Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Ο Τραμπ αποκάλυψε σχέδια για τη δική του πλατφόρμα κοινωνικών μέσων, για να καταπολεμήσει την «τυραννία» των "ban-happy" εταιρειών Big Tech. Μάλιστα ανακοίνωσε την πλατφόρμα μαζί με ένα νέο εγχείρημα μέσων - την Trump Media & Technology Group για εφαρμογή του TRUTH Social

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την έναρξη νέας ομάδας μέσων και κοινωνικού δικτύου για να «αντέξει στην τυραννία της Big Tech»

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε σχέδια για τη δική του πλατφόρμα κοινωνικών μέσων, χαρακτηρίζοντάς την ως προσπάθεια για την καταπολέμηση της «τυραννίας» των "ban-happy" εταιρειών Big Tech

η ανακοίνωση έρχεται αφού ζήτησε δικαστικά να τον επαναφέρουν στο Twitter και το Facebook.

Ο πρώην ανώτατος διοικητής ανακοίνωσε την πλατφόρμα μαζί με ένα εντελώς νέο εγχείρημα μέσων - την Trump Media & Technology Group

η εφαρμογή του TRUTH Social θα είναι έτοιμη για prime-time στις αρχές του επόμενου έτους και θα χρησιμεύσει ως " ανταγωνιστής της φιλελεύθερης κοινοπραξίας μέσων ενημέρωσης» που εδρεύει στη Silicon Valley.

«Δημιούργησα το TRUTH Social και το TMTG για να σταθώ απέναντι στην τυραννία της Big Tech. Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι Ταλιμπάν έχουν τεράστια παρουσία στο Twitter, ωστόσο ο αγαπημένος σας Αμερικανός πρόεδρος έχει αποσιωπηθεί. Αυτό είναι απαράδεκτο », είπε ο Τραμπ σε δήλωσή του, προσθέτοντας ότι η πλατφόρμα« ιδρύθηκε με αποστολή να δίνει φωνή σε όλους ».

Είμαι ενθουσιασμένος που σύντομα θα αρχίσω να μοιράζομαι τις σκέψεις μου για το TRUTH Social και να αντισταθώ στην BIg Tech. Όλοι με ρωτούν γιατί κάποιος δεν αντιστέκεται στο Big Tech; Λοιπόν, θα είμαστε σύντομα!

Ενώ το TRUTH Social είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο για pre-order, η TMTG δήλωσε ότι θα ξεκινήσει δοκιμές beta για επιλεγμένους χρήστες τον επόμενο μήνα, με μια πλήρη εθνική διάθεση να προγραμματίζεται για το πρώτο τρίμηνο του 2022. Η εταιρεία άφησε επίσης να εννοηθεί ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα -"on-demand subscription"(συνδρομητική βίντεο υπηρεσία ) γνωστή ως TMTG+, για την οποία είπε ότι θα περιλαμβάνει “feature ‘non-woke’ entertainment programming, news, podcasts and more.” (θα διαθέτετει "non-wake" ψυχαγωγικό πρόγραμμα, ειδήσεις, podcast και πολλά άλλα.)

Η ανακοίνωση του Τραμπ προφανώς δεν πέρασε απαρατήρητη από μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στον κόσμο των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης

με τον Twitter’s Jack Dorsey να σημειώνει ότι το όνομα χρήστη @jack είχε ήδη συμπεριληφθεί,

Η ανακοίνωση του Τραμπ προφανώς δεν έχασε από μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στον κόσμο των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, με τον Τζακ Ντόρσεϊ του Twitter να σημειώνει ότι το όνομα χρήστη @jack είχε ήδη ληφθεί, επισημαίνοντας τις διαφημιστικές φωτογραφίες για τη νέα εφαρμογή, οι οποίες τραβούν κάποιες όχι και τόσο -πικρή κτύπημα προς τον επικεφαλής του Twitter.

επισημαίνοντας τις διαφημιστικές φωτογραφίες για τη νέα εφαρμογή, οι οποίες λαμβάνουν μερικά όχι και τόσο λεπτά swipes (χτυπήματα) στον επικεφαλής του Twitter.

Κάποιο από το διαφημιστικό "promotional material" προχώρησε ακόμη περισσότερο, χλευάζοντας προς τα έξω το Twitter για το ιστορικό του στο να καθαρίζει περιεχόμενο ή να απαγορεύει τους χρήστες με αμφισβητήσιμα πρόσχημα.

Μια εικόνα μάρκετινγκ έδειξε μια υποθετική συνομιλία μεταξύ των χρηστών με το όνομα «@jack» και «@jane»-οι τελευταίοι υποτίθεται ότι ήταν ένας από τους Dorsey- με το «jack» να απαιτεί από την ομάδα συντονισμού της TRUTH Social να «κατεβάσει» έναν απροσδιόριστο λογαριασμό. Η ‘jane’ απαντά: «Είστε βέβαιοι ότι θέλετε να το κάνετε αυτό; Εννοώ ότι είναι πολύ μεγάλη υπόθεση η λογοκρισία αυτού του περιεχομένου. Κάπως υπέρβαση .. σωστά; »

Ο Ντόρσεϊ, που φαινομενικά ήταν ο στόχος της διαφήμισης, πήρε την κριτική με αργό ρυθμό, μεταφέροντας την εικόνα στο Twitter με μια απλή λεζάντα: «Η Τζέιν φαίνεται cool».

Ο ίδιος ο επικεφαλής του Twitter αναγκάστηκε να αναγνωρίσει ότι η πλατφόρμα του μπορεί να έχει ξεπεράσει τα όρια, μπλοκάροντας μια έρευνα της New York Post πέρυσι, που αποκάλυψε τις δυνητικά διεφθαρμένες επιχειρηματικές συναλλαγές του γιου του τότε δημοκρατικού προεδρικού υποψηφίου Τζο Μπάιντεν, Χάντερ-συμπεριλαμβανομένων των απαγορεύσεων στους χρήστες, να μοιραστούν την ιστορία σε απευθείας μηνύματα.

Ο Ντόρσεϊ αργότερα είπε ότι ο τρόπος χειρισμού του θέματος ήταν "απαράδεκτος", επιτρέποντας τελικά την ιστορία του Post να επιστρέψει στην πλατφόρμα του. (Όπως αποδείχθηκε, η απαγόρευση του άρθρου ενίσχυσε μόνο την εμβέλεια του στο διαδίκτυο, έχοντας ακριβώς το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.)

πηγή  21-10-21

https://www.rt.com/usa/538021-trump-truth-social-media/

Δεν υπάρχουν σχόλια: