Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Η Κίνα θέτει τον στρατό σε «υψίστη επιφυλακή» και προειδοποιεί για "Doomsday".

Η Κίνα θέτει τον στρατό σε «υψίστη επιφυλακή» και προειδοποιεί για "Doomsday".

Οι εντάσεις του Γ ’Παγκοσμίου Πολέμου συνεχίζουν να αυξάνονται καθώς η Κίνα απειλεί την Ταϊβάν με "doomsday"

Μια εβδομάδα αφότου η Κίνα υποσχέθηκε ότι θα «πολεμήσει μέχρι θανάτου» για τον έλεγχο της Ταϊβάν, η κρατική της εφημερίδα πρόσθεσε ότι ο στρατός του Πεκίνου είναι «έτοιμος να πολεμήσει ανά πάσα στιγμή».

Η προσπάθεια της Κίνας να «επανενωθεί» με την Ταϊβάν θα μπορούσε να πυροδοτήσει έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο εάν η Δύση ενωθεί για να υπερασπιστεί το νησί 112 μίλια μακριά από τις κινεζικές ακτές.

Η Ταϊβάν αποσπάστηκε από το κομμουνιστικό κράτος για ανεξαρτησία το 1949, αλλά τώρα αντιμετωπίζει έναν φαινομενικά αποφασισμένο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος βλέπει την ανάκαμψη του νησιού ως μια τεράστια πολιτική νίκη.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας Ταν Κεφέι (Tan Kefei) δήλωσε στους Global Times ότι ο στρατός είναι σε "υψηλή ετοιμότητα" και "έτοιμος να πολεμήσει ανά πάσα στιγμή".

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγόρησαν την Κίνα για αποσταθεροποίηση της περιοχής με μια σειρά στρατιωτικών ασκήσεων που θεωρεί ως σκόπιμη επίδειξη εκφοβισμού πάνω από την Ταϊβάν.

Δεκάδες πολεμικά αεροσκάφη έχουν καταγραφεί να πετούν πάνω από τον εναέριο χώρο του νησιού και έχουν πραγματοποιηθεί «μεγάλης κλίμακας πρόβες εισβολής» με μαζικές επιχειρήσεις προσγείωσης στην παραλία, αναφέρει η The Sun.

Ο Ταν Κεφέι διέψευσε τις κατηγορίες, αλλά επανέλαβε ότι η Ταϊβάν ανήκει στην Κίνα και ότι όλοι οι άλλοι πρέπει να κάνουν πίσω και να επιτρέψουν την «επανένωση».

Πηγή 16-10-21

https://www.thesun.co.uk/news/16441920/china-military-high-alert-doomsday-taiwan-ww3/

Δεν υπάρχουν σχόλια: