Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Deepfake τεχνολογία, εταιρείες αγοράζουν κυριολεκτικά το πρόσωπο μας, για να παράγουν AI-generated Deepfake videos και να πουλήσουν προϊόντα και υπηρεσίες. Εγκληματολόγος γενετιστής προειδοποιεί για τους κινδύνους!

 ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ DEEPFAKE  MARKETING CLONES

Οι νεοσύστατες εταιρείες θα αγοράσουν κυριολεκτικά το πρόσωπό σας και θα δημιουργήσουν ένα ψηφιακό αντίγραφο του deepfake χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη για να πουλήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Η τεχνολογία Deepfake υπάρχει εδώ και λίγο καιρό, αρχικά χρησιμοποιούμενη από ακαδημαϊκά ιδρύματα και ερασιτέχνες σε διαδικτυακές κοινότητες. Πρόσφατα, αυτή η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί δραματικά και υιοθετείται από τη βιομηχανία.

 Το Hour One είναι ένα παράδειγμα αυτής της νέας εταιρικής τάσης.

Χρησιμοποιούν τεχνολογία deepfake για να παράγουν βίντεο που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη (AI-generated video) μέσω  mash-ups (συνδυασμών) πραγματικών  footage (πλάνα).

Οποιοσδήποτε μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους και να υποβάλει αίτηση για ένταξη στην εταιρεία, αρκεί να είναι πρόθυμος να παραδώσει τα δικαιώματα στα πρόσωπά του.

 ΙΣΤΟΡΙΚΟ: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ DEEPFAKES;

 Τα Deepfakes είναι βίντεο που δημιουργούνται με ψηφιακό λογισμικό υψηλής τεχνολογίας, μηχανική εκμάθηση και τεχνικές εναλλαγής προσώπων.

 Αυτά τα τεχνητά δημιουργημένα βίντεο απαιτούν το συνδυασμό πολλών εικόνων.

Αυτά τα μοντάζ επιτρέπουν τη δημιουργία βίντεο που δείχνει γεγονότα που δεν συνέβησαν ποτέ.

 Η αναγνώριση προσώπου είναι η βασική ιδέα πίσω από αυτήν την τεχνολογία.

Χρησιμοποιείται επίσης σε φίλτρα Snapchat και άλλες εφαρμογές αλλαγής προσώπου, μεταμορφώνοντας ουσιαστικά τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

Τα Deepfakes λειτουργούν παρόμοια, αλλά είναι πιο ρεαλιστικά.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία deepfakes είναι σχετικά νέα, αλλά βελτιώνεται και εξελίσσεται πολύ γρήγορα, καθιστώντας πιο δύσκολο τον έλεγχο του αν ένα βίντεο είναι πραγματικό ή όχι.

 Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες κοινωνικές, ηθικές και πολιτικές επιπτώσεις επηρεάζοντας την αξιοπιστία των πηγών ειδήσεων και χειραγωγώντας γενικές πληροφορίες και γεγονότα.

 ΑΝΑΛΥΣΗ: Ο DEEPFAKE CLONE ARMY

 Η Hour One είναι μια εταιρεία που παρέχει συνθετικούς χαρακτήρες βασισμένους σε ανθρώπους της πραγματικής ζωής.

Δημιουργούν μια βάση δεδομένων με αυτό που αποκαλούν «χαρακτήρες» παίρνοντας τα πρόσωπα των ανθρώπων, δημιουργώντας βαθιά ψεύτικα αντίγραφά τους χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη και δημιουργώντας βίντεο που δημιουργούνται από AI για μάρκετινγκ ή εκπαιδευτικούς σκοπούς.

«Έχουμε μια ουρά ανθρώπων που πεθαίνουν να γίνουν αυτοί οι χαρακτήρες», είπε η επικεφαλής στρατηγικής του Hour One, Natalie Monbiot, σε μια αναφορά για το MIT Technology Review.

 Για να ενταχθεί σε αυτόν τον στρατό των «χαρακτήρων», οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει αίτηση στον ιστότοπο της εταιρείας, υποβάλλοντας ένα προφίλ στο Instagram και ορισμένες προσωπικές πληροφορίες.

 Το Hour One θέλει να δημιουργήσει μια ποικιλόμορφη συλλογή προσώπων, ηλικιών, φύλων και φυλών.

Το Hour One θα χρησιμοποιήσει μια κάμερα 4K για να κινηματογραφήσει ένα άτομο που μιλάει και κάνει διαφορετικές εκφράσεις του προσώπου μπροστά από μια πράσινη οθόνη.

Αυτή είναι η πλήρης έκταση της ανθρώπινης απόδοσης.

Στη συνέχεια, η εταιρεία θα ανεβάσει το υλικό σας στο σύστημα AI, το οποίο θα δημιουργήσει τον «χαρακτήρα» σας και θα σας τοποθετήσει στη βάση δεδομένων.

Κάθε φορά που η εταιρεία χρειάζεται να σας χρησιμοποιήσει για ένα έργο, θα επιλέξει το πρόσωπό σας, θα ανεβάσει το κείμενο που θέλει να πει και θα λάβει πίσω ένα deepfake βίντεο.

Μερικές φορές οι πελάτες ζητούν ακόμη και πακέτα premium όπου προσλαμβάνονται επαγγελματίες εκφωνητές για να διαβάσουν το σενάριο πωλήσεων.

Κάθε φορά που ένας πελάτης αδειοδοτεί ένα βίντεο που χρησιμοποιεί το πρόσωπό σας, θα λαμβάνετε μια μικροπληρωμή.

 OUTLOOK: IS SEEING STILL BELIEVING?  (ακόμα πιστεύεις ότι βλέπεις?)

 Όσον αφορά την κερδοφορία, οι δυνατότητες για αυτήν την αγορά είναι ατελείωτες. Επιπλέον, πιθανότατα θα γίνει χρήσιμος πόρος για πολλές εταιρείες μάρκετινγκ και παρόχους εκπαίδευσης.

Η Hour One έχει ακόμη και μια συνεργασία με την NBCUniversal και την Dreamworks Animation που τους επιτρέπει να δημιουργούν και να πωλούν εξατομικευμένες κρατήσεις βίντεο με το The Boss Baby.

 Για αρχή, πολλά ηθικά ερωτήματα περιβάλλουν την ασφάλεια των πραγματικών «χαρακτήρων» της ταυτότητας του προσώπου και των βιομετρικών στοιχείων.

Οι πολιτικές ασφάλειας ( security) και ασφάλειας (safety) των περισσότερων εταιρειών είναι λίγο χαλαρές και διφορούμενες.

 Στη συνέχεια, υπάρχει το θέμα της αντικατάστασης των ανθρώπινων ρόλων με την αυτοματοποίηση.

Τα βίντεο που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη δεν θα εξαλείψουν πλήρως τις πιθανές θέσεις εργασίας για τους ανθρώπινους ηθοποιούς, αλλά σίγουρα θα κάνουν πιο δύσκολο για τους ανθρώπους της επιχείρησης να βρουν περισσότερες ευκαιρίες.

 Καθώς οι εταιρείες μπορούν να επαναχρησιμοποιήσουν εφάπαξ πλάνα διαφορετικών ηθοποιών ατελείωτες φορές, η διαθεσιμότητα για αυτού του είδους την υποκριτική είναι μειωμένη.

Πιθανώς το πιο περίπλοκο σενάριο έρχεται με τον κίνδυνο να βάλετε το πρόσωπό σας σε περιεχόμενο στο οποίο μπορεί να έχετε αντίρρηση ή που μπορεί να έρχεται σε σύγκρουση με την εργασία ή τις προσωπικές σας αξίες. Μόλις πουλήσετε το πρόσωπό σας, αυτό είναι εντελώς εκτός ελέγχου σας.

 Seller, beware (Πωλητή, προσοχή).

 Η Raquel είναι ένας εγκληματολόγος γενετιστής  (forensic geneticist) που έγινε ανεξάρτητη συγγραφέας. Έχει ταλέντο στην τεχνολογία και πάθος για την επιστήμη.

 Μπορείτε να την ακολουθήσετε στο scitechcorner.com και στο Twitter @theRaquelSantos.

πηγή 22-10-21

https://thedebrief.org/sell-your-face-deepfake/

===========

 σχετικές μας αναρτήσεις

24 Σεπτεμβρίου 2021

Deepfake ρώσικη διαφήμιση με έναν AI-generated Bruce Willis. Ο σταρ του Χόλιγουντ έδωσε άδεια για παραγωγή deepfake βίντεο, με το πρόσωπο του

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2021/09/deepfake-ai-generated-bruce-willis.html

 14 Νοεμβρίου 2020

Τα deepfake-videos, εξελίσσονται και γίνονται δυνατό πολιτικό εργαλείο. Ερευνητές δημιουργούν συστήματα για την ανίχνευση τους. Η Sensity προειδοποιεί για την κυκλοφορία ψεύτικων φωτογραφιών χιλιάδων γυμνών γυναικών, ακόμα και ανήλικων. Η αντιμετώπιση της κατάχρησης αυτοματοποιημένων εικόνων που δημιουργούνται μέσω"Deepfake bots στο Telegram 

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2020/11/deepfake-videos-sensity-deepfake-bots.html

 Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και στο UC Berkeley έχουν επίσης επινοήσει ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (AI) για την ανίχνευση ενός deepfake βίντεο .

Δεν υπάρχουν σχόλια: