Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Η Καναδική πόλη Βόρειο Βανκούβερ, θα αρχίσει να θερμαίνει κατοικίες και εμπορικά κτίρια, με εξόρυξη bitcoins

Στον Καναδά μια ολόκληρη πόλη θα αρχίσει να θερμαίνεται με τη βοήθεια εξόρυξης bitcoins.

η καναδική πόλη Βόρειο Βανκούβερ θα αρχίσει να θερμαίνει κατοικίες και εμπορικά κτίρια, με εξόρυξη bitcoins.

Η MintGreen συνάπτει συμβόλαιο με μια εταιρεία ενέργειας στο Βόρειο Βανκούβερ του Καναδά για να ξεκινήσει τη θέρμανση περισσότερων από 100 κατοικιών και εμπορικών κτιρίων με καινοτόμο ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα, ανέφερε η MintGreen σε δελτίο τύπου.

https://www.prnewswire.com/news-releases/north-vancouver-to-be-worlds-first-city-heated-by-bitcoin-301400596.html

Η ιδιοκτησία της πόλης Lonsdale Energy Corporation (LEC) δεσμεύεται να απαλλαγεί από τις εκπομπές άνθρακα των δραστηριοτήτων της και να υιοθετήσει ανανεώσιμες και καθαρές πηγές ενέργειας, απομακρύνοντας το συμβατικό φυσικό αέριο. Το 2022, η κυβέρνηση της πόλης και το LEC θα προσθέσουν μια νέα πηγή θερμότητας στο κεντρικό ενεργειακό σύστημα: την εξόρυξη Bitcoin. Η χρήση τεχνολογιών MintGreen θα βοηθήσει στην αποφυγή έκλυσης 20 χιλιάδων τόνων αερίων θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα, τα οποία θα μπορούσαν να παραχθούν από φυσικό αέριο.

Η MintGreen έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τους λεγόμενους «ψηφιακούς λέβητες» που ανακτούν περισσότερο από το 96 τοις εκατό της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται για την εξόρυξη Bitcoin. Η τεχνολογία μετατρέπει αυτή την ενέργεια σε θερμότητα και το προκύπτον προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θέρμανση κατοικημένων περιοχών της πόλης και την εξυπηρέτηση βιομηχανικών διαδικασιών. Η εταιρεία τόνισε ότι τα κρυπτογραφικά αγροκτήματα λειτουργούν με πλήρη χωρητικότητα 365 ημέρες το χρόνο, οπότε η καινοτόμος πηγή ενέργειας είναι αξιόπιστη και δεν κινδυνεύει από διακοπές θερμότητας.

Πολλοί εκπρόσωποι της αγοράς κρυπτογράφησης εργάζονται για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα στον κόσμο. Η αμερικανική εταιρεία Great American Mining αποφάσισε να βοηθήσει τους παραγωγούς πετρελαίου να μειώσουν τις επιβλαβείς εκπομπές μέσω εξόρυξης. Το πρόβλημα της ανάφλεξης του σχετικού αερίου πετρελαίου, το οποίο απελευθερώνεται κατά την εξαγωγή και την προετοιμασία καυσίμου, έχει εμποδίσει από καιρό τις εταιρείες να επιτύχουν τους κλιματικούς τους στόχους. Η Great American Mining έχει προτείνει τη χρήση αυτής της ενέργειας για την παραγωγή ψηφιακού νομίσματος και όχι τη σπατάλη της καίγοντας αέριο με πυρσούς και μολύνοντας την ατμόσφαιρα. Ορισμένες εταιρείες πετρελαίου χρησιμοποιούν ήδη το προϊόν της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: