Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Μπάιντεν εμπλέκεται στην απάτη της Alfa Bank Russiagate. Το κατηγορητήριο του δικηγόρου Michael Sussmann "ρίχνει φως" στο τι πραγματικά συνέβη κατά τη διάρκεια της Russiagate.

 Alfa Bank Russiagate

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Μπάιντεν εμπλέκεται στην απάτη της Alfa Bank Russiagate

21-9-21

Το κατηγορητήριο του δικηγόρου Michael Sussmann υπόσχεται να ρίξει περισσότερο φως στο τι πραγματικά συνέβη κατά τη διάρκεια της Russiagate.

Και εγείρει επίσης ερωτήματα σχετικά με την πιθανή εμπλοκή του Τζέικ Σάλιβαν - τώρα Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας.

Στις 16 Σεπτεμβρίου, ο ειδικός εισαγγελέας John Durham κατηγόρησε τον Sussmann, εταίρο στο Perkins Coie, τη δικηγορική εταιρεία που εκπροσωπούσε τους Δημοκρατικούς και την εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον το 2016, ότι έκανε ψευδείς δηλώσεις στο FBI κατά τη διάρκεια της έρευνας Τραμπ-Ρωσίας.

o Sussmann συναντήθηκε με τον σύμβουλο James Baker τον Σεπτέμβριο του 2016 και ισχυρίστηκε ότι ο οργανισμός Trump είχε χρησιμοποιήσει έναν μυστικό διακομιστή της ρωσικής Alfa Bank ως κανάλι επικοινωνίας με το Κρεμλίνο.

Αυτό που δεν ανέφερε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήταν ότι διεξήγαγε «έρευνα της αντιπολίτευσης» για τον Τραμπ και «συντονιζόταν» με την εκστρατεία της Κλίντον για να παρουσιάσει αυτές τις πληροφορίες στο FBI και στα mainstream μέσα ενημέρωσης. Στην πραγματικότητα, το κατηγορητήριο υποδηλώνει ότι ο Sussmann είπε ψέματα, δηλώνοντας ότι είπε ξεκάθαρα ότι δεν εκτελούσε εργασία «για κανέναν πελάτη».

Αυτό οδήγησε τον Baker να «καταλάβει ότι ο Sussmann ενεργούσε ως καλός πολίτης απλώς μεταδίδοντας πληροφορίες, όχι ως πληρωμένος συνήγορος ή πολιτικός λειτουργός», ενώ στην πραγματικότητα, όπως υποστηρίζει ο Durham, ενεργούσε για λογαριασμό τριών συγκεκριμένων πελατών - μιας άγνωστης τεχνολογίας των ΗΠΑ (an unnamed US tech industry executive), μια ιντερνετ αμερικανική εταιρεία (a US internet company), και την την εκστρατεία Κλίντον.

Ο Sussmann αρνείται οποιαδήποτε αδικοπραγία και δήλωσε αθώος, ισχυριζόμενος ότι οι κατηγορίες έχουν πολιτικά κίνητρα – οι δικηγόροι υπεράσπισής του (που εργάζονται για την δικηγορική εταιρεία Latham and Watkins)  υποστηρίζουν ότι δεν έκανε ψευδείς δηλώσεις και το ποιον εκπροσωπούσε δεν ήταν ουσιαστικό γεγονός.

Ωστόσο, τον Δεκέμβριο του 2017, ο κατηγορούμενος είπε στην επιτροπή πληροφοριών του Κογκρέσου ότι οι πληροφορίες για την Alfa Bank του δόθηκαν «από έναν πελάτη» και «απολύτως» όχι από «κάθε άλλη πηγή» και ότι ο πελάτης του του είχε ρητά ζητήσει να μιλήσει στον Μπέικερ και σε άλλους.

Σε κάθε περίπτωση, οι φάκελοι που περιγράφουν τους εμπρηστικούς ισχυρισμούς διαβιβάστηκαν ανώνυμα σε κάθε σημαντικό ειδησεογραφικό μέσο των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της εκστρατείας των προεδρικών εκλογών του 2016, με πολλούς να τους εκμεταλλεύονται ανυπόμονα.

Ωστόσο, δεν πείστηκαν όλοι οι δημοσιογράφοι και αρκετές οργανώσεις αρνήθηκαν να δημοσιεύσουν οτιδήποτε σχετικά με το υλικό. Το Intercept εξέδωσε μια περιφρονητική αναφορά για τις κατηγορίες μια εβδομάδα πριν από την ψηφοφορία, καταγράφοντας πώς τα αρχεία DNS που παρέχονται από την ανώνυμη πηγή «δεν μπορούν πραγματικά να αποδείξουν τίποτα απολύτως, και σίγουρα όχι «επικοινωνία» μεταξύ Τραμπ και Alfa», και κανείς «δεν μπορεί να δείξει ότι έστω και ένα μόνο μήνυμα ανταλλάχθηκε μεταξύ Τραμπ και Alfa».

Την ίδια μέρα, ωστόσο, η Κλίντον επέστησε την προσοχή στον «κρυφό διακομιστή» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μοιράζοντας μια δήλωση σχετικά με το θέμα, από τον ανώτερο σύμβουλό της για θέματα πολιτικής Τζέικ Σάλιβαν, ενεργώντας σαν να ήταν καινούργιες για εκείνη, οι πληροφορίες που είχε διαβιβάσει η ομάδα της στα μέσα ενημέρωσης.

«Αυτό θα μπορούσε να είναι ο πιο άμεσος σύνδεσμος  (link) μέχρι σήμερα μεταξύ Τραμπ και Μόσχας… Αυτή η μυστική τηλεφωνική γραμμή μπορεί να είναι το κλειδί για να ξεκλειδωθεί το μυστήριο των δεσμών του Τραμπ με τη Ρωσία. Φαίνεται σίγουρα ότι ο Οργανισμός Τραμπ ένιωσε ότι είχε κάτι να κρύψει», υποστήριξε με θράσος

«Μπορούμε μόνο να υποθέσουμε ότι, οι ομοσπονδιακές αρχές θα διερευνήσουν τώρα αυτήν την άμεση σύνδεση μεταξύ Τραμπ και Ρωσίας ως μέρος της υπάρχουσας έρευνας τους, για την ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές μας».

Το κατηγορητήριο καθιστά σαφές ότι ο Σάλιβαν ήταν βασικός παράγοντας στις προσπάθειες της καμπάνιας της Κλίντον να δημοσιοποιήσει την παραπληροφόρηση της Alfa Bank.

Καταγράφει πώς ο Sussmann «ειδοποιήθηκε» για τους ισχυρισμούς της Alfa Bank από τον  tech executive πελάτη του τον Ιούλιο του 2016, και «τις επόμενες εβδομάδες, ως μέρος της σχέσης δικηγόρου-πελάτη τους», το ζευγάρι δεσμεύτηκε με έναν δικηγόρο της εκστρατείας της Κλίντον και άτομα που ενεργούσαν εκ μέρους του υποψηφίου να μοιραστεί τις ψευδείς κατηγορίες «με τα ΜΜΕ και άλλους».

Στα μέσα Σεπτεμβρίου, αυτός ο δικηγόρος αντάλλαξε emails με τον «διευθυντή της εκστρατείας, τον διευθυντή επικοινωνίας και τον σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής» σχετικά με τις ψευδείς κατηγορίες και την επιτυχία του Sussmann μέχρι σήμερα, με την ανάπτυξη ενδιαφέροντος των μέσων ενημέρωσης.

Αυτή η επαφή ήταν τόσο σημαντική, που ο δικηγόρος  billed συγκεκριμένα την καμπάνια της Κλίντον για την αλληλογραφία, μια συνοδευτική καταχώριση - με τίτλο "re: Alfa Bank Article" - που κατονομάζει τον Sullivan, τον διευθυντή της καμπάνιας και τον διευθυντή επικοινωνίας της.

ο Sullivan συνέχισε να διορίζεται Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Τζο Μπάιντεν τον Νοέμβριο του 2020

 Τώρα πρέπει να υπάρχουν ερωτήματα ως προς το εάν η θέση του παραμένει σταθερή, δεδομένου ότι ο Ντάραμ δημιούργησε μια ειδική επιτροπή ενόρκων για να ερευνήσει την απάτη της Alfa Bank και πολλά άλλα εμπλεκόμενα άτομα ενδέχεται στη συνέχεια να αντιμετωπίσουν επίσης κατηγορίες για παροχή ψευδών πληροφοριών σε ομοσπονδιακούς αξιωματούχους – το κατηγορητήριο μπορεί μόνο να εγείρει ερωτήματα σχετικά με το εάν ο Σάλιβαν ήταν ένας από αυτούς, τι ήξερε και πότε.

Η ερευνητική υπόθεση του Ντάραμ είναι ότι η εκστρατεία της Κλίντον χρησιμοποίησε συνειδητά τη δικηγορική εταιρεία Perkins Coie για να υποβάλει αμφίβολες πληροφορίες στο FBI σχετικά με τους ανύπαρκτους δεσμούς του Τραμπ στο Κρεμλίνο, προκειμένου να «gin up»  (απασχολήσει παραπλανητικά) την ερευνητική δραστηριότητα της υπηρεσίας από αυτή την άποψη και να βλάψει τις εκλογικές του προοπτικές.

Αν αληθεύει, ο Sussmann φαίνεται σίγουρα κεντρικός σε αυτές τις προσπάθειες - ήταν ο εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών που συμφώνησε με την εταιρεία κυβερνοασφάλειας CrowdStrike, επικοινωνώντας προσωπικά με τον πρόεδρό της Shawn Henry για τη βοήθεια της εταιρείας του στη διερεύνηση της διαρροής εσωτερικών email από το Διακομιστές DNC’s servers.

Το CrowdStrike κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είχαν παραβιαστεί (χακαριστεί) από ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, οι οποίες ενημέρωσαν την καθολικά αποδεκτή επικρατούσα σοφία για το θέμα.

 Οι επανειλημμένες παραδοχές του Χένρι τον Δεκέμβριο του 2017 στην Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής ότι η εταιρεία του δεν διέθετε «συγκεκριμένα στοιχεία» ότι τα αρχεία είχαν παραβιαστεί, πόσο μάλλον από τη Ρωσία, δεν αναφέρθηκαν καθόλου μετά τη δημόσια δημοσίευσή τους τον Μάιο του 2020. Ότι η CIA διατηρεί τεχνολογία, που ονομάστηκε Marble Framework,  το οποίο μπορεί να αποδίδει ψευδώς κυβερνοεπιθέσεις σε ξένες χώρες - συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας - δεν έχει επίσης αναγνωριστεί ποτέ από δυτικό μέσο ενημέρωσης.

Ένα άλλο σκέλος της ενημερωτικής επίθεσης της Perkins Coie ήταν η πρόσληψη του Fusion GPS, το οποίο στρατολόγησε περιβόητα τις υπηρεσίες του πρώην πράκτορα της MI6 Christopher Steele για να συντάξει έναν φάκελο σχετικά με τους δεσμούς μεταξύ της εκστρατείας Τραμπ και της Μόσχας.

Η μαρτυρία του συνιδρυτή της εταιρείας Glenn Simpson τον Αύγουστο του 2017 στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας φαίνεται να ενισχύει την υπόθεση του Durham, δεδομένου ότι αποκάλυψε ότι το Fusion GPS συμμετείχε σε μια σειρά από ύπουλα σχέδια για να διασφαλίσει ότι ο φάκελος έφτασε στο «ηγετικό επίπεδο» του FBI. θεωρήθηκε ότι τα ανώτερα στελέχη «θα αντιμετώπιζαν [τις πληροφορίες] πολύ σοβαρά».

Μια υπονόμευση περιελάμβανε τον Steele να ενημερώσει το Προεδρείο για τους ισχυρισμούς, οπότε το Fusion GPS «ενθάρρυνε» τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν το FBI εάν ερευνούσαν τις διασυνδέσεις του Τραμπ με τη Ρωσία. Ένα άλλο, που αποδείχθηκε αποφασιστικό, είδε τον συνεργάτη του Στιλ, Άντριου Γουντ (Andrew Wood),   πρώην πρεσβευτή του Ηνωμένου Βασιλείου στη Ρωσία, να μιλά με τον Τζον ΜακΚέιν (John McCain)  για τον φάκελο στο Διεθνές Φόρουμ Ασφαλείας του Χάλιφαξ τον Νοέμβριο του 2016 (Halifax International Security Forum) στον Καναδά.

Ανησυχώντας κατάλληλα, ο Μακέιν κανόνισε να του δοθεί ένα αντίγραφο του φακέλου, το οποίο στη συνέχεια παρέδωσε στον διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ (James Comey).

Με τη σειρά του, έφτασε στο γραφείο του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

Άλλα σχέδια μπορεί να αποκαλυφθούν κατά τη διάρκεια της δίκης του Sussmann.

 Το Fusion GPS από μόνο του έχει σαφώς πολλά να κρύψει – το 2017, οι ιδιοκτήτες της Alfa Bank μήνυσαν τη Fusion GPS και τη Simpson για δημοσίευση ψευδών δηλώσεων κατηγορώντας την οργάνωση για «δωροδοκία, εκβιασμό και παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2016».

Τον Μάιο του τρέχοντος έτους, οι δικηγόροι της τράπεζας κατέθεσαν μια πρόταση για να υποχρεώσουν την αποκάλυψη περίπου 500 εγγράφων που παρανόμως κρατήθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης.

Η Fusion GPS και η Simpson μάχονται με νύχια και με δόντια για να αποτρέψουν την απελευθέρωσή τους από τότε, υποστηρίζοντας αμφισβητήσιμα ότι υπόκεινται σε «προνόμιο δικηγόρου-πελάτη» και επομένως δεν πρέπει να υπόκεινται σε παρουσίαση.

 Μεταξύ των επικοινωνιών που επιδιώκει να κρατήσει μυστικό το ζευγάρι είναι αυτές μεταξύ του Fusion GPS και του Perkins Coie, συμπεριλαμβανομένης της αλληλογραφίας με τον Sussmann λίγες εβδομάδες πριν συναντηθεί με τον Baker.

Τι ήξερε και πότε; Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Μπάιντεν εμπλέκεται στην απάτη της Alfa Bank Russiagate

21 Σεπ, 2021

https://www.rt.com/op-ed/535429-alfa-bank-involvement-donald-trump/

σχετικές μας αναρτήσεις

30 Οκτωβρίου 2021

Η Alfa Bank Russiagate, απάτη που έστησε η εκστρατεία Clinton 2016, είναι πίσω από περίεργους θανάτους? οι φήμες ότι συνδέεται με τον θάνατο της κάμεραμαν Halyna Hutchins, που πυροβόλησε άθελα του ο ηθοποιός Alec Baldwin. Η "Λίστα Θανάτων Κλίντον" με ανθρώπους που πέθαναν κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες

https://hellenicrevenge.blogspot.com/2021/10/alfa-bank-russiagate-clinton-2016.html

27 Οκτωβρίου 2021

Ποινικές κατηγορίες βρίσκονται στο τραπέζι, για την υπόθεση των πυροβολισμών του Alec Baldwin. Περαιτέρω αποκαλύψεις, προσθέτουν νέα ερωτήματα

https://hellenicrevenge.blogspot.com/2021/10/alec-baldwin.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: