Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Ο κατά συρροή δολοφόνος François Verov, που όλη η Γαλλία αναζητούσε 35 χρόνια, αποδείχθηκε με τεστ DNA ότι, ήταν πρώην αστυνομικός.

Ο "Pockmarked" βρέθηκε από DNA.
Ο κατά συρροή δολοφόνος που όλη η Γαλλία αναζητούσε 35 χρόνια, αποδείχθηκε ότι ήταν πρώην αστυνομικός.

Η γαλλική αστυνομία χρησιμοποίησε ανάλυση DNA για τον εντοπισμό του βιαστή και σειριακού δολοφόνου με το παρατσούκλι « le Grêlé » , ο οποίος δεν είχε συλληφθεί για πάνω από 30 χρόνια. Αποδείχθηκε ότι ήταν ένας πρώην αστυνομικός ο Φρανσουά Βερόφ (François Verov) ο οποίος αυτοκτόνησε στα τέλη Σεπτεμβρίου.

O μανιακός δολοφόνος, τον οποίο κυνηγούσε η γαλλική αστυνομία εδώ και πολλά χρόνια, αποδείχθηκε ότι ήταν ο ίδιος, αξιωματικός της επιβολής του νόμου.

Κατηγορήθηκε για τουλάχιστον τρεις δολοφονίες και έξι βιασμούς, με πρώτο θύμα να είναι ένα 11χρονο κορίτσι. 

Ο "Βλογιοκομμένος"  (Pockmarked) διέπραξε τα εγκλήματά του μεταξύ 1986 και 1994 στο Παρίσι και τη γύρω περιοχή, αλλά κάθε φορά απέφευγε τη σύλληψη.

Μεταξύ των πιο διαβόητων εγκλημάτων του ήταν η απαγωγή, ο βιασμός και ο φόνος της 11χρονης Σεσίλ Μπλάουτς (Cecile Blauche) στην πόλη Φοντενμπλό (Fontainebleau) το 1986. Κάποτε το κορίτσι δεν πήγε στο σχολείο. Και σύντομα το σώμα της, καλυμμένο με ένα παλιό χαλί, βρέθηκε στο υπόγειο της πολυκατοικίας όπου ζούσε.

Τότε ήταν που το ψευδώνυμο Pockmarked αποδόθηκε στον εγκληματία. Ορισμένοι κάτοικοι του σπιτιού, συμπεριλαμβανομένου του αδελφού της δολοφονημένης Σεσίλ, κατέθεσαν ότι την ημέρα της εξαφάνισης της είδαν έναν άγνωστο στο ασανσέρ με ίχνη ακμής στο πρόσωπό του.

Η σύλληψη του Ριάμπι (Ryaby) έγινε ένα από τα καθήκοντα προτεραιότητας όχι μόνο για την Παριζιάνικη, αλλά για ολόκληρη τη γαλλική αστυνομία. Η Cecile Blauche σκοτώθηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα - ίχνη στραγγαλισμού και τραυματισμών από μαχαίρι βρέθηκαν στο σώμα της κοπέλας.

Για δεκαετίες, το αναγνωριστικό (identifier) του Ryaby κρεμόταν στον τοίχο των αστυνομικών τμημάτων του Παρισιού και σε πολλά άλλα μέρη της χώρας, αλλά, προφανώς, δεν καταρτίστηκε με ακρίβεια, καθώς κανένας από τους αστυνομικούς δεν μπόρεσε να προσδιορίσει (αναγνωρίσει) τον συνάδελφό του.

Επιπλέον, ο Verov εντάχθηκε στις τάξεις της απλής αστυνομίας το 1988, μετά το πρώτο έγκλημα του Ryaby. Πριν από αυτό, υπηρέτησε στη στρατιωτική χωροφυλακή. Τα τελευταία χρόνια, ο Verov είχε συνταξιοδοτηθεί.

Πώς βρέθηκε ο δολοφόνος

ήταν δυνατό να τελειώσει αυτή η υπόθεση μόνο λόγω του γεγονότος ότι η έρευνα αποφάσισε να ελέγξει όλους τους αστυνομικούς και τους αξιωματικούς της χωροφυλακής που εργάζονταν στο Παρίσι τα χρόνια των εγκλημάτων.

Το σκίτσο ταυτοποίησης του Ριαμπιί κρεμόταν στα γαλλικά αστυνομικά τμήματα για 35 χρόνια

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των συγγενών των θυμάτων πιστεύει ότι αυτό έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό. Σύμφωνα με τον ίδιο, πριν από πολλά χρόνια υπήρχαν λόγοι υποψίας ότι ο δράστης είχε σχέση με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Δεν άφησε σχεδόν κανένα ίχνος στον τόπο του εγκλήματος. η φύση των δολοφονιών έδειξε ότι ενεργούσε ένα άτομο που ήταν πολύ έμπειρο στις μεθόδους πρόκλησης πληγών. Επιπλέον, ορισμένα θύματα βιασμού είπαν ότι τα παρέσυρε με αστυνομική ταυτότητα.

Τον Σεπτέμβριο, εστάλησαν επιστολές σε 750 πρώην και νυν αστυνομικούς ζητώντας τους να εμφανιστούν και να υποβληθούν σε εξετάσεις DNA.

Στις 24 Σεπτεμβρίου, ο Φρανσουά Βερόφ έλαβε επίσης μια τέτοια επιστολή, του ανακοίνωσαν ότι σε πέντε ημέρες αναμενόταν στο εργαστήριο για ανάλυση.

Στις 27 Σεπτεμβρίου, η σύζυγος του Verov τον κήρυξε αγνοούμενο και σύντομα το πτώμα ενός 59χρονου άνδρα ανακαλύφθηκε σε ένα ενοικιαζόμενο διαμέρισμα στην πόλη Le Gru-du-Roi (Γκραού ντου Ρουά, ένα παραθαλάσσιο θέρετρο κοντά στο Μονπελιέ) στις ακτές της Μεσογείου της Γαλλίας.

Ένα από τα θύματα του βιασμού είπε στον ανακριτή ακόμη και τότε ότι είδε την αστυνομική ταυτότητα του βιαστή. Οι συγγενείς των θυμάτων του Ryaby σκοπεύουν να ξεκινήσουν την έρευνα, η οποία θα διαπιστώσει γιατί αυτή η μαρτυρία δεν εξετάστηκε αμέσως διεξοδικά

Αυτοκτόνησε, αφήνοντας ένα σημείωμα στο οποίο παραδέχεται ότι είναι ο Pockmarked.

Η αστυνομία έχει ήδη επιβεβαιώσει την αλήθεια του μηνύματος του άνδρα συγκρίνοντας το DNA και τα δακτυλικά του αποτυπώματα με δείγματα που έχουν μείνει στον τόπο του εγκλήματος.

στο σημείωμα αναφέρει ότι σταμάτησε να κάνει εγκλήματα, από τότε που γνώρισε τη σύζυγο του, το 1997, με την οποία απέκτησε δυο παιδιά...

Οι γιατροί πιστεύουν ότι ο θάνατος συνέβη αφού ο Verov πήρε μεγάλη δόση ναρκωτικών μαζί με αλκοόλ. 

Η μεταθανάτια ανάλυση DNA ενός πρώην αστυνομικού βοήθησε να διαπιστωθεί η εμπλοκή του σε μια σειρά εγκλημάτων πριν από 30 χρόνια:

Η δολοφονία της 11χρονης Σεσίλ Μπλους, 1986.

Δολοφονία του 38χρονου Gilles Politi και της συντρόφου του, Γερμανίδας Irmgard Müller, 1987.

Η δολοφονία της 19χρονης Karin Leroy, 1994. Εξαφανίστηκε στο δρόμο για το σχολείο. Το σώμα της βρέθηκε περισσότερο από ένα μήνα αργότερα στις παρυφές του δάσους.

Ο βιασμός μιας 26χρονης γυναίκας από τη Γερμανία και δύο κοριτσιών 14 και 11 ετών (το έτος των εγκλημάτων αυτών δεν διευκρινίστηκε). Ένα από τα θύματα αποκάλυψε τότε για πρώτη φορά ότι ο βιαστής είχε αυτοπροσδιοριστεί ως αστυνομικός.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής αυτοκτονίας δεν αποκαλύφθηκε, αλλά σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, επικαλούμενα τις πηγές τους, ο Βέροφ είπε ότι διέπραξε όλα τα εγκλήματα παρορμητικά, αλλά αργότερα μπόρεσε να συγκεντρωθεί και να σταματήσει τους φόνους.

Στην επιστολή του, περιγράφει εν μέρει τα ίδια τα εγκλήματα, αλλά δεν λέει λέξη για τα θύματά του.

Ο Φρανσουά Βερόφ εντάχθηκε στις αρχές επιβολής του νόμου το 1983 και υπηρέτησε ως μοτοσικλετιστής στη Ρεπουμπλικανική Φρουρά μέχρι το 1988 και στη συνέχεια μετατάχθηκε στην αστυνομία, όπου ήταν επίσης motorcyclist sentry στο τμήμα Μπους ντι Ρον (Bouches-du-Rhone)  Μετά από αυτό, ο άνδρας έγινε διοικητής μιας από τις ταξιαρχίες στην πόλη του Μονπελιέ, αλλά το 2019 αποσύρθηκε λόγω ατυχήματος.

Ο δικηγόρος των οικογενειών των θυμάτων λέει ότι σκοπεύει να επιδιώξει την επανάληψη των ερευνών για όλα τα άλυτα εγκλήματα κατά την περίοδο που η μέθοδος της συγκριτικής ανάλυσης DNA δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη.

πηγή 1-10-21

https://www.bbc.com/russian/news-58751051

Η εφαρμογή τεχνικών γενετικής ταυτοποίησης , που εισήχθη στη Γαλλία τη δεκαετία του 1990 , επικυρώνει τους διασταυρωμένους ελέγχους που καθιερώθηκαν από τους ερευνητές με άλλες ποινικές υποθέσεις και αποκαλύπτει νέα στοιχεία. 

Η υπόθεση Cécile Bloch είναι μια ποινική υπόθεση που ξεκίνησε στο Παρίσι , Γαλλία , στις 5 Μαΐου 1986.

Η μητέρα της πέθανε δυο χρόνια μετά σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα

ο πατέρας της Jean-Pierre Bloch άνοιξε  τον ιστότοπο www.cecilebloch.com όπου καταγγέλει τις θεσμικές δεισλειτουργίες 

του αγώνα κατά της παιδοφιλίας. Το 2011 πέθανε από θλίψη, χωρίς να μάθει το πραγματικό πρόσωπο του δολοφόνου της κόρης του

περισσότερα στον σύνδεσμο

https://fr.wikipedia.org/wiki/Affaire_C%C3%A9cile_Bloch

σχετικό 

Η δολοφονία της Sarah Everard: Ο πρώην αστυνομικός Wayne Cousins ​​καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη
Στο Λονδίνο, σημειώθηκε άλλη μια μεγάλης φήμης δολοφονία μιας γυναίκας. Τι είναι γνωστό για αυτόν;
κριτική για την αστυνομία και συζήτηση για την ασφάλεια των γυναικών. τι οδήγησε στη δολοφονία της Sarah Everard;

=========
σχετική μας ανάρτηση με αναφορά στις Οργανικές Πύλες, τους επιτυχημένους ψυχασθενείς, τα ζόμπι που έγιναν πύλες εισόδου, για αλλόκοσμα όντα του αστρικού πεδίου, τα τέλεια ανθρώπινα άψυχα μιμίδια που "ξεσκέπασε" ο ψυχίατρος Hervey M. Cleckley

20 Νοεμβρίου 2019

Η ποιότητα των φίλων μας και όχι η ποσότητα, είναι το κλειδί για την ευτυχία. Επιτυχημένοι ψυχασθενείς ή "Οργανικές Πύλες" που επηρεάζουν καταστροφικά το περιβάλλον μας.Το δίλημμα του ψυχιάτρου Hervey M. Cleckley για την μάσκα υγιούς προσωπικότητας που εμφανίζει μια Οργανική Πύλη, κατά την ψυχιατρική εξέταση...

https://hellenicrevenge.blogspot.com/2019/11/hervey-m-cleckley.html

============

Μερικοί λένε ότι είναι σαν να περιβάλλονται από άψυχους ανθρώπους που ζουν μεταξύ μας.

Χρησιμοποιούν τις λέξεις ψυχοπαθείς, ζόμπι, ή και ερπετοειδή για να τους περιγράψουν.

Κάποιες θεωρίες τους αποκαλούν Organic Portals «Οργανικές Πύλες» που τις συναντούμε με διαφορετικά ονόματα όπως "επιτυχημένοι ψυχασθενείς" "προαδαμικοί" "ανθρώπινα μιμίδια" κλπ. Αποκαλούνται "Πύλες" γιατί μέσα από αυτές περνούν διάφορα όντα του Αστρικού πεδίου.

είναι πιο έτοιμες για κατάληψη από όντα διαφορετικού DNA ή διαφορετικής πυκνότητας (αλλόκοσμα όντα, Βολαδόρες και Άρχοντες κάθε βαθμίδας...)

Περιγράφονται στο βιβλίο "The Mask of Sanity" που γράφτηκε από τον Αμερικανό ψυχίατρο Hervey M. Cleckley  και δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 1941

Ο τίτλος αναφέρεται στην νορμάλ (υγιούς προσωπικότητας) "μάσκα " που ωστόσο κρύβει την ψυχική διαταραχή του ψυχοπαθητικού προσώπου.

 Ο Cleckley περιγράφει αυτόν τον ψυχοπαθητικό άνθρωπο ως ένα τέλειο ανθρώπινο μιμίδιο, ενός ατόμου που λειτουργεί φυσιολογικά και αυτό το μιμίδιο είναι ικανό να καλύψει ή να συγκαλύψει τη θεμελιώδη έλλειψη εσωτερικής δομής της προσωπικότητας του. Να συγκαλύψει ένα εσωτερικό χάος που οδηγεί σε επανειλημμένως σκόπιμη καταστροφική συμπεριφορά, συχνά και αυτοκαταστροφική...

Οι οργανικές πύλες εξυπηρετούν μια συγκεκριμένη λειτουργία στο μεγάλο σχέδιο ύπαρξης. Δεν μπορούν να είναι τίποτα άλλο παρά αυτό.

Αναφέρεται ότι υπάρχουν πιθανώς 3 δισεκατομμύρια οργανικές πύλες που μοιράζονται τον πλανήτη, δηλαδή ένας στους δύο ανθρώπους στον πλανήτη μπορεί να είναι ουσιαστικά χωρίς ψυχή.

Κάποιες θεωρίες χρησιμοποιούν τον όρο "Lizzies" για τον προσδιορισμό αυτών των όντων.

και βασίζονται στις περιγραφές του Boris Mouravieff (the “Fall” of the Adamic race)

πολλοί επιτυχημένοι ψυχοπαθείς που ύπουλα παριστάνουν τους φίλους, γύρω από έναν άνθρωπο, εύκολα τον οδηγούν στην καταστροφή και στην τρέλα...

Η βοήθεια στους άλλους και γενικά η ανιδιοτελής προσφορά τους τρελαίνει, αντίθετα, υποστηρίζουν έντονα ότι μπορεί να καταστρέψει...

=================

άλλες σχετικές αναρτήσεις μας

16 Ιουλίου 2020

Βαμπιρισμός, παιδοφιλία, κανιβαλισμός και κτηνοβασία, έχουν κοινό ψυχολογικό υπόβαθρο? η σχέση τους με την πανδημία. Μύθος ή πραγματικότητα η ύπαρξη των βαμπίρ?

https://hellenicrevenge.blogspot.com/2020/07/blog-post_16.html

============

21 Ιουλίου 2020

Ο ιστότοπος γενεαλογίας GEDmatch έκλεισε προσωρινά, γιατί κενό ασφάλειας, μπορεί να οδηγήσει στην πρόσβαση προσωπικών δεδομένων των χρηστών της. Το DNA GEDmatch βοήθησε την αστυνομία, στη σύλληψη του 72χρονου Joseph James DeAngelo

https://hellenicrevenge.blogspot.com/2020/07/gedmatch-dna-gedmatch-72-joseph-james.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: