Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Υποβρύχιο πυρηνικής επίθεσης των ΗΠΑ συγκρούστηκε με ένα «άγνωστο αντικείμενο» στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με το Πεκίνο, για την Ταϊβάν

Υποβρύχιο πυρηνικής επίθεσης των ΗΠΑ συγκρούστηκε με ένα «άγνωστο αντικείμενο» στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με το Πεκίνο, για την Ταϊβάν

Ο αμερικανικός στόλος του Ειρηνικού δήλωσε την Πέμπτη ότι το USS Connecticut χτύπησε ένα αντικείμενο στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού την Κυριακή

Είπε ότι το πυρηνικό της σύστημα προώθησης δεν είχε υποστεί ζημιά και ότι διερευνούσε

Μια αναφορά ανέφερε ότι 11 ναυτικοί τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση με ένα «άγνωστο αντικείμενο»

Το Πολεμικό Ναυτικό δεν προσέφερε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επιχειρήσεις των υποβρυχίων

Αλλά η θάλασσα της Νότιας Κίνας είναι μια από τις πιο αμφισβητούμενες περιοχές στον πλανήτη

Η είδηση ​​του ατυχήματος εμφανίστηκε την ίδια ημέρα που αποκαλύφθηκε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα εκπαιδεύουν τις δυνάμεις της Ταϊβάν για το πέρασμα

Και την Πέμπτη, η CIA ανακοίνωσε ένα «Κέντρο Αποστολής της Κίνας» για να επικεντρωθεί στην απειλή από το Πεκίνο.
--------------

αμυντική συμφωνία ΑUKUS, στρατηγική σύμπραξη Ηνωμένων Πολιτειών, Βρετανίας και Αυστραλίας.

 Παρίσι και Πεκίνο να ανεβάζουν τους τόνους

το Πεκίνο, κατέθεσε αίτηση για ένταξη στη συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου του Ειρηνικού Ωκεανού.

η Κίνα αρνήθηκε σε γερμανικό πολεμικό πλοίο να δέσει σε λιμάνι της θάλασσας της Νότιας Κίνας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αυστραλία συσπειρώνονται κατά της Κίνας για τα γεωπολιτικά της συμφέροντα.

Η Θάλασσα της Νότιας Κίνας συνδέει τον Ινδικό με τον Ειρηνικό Ωκεανό και περιλαμβάνει θαλάσσιες οδούς από τις οποίες διέρχεται του 1/3 του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου, το οποίο αντιπροσωπεύει με τη σειρά του τουλάχιστον 3 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Η περιοχή είναι επίσης πολύ σημαντική λόγω των κοιτασμάτων πετρελαίου και αερίου αλλά και της αλιείας.

Κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου η Κίνα διεκδικεί το 90% της Θάλασσας της Νότιας Κίνας

Μετατρέπει βραχονησίδες και ατόλες σε στρατιωτικές βάσεις και μεταφέρει εκεί μεγάλο αριθμό δυνάμεων.

Η νέα συμμαχία ΗΠΑ, Βρετανίας και Αυστραλίας έρχεται ως αντιστάθμισμα στην επεκτατική στρατηγική της Κίνας.

Σηματοδοτεί επίσης μια σαφή στρατηγική στροφή της αμερικανικής πολιτικής που μετά την αποχώρηση από το Αφγανιστάν δίνει πλέον έμφαση στην Ασία.

Εκτός από το σύμφωνο AUKUS, ο Μπάιντεν έχει συνάψει μια στρατηγική συνεργασία γνωστή ως The Quad με την Ινδία, την Ιαπωνία και την Αυστραλία για την ανταλλαγή πληροφοριών και τη διεξαγωγή κοινών στρατιωτικών ασκήσεων στην περιοχή.

----------------------

Αμερικανικό υποβρύχιο ταχείας επίθεσης με πυρηνική ενέργεια (U.S. fast-attack, nuclear-powered submarine) συγκρούστηκε με ένα μυστηριώδες αντικείμενο, ενώ βυθίστηκε σε διεθνή ύδατα στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού.

σε μια σύντομη δήλωση, το Πολεμικό Ναυτικό είπε ότι το U.S.S. Connecticut (Κονέκτικατ) παρέμεινε σε σταθερή κατάσταση και ότι ο πυρηνικός σταθμός του δεν υπέστη ζημιά.

Δεν ανακοίνωσε συγκεκριμένη τοποθεσία, αλλά τα "U.S.N.I. News" ανέφεραν ότι συνέβη στη θάλασσα της Νότιας Κίνας.

οι ΗΠΑ διεξάγουν αποστολές 'freedom of navigation' (ελευθερίας πλοήγησης) για να περιορίσουν την επιρροή του Πεκίνου.

το σκάφος φθάνει σήμερα στο Γκουάμ 
[Το ηφαιστειογενές νησί Γκουάμ είναι μη ενσωματωμένη περιοχή των ΗΠΑ]

Το ατύχημα έρχεται καθώς η Ουάσινγκτον εκφράζει την ανησυχία της για την ολοένα και πιο πολεμική στάση της Κίνας απέναντι στο αυτοδιοικούμενο νησί Ταϊβάν.

ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ και οι πεζοναύτες εκπαιδεύουν στρατεύματα στο νησί της Θάλασσας της Νότιας Κίνας για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Σε δήλωσή του, ο Στόλος του Ειρηνικού (Pacific Fleet) ανέφερε ότι το υποβρύχιο γρήγορης επίθεσης κλάσης Seawolf   (Seawolf-class fast-attack submarine USS Connecticut)   έπληξε ένα «άγνωστο αντικείμενο»  (unknown object) την Κυριακή.

«Η ασφάλεια του πληρώματος παραμένει η κορυφαία προτεραιότητα του Πολεμικού Ναυτικού. Δεν υπάρχουν απειλητικοί για τη ζωή τραυματισμοί », ανέφερε.

«Το υποβρύχιο παραμένει σε ασφαλή και σταθερή κατάσταση.

«Η μονάδα και οι χώροι πυρηνικής πρόωσης του USS Connecticut δεν επηρεάστηκαν και παραμένουν πλήρως λειτουργικοί.

«Εκτιμάται η έκταση της ζημιάς στο υπόλοιπο υποβρύχιο. Το αμερικανικό ναυτικό δεν έχει ζητήσει βοήθεια. Το περιστατικό θα διερευνηθεί.

οι εντάσεις συνεχίζουν να αυξάνονται μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Το νέο «Κέντρο Αποστολής Κίνας» της CIA  (China Mission Center) αποκαλύφθηκε, καθώς μια έκθεση ισχυρίστηκε ότι, οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ και οι πεζοναύτες επιχειρούσαν κρυφά στην Ταϊβάν για να εκπαιδεύσουν στρατιωτικές δυνάμεις εκεί τον τελευταίο χρόνο.

Οι αυξανόμενες εντάσεις στη Νότια Θάλασσα της Κίνας προκάλεσαν προειδοποιήσεις για πόλεμο μετά από αεροπορικές αεροπορικές επιδρομές και εχθρική ρητορική προς το αυτοδιοικούμενο νησί.

Ο διευθυντής της CIA William Burns είπε ότι η νέα μονάδα ήταν αποτέλεσμα στρατηγικών αναθεωρήσεων που επικεντρώθηκαν στην «Κίνα, την τεχνολογία, τους ανθρώπους και τις συνεργασίες».

«Το CMC (China Mission Center) θα ενισχύσει περαιτέρω το έργο του οργανισμού στον σημαντικότερο γεωπολιτικό κίνδυνο (απειλή) που αντιμετωπίζουμε στο 21ο αιώνα, με μια ολοένα και πιο αντίπαλη κινεζική κυβέρνηση », είπε.

Η αναδιοργάνωση σηματοδοτεί τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναπροσανατολίζεται για να αντιμετωπίσει την απειλή από την Κίνα.

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου αρνήθηκε να σχολιάσει άμεσα την έκθεση.

Οι ΗΠΑ έχουν πουλήσει δισεκατομμύρια δολάρια σε όπλα στην Ταϊβάν παρά την πολιτική «στρατηγικής ασάφειας» για το αν οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν το νησί από μια κινεζική εισβολή.

Αλλά οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η Ταϊβάν πρέπει να κάνει περισσότερα για να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο κίνδυνο που αντιμετωπίζει.

=============

Η υπηρεσία Τύπου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ ανέφερε ότι το  υποβρύχιο  Seawolf-class attack submarine USS Connecticut συγκρούστηκε με αντικείμενο στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.  Η μονάδα και οι χώροι πυρηνικής πρόωσης του USS Connecticut δεν επηρεάστηκαν και παραμένουν πλήρως λειτουργικοί.  Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ερευνά τι συνέβη. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, 11 Αμερικανοί ναύτες είχαν τραύματα  μέτριας και ήπιας σοβαρότητας, αλλά κανείς δεν χρειάστηκε επείγουσα εκκένωση για νοσηλεία.

 «Το περιστατικό θα διερευνηθεί»: όσα είναι γνωστά για τη σύγκρουση πυρηνικού υποβρυχίου των ΗΠΑ με άγνωστο αντικείμενο

 Το υποβρύχιο πυρηνικής επίθεσης κλάσης Seawolf USS Connecticut (SSN 22) συγκρούστηκε με ένα άγνωστο υποβρύχιο αντικείμενο κατά την κατάδυση στα διεθνή ύδατα του Ινδο-Ειρηνικού. Αυτό αναφέρεται σε δήλωση της υπηρεσίας τύπου του αμερικανικού στόλου Ειρηνικού.

 "Το υποβρύχιο γρήγορης επίθεσης κλάσης Seawolf USS Connecticut (SSN 22) συγκρούστηκε με το αντικείμενο ενώ βυθίστηκε το απόγευμα της 2ης Οκτωβρίου", ανέφερε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

 Σημειώνεται ότι τα μέλη του πληρώματος δεν είχαν τραύματα που θα μπορούσαν να απειλήσουν τη ζωή τους.

 Ο στόλος του Ειρηνικού σημείωσε ότι το υποβρύχιο παραμένει σε ασφαλή και σταθερή κατάσταση, ενώ η μονάδα και οι χώροι πυρηνικής πρόωσης του  δεν επηρεάστηκαν και παραμένουν πλήρως λειτουργικοί.

 «Εκτιμάται ο βαθμός ζημιάς στο υπόλοιπο υποβρύχιο. Το αμερικανικό ναυτικό δεν ζήτησε βοήθεια. Το περιστατικό θα διερευνηθεί », αναφέρεται στο μήνυμα.

 Αργότερα, η ειδησεογραφική πύλη του Ινστιτούτου Ναυτικών των ΗΠΑ, επικαλούμενη αξιωματούχο του Υπουργείου Άμυνας, ανέφερε ότι 11 ναύτες τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα του συμβάντος.  Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά τη σύγκρουση, το υποβρύχιο πηγαίνει στο Γκουάμ στην επιφάνεια, η άφιξή του αναμένεται εντός 24 ωρών.

 Παράλληλα, πηγή των Military Times είπε ότι κανένα από τα θύματα δεν χρειάστηκε επείγουσα εκκένωση για νοσηλεία, παρά το γεγονός ότι δύο μέλη του πληρώματος είχαν μέτριους τραυματισμούς. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τραυματισμοί των θυμάτων μπορούν να χαρακτηριστούν ως «μώλωπες και βαθιές κοπές». Επιπλέον, σημείωσε ότι η τοπογραφία της περιοχής τη στιγμή της έκτακτης ανάγκης δεν έδειχνε την παρουσία γης μπροστά από το υποβρύχιο, επιπλέον, δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι το περιστατικό ήταν εχθρικού χαρακτήρα.

 Με τη σειρά του, το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι CNN είπε ότι το περιστατικό με το USS Connecticut συνέβη εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας για την Ταϊβάν. Το άρθρο σημειώνει ότι το υποβρύχιο συμμετείχε προηγουμένως σε μια μεγάλη πολυεθνική «επίδειξη ισχύος» κοντά στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, στην οποία συμμετείχαν οι δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών, της Μεγάλης Βρετανίας, της Ιαπωνίας, της Αυστραλίας, του Καναδά και της Ολλανδίας. Αυτή είναι η άσκηση Carrier Strike Group 21.

Οι εντάσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου αποδεικνύονται επίσης από τα λόγια του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις (Ned Price).

 «Ανησυχούμε πολύ για τις προκλητικές στρατιωτικές ενέργειες της ΛΔΚ κοντά στην Ταϊβάν. Όπως είπαμε, μια τέτοια δραστηριότητα αποσταθεροποιεί την κατάσταση, είναι γεμάτη λάθη στην αξιολόγηση και υπονομεύει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Ως εκ τούτου, παροτρύνουμε το Πεκίνο να σταματήσει τη στρατιωτική, διπλωματική και οικονομική πίεση και εξαναγκασμό του κατά της Ταϊβάν », είπε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης.

 Προσθέτουμε ότι από την 1η Οκτωβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου, η ΛΔΚ πραγματοποίησε μεγάλης κλίμακας πτήσεις στρατιωτικής αεροπορίας στα νερά της Ταϊβάν. Ταυτόχρονα, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσουνίνγκ ( Hua Chunying) κατηγόρησε την Ουάσινγκτον για προκλητικές ενέργειες που βλάπτουν τις κινεζικές-αμερικανικές σχέσεις και υπονομεύουν την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα. Αυτή η δήλωση ήρθε αφού το Πεντάγωνο ανακοίνωσε υποστήριξη για τις δυνατότητες αυτοάμυνας της Ταϊβάν, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων πώλησης όπλων αξίας 750 εκατομμυρίων δολαρίων.

 Με τη σειρά της, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Jen Psaki εξέφρασε την ανησυχία των ΗΠΑ για τις «προκλητικές ενέργειες» της Κίνας στην περιοχή της Ταϊβάν και κάλεσε το Πεκίνο να εγκαταλείψει την πίεση και τον εξαναγκασμό κατά της Ταϊπέι. Παράλληλα, χαρακτήρισε τις αμερικανικές υποχρεώσεις έναντι του νησιωτικού εδάφους «ακλόνητες» καθώς συμβάλλουν  στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας.

 «Μας ενδιαφέρει βαθιά η ειρήνη και η σταθερότητα στο Στενό της Ταϊβάν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα συνεχίσουμε να βοηθάμε την Ταϊβάν να διατηρήσει επαρκείς ικανότητες αυτοάμυνας », είπε.

Στις 5 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι συζήτησε την κατάσταση γύρω από την Ταϊβάν με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ (Xi Jinping)  κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας στις αρχές Σεπτεμβρίου. Τόνισε ότι επετεύχθη συμφωνία για την τήρηση προηγουμένως συμφωνημένων συμφωνιών για το νησιωτικό ζήτημα.

 Ταυτόχρονα, στις 7 Οκτωβρίου, η The Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές, ανέφερε ότι η αμερικανική μονάδα ειδικών δυνάμεων, καθώς και οι πεζοναύτες, φέρονται να διεξάγουν μυστικές δραστηριότητες στην Ταϊβάν για περισσότερο από ένα χρόνο προκειμένου να ενισχύσουν  αμυντικές δυνατότητες στο νησί. Το Πεντάγωνο εμφανίστηκε στη συνέχεια με κατηγορίες εναντίον της Κίνας λόγω της υποτιθέμενης εξερχόμενης απειλής από την πλευρά τους.

 «Δεν έχω σχόλια για συγκεκριμένες επιχειρήσεις, εμπλοκή ή προετοιμασία, αλλά θα ήθελα να τονίσω ότι οι δεσμοί υποστήριξης και άμυνας μας με την Ταϊβάν παραμένουν κατευθυνόμενοι ενάντια στην τρέχουσα απειλή που προκαλεί η ΛΔΚ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ Τζον Σούπλε (John Supple) τα λόγια του οποίου αναφέρθηκαν από το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

 Σύμφωνα με τον ίδιο, το Πεκίνο κατεύθυνε τις προσπάθειές του για να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στις θάλασσες της Ανατολικής Κίνας και της Νότιας Κίνας.

πηγή 8-10-21

https://russian.rt.com/world/article/915361-ssha-podlodka-incident-obekt-more

==============

Πυρηνικό υποβρύχιο των ΗΠΑ συγκρούεται με άγνωστο αντικείμενο στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

10/10/2021

Δημοσιεύτηκε από : Editorial ESOREITER

 Πυρηνικό υποβρύχιο των ΗΠΑ συγκρούεται με άγνωστο αντικείμενο στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Σε αυτή την περίπτωση, μιλάμε για ένα μη αναγνωρισμένο πλωτό αντικείμενο  [unidentified floating object (NPO)] το οποίο αναφέρεται σε πλωτά και υποβρύχια οχήματα.

Αυτά τα αντικείμενα εντοπίστηκαν από τα πληρώματα πλοίων και αεροσκαφών και εντοπίστηκαν από ραντάρ και σόναρ. Υπήρχαν περιπτώσεις που τα NGOs «κολλούσαν» σε εκβολές ή ποτάμια, αλλά πάντα κατάφερναν να απελευθερωθούν και να κρυφτούν.

Ολόκληροι στόλοι πλοίων και αεροσκαφών έχουν αναπτυχθεί σε διάφορα μέρη του κόσμου για να αναζητήσουν ή και να καταστρέψουν μυστηριώδη υποβρύχια αντικείμενα που πιθανότατα δεν ανήκουν σε κανένα κράτος.

 Οι μαρτυρίες μαρτύρων δείχνουν ότι αυτές τα NGOs  είναι σημαντικά μεγαλύτερα από οποιοδήποτε γνωστό υποβρύχιο. Οι επιφάνειες και οι υπερκατασκευές τους είναι απόλυτα λείες και δεν έχουν ορατές καταπακτές ή τεχνολογικό εξοπλισμό. Ακόμα πιο εκπληκτικό, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός τεκμηριωμένων παρατηρήσεων, στα οποία αντικείμενα όχι μόνο εμφανίστηκαν, αλλά και υψώθηκαν στον αέρα και υποχώρησαν σαν γιγάντια αεροσκάφη. Τώρα όμως η συνάντηση του αμερικανικού πυρηνικού υποβρυχίου με το NGO θα μπορούσε να καταλήξει σε τραγωδία.

 Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι στις 2 Οκτωβρίου 2021, το πυρηνικό υποβρύχιο USS Connecticut συγκρούστηκε με ένα «άγνωστο αντικείμενο» κατά τη διάρκεια της κατάδυσης στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Περισσότεροι από δώδεκα ναύτες τραυματίστηκαν, δεν αναφέρθηκαν θάνατοι, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. Οι αρχές δήλωσαν επίσης ότι ο πυρηνικός σταθμός του υποβρυχίου δεν επηρεάστηκε και ήταν πλήρως λειτουργικός.

Αμερικανοί αξιωματούχοι, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, επιβεβαίωσαν ότι το περιστατικό συνέβη σε διεθνή ύδατα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Ανέφεραν ότι είναι ακόμα άγνωστο ποιο αντικείμενο χτύπησε το υποβρύχιο, αλλά δεν ήταν άλλο υποβρύχιο.

 Ένας άλλος αξιωματούχος πιστεύει ότι μπορεί να ήταν βυθισμένο πλοίο, εμπορευματοκιβώτιο ή άλλο άγνωστο αντικείμενο. Τώρα το υποβρύχιο κατευθύνθηκε προς το Γκουάμ για να ερευνήσει.

 Εν τω μεταξύ, η Κίνα ζήτησε περαιτέρω εξηγήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τη σύγκρουση πυρηνικού υποβρυχίου. Οι κινεζικές αρχές εξέφρασαν την οργή τους για την έλλειψη πληροφοριών σχετικά με μια πιθανή «πυρηνική διαρροή». Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ζάο Λιτζιάν  (Zhao Lijian) δήλωσε ότι αυτό είναι ανεύθυνο και υποδηλώνει έλλειψη διαφάνειας από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αυτό το περιστατικό προσέλκυσε επίσης την προσοχή ανεξάρτητων ερευνητών και ουφολόγων σε όλο τον κόσμο. Για παράδειγμα, ο Ταϊβανός ερευνητής Scott Waring είναι βέβαιος ότι οι Αμερικανοί αντιμετώπισαν τη συσκευή (apparatus) εξωγήινων πολιτισμών, οι οποίοι έτσι μπόρεσαν να αποτρέψουν έναν πιθανό πόλεμο. Και είναι πολύ πιθανό, για τον ίδιο λόγο, το αντικείμενο να παρεμβαίνει στους ελιγμούς του κινεζικού υποβρυχίου. Είναι αλήθεια ότι η Κίνα δεν μοιράζεται αυτές τις πληροφορίες για τους δικούς της λόγους. Ο Waring είναι βέβαιος ότι οι εξωγήινοι βρίσκονται κάτω από τον ωκεανό στη θάλασσα της Νότιας Κίνας και προστατεύουν ολόκληρο τον κόσμο από πυρηνική καταστροφή.

πηγή 10-10-21

https://esoreiter.ru/news/1021/atomnaya-podvodnaya-lodka-ssha-stolknulas-s-neopoznannym-obektom-v-yuzhno-kitayskom-more.html

====================

Δεν υπάρχουν σχόλια: