγριας ζωής Lipu, οι λαθροκυνηγοί παγιδεύουν παράνομα τα νυχτερινά προστατευόμενα είδη στα δάση των λόφων Aspromonte και τα πωλούν σε μαφιόζους και εστιατόρια.

Λέγεται ότι τα αφεντικά της «Ndrangheta - νονοί και ηγέτες της "οικογένειας"- λαμβάνουν τις πιο σημαντικές αποφάσεις τους μπροστά σε ένα πιάτο dormice , ανέφερε η ιταλική εφημερίδα Il Corriere della Sera.

Ο βρώσιμος dormice ήταν μια λιχουδιά στην αρχαία Ρώμη. Τα πάχυναν σε κλουβιά προτού τα σκοτώσουν, τα γδάρουν και τα γεμίσουν με κιμά χοιρινού, αλεσμένο κουκουνάρι και σκόρδο και στη συνέχεια τα έψηναν.

Τρώγονται ακόμα στην Κροατία και τη Σλοβενία.

Η  Ndrangheta είναι μια από τις πλουσιότερες εγκληματικές ομάδες στον κόσμο, που δρα από την Καλαβρία στη νότια Ιταλία.

Για χρόνια, έφεραν κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική και κάνναβη από τη Βόρεια Αφρική στην Ευρώπη.

17-10-21

https://www.bbc.com/news/world-europe-58938494

Δεν υπάρχουν σχόλια: