Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

HAARP: ο Ρωσικός Τρυποκάρυδος. Πειράματα για Παγκόσμιο Mind Control

Η ρωσική φωτογραφία «Δρυοκολάπτης» χρησιμοποιείται για το HAARP στις θεωρίες συνωμοσίας.

Μια ανάρτηση στο Facebook ισχυρίζεται ότι δείχνει την ερευνητική εγκατάσταση HAARP στην Αλάσκα, την οποία κατηγορεί για αφύσικα καιρικά φαινόμενα.
Η ανάρτηση περιλαμβάνει την εικόνα μιας πανύψηλης μεταλλικής συστοιχίας στη μέση ενός τεράστιου δάσους, παράλληλα με τη λεζάντα:
«Η Cabal παίζει με την ιονόσφαιρα 24/7 δημιουργώντας πολλαπλά καιρικά φαινόμενα (συστήματα) που δεν είναι φυσικά.     
ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ. ΟΧΙ
ΕΣΥ !"       
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=206428528108604&set=a.111825640902227&type=3

Η ΑΝΑΛΥΣΗ από FACTCHECK SOCIAL MEDIA,   By AAP FactCheck   13-8-21

Η επιστημονική εγκατάσταση της Alaska High-frequency Active Auroral Research Program (HAARP) δεν μοιάζει καθόλου με την εικόνα της ανάρτησης, η οποία στην πραγματικότητα απεικονίζει ένα μη χρησιμοποιημένο σοβιετικό σύστημα ανίχνευσης πυραύλων κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνομπίλ στην Ουκρανία.       
Το Duga-το οποίο μεταφράζεται ως "το τόξο" “the arc”στα ρωσικά-είναι ένα over-the-horizon (OTH) σύστημα ραντάρ, που κατασκευάστηκε για την ανίχνευση εισερχόμενων πυραύλων σε μεγάλες αποστάσεις, συνήθως από αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.
Ονομάστηκε "Ρωσικός Δρυοκολάπτης" κατά τη διάρκεια της ακμής του ψυχρού Πολέμου λόγω του διαταρακτικού ραδιοσήματος που μετέδιδε σε απομακρυσμένες περιοχές μέχρι τον Ειρηνικό Ωκεανό.
Η πυρηνική καταστροφή του Τσερνομπίλ τον Απρίλιο του 1986 σήμανε το τέλος για το σύστημα ραντάρ, το οποίο βρίσκεται μέσα στη ζώνη αποκλεισμού. Σήμερα ο χώρος του ραντάρ είναι ανοιχτός σε περιηγήσεις επί πληρωμή, ενώ η Ουκρανία το έχει ανακηρύξει προστατευόμενο πολιτιστικό μνημείο.
Σε αντίθεση με το εγκαταλελειμμένο Duga, η εγκατάσταση HAARP που βρίσκεται κοντά στη Gakona, στην Αλάσκα, είναι πλήρως λειτουργική. Για περισσότερα από 25 χρόνια ήταν μια συνεργασία μεταξύ της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και του Πανεπιστημίου της Αλάσκας Fairbanks, αλλά η ευθύνη για την εγκατάσταση μεταφέρθηκε από το στρατό στο πανεπιστήμιο τον Αύγουστο του 2015, σύμφωνα με το HAARP.
Το κύριο όργανο της εγκατάστασης είναι το ιονοσφαιρικό όργανο έρευνας, μια σειρά από 180 κεραίες ραδιοφώνου που απλώνονται σε μια περιοχή 0,13 τετραγωνικών χιλιομέτρων. 
Ο ιστότοπος του HAARP καταρρίπτει επίσης τη συνωμοσία ότι ελέγχει τον καιρό.
Το HAARP απορρίπτει επίσης τις εξωφρενικές θεωρίες συνωμοσίας ότι μπορεί να ασκήσει έλεγχο του νου στους ανθρώπους: «Η νευροεπιστήμη είναι ένα πολύπλοκο πεδίο μελέτης που διεξάγεται από ιατρικούς επαγγελματίες και όχι επιστήμονες και ερευνητές στο HAARP».
πηγή    https://www.aap.com.au/russian-woodpecker-photo-used-to-haarp-on-conspiracy-theories/
===============
Edward Snowden           14-10-21  twitter
@
Snowden
Have you ever looked at who is behind these new for-profit "fact-checking" companies?
"NewsGuard" is "advised" by one of the country's most famous liars—the man who secretly built the global mass surveillance system that, once uncovered, courts condemned as an outrageous crime.
https://twitter.com/Snowden/status/1448370619091935232

===================
Ρώσικος Τρυποκάρυδος ονομάζονταν κοινώς ένας μυστηριώδης σταθμός παγκοσμίου εμβέλειας που εξέπεμπε από την Ρωσία στα βραχέα κύματα από τον Ιούλιο του 1976 μέχρι τον Δεκέμβριο του 1989.

Το όνομα του σταθμού δόθηκε από τον ήχο του σήματός του, που θύμιζε τον χαρακτηριστικό ήχο του τρυποκάρυδου, συχνότητας 10 Hz.

Η ισχύς του σήματος, που υπολογίζεται στα 10 MW, ήταν τόσο δυνατή και άλλαζε συχνότητα απρόβλεπτα ώστε να δημιουργεί παράσιτα σε πολλούς σταθμούς όλων των ηπείρων, είτε ιδιωτικής, δημόσιας, επαγγελματικής, ερασιτεχνικής, πολιτικής ή και στρατιωτικής χρήσης.
Χιλιάδες διαμαρτυρίες διεθνώς έφτασαν στη Ρωσία.
Αρχικά εκφράστηκαν διάφορες εικασίες, ότι το σήμα κάνει πλύση εγκεφάλου στους ανθρώπους όλης της Γης, ή ότι δημιουργούσε καταστροφικά καιρικά φαινόμενα που έπλητταν τον κόσμο.
Μετά από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης όμως, έγινε γνωστό ότι επρόκειτο για τεχνολογία ραντάρ ονόματι Duga, το οποίο είχε την ικανότητα να βλέπει σε όλο το βάθος και πέρα από τον ορίζοντα γύρω από την Γη και να αφουγκράζεται παγκόσμια τις εκτοξεύσεις πυραύλων. Περισσότερες πληροφορίες έγιναν γνωστές μετά από την έκρηξη του πυρηνικού εργοστασίου στο Τσερνόμπιλ το 1986, επειδή ένα τέτοιο ραντάρ ήταν εγκατεστημένο εκεί κοντά, οπότε οι ξένοι επιστήμονες το ανακάλυψαν και το φωτογράφησαν.

Τοποθεσία:   Συνολικά υπήρξαν τρεις σταθμοί μέσα στα σύνορα της Σοβιετικής Ένωσης.
Οι δύο σταθμοί Duga-1 και Duga-2, που έχουν στο μεταξύ αποσυναρμολογηθεί σχεδόν τελείως.
Ένας σταθμός Duga-2, του οποίου μέρος αποσυναρμολογήθηκε το 1989.
Ένας σταθμός Duga-3, που εν μέρη αποσυναρμολογήθηκε και μεταφέρθηκε στο Κομσομόλσκ.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A1%CF%8E%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%82_%CE%A4%CF%81%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CF%81%CF%85%CE%B4%CE%BF%CF%82

 Το 1978, διάφοροι Αμερικανοί ερευνητές υποστήριξαν ότι ένα σήμα από τη Σοβιετική Ένωση, από τον λεγόμενο Ρώσο δρυοκολάπτη ("Woodpecker"), so-called Russian woodpecker ("Woodpecker")ήταν ένα πείραμα στον παγκόσμιο έλεγχο του νου. Τριάντα χρόνια μετά τι ξέρουμε;

 Πριν καταδικάσει τον Ira Einhorn σε ισόβια κάθειρξη το 2002, ο δικαστής William Mazzola τον αποκάλεσε ως «επιτήδειο διανοούμενο που στόχευε ανειδίκευτους, ανενημέρωτους, ανυποψίαστους, άπειρους ανθρώπους». Ο δικαστής Mazzola επέπληξε επίσης τον Einhorn επειδή ανέφερε την  "psychotronic," μια λέξη που δεν μπορούσε να βρει στο λεξικό του και ως εκ τούτου δεν υπήρχε.

 Παρά τις παραλείψεις στα λεξικά, υπάρχουν χιλιάδες αναφορές σε αυτό στο Διαδίκτυο. Η ψυχοτρονική είναι μια διεπιστημονική επιστήμη που ασχολείται με τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ συνείδησης, ενεργειακών πεδίων και ύλης.

Ο βουλευτής Dennis Kucinich (D-OH) χρησιμοποίησε τη λέξη στην εισαγωγή του "The Space Preservation Act of 2001" (HR 2977) στις 2 Οκτωβρίου 2001, πολύ πριν από την δίκη του Mazzola.

 Ο Kucinich περιέγραψε τις «ψυχοτρονικές» συσκευές ως όπλα που «απευθύνονταν σε άτομα ή στοχευμένους πληθυσμούς προκειμένου να επιτευχθεί ... διαχείριση της διάθεσης ή έλεγχος του νου».

 Ενώ ο Mazzola φαινόταν να πιστεύει ότι ο Einhorn εφηύρε αυτήν την "ψευδοεπιστήμη", στην πραγματικότητα ο Einhorn ήταν μόνο ένας από τους πρώτους υποστηρικτές των πιθανών κινδύνων, που θέτουν σχετικά νέες τεχνολογίες στα έθνη του κόσμου.

Στη χειμερινή έκδοση 1977-78 του περιοδικού για τη γη, CoEvolution Quarterly, ο Einhorn έγραψε για την ακριβή συγχρονικότητα μεταξύ των παλμών βραχέων κυμάτων  (shortwave pulses) του λεγόμενου «δρυοκολάπτη» και των φυσικών φυσιολογικών συχνοτήτων άλφα εγκεφαλικών κυμάτων.

Στο άρθρο του "Ένα ενοχλητικό ανακοινωθέν" ("A Disturbing Communiqué" ) ο Einhorn υποστήριξε ότι οι Ρώσοι συμμετείχαν σε ένα απαίσιο πείραμα, για τον έλεγχο του νου των οργουελιανών διαστάσεων. έστειλαν μια συγκεκριμένη «ακτίνα» "ray" στον δυτικό κόσμο. ήθελαν να κάνουν πλύση εγκεφάλου στις μη κομμουνιστικές χώρες;

Η ερώτηση ήταν αρκετή για να συνδέσει τον «Ρώσο δρυοκολάπτη» με τον Einhorn (μονόκερο).
 
nταν μια ατυχής κατάσταση για το δρυοκολάπτη ότι, ο Einhorn  (Μονόκερος, Unicorn ) θα γινόταν σύντομα το αντικείμενο μιας έρευνας δολοφονίας υψηλού προφίλ.

 Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 και μετά, το σήμα του δρυοκολάπτη χρησιμοποιήθηκε κυρίως για να «αποδείξει» ότι ο Άινχορν ήταν σε μεγάλο βαθμό «ένας πνευματικός ντιλετάντης». ερασιτέχνης  “an intellectual dilettante”και η εξερεύνηση του ίδιου του σήματος έχει περιθωριοποιηθεί.

[o Ira Samuel Einhorn, γνωστός ως "The Unicorn Killer", ήταν καταδικασμένος δολοφόνος και Αμερικανός ακτιβιστής5 περιβάλλοντος.    Το ψευδώνυμό του, "ο μονόκερος ", προήλθε από το επώνυμό του Einhorn που σημαίνει "μονόκερος" στα Γερμανικά .    Δεν παραδέχτηκε ποτέ την ενοχή του για τη δολοφονία.
Ισχυρίστηκε ότι η δολοφονία έγινε από πράκτορες της CIA και 
ότι τον κατηγόρησαν για το έγκλημα επειδή γνώριζε πάρα πολλά για τις παραφυσικές στρατιωτικές έρευνες της υπηρεσίας.
Καταδικάστηκε και εξέτισε ισόβια κάθειρξη μέχρι το θάνατό του στη φυλακή το 2020.]

 Ο Ρώσος Δρυοκολάπτης ήταν ένα σοβιετικό σήμα που ακουγόταν σε ραδιοφωνικές μπάντες μικρού κύματος σε όλο τον κόσμο μεταξύ Ιουλίου 1976 και Δεκεμβρίου 1989 - η τελευταία ημερομηνία σηματοδοτεί την κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος στη Σοβιετική Ένωση.

 Ακούστηκε σαν ένας απότομος, επαναλαμβανόμενος θόρυβος χτυπήματος - που οδήγησε στο όνομα "Δρυοκολάπτης". Το σήμα θα μπορούσε να αναπαραχθεί χτυπώντας ένα τραπέζι με ένα μολύβι οκτώ έως δεκατέσσερις φορές ανά δευτερόλεπτο.

Η τυχαία συχνότητα ακούστηκε σε διαταραγμένο (disrupted) νόμιμο ραδιόφωνο, σε ερασιτεχνικό ραδιόφωνο και σε εκπομπές κοινής ωφέλειας (utility transmissions )  και οδήγησε σε χιλιάδες καταγγελίες στη Μόσχα από χώρες σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, οι καταγγελίες δεν ήταν συγκεκριμένες.  unspecific

Φαινόταν ότι ό, τι έκαναν οι Ρώσοι, διέκοπτε τις συνήθεις δραστηριότητες στη Δύση, και ζητούνταν από τους Ρώσους να διορθώσουν το πρόβλημα.
Η απάντηση ήταν "
still" αλλά προκάλεσε μια άλλη ερώτηση: Ποιο ήταν το σήμα;

 Σήμερα είναι γνωστό ότι, το σήμα προήλθε από το σύστημα Duga-3, το οποίο ήταν επίσημα μέρος του σοβιετικού δικτύου έγκαιρης προειδοποίησης αντι-βαλλιστικών πυραύλων, γνωστό και ως ραντάρ Over-the-Horizon (OTH), και αυτό δόθηκε στη Σοβιετική Ένωση ( μετά το 1989) ως επίσημη δήλωση. Κατ 'αρχήν, φαινόταν να είναι ένας καθημερινός σκοπός, συνδεδεμένος με το σοβιετικό αμυντικό σύστημα, παρά μια παγκόσμια τεχνολογία ελέγχου του νου.

 Αν και το όνομα του Άινχορν έχει συσχετιστεί κυρίως με τις θεωρίες συνωμοσίας του Ρώσου δρυοκολάπτη, δεν ήταν ο πρώτος που έβαλε αυτές τις σκέψεις στο χαρτί. Στο The Zapping of America, που δημοσιεύθηκε το 1977, ο Paul Brodeur (Πωλ Μπροντέρ) έγραψε για ένα σήμα από τη Σοβιετική Ένωση.

 Το σήμα ήταν τόσο δυνατό που είχε δυνατότητα να παρεμβαίνει στα ραδιόφωνα και τις τηλεπικοινωνίες σε όλο τον κόσμο ... Ο Δρ Ζαρέτ ανησυχεί για το ρωσικό σήμα [...] λόγω του δυνητικού κινδύνου για τον άνθρωπο [...] ήταν πολύ σαφές ότι τέτοια μια κωδικοποίηση αποτυπωμένη σε μήκη κύματος φορέα θα μπορούσε να έχει επίδραση στο κεντρικό νευρικό σύστημα. "

 Στον Δρ Μίλτον Ζάρετ (Milton Zaret) είχε προηγουμένως ανατεθεί να ερευνήσει το λεγόμενο «Σήμα Μόσχας» στο οποίο η  αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα εκτέθηκε σε δέσμη μικροκυμάτων από τις σοβιετικές αρχές.

 Σήμερα οι περισσότεροι ερευνητές που μελετούν τον δρυοκολάπτη woodpecker αναφέρονται στο άρθρο του Άινχορν (Einhorn) και όχι στο βιβλίο του Paul Brodeur

Αν και ο δικαστής Mazzola υποστήριζε ότι ο Einhorn συχνά προσπαθούσε να υποδυθεί έναν νόμιμο επιστήμονα ενώ δεν ήταν, ο Einhorn σπάνια, ή και ποτέ, δεν έκανε αβάσιμους ισχυρισμούς.

Σε αυτή την περίπτωση, όχι μόνο συμφώνησε με τον Paul Brodeur, αλλά τον ενθάρρυνε και ο καλός του φίλος και πρώην αξιωματικός των στρατιωτικών πληροφοριών, αντισυνταγματάρχης Thomas Bearden, USAF (Ret.), ο οποίος - εκ των υστέρων σωστά - ισχυρίστηκε ότι αυτό το σήμα ήρθε από τη Σοβιετική Ένωση και είχε εντοπιστεί σε μια εγκατάσταση στις πόλεις Ρίγα (Riga) και Γκόμελ (Gomel ) κοντά στο Τσερνομπίλ.

Πρόσθεσε ότι προήλθε από "γεννήτρια Tesla" και μάλιστα υποστήριξε ότι το σήμα ήταν υπεύθυνο για πολέμους τροποποίησης του καιρού, που διεξάγονται κρυφά από τους πανούργους  και αδίστακτους Ρώσους εναντίον ανυποψίαστων Αμερικανών πολιτών.

Συγκεκριμένα, κατηγόρησε τη μηχανή για μια ξηρασία στα δυτικά κράτη, η οποία φέρεται να είχε σοβαρές επιπτώσεις στη γεωργία και την οικονομία το 1976.     Όσον αφορά τις "θεωρίες συνωμοσίας", η θεωρία του Bearden ξεπέρασε τη θεωρία Άινχορν  [(Einhorn) μονόκερως]

 Ένας νέος τρόπος διεξαγωγής πολέμου

 Έκτοτε, ένας ολόκληρος κατάλογος διδακτορικών φοιτητών έχει προσθέσει την υποστήριξή του για τέτοια συμπεράσματα.

Ο David Brinkley κατέθεσε για το σήμα του δρυοκολάπτη σε ένα περιοδικό NBC που μεταδόθηκε στις 18 Ιουλίου 1981.

 Ο Δρ Andrew Michrowski, ειδικός τεχνολογίας στο Καναδικό Υπουργείο Εξωτερικών και Πρόεδρος της Πλανητικής Ένωσης για Καθαρή Ενέργεια (PACE), έγραψε ότι το σήμα προήλθε από «έναν αριθμό πομπών Tesla»"a number of Tesla transmitters"   και ότι τα «σήματα της ΕΣΣΔ» "USSR signals" προέρχονταν από τον Οργανισμό προστασίας Περιβάλλοντος [ Environmental Protection Agency [... ] ] και ταξινομούνται ως ψυχοδραστικά. "   (classified as psychoactive)

Ο Δρ Robert Beck μέτρησε το σήμα του δρυοκολάπτη  «woodpecker signal» και κατέληξε στο συμπέρασμα: «Βρήκαμε το σοβιετικό σήμα σαν γκάνγκστερ [...] ακριβώς στο παράθυρο της ανθρώπινης ψυχοδραστικότητας».

We found the Soviet signal like gangsters [...] right in the window of human psychoactivity."

 Δυστυχώς, ο πραγματικός σκοπός του δρυοκολάπτη παραμένει θέμα προβληματισμού, κυρίως επειδή στην κοινή γνώμη συνδέεται μόνο με μια κατηγορία καταδικασμένου δολοφόνου. Αλλά ακόμα κι αν ήταν, λίγοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο μονόκερος (Einhorn) είχε ως ένα βαθμό δίκιο.

 Τον Απρίλιο του 1953, ο επικεφαλής της CIA Allen Dulles έδωσε μια διάλεξη στο Πανεπιστήμιο του Princeton σχετικά με τις σοβιετικές εξελίξεις στον τομέα του ελέγχου του νού. Δήλωσε ότι ήταν έξω για να ελέγξουν το μυαλό των ελεύθερων ανθρώπων, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά.

 Ο Νταλς υποστήριξε ότι οι Σοβιετικοί «brainwashed»  ουσιαστικά για να χειριστούν το νου μέχρι να γίνει «ένας φωνογράφος που παίζει ένα δίσκο τοποθετημένο στον άξονα του από μια εξωτερική μεγαλοφυία πάνω στην οποία δεν έχει έλεγχο».

 Με αυτόν τον έλεγχο, ο Νταλς διακήρυξε ότι ο ψυχρός Πόλεμος θα εισάγει μια νέα εποχή ψυχολογικού πολέμου, την οποία ο Νταλς περιέγραψε ως τον αγώνα για τον ανθρώπινο νου.

 «Θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε πόλεμο εγκεφάλων (brain warfare) στη νέα του μορφή». Οι ανησυχίες  του επαναλήφθηκαν το 1955 όταν ο επικεφαλής της KGB, Λαβρέντι Μπέρια (Lavrenti Beria) σοβιετικός ομόλογός του Νταλς, δήλωσε: «Δεν θα υπάρξει ποτέ πυρηνικός πόλεμος επειδή η Ρωσία θα υποτάσσεται σε όλους τους εχθρούς του».

 Στη δεκαετία του 1970, μέρος αυτού του μυστικού πολέμου για τις σκέψεις μας, εκτέθηκε σε μια σειρά ερευνών από το Κογκρέσο, αλλά οι περισσότεροι σχολιαστές φαίνεται να πιστεύουν ή να αποδέχονται ότι τα πειράματα είχαν σταματήσει, και κυρίως αυτό - λόγω των λίγων πληροφοριών που δεν είχαν καταστραφεί πριν από την έρευνα - ήταν ανεπιτυχές.

 Αν και το τελευταίο θα μπορούσε να ισχύει στα μέσα της δεκαετίας του 1970, είναι σίγουρα σαφές ότι δεν έφτασε στο τέλος του.

 Ο μίνι δρυοκολάπτης

Το 1984, ο Δρ Ross Adey, επικεφαλής της έρευνας στο Pettis Memorial Veterans Hospital στη Λόμα Λίντα της Καλιφόρνια, είπε στους Σοβιετικούς συναδέλφους για έναν λεγόμενο «πομπό μίνι δρυοκολάπτη»  "mini-woodpecker transmitter"   που ονομάζεται LIDA, ο οποίος προφανώς αναπτύχθηκε από τον Lev Rabichev και τους συναδέλφους του. Το LIDA λειτουργούσε σε συχνότητα 40 MHz και βομβάρδιζε τον εγκέφαλο με ραδιοκύματα χαμηλής συχνότητας.

 Οι Ρώσοι το χρησιμοποίησαν πειραματικά ως «υποκατάστατο των ηρεμιστικών και των ανεπιθύμητων παρενεργειών τους». Τα παλμικά ραδιοκύματα υποτίθεται ότι «διεγείρουν το ηλεκτρομαγνητικό ρεύμα του εγκεφάλου και δημιουργούν μια κατάσταση που μοιάζει με έκσταση».

Ο Adey είχε λάβει ένα αντίγραφο του ρωσικού εγχειριδίου που περιγράφει τη χρήση του μίνι δρυοκολάπτη, το οποίο ανέφερε ότι ήταν μια «συσκευή απομακρυσμένης θεραπείας παλμών» για προβλήματα ψυχικής υγείας όπως αϋπνία, υψηλή αρτηριακή πίεση και νευρωτικές διαταραχές.

 Είναι ενδιαφέρον ότι το Associated Press κατέληξε στο συμπέρασμα ότι "το LIDA ήταν ο πρόδρομος μιας συσκευής που χρησιμοποιείται σήμερα από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες με πολύ ισχυρά κύματα που βομβαρδίζουν". Ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα και μια άμεση αναφορά στον «μεγάλο» δρυοκολάπτη.

 Το LIDA δεν εγκρίθηκε για χρήση σε ανθρώπους στις ΗΠΑ, αν και οι Ρώσοι ήταν γνωστό ότι το έκαναν, το χρησιμοποιούσαν από το 1960 τουλάχιστον, είπε ο Adey. Αυτό σήμαινε ότι είχαν πολύ χρόνο για να δημιουργήσουν μια μεγαλύτερη έκδοση.

 Επίσημα ανίκανος να το δοκιμάσει σε ανθρώπους, ο Adey είπε ότι έβαλε μια γάτα σε ένα κουτί και άνοιξε το LIDA και: «Μέσα σε δύο ή τρία λεπτά κάθεται πολύ ήσυχα […] παραμένει σχεδόν σαν να της απαγορεύεται να είναι κρατούμενη» αυτό σίγουρα χαρακτήρισε το LIDA ως συσκευή αλλαγής συμπεριφοράς - δηλαδή τον έλεγχο του μυαλού.

 Αυτό δεν είναι η μόνη ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια που προέκυψε από αυτή τη μελέτη. «Οι Σοβιετικοί έκλεισαν μια εικόνα με τη συσκευή που έδειχνε ένα ολόκληρο αμφιθέατρο γεμάτο κοιμισμένους με το LIDA στο βάθρο. Το LIDA παράγει ηλεκτρικό πεδίο, μαγνητικό πεδίο, φως, θερμότητα και θόρυβο. "

 Η μελέτη αναφέρει επίσης: «Ο υποτιθέμενος σκοπός του LIDA ήταν οι ιατρικές θεραπείες. Ωστόσο, οι Βορειοκορεάτες το χρησιμοποίησαν ως συσκευή πλύσης εγκεφάλου κατά τη διάρκεια του πολέμου της Κορέας. Το μεγάλο ερώτημα είναι: τι έχουν κάνει με την τεχνολογία; Θα μπορούσε να έχει βελτιωθεί ή / και να μειωθεί. Είναι απίθανο να εγκαταλείψουν κάτι που λειτούργησε. "

 Αυτό αποτελεί ισχυρή επιβεβαίωση ότι το LIDA, ο «μικροσκοπικός δρυοκολάπτης», θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μισή κλίμακα on a half-scale (ένα αμφιθέατρο) και χρησιμοποιήθηκε για πλύση εγκεφάλου. Αυτός ο κακός σκοπός επιβεβαιώθηκε όταν ο Adey δοκίμασε το LIDA και ένας ηλεκτρολόγος πέρασε και τον ρώτησε από πού πήρε το "μηχάνημα πλύσης εγκεφάλου της Βόρειας Κορέας" (North Korean brainwashing machine)

Ο Ρος του είπε ότι ήταν μια ρωσική ιατρική συσκευή.

 Έλεγχος του νου, που επιβάλλεται από τη CIA

 Η ιστορία γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα όταν, σημειώνεται ότι η εργασία του Δρ Adey με το μηχάνημα LIDA δεν έγινε από κανέναν άλλο, παρά από τον Δρ Eldon Byrd, νευροηλεκτρομαγνητικό ερευνητή με συμβόλαιο με το Ναυτικό των ΗΠΑ. Ο άνδρας είπε ότι του έγινε πλύση εγκεφάλου από μια τέτοια συσκευή ενώ βρισκόταν σε στρατόπεδο αιχμαλώτων. Ο Μπερντ είπε ότι «τοποθέτησαν τις κάθετες πλάκες δίπλα στο κεφάλι του και του διάβασαν ερωτήσεις και απαντήσεις. Είπε ότι ένιωθε σαν να ήταν σε όνειρο. Όταν ο Ερυθρός Σταυρός ήρθε αργότερα και έκανε ερωτήσεις, απάντησε με όσα του είχαν διαβάσει υπό την επίδραση της συσκευής. Είπε ότι δεν φαίνεται να έχει κανέναν έλεγχο στις απαντήσεις. "

 Ο Μπερντ είπε: «Το μηχάνημα LIDA κατασκευάστηκε από τους Σοβιετικούς στη δεκαετία του 1950.

Η CIA αγόρασε το πρότζεκτ από τον Δρ Ross Adey σε καναδικό μέτωπο,  αλλά δεν του έδωσε χρήματα για να το αξιολογήσει.

 Παρείχε αυτά τα χρήματα από το project  του το 1981 και αποφάσισε ότι το LIDA θα αναισθητοποιούσε εξ αποστάσεως τα κουνέλια και θα έβαζε τις γάτες σε ύπνο REM. "

Αυτό δείχνει αμέσως το ρόλο της CIA στην απόκτησή τους, η οποία αποστασιοποιήθηκε από τη λειτουργία και τη δοκιμή του εργαλείου σε πολλά μέτωπα.

which distanced itself from actually operating and testing the tool on a number of fronts;επίσης γνωστή ως αληθοφανής plausible  άρνηση. Σημειώνουμε ότι αυτά τα πειράματα πραγματοποιήθηκαν τη δεκαετία του 1980, μετά τις ακροάσεις του Κογκρέσου του 1970, όταν φέρεται να σταμάτησε μια τέτοια έρευνα.

 Σε ιδιωτική αλληλογραφία, ο Einhorn μου είπε ότι ο φίλος του Andrija Puharich, ο οποίος εργάστηκε πολύ παρόμοια με τον Adey για τη CIA κατά καιρούς στον ίδιο τομέα, "κατασκεύασε μια μικρή έκδοση της συσκευής και τη δοκίμασε με την άδεια της εσωτερικής ομάδας – για τα mind control αποτελέσματα »[...]  τη δοκίμασε σε πολυσύχναστα, πολυσύχναστα εστιατόρια χωρίς άδεια.

 Αποτέλεσμα: Το βουητό (humming ήχος) υποχώρησε γρήγορα, ενώ επέστρεψε αμέσως μετά την απενεργοποίηση του μηχανήματος.

Ενώ η CIA ρώτησε επίσημα τι είχε συμβεί με τη συσκευή από τη δεκαετία του 1950 και δήλωσε ότι οι Σοβιετικοί θα μπορούσαν να την παράγουν σε μικρογραφία (miniaturized)  από τότε, ένα άλλο ερώτημα μπορεί να είναι αν την εισήγαγαν σε μεγαλύτερη κλίμακα.
Είναι μια περίεργη σύμπτωση ότι ένα παρόμοιο σήμα στάλθηκε στην πραγματικότητα από τους Ρώσους και ακούστηκε σχεδόν σε όλο τον δυτικό κόσμο.

 Για τον ισχυρισμό ότι οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν μερικές από τις καινοτόμες τεχνολογίες του Νίκολα Τέσλα για να επιτύχουν έναν τέτοιο στόχο, ο Δρ. Γκόρντον ΜακΝτόναλντ  ( Gordon McDonald ) από το Κολλέγιο Ντάρτμουθ, διεθνώς γνωστός γεωφυσικός και αστροφυσικός, «σκιαγράφησε μια ιδέα στην οποία ενισχύονται οι ηλεκτρικές δονήσεις στην ατμόσφαιρα της γης. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να επηρεάσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο. μπορεί να είναι δυνατός ο έλεγχος των κεραυνών προκειμένου να δημιουργηθούν τέτοιες ταλαντώσεις χαμηλής συχνότητας στην ιονόσφαιρα. "

 το 1984 η CIA είχε πλήρη επίγνωση των δυνατοτήτων χρήσης του "δρυοκολάπτη" σε ατομικό ή παγκόσμιο επίπεδο. και κάποιο προσωπικό της CIA πρέπει να αναρωτήθηκε αν αυτός δεν ήταν ο πραγματικός σκοπός του Ρώσου δρυοκολάπτη.

 Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τον Ira Einhorn, που σπάνια είχε επαφή με τον κόσμο της αμερικανικής νοημοσύνης, υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες εικασίες ακόμη και στα τέλη της δεκαετίας του 1970 ότι ο δρυοκολάπτης ήταν περισσότερο από ό, τι φαινόταν και ότι είχε χρησιμοποιηθεί για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

 Σχέδιο για τον παγκόσμιο έλεγχο του νου;

Το βασικό ερώτημα είναι γιατί οι Σοβιετικοί θέλουν να στείλουν σήμα πλύσης εγκεφάλου στη Δύση. Εκτός από την προφανή και λογική απάντηση, ήταν ο Walter Bowart που, στην αναθεωρημένη και ενημερωμένη έκδοση του κλασικού Operation Mind Control, αντιμετώπισε μια αναδυόμενη τάση: την απομάκρυνση από τα παραδοσιακά μέσα πολέμου στον μη θανατηφόρο πόλεμο, στον οποίο τεχνολογίες όπως ELF- Κύματα, μικροκύματα και άλλες μορφές ηλεκτρομαγνητικών χειρισμών ήταν η νέα τάση.

ήταν, φυσικά, μια τάση που είχε προβλέψει ο Άλεν Νταλς.
Ο Δρ
Andrew Michrowski επικεντρώθηκε σε αυτόν τον τομέα και δήλωσε τότε: «Οι Σοβιετικοί βρίσκονται στα πρόθυρα μιας ανακάλυψης σε μια νέα τεχνολογία όπλων που θα κάνει τους πυραύλους και τα βομβαρδιστικά παρωχημένα. […] Θα μπορούσατε να πανικοβάλλετε ή να αρρωστήσετε ολόκληρα έθνη. «Εν ολίγοις, η πρόβλεψη του Dulles το 1953 φάνηκε να έχει πραγματοποιηθεί στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

 Στην πραγματικότητα, οι ισχυρισμοί ότι ο Adey έπαιξε με το LIDA ή οι Ρώσοι χτίζουν ένα γιγαντιαίο LIDA κοντά στο Τσερνομπίλ δεν είναι πολύ μακριά. Από την έκθεση του 1984 σχετικά με τη συμμετοχή του στο LIDA, ο Δρ Ross Adey συνδέεται στενότερα με "πειράματα ελέγχου του μυαλού".

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι το έργο του συμπίπτει σε μεγάλο βαθμό με το έργο του στο LIDA: διερευνά συγκεκριμένες αλλαγές συμπεριφοράς χρησιμοποιώντας ηλεκτρομαγνητικά μέσα, καθώς και  την πρόκληση γεγονότων εκροής ασβεστίου για να διαταράξει τη λειτουργία του εγκεφάλου - τα λεγόμενα "όπλα σύγχυσης".

[σχετική έρευνα
Effects of ELF Fields on Calcium-Ion Efflux
https://www.jstor.org/stable/3575923  ]

 Ένα άρθρο του περιοδικού Time Magazine του 1976 με τίτλο "The Microwave Furor 2" ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον γνώριζε εδώ και δεκαπέντε περίπου χρόνια ότι η πρεσβεία της στη Μόσχα είχε βομβαρδιστεί με microwaves. Ο στόχος ήταν να μπλοκάρουν τις εξελιγμένες ηλεκτρονικές συσκευές παρακολούθησης μέσα και στην οροφή του κτιρίου.

Ωστόσο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποφάσισε να ανοίξει ιατρική εξέταση σε χιλιάδες Αμερικανούς διπλωμάτες και τις οικογένειές τους που υπηρέτησαν στη Μόσχα από τις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Μετά τις αποκαλύψεις των μικροκυμάτων, πρώην υπάλληλοι της πρεσβείας και οι οικογένειές τους θυμήθηκαν ότι υπέφεραν από περίεργες ασθένειες κατά τη διάρκεια της θητείας τους στη Μόσχα, από προβλήματα στα μάτια και πονοκεφάλους έως έντονη εμμηνορροϊκή αιμορραγία.

Κάποιοι επεσήμαναν ότι οι πρώην πρεσβευτές στη Μόσχα, Charles Bohlen και Llewellyn Thompson, πέθαναν και οι δύο από καρκίνο, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί ποτέ επίσημος σύνδεσμος μεταξύ του καρκίνου και του βομβαρδισμού μικροκυμάτων.

 Το τέλος μιας εποχής

 Στο τέλος του ψυχρού Πολέμου, το σήμα απενεργοποιήθηκε και το ΝΑΤΟ δέχτηκε την επίσημη σοβιετική δήλωση ότι το σήμα ήταν ένα ατυχές υποπροϊόν του ρωσικού συστήματος ABM.

Μπορεί να υπάρχουν καλοί λόγοι για τους οποίους, είτε το 1989 είτε το 1978 όταν ο Άινχορν έκανε τους ισχυρισμούς του, οι ΗΠΑ να θέλουν να συγκρατήσουν τη διαμάχη.

 Στο βιβλίο του HAARP: The Ultimate Weapon of the Conspiracy, ο Jerry Smith υποστηρίζει ότι «η αμερικανική κυβέρνηση πούλησε έναν σούπερ μαγνήτη στους Σοβιετικούς το 1977, γνωρίζοντας ότι θα γινόταν μέρος του προγράμματος Woodpecker. Αυτός ο μαγνήτης ήταν ένα τέρας 40 τόνων που μπόρεσε να δημιουργήσει ένα μαγνητικό πεδίο 250.000 φορές ισχυρότερο από το μαγνητικό πεδίο της Γης. […] Οι Ηνωμένες Πολιτείες όχι μόνο ήξεραν τι ήταν, αλλά έστειλαν μια ομάδα επιστημόνων για να βοηθήσουν τους Ρώσους στην εγκατάσταση.

 Η ομάδα είχε εγκαταστήσει τον μαγνήτη στην τοποθεσία Gomel, η οποία ήταν κοντά και τροφοδοτήθηκε από τον αντιδραστήρα του Τσερνομπίλ, ο οποίος έγινε το επίκεντρο μιας πυρηνικής τραγωδίας το 1986.

 Υπήρξαν εικασίες σχετικά με το αν το πολύ απίθανο σενάριο αυτής της τραγωδίας (που κατηγορείται ως συνήθως για τον κακό σχεδιασμό και συντήρηση) θα μπορούσε να συνδεθεί με τον κοντινό δρυοκολάπτη.

 Μέχρι στιγμής δεν έχει ειπωθεί τίποτα παρά μόνο εικασίες.

 Το μεγάλο ερώτημα σήμερα δεν είναι αν θα μπορούσε να υπάρχει το ρωσικό πρόγραμμα δρυοκολάπτη. Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία για το αν οι ισχυρισμοί του Einhorn ήταν εξωφρενικοί - ή απόλυτα σωστοί.

Σήμερα τίθεται το ερώτημα αν ο δρυοκολάπτης ήταν τυχαία ένα σήμα που αντιστοιχούσε σε γνωστές συχνότητες πλύσης εγκεφάλου ή αν σχεδιάστηκε ειδικά ως κύμα πλύσης εγκεφάλου.

 Σε αυτό το σενάριο, εδώ είναι οι ισχυρισμοί του Δρ Andrew Michrowski: «Οι Σοβιετικοί βρίσκονται στα πρόθυρα μιας ανακάλυψης σε μια νέα τεχνολογία όπλων που θα κάνει τους πυραύλους και τα βομβαρδιστικά παρωχημένα. [...] Θα μπορούσαν να πανικοβληθούν ολόκληρα έθνη »είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστικό σενάριο.

Αν κάποιος τολμήσει να αναλύσει την ιστορία του δυτικού κόσμου μεταξύ 1976 και 1989, θα μπορούσε να βρει πιθανά περιστατικά στα οποία ο «πανικός ή η ασθένεια» άλλαξαν την πορεία της ιστορίας;

 ίσως το μεγαλύτερο ερώτημα για προβληματισμό είναι το εξής: λαμβάνοντας υπόψη τον ισχυρισμό αρκετών ειδικευμένων επιστημόνων ότι οι πύραυλοι και τα βομβαρδιστικά θα ήταν σύντομα ξεπερασμένα.

μια χρονολογική σύμπτωση ότι ήρθε το τέλος του ψυχρού Πολέμου όπως πάντα προέκυψαν περισσότερες συζητήσεις για το δρυοκολάπτη; Είναι τυχαίο ότι το σήμα απενεργοποιήθηκε μετά το τέλος του ψυχρού Πολέμου; Δεν ήταν απαραίτητο πια;

 Το αδιανόητο ερώτημα είναι αν ο δρυοκολάπτης ήταν στην πραγματικότητα μια μορφή «μη θανατηφόρου πολέμου» που κυριολεκτικά «ανακούφισε τα δυτικά μυαλά» - διεισδύοντας σε αυτά με ομαλά κύματα  και επέφερε διασκορπισμένη σκέψη

 Η ερώτηση είναι τόσο μεγάλη που δεν θα λάβει ποτέ ικανοποιητική απάντηση. Ορισμένοι, συμπεριλαμβανομένου του δικαστή Mazzola, θα διαπιστώσουν ότι η υποβολή ακόμη και αυτής της ερώτησης είναι αντιεπιστημονική.

 Είναι ενδιαφέρον ότι το βιβλίο του Francis Crick του 1994 The Astonishing Hypothesis: The Scientific Search for the Soul έχει χαρτογραφήσει την επιδρομή του Crick σε Neural Correlates of Consciousness (NCC), μια προσέγγιση που υποδηλώνει ότι η συνείδηση ​​λειτουργεί σε νευρωνικό επίπεδο - και ότι συνεπώς, ότι επηρεάζει τους νευρώνες, επιφέρει αλλαγές στη συνείδηση.

 Ο Francis Crick, μοριακός βιολόγος  βιοφυσικός και νευροεπιστήμονας που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανακάλυψη της δομής του μορίου του DNA (σε συνεργασία με τον Τζέιμς Γουάτσον) το 1953, διαπίστωσε ότι το κύμα των 40 MHz ήταν καθοριστικό για την αντίληψή μας για την πραγματικότητα. Οι περισσότερες μελέτες NCC - και πειράματα μαζί τους - εστιάζουν στην όραση ως μέσο χειραγώγησης της αντίληψης του χρόνου και του χώρου.

 Ενώ ήταν ιδανική για εργαστηριακούς πειραματισμούς, στις σκοτεινές περιοχές όπου λειτουργούν οι υπηρεσίες πληροφοριών, όπου το NCC έχει μελετηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς και όχι για αμιγώς επιστημονικές εξελίξεις, προφανώς θα ήταν μια προτιμώμενη μέθοδος: ο ήχος ταξιδεύει μακρύτερα και πιο εύκολα από τους οπτικούς δείκτες που απαιτούν οπτική επαφή.

 Το γεγονός ότι ο δρυοκολάπτης ταξίδεψε μακριά και δυνατά ήταν εμφανές όταν το μεγαλύτερο μέρος του δυτικού κόσμου παραπονέθηκε για αυτό στους Σοβιετικούς.

Είτε κατά τύχη είτε από σχέδιο, είτε εκ προθέσεως, κατά λάθος ή όχι του ανθρώπινου εγκεφάλου, υπάρχουν ερωτήματα που περιστρέφονται γύρω από το δρυοκολάπτη.

 Στον τομέα της ηλεκτρονικής χειραγώγησης, είτε πρόκειται για το σήμα της Μόσχας είτε για το Δρυοκολάπτη, η αμερικανική κυβέρνηση δείχνει μια γενική αποστροφή για το άνοιγμα ερευνών.

 Αλλά είναι σαφές ότι ο δρυοκολάπτης δεν ήταν η μοναχική ψευδαίσθηση του Ira Einhorn, αλλά όλων όσων ερεύνησαν το σήμα ή εισέβαλαν στον κόσμο της αμερικανικής νοημοσύνης ( intelligence)

 Σχετική η ανάρτηση

(Κλιματική αλλαγή: HAARP, γεωμηχανική & Co. - αυτό που συμβαίνει στη γη είναι τρομακτικό, αλλά δεν έχει καμία σχέση με το CO2)

(Η δυσοίωνη "Επιτροπή G", ο χειρισμός του καιρού HAARP στη γη και η απήχηση Schumann )
πηγή 10-10-21

https://www.pravda-tv.com/2021/10/haarp-der-russische-woodpecker-experimente-mit-globaler-gedankenkontrolle/

========

Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ του AAP FactCheck για την ανάρτηση στο facebook

Η fb ανάρτηση ισχυρίζεται ψευδώς ότι δείχνει την εγκατάσταση HAARP, ενώ στην πραγματικότητα η εικόνα της είναι μια εγκαταλελειμμένη σειρά ραντάρ σοβιετικής εποχής στο Τσερνομπίλ. Επαναλαμβάνει επίσης αβάσιμους ισχυρισμούς ότι η εγκατάσταση χρησιμοποιείται για να χειριστεί τον καιρό.

Λάθος - Περιεχόμενο που δεν έχει ουσιαστική βάση.

* Το AAP FactCheck είναι διαπιστευμένο μέλος του Διεθνούς Δικτύου Ελέγχου Δεδομένων

=======

Η ΑΝΑΛΥΣΗ

Η επιστημονική εγκατάσταση της Alaska High-frequency Active Auroral Research Program (HAARP) δεν μοιάζει καθόλου με την εικόνα της ανάρτησης, η οποία στην πραγματικότητα απεικονίζει ένα μη χρησιμοποιημένο σοβιετικό σύστημα ανίχνευσης πυραύλων κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνομπίλ στην Ουκρανία.       

Το Duga-το οποίο μεταφράζεται ως "το τόξο" “the arc”στα ρωσικά-είναι ένα over-the-horizon (OTH) σύστημα ραντάρ, που κατασκευάστηκε για την ανίχνευση εισερχόμενων πυραύλων σε μεγάλες αποστάσεις, συνήθως από αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Ονομάστηκε "Ρωσικός Δρυοκολάπτης" κατά τη διάρκεια της ακμής του ψυχρού Πολέμου λόγω του διαταρακτικού ραδιοσήματος που μετέδιδε σε απομακρυσμένες περιοχές μέχρι τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με ένα σύντομο ντοκιμαντέρ του BBC, το Duga ήταν ένας από τους τρεις χώρους OTH ραντάρ, στην πρώην Σοβιετική Ένωση και είναι ο μόνος που εξακολουθεί να υπάρχει. Ονομάζεται ποικίλα Duga-1, Duga-2 ή Duga-3, ανάλογα με την πηγή.

Η ίδια φωτογραφία του ιστότοπου Duga στην ανάρτηση περιλαμβάνει μέρος ενός κλιπ του YouTube του 2008 για να τονίσει τον θόρυβο "επαναλαμβανόμενου χτυπήματος" που δημιουργείται από το σύστημα ραντάρ - ήχος που οδήγησε στο ψευδώνυμο του δρυοκολάπτη.

Μια συλλογή εικόνων Shutterstock δείχνει το Duga από πολλές γωνίες. Η φωτογραφία της ανάρτησης χρησιμοποιήθηκε επίσης σε αναρτήσεις ιστολογίου, ενώ ένα άρθρο του Vice αναφέρει λεπτομερώς πώς ο ιστότοπος χρησιμοποιήθηκε ως ρύθμιση σε πολλά βιντεοπαιχνίδια, όπως η σειρά Call Of Duty.

Μια αναφορά του CNN, η οποία περιλαμβάνει μια συλλογή φωτογραφιών και βίντεο, περιγράφει τη σειρά ραντάρ ως 150 μέτρα ύψος και 700 μέτρα μήκος. Η κατασκευή του λειψάνου του ψυχρού Πολέμου ξεκίνησε το 1972 «ως τρόπος άμβλυνσης από απειλές πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς», προσθέτει.

Η πυρηνική καταστροφή του Τσερνομπίλ τον Απρίλιο του 1986 σήμανε το τέλος για το σύστημα ραντάρ, το οποίο βρίσκεται μέσα στη ζώνη αποκλεισμού. Σήμερα ο χώρος του ραντάρ είναι ανοιχτός σε περιηγήσεις επί πληρωμή, ενώ η Ουκρανία το έχει ανακηρύξει προστατευόμενο πολιτιστικό μνημείο.
Σε αντίθεση με το εγκαταλελειμμένο Duga, η εγκατάσταση HAARP που βρίσκεται κοντά στη Gakona, στην Αλάσκα, είναι πλήρως λειτουργική. Για περισσότερα από 25 χρόνια ήταν μια συνεργασία μεταξύ της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και του Πανεπιστημίου της Αλάσκας Fairbanks, αλλά η ευθύνη για την εγκατάσταση μεταφέρθηκε από το στρατό στο πανεπιστήμιο τον Αύγουστο του 2015, σύμφωνα με το HAARP.

Το κύριο όργανο της εγκατάστασης είναι το ιονοσφαιρικό όργανο έρευνας, μια σειρά από 180 κεραίες ραδιοφώνου που απλώνονται σε μια περιοχή 0,13 τετραγωνικών χιλιομέτρων. 

Σε αυτό το brochure, μπορείτε να δείτε μια φωτογραφία. Σύμφωνα με την Britannica, ο σκοπός του HAARP είναι να μελετήσει την ιονόσφαιρα, το εξωτερικό στρώμα της ατμόσφαιρας της Γης και μια περιοχή ιδιαίτερης σημασίας για τις ραδιοεπικοινωνίες.

Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς ότι η εγκατάσταση προκαλεί κλιματική αλλαγή και αφύσικα καιρικά συστήματα, ο HAARP λέει ότι ο στόχος της έρευνάς του είναι να "επιτρέψει στους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα τις διαδικασίες που συμβαίνουν συνεχώς υπό τη φυσική διέγερση του ήλιου". Η εγκατάσταση χρησιμοποιείται επίσης για την καταγραφή μακροπρόθεσμων διακυμάνσεων στο στρώμα του όζοντος.

Ο ιστότοπος του HAARP καταρρίπτει επίσης τη συνωμοσία ότι ελέγχει τον καιρό στις συχνές ερωτήσεις: «Τα ραδιοκύματα στις περιοχές συχνοτήτων που μεταδίδει το HAARP δεν απορροφώνται ούτε στην τροπόσφαιρα ούτε στη στρατόσφαιρα - τα δύο επίπεδα της ατμόσφαιρας που παράγουν τον καιρό της Γης.

«Δεδομένου ότι δεν υπάρχει αλληλεπίδραση, δεν υπάρχει τρόπος ελέγχου του καιρού. Το σύστημα HAARP είναι βασικά ένας μεγάλος πομπός ραδιοφώνου. Τα ραδιοκύματα αλληλεπιδρούν με ηλεκτρικά φορτία και ρεύματα και δεν αλληλεπιδρούν σημαντικά με την τροπόσφαιρα ».

Το HAARP απορρίπτει επίσης τις εξωφρενικές θεωρίες συνωμοσίας ότι μπορεί να ασκήσει έλεγχο του νου στους ανθρώπους: «Η νευροεπιστήμη είναι ένα πολύπλοκο πεδίο μελέτης που διεξάγεται από ιατρικούς επαγγελματίες και όχι επιστήμονες και ερευνητές στο HAARP».

Οι θεωρίες συνωμοσίας που συνδέονται με το HAARP χρονολογούνται τουλάχιστον το 1993, αρκετά χρόνια πριν από την πλήρη λειτουργία της εγκατάστασης. 

Ένα τηλεοπτικό κλιπ του 1995 ισχυρίζεται ότι οι ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο της εγκατάστασης στα καιρικά συστήματα πρωτοεμφανίστηκαν δύο χρόνια νωρίτερα, όταν η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ φέρεται να άρχισε να προειδοποιεί τα αεροσκάφη να απομακρυνθούν από τον εναέριο χώρο πάνω από την εγκατάσταση όταν ήταν σε λειτουργία.
Ιστοσελίδες περιθωρίου ( Fringe websites) όπως το Infowars του Alex Jones, συνεχίζουν να κάνουν εικασίες για τις δραστηριότητες του HAARP, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο ο δημοσιογραφικός τύπος (tabloid press) έχει επίσης ασχοληθεί .
 Ένα Express άρθρο  του 2018 απορρίπτει τις συνωμοσίες καταλήγοντας: «Δεν φαίνεται να υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν οποιαδήποτε των άγριων ισχυρισμών, εκτός από επανειλημμένες εικασίες στο διαδίκτυο ».

Εν τω μεταξύ, το NBC
ανέφερε σχετικά με την αβάσιμη θεωρία ότι ο HAARP έφταιγε για τον σεισμό και το τσουνάμι του 2011 στην Ιαπωνία. Ο ισχυρισμός για τον σεισμό καταρρίφθηκε εδώ από τους ελεγκτές γεγονότων Climate Feedback.
Το 2016, ο ιδιοκτήτης του HAARP, το Πανεπιστήμιο της Αλάσκα Fairbanks, πραγματοποίησε μια ανοιχτή αίθουσα για να «δείξει ότι οι άνθρωποι (η εγκατάσταση) δεν είναι ικανός για έλεγχο του μυαλού και δεν είναι ικανός για τον έλεγχο των καιρικών συνθηκών και για όλα τα άλλα για τα οποία έχει κατηγορηθεί», σύμφωνα με τη Sue Mitchell,  εκπρόσωπος του Γεωφυσικού Ινστιτούτου του πανεπιστημίου.

By AAP FactCheck   13-8-21

https://www.aap.com.au/russian-woodpecker-photo-used-to-haarp-on-conspiracy-theories/

Δεν υπάρχουν σχόλια: