Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

το πλοίο Ever Given, που απέκλεισε τη διώρυγα του Σουέζ, βρίσκεται στην Κίνα, για επισκευές

Κίνα, το πλοίο Ever Given πλεύρισε την αποβάθρα στο Qingdao για επισκευές μέχρι τέλη Οκτωβρίου

5 Οκτωβρίου 2021

Ever Given / Πηγή: www.vesselfinder.com

Το περίφημο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 20.000TEU, Ever Given, το οποίο απέκλεισε τη Διώρυγα του Σουέζ για περίπου μία εβδομάδα τον Μάρτιο, διαταράσσοντας την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού, έφτασε στην παράκτια πόλη Κινγκντάο (Qingdao) της ανατολικής Κίνας, προσδεδεμένος στο προαύλιο ενός λιμανιού τη Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου.

Το σκάφος, το οποίο υπέστη κυρίως ζημιές στην πλώρη, θα υποστεί επισκευές για περισσότερες από 20 ημέρες σε ναυπηγείο της Qingdao Beihai Shipbuilding Heavy Industry Co., Ltd και αναμένεται να ξεκινήσει εκ νέου τις εργασίες στα τέλη Οκτωβρίου.

Οι αρχές χειρίστηκαν τις διαδικασίες έγκρισης εισόδου του πλοίου και έστειλαν περιπολικά σκάφη για να οργανώσουν τη θαλάσσια κυκλοφορία για τον ομαλό ελλιμενισμό του, δήλωσε ο Zhang Zhigang, αξιωματούχος της Διοίκησης Ναυτικής Ασφάλειας Qingdao, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το The Ever Given, που ανήκει στην Ιαπωνική Shoei Kisen Kaisha και λειτουργεί από την Taiwan's Evergreen Marine Corp., προσάραξε στη Διώρυγα του Σουέζ στις 23 Μαρτίου και εμπόδισε την παγκόσμια ναυτιλιακή κίνηση μέχρι να μετακινηθεί στις 29 Μαρτίου με τη βοήθεια περισσότερων από 10 ρυμουλκών.

Μετά από διαπραγματεύσεις μεταξύ των ιδιοκτητών του πλοίου, των ασφαλιστικών εταιρειών και των αρχών του καναλιού του Σουέζ, το γιγαντιαίο κιβώτιο αναχώρησε από την Αίγυπτο νωρίς τον Ιούλιο, περισσότερες από 100 ημέρες μετά το ατύχημα , πλέοντας στους ευρωπαϊκούς κόμβους του Ρότερνταμ και του Φέλιξστοου .

πηγή 5-10-21

https://container-news.com/ever-given-docks-in-qingdao-for-repairs-until-late-october/

Δεν υπάρχουν σχόλια: