Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Έκρηξη αερίου σκότωσε τέσσερις και τραυμάτισε περίπου 50 ανθρώπους, στην πόλη Σενγιάνγκ της βορειοανατολικής Κίνας

 Έκρηξη αερίου σκοτώνει τέσσερις και τραυματίζει δεκάδες στη βορειοανατολική Κίνα

 Οι διασώστες εργάζονται μετά την έκρηξη αερίου σε ένα εστιατόριο στο Shenyang, βορειοανατολική Κίνα,   (AFP)

Έκρηξη αερίου σε εστιατόριο σκότωσε τέσσερις και τραυμάτισε περίπου 50 στην πόλη Σενγιάνγκ της βορειοανατολικής Κίνας, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η έκρηξη έγινε την Πέμπτη το πρωί σε κατοικημένο δρόμο με πολλές επιχειρήσεις, ανέφερε η κρατική υπηρεσία Xinhua.

Ένα βίντεο από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV έδειξε πολλά κτίρια με σπασμένα παράθυρα σε έναν σκονισμένο και ερειπωμένο δρόμο στην πρωτεύουσα της επαρχίας Λιαόνινγκ.

Οι εικόνες έδειξαν επίσης πολυάριθμα ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα που βρίσκονταν στο σημείο, όπου μερικοί εργαζόμενοι μετέφεραν κατεστραμμένα αυτοκίνητα και ακόμη και ένα τσακισμένο λεωφορείο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έδωσε το γραφείο του δημάρχου Σενγιάνγκ, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 47 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά.

Το γραφείο του δημάρχου ανέφερε ότι ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθούν οι λόγοι της έκρηξης.

Οι ερευνητές "διαπίστωσαν προκαταρκτικά ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε εμπορικό και οικιστικό κτίριο", ανέφερε η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης Liaoning σε ανάρτησή της στα κοινωνικά μέσα.

Οι εκρήξεις αερίου επαναλαμβάνονται στην Κίνα λόγω των κακών προτύπων ασφαλείας και της κακής επιτήρησης.

Τον Ιούνιο, 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από την έκρηξη σωλήνα αερίου σε συγκρότημα κατοικιών στην επαρχία Χουμπέι (κέντρο).

Οκτώ άτομα, συμπεριλαμβανομένου του CEO της εταιρείας που κατείχε τον αγωγό, συνελήφθησαν αργότερα από τις αρχές για τις μη ασφαλείς πρακτικές τους και τα σοβαρά ελαττώματα στην εγκατάσταση.

21-10-21

https://www.swissinfo.ch/spa/afp/una-explosi%C3%B3n-de-gas-deja-cuatro-muertos-y-decenas-de-heridos-en-el-noreste-de-china/47045684

Δεν υπάρχουν σχόλια: