Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΣ: Ερπετοειδή στο τιμόνι του ΟΗΕ; ο δεινόσαυρος Frankie, εικόνα CGI, έκανε διάλεξη για την εξαφάνιση ειδών, σε συνάντηση του ΟΗΕ

Ερπετοειδή στο τιμόνι του ΟΗΕ;
Το Twitter « split »  αφού ο δεινόσαυρος CGI έκανε διαλέξεις στους ανθρώπους, για τις αρνητικές επιπτώσεις   της εξαφάνισης ειδών (απώλεια βιοποικιλότητας)

Frankie, the Dino (ο δεινόσαυρος Φράνκι)  μιλάει στον ΟΗΕ.
Φωτο: Στιγμιότυπο από βίντεο του προγράμματος ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Ένας δεινόσαυρος CGI (Computer-generated imagery) που μιλάει με τη φωνή του αγαπημένου ηθοποιού Jack Black βρέθηκε στο επίκεντρο της αίθουσας της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για να πει στους πολιτικούς να σταματήσουν να επιδοτούν τα ορυκτά καύσιμα και να κάνουν περισσότερα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Το σύντομο κλιπ κυκλοφόρησε από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) ως κεντρικό στοιχείο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης του κοινού «Μην επιλέγετε την εξαφάνιση».

 Το ερπετό σε μέγεθος πολικής αρκούδας παρουσιάστηκε και προκάλεσε έκπληξη σε μια συνάντηση των Ηνωμένων Εθνών με την εντυπωσιακή εμφάνισή του και μια tough-love διάλεξη (για το καλό) για το πώς το να πεθαίνεις ως είδος, είναι ένα πραγματικά κακό αποτέλεσμα.

«Τουλάχιστον είχαμε έναν αστεροειδή. Ποια είναι η δικαιολογία σου?" λέει ο dino, καθώς επιτίθεται στις κρατικές επιδοτήσεις ορυκτών καυσίμων, τις οποίες μια συνοδευτική έκθεση του ΟΗΕ εκτιμά σε περίπου 423 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Φανταστείτε να είχαμε ξοδέψει εκατοντάδες δισεκατομμύρια ετησίως για να επιδοτήσουμε γιγαντιαίους μετεωρίτες. Αυτό κάνετε τώρα!

Τα χρήματα θα ήταν καλύτερα να δαπανηθούν για την ανακούφιση της φτώχειας και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, υποστήριξε το UN-in-a-CGI-dino-suit.

«Μην επιλέξετε την εξαφάνιση. Σώστε το είδος σας πριν να είναι πολύ αργά. Ήρθε η ώρα για εσάς τους ανθρώπους, να σταματήσετε να βρίσκετε δικαιολογίες και να αρχίσετε να κάνετε αλλαγές», κατέληξε το μήνυμα, προκαλώντας όρθιους χειροκροτητές από το κοινό των θηλαστικών.

Ενώ πολλοί άνθρωποι είπαν ότι η προειδοποίηση ακουγόταν αρκετά πειστική, ειδικά με την αγγλική έκδοση που εκδόθηκε με τη φωνή του αγαπημένου ηθοποιού Jack Black, πολλοί άλλοι βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν καυστικά σχόλια.

Για κάποιους, το χιουμοριστικό στοιχείο από το βίντεο, ήταν ότι οι σαυροειδείς (ερπετοειδείς) άνθρωποι  μπορεί να είναι «πραγματικοί» και είτε ήδη κυβερνούν τον κόσμο είτε σχεδιάζουν την εξαγορά.

Άλλοι το βρήκαν μια καλή δικαιολογία για την  Κίνα, με βάση την τρέχουσα συμβολή της χώρας στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Ή να επιτεθεί τόσο στον ΟΗΕ όσο και στην Κίνα σε ένα πακέτο, λόγω του μη αναγνωρισμένου καθεστώτος της Ταϊβάν στον ΟΗΕ.

Ή και επιτέθηκαν τόσο στον ΟΗΕ όσο και στην Κίνα σε ένα πακέτο, λόγω του μη αναγνωρισμένου καθεστώτος της Ταϊβάν στον ΟΗΕ.

Αρκετοί βρήκαν την ταινία μικρού μήκους πολύ χαμηλού επιπέδου και ανόητη για να μεταδώσει σωστά το μήνυμά της.

Ένας επικριτικός σχολιαστής είπε ότι τους θύμισε μια σκηνή στη σατιρική κωμωδία του 2006 «Idiocracy», που είδε Αμερικανούς στο μακρινό μέλλον να πιστεύουν ότι οι καλοί Αμερικανοί δεινόσαυροι νίκησαν τους κακούς ναζί δεινόσαυρους τον 20ο αιώνα, κάτι που οδήγησε στη δημιουργία του UN  ( προφέρεται «un»). [ΟΗΕ]

Οι παραγωγοί του βίντεο σίγουρα δεν στόχευαν να προσποιηθούν την επιστημονική ακρίβεια με τον πρωταγωνιστή τους «Frankie the Dino».

Ο ομιλητής έκπληξη υποτίθεται ότι, είναι ένας «70 εκατομμυρίων ετών Utahraptor» που δεν έχει καν φτερά – τα οποία οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα πραγματικά μέλη του είδους πιθανότατα κατείχαν.

«Θέλαμε να καταλήξουμε σε κάτι λίγο διαφορετικό, λίγο συναρπαστικό και με ένα μεγάλο μήνυμα που είναι ένα μήνυμα ελπίδας», εξήγησε στο Associated Press η επικεφαλής επικοινωνίας του [United Nations Development Programme (UNDP)] Anjali Kwatra. «Υπάρχει κρίση, πρέπει να δράσουμε, αλλά έχουμε τις λύσεις. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και μπορούμε να το κάνουμε».

Η πολυπλοκότητα του ζητήματος των επιδοτήσεων ορυκτών καυσίμων αναγνωρίστηκε από τον επικεφαλής του UNDP, Achim Steiner. «Ο τερματισμός της οικονομικής στήριξης για αυτούς με τρόπο δίκαιο και δίκαιο είναι ένα κρίσιμο στοιχείο της [υποστηριζόμενης] μετάβασης», παραδέχτηκε.

Οι αναπτυσσόμενες χώρες δεν πλησιάζουν καθόλου τις ανεπτυγμένες αντίστοιχές τους όσον αφορά τις ιστορικές εκπομπές και δεν επωφελήθηκαν από αιώνες βιομηχανοποιημένης οικονομικής ανάπτυξης που τροφοδοτείται από τα ορυκτά καύσιμα.

πηγή 28-10-21

https://www.rt.com/news/538710-un-talking-dinosaur-video/

Δεν υπάρχουν σχόλια: