Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Σουηδική Αρχή Υγείας: Το εμβόλιο Moderna δεν ισχύει πλέον για άτομα που γεννήθηκαν το 1991 ή αργότερα. Το εμβόλιο μπορεί να προκαλέσει περικαρδίτιδα ή μυοκαρδίτιδα, κυρίως στα νεαρά άτομα

Ο Σουηδικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει ότι ο εμβολιασμός με το εμβόλιο Moderna θα ανασταλεί για άτομα που γεννήθηκαν το 1991 και αργότερα.

Ο λόγος για την απόφαση είναι ότι έχει σημειωθεί ότι το εμβόλιο μπορεί να προκαλέσει περικαρδίτιδα ή μυοκαρδίτιδα. Η παρενέργεια είναι συχνότερη στα νεαρά άτομα, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το εμβόλιο σταματά τώρα. Ωστόσο, η παρενέργεια είναι σπάνια.

Αντ 'αυτού, συνιστάται σε άτομα κάτω των 30 ετών να κάνουν το εμβόλιο του Pfizer.

Ο Σουηδός κρατικός επιδημιολόγος Anders Tegnell ανακοίνωσε  την Τετάρτη σχετικά με την απόφαση: 

-Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και ενεργούμε γρήγορα για να διασφαλίσουμε ότι τα εμβόλια κατά του Covid-19 είναι πάντα όσο το δυνατόν ασφαλέστερα και ταυτόχρονα παρέχουν αποτελεσματική προστασία κατά του covid-19, λέει ο Anders Tegnell, επικεφαλής τμήματος και κρατικός επιδημιολόγος στο Σουηδικό Δημόσιο Οργανισμός Υγείας, σε δελτίο τύπου.

Η σουηδική υγειονομική αρχή αποφάσισε την Τετάρτη ότι το εμβόλιο κορωνοϊού Moderna δεν είναι κατάλληλο για νέους που γεννήθηκαν το 1991 ή αργότερα. Πολύ μεγάλος ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας.

Η πιο συνηθισμένη περίπτωση φλεγμονής του καρδιακού μυός ή του περικαρδίου (μυοκαρδίτιδα ή περικαρδίτιδα) σε νεαρούς άνδρες λέγεται ότι προκαλείται από το εμβόλιο Moderna.

Ακόμα κι αν η παρενέργεια εμφανίζεται σπάνια, οι σουηδικές υγειονομικές αρχές (Folkhälsomyndigheten) αποφάσισαν την Τετάρτη να σταματήσουν τον εμβολιασμό με το εμβόλιο για όλα τα άτομα που γεννήθηκαν το 1991 ή αργότερα. Αντ 'αυτού, η ομάδα ατόμων ηλικίας 30 ετών και άνω λαμβάνει το εμβόλιο Biontech. 

Στη Σουηδία, περίπου το 64,2 % του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. 

Πληροφορίες:

Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα των εμβολίων για τον κορωνοϊό είναι αμφιλεγόμενα ζητήματα. Πολλοί ειδικοί στην επιστήμη, την πολιτική και τα μέσα ενημέρωσης τα αξιολογούν ως ασφαλή και αποτελεσματικά, καθώς αποτρέπουν σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο σοβαρής νόσου COVID-19 και τα οφέλη από τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού υπερτερούν των κινδύνων και των παρενεργειών. Οι μακροπρόθεσμες παρενέργειες των εμβολιασμών γενικά δεν είναι γνωστές. Κίνδυνοι όπως η επίδραση ADE (εξαρτώμενη από αντισώματα, στα γερμανικά: αντισώματα που ενισχύουν τη μόλυνση) δεν έχουν ακόμη παρατηρηθεί με δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων που χορηγούνται παγκοσμίως.

Το γεγονός ότι οι γονιδιακές αλληλουχίες από εμβόλια mRNA, για παράδειγμα, ενσωματώνονται στο ανθρώπινο DNA αποκλείεται επίσης από ειδικούς.

πηγή 6-10-21

https://de.rt.com/europa/125330-schwedisches-gesundheitsbehorde-moderna-impfstoff-nicht/

Δεν υπάρχουν σχόλια: