Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

UFO απενεργοποίησαν πυρηνικούς πυραύλους σε διάφορες βάσεις των ΗΠΑ? Συνέντευξη Τύπου από τέσσερις πρώην αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμ

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε στις 19-10-21

στο National Press Club (Combined MWL Rooms) Εθνική Λέσχη Τύπου στην Ουάσινγκτον

από τέσσερις πρώην αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών (United States Air Force - USAF) που παρουσίασαν στοιχεία για παραβίαση πυρηνικών όπλων από UFO.

συζήτησαν τη συμμετοχή τους σε επεισόδια UFO, σε εγκαταστάσεις εκτόξευσης πυρηνικών πυραύλων και χώρους δοκιμών κατά την εποχή του ψυχρού Πολέμου. Στη συνέντευξη ήταν διαθέσιμες καταθέσεις μαρτύρων που τεκμηριώνουν την πραγματικότητα της δραστηριότητας των UFO σε χώρους πυρηνικών όπλων.

Οι πρώην αξιωματικοί της USAF παρουσίασαν αποδεικτικά στοιχεία για συνεχιζόμενες εισβολές από μη αναγνωρισμένα εναέρια αντικείμενα σε πυρηνικούς πυραύλους εδώ και αρκετές δεκαετίες.

οι πυρηνικοί πύραυλοι απενεργοποιήθηκαν ανεξήγητα, ενώ ένα αντικείμενο UAP αιωρούνταν σιωπηλά κοντά.

Οι πρώην αξιωματικοί κάλεσαν το Κογκρέσο των ΗΠΑ να πραγματοποιήσει δημόσιες ακροάσεις

Η εκδήλωση ήταν ανοιχτή μόνο για συγκεκριμένους επισκέπτες, πιστοποιημένα μέσα ενημέρωσης και προσωπικό του Κογκρέσου μόνο

(Event open to specified guests, credentialed media and Congressional staff only)

επικεφαλής ομιλητές ήταν οι:

Robert Salas (Ρόμπερτ Σάλας), former USAF captain and nuclear missile crew commander (πρώην καπετάνιος της USAF και διοικητής πληρώματος πυρηνικών πυραύλων)

Robert Salas  salasrobe@protonmail.com (805) 294 5154

Robert Jamison, former USAF captain and nuclear missile targeting officer  (πρώην καπετάνιος της USAF και αξιωματικός στόχευσης πυρηνικών πυραύλων)

David Schindele, former USAF captain and nuclear missile crew commander (πρώην καπετάνιος της USAF και διοικητής του πληρώματος πυρηνικών πυραύλων)

Robert Jacobs, former USAF lieutenant and missile test photographic officer (πρώην υπολοχαγός της USAF  και φωτογράφος δοκιμών πυραύλων)

Ο πρώην αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, Ρόμπερτ Σάλας , ήταν ο εφημερεύων διοικητής μιας υπόγειας εγκατάστασης ελέγχου εκτόξευσης, που είχε εκχωρηθεί στην Αεροπορική Βάση Malmstrom, Μοντάνα , στις 24 Μαρτίου 1967.  Έχει δηλώσει δημόσια σε διάστημα είκοσι πέντε ετών, ότι και οι δέκα [intercontinental ballistic missile (ICBM)] διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι  του έγιναν μη λειτουργικοί και ότι οκτώ ημέρες νωρίτερα, στις 16 Μαρτίου 1967 , συνέβη ένα παρόμοιο περιστατικό σε άλλη εγκατάσταση ελέγχου εκτόξευσης πυραύλων.

Ο Σάλας, ο οποίος διοικούσε τα ICBM ως αξιωματικός εκτόξευσης και αργότερα εργάστηκε στη αεροδιαστημική βιομηχανία και στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας, δήλωσε στο CNN ότι «οι πύραυλοι άρχισαν να μπαίνουν σε αυτό που ονομάζεται « απαγορευμένη κατάσταση »ή  « μη εκτόξευση».

Πολλά άλλα περιστατικά που σχετίζονται με UFO, με πιθανές επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια έχουν αναγνωριστεί δημόσια από πρώην δημόσιους αξιωματούχους-οι προσπάθειες των οποίων οδήγησαν στη δημιουργία μιας μυστικής ομάδας ερευνών UFO του Πενταγώνου, του Advanced Aerospace Threat Identification Program (AATIP).

Αυτή η Συνέντευξη Τύπου παρουσίασε μαρτυρίες  και άλλα στοιχεία για πολλά τέτοια περιστατικά.

συζήτησαν τη συμμετοχή τους σε επεισόδια UFO σε εκτοξευτές πυρηνικών πυραύλων και αποδείξεις κατά τη διάρκεια του ψυχρού Πολέμου ». τα οποία UFO απενεργοποίησαν εύκολα πυρηνικά όπλα σε εγκαταστάσεις υψηλής ασφάλειας του αμερικανικού στρατού.

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον βίντεο της συνέντευξης
https://www.youtube.com/watch?v=LTf5-TNASoI
======
περιστατικά με  UFO σε εκτοξευτές πυρηνικών πυραύλων και αποδείξεις κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου
τα UFO σε διάφορες βάσεις (εγκαταστάσεις υψηλής ασφάλειας του στρατού) των ΗΠΑ απενεργοποίησαν εύκολα  τα πυρηνικά τους όπλα.
Ο Schindele και ο Salas ειδικότερα έχουν κάνει πολλή δουλειά για την ενημέρωση του κοινού και για τις προσωπικές τους εμπειρίες με αυτά τα άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα και την αδιανόητη δύναμή τους, να χειρίζονται τα πυρηνικά όπλα κατά βούληση.
Στο βιβλίο του «It Never Happened», ο Schindele περιγράφει την περίπτωση, που ενημερώθηκε τον Δεκέμβριο του 1966 ότι, το κέντρο ελέγχου της πυρηνικής πυραυλικής βάσης "November Flight" θα αναλάμβανε τον έλεγχο τους μετά από "ασυνήθιστα περιστατικά" χαμένων πυραύλων.
Το  κέντρο ελέγχου "November Flight" ήταν ακριβώς δίπλα στη βάση πυρηνικών πυραύλων "Mike Flight", όπου ήταν σταθμευμένοι.

Όταν ο Σιντέλε και ο ανώτερός του έφτασαν στο κέντρο ελέγχου, ο αστυνομικός που εφημέρευε περιέγραψε ένα μεγάλο, φωτεινό ιπτάμενο αντικείμενο  (διαμέτρου περίπου 30 ποδιών) με φώτα που αναβόσβηναν και επέπλεε εντελώς αθόρυβα στη δυτική πλευρά της εγκατάστασης, τη νύχτα. Τότε όλοι οι
διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι  [intercontinental ballistic missile (ICBM)] εξοπλισμένοι με πυρηνικές κεφαλές  απενεργοποιήθηκαν ανεξήγητα στον υπόγειο εκτοξευτή (launcher).
Ο Σιντέλε έλαβε αυστηρές εντολές από τον διοικητή να μην μιλήσει ποτέ για αυτό το περιστατικό.
Έμεινε σε αυτό μέχρι που αποφάσισε το 2010 να σπάσει τη σιωπή του.

Ο αποφασιστικός παράγοντας ήταν ο λοχαγός Ρόμπερτ Σάλας (Robert Salas) ο οποίος ανέφερε ένα ίδιο (παρόμοιο) περιστατικό που έλαβε χώρα στην αεροπορική βάση Μάλμστρομ (Malmstrom) της Μοντάνα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.
Αυτό ενθάρρυνε τον Σιντέλε να δημοσιεύσει τις δικές του εμπειρίες, επειδή λέγεται ότι συνέβησαν και άλλα ασυνήθιστα πράγματα στην αεροπορική βάση Μινότ.

Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει λογική εξήγηση για τα αντικείμενα που παρατηρήθηκαν από τους αξιωματικούς - ή για τη μυστηριώδη απενεργοποίηση των πυρηνικών όπλων σε σχέση με αυτές τις παρατηρήσεις.
Με αυτήν τη συνέντευξη Τύπου στην Εθνική Λέσχη Τύπου, οι τέσσερις πρώην αξιωματικοί θέλουν να καλέσουν το Κογκρέσο των ΗΠΑ να ξεκινήσει έρευνα και να πραγματοποιήσει δημόσιες ακροάσεις για αυτά τα περιστατικά.
Παρεμπιπτόντως, είναι η δεύτερη συνέντευξη Τύπου στην Εθνική Λέσχη Τύπου που ασχολείται με το θέμα των UFO και των πυρηνικών όπλων.
Η πρώτη πραγματοποιήθηκε από τον Robert Salas μαζί με τον ερευνητή Robert Hastings στις 27 Σεπτεμβρίου 2010 και καλύφθηκε επίσης εκτενώς από τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο, αλλά αγνοήθηκε σε μεγάλο βαθμό από το Κογκρέσο των ΗΠΑ.
πηγή 15-10-21
© Fernando Calvo * για Terra Mystica
https://terra-mystica.jimdofree.com/ufos-au%C3%9Ferirdische/us-offiziere-sagen-zu-ufo-angriffe-auf-atomwaffen-aus/
======

Οι εξωγήινοι προφανώς απέτρεψαν χειρότερα πράγματα να συμβούν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.
Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο ειδικός στα UFO, Robert Hastings (σκηνοθέτης Producer και συγγραφέας) γνωστός για τα έργα του

1.UFOs and Nukes: The Secret Link Revealed (2016), Πρώην αξιωματικοί εκτόξευσης πυρηνικών πυραύλων της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ εμφανίζονται με δραματικές μαρτυρίες για εξωγήινους που παρακολουθούν και απενεργοποιούν πυρηνικά όπλα Αμερικής και Ρωσίας. Αυτό ενισχύεται με την αποκάλυψη συγκλονιστικών αποχαρακτηρισμένων εγγράφων.

2.The Phenomenon (2020) και

3.The Day Before Disclosure (2010).

Σε συνέντευξη Τύπου, το 2010 στην Ουάσινγκτον, δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνάς του για εξωγήινους, τα τελευταία 60 χρόνια.
Συγκεκριμένα, εξέτασε τις επιπτώσεις των εξωγήινων επιδράσεων στις βάσεις πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ.

Η συνέντευξη τύπου "UFO-Nukes Connection"-που πραγματοποιήθηκε στο National Press Club στην Ουάσινγκτον στις 27 Σεπτεμβρίου 2010 και μεταδόθηκε ζωντανά από το CNN-προκάλεσε εκτεταμένο και συνεχές ενδιαφέρον για τα μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως.
Ο Hastings πήρε συνέντευξη από περισσότερους από 160 βετεράνους που είδαν περίεργα πράγματα στον ουρανό γύρω από πυρηνικές τοποθεσίες.

https://www.prnewswire.com/news-releases/the-ufo-nukes-connection-press-conference-military-witness-affidavits-and-declassified-documents-are-now-available-online-104962889.html

"Το Πεντάγωνο και η CIA έχουν καταστείλει την αλήθεια"

Ο Robert Hastings κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι εξωγήινοι παρενέβησαν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου με τέτοιο τρόπο ώστε οι ΗΠΑ και η Ρωσία να μην πυροβολούν ο ένας τον άλλον με πυρηνικά όπλα.

 "Έστειλαν  signs (σημάδια) στην Ουάσινγκτον και τη Μόσχα για να τους ενημερώσουν ότι επρόκειτο να παίξουν με τη φωτιά", δήλωσε ο Χέστινγκς.

Εκατοντάδες πρώην μέλη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ τον πλησίασαν και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με UFO και εξωγήινους. 
«Το Πεντάγωνο και η CIA έχουν καταστείλει επιτυχώς την αλήθεια», δήλωσε ο Χέστινγκς.
  Οι πύραυλοι απενεργοποιούνται
Ο καπετάνιος Ρόμπερτ Σάλας, ανώτερος επικεφαλής του τμήματος πυραύλων στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, ανέφερε για μια εμφάνιση στην Μοντάνα το 1967. ήταν απασχολημένος με έναν πύραυλο Minuteman όταν ξαφνικά ένα «λαμπερό και παλλόμενο κόκκινο οβάλ αντικείμενο εμφανίστηκε στον ουρανό. "  

Ξαφνικά όλοι οι πύραυλοι που είχαν προετοιμαστεί προηγουμένως απενεργοποιήθηκαν. «Η οθόνη για σχεδόν όλα τα δέκα Minuteman έδειξε ένα σφάλμα. Οι πύραυλοι απενεργοποιήθηκαν και δεν μπορούσαν πλέον να εκτοξευτούν », δήλωσε ο Σάλας.
πηγή 18-10-21
https://www.pravda-tv.com/2021/10/us-offiziere-sagen-zu-ufo-angriffe-auf-atomwaffen-aus/

Το press kit που διανεμήθηκε σε όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση  [συνέντευξη τύπου "UFO-Nukes Connection"-που πραγματοποιήθηκε στο National Press Club στην Ουάσινγκτον στις 27 Σεπτεμβρίου 2010]  περιείχε συμβολαιογραφικές καταθέσεις (notarized affidavits) από επτά από τους συμμετέχοντες-πρώην ή συνταξιούχους υπαλλήλους της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που συμμετείχαν άμεσα ή έμμεσα σε εισβολές UFO σε πυρηνικά όπλα-καθώς και μια μικρή cross-section αποχαρακτηρισμένων εγγράφων του FBI και  της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που σχετίζονται με τέτοια περιστατικά όλα αυτά τα χρόνια. Αυτά τα στοιχεία έχουν αναρτηθεί τώρα στο διαδίκτυο:

Μια  Επιτροπή σκεπτικιστών Ερευνών (CSI), Committee for Skeptical Inquiry (CSI), προσπάθησε να απαξιώσει τις καταθέσεις μαρτύρων σχετικά με τη δραστηριότητα των UFO σε χώρους πυρηνικών όπλων. 

Ωστόσο, η διαδικτυακή διάψευση της οργάνωσης αγνοεί βολικά να αναφέρει, τις σε μεγάλο βαθμό μη δημοσιευμένες και ενδιαφέρουσες σχέσεις του CSI με το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της κυβέρνησης των ΗΠΑ:

ο "UFO debunker" James T. Carlson προσπάθησε να απορρίψει μια συμμετοχή UFO σε δύο ξεχωριστά, μεγάλης κλίμακας επεισόδια πυρηνικού πυραύλου στο Malmstrom AFB, Μοντάνα , στις 16 και 24 Μαρτίου 1967. Ωστόσο, το άρθρο του Robert Hastings "The Echo/ Oscar Witch Hunt "περιέχει συνδέσμους για ηχογραφημένες συνομιλίες με δύο από τους εμπλεκόμενους αξιωματικούς εκτόξευσης ICBM, οι οποίοι επιβεβαιώνουν την παρουσία UFO και στα δύο περιστατικά δυσλειτουργίας πυραύλων:
====

Ο ερευνητής δημοσιογράφος George Knapp, έχει επίσης μελετήσει τη σύνδεση UAP-πυρηνικών για περισσότερα από 30 χρόνια. ο Knapp συγκέντρωσε τεκμηρίωση υποβάλλοντας αιτήματα για το Freedom of Information Act στα υπουργεία άμυνας και ενέργειας.

"Όλες οι πυρηνικές εγκαταστάσεις - Los Alamos, Livermore, Sandia, Savannah River - είχαν δραματικά περιστατικά όπου αυτά τα άγνωστα σκάφη εμφανίστηκαν στις εγκαταστάσεις και κανείς δεν ήξερε από πού ήταν ή τι έκαναν εκεί", λέει ο ερευνητής

σχετική ανάρτηση 23-6-2019

Γιατί υπήρξαν τόσα πολλά UFO Sightings κοντά σε πυρηνικές εγκαταστάσεις;

https://www.history.com/news/ufos-near-nuclear-facilities-uss-roosevelt-rendlesham
========

UFO προστάτες της γης και των θαλασσών?

σχετική μας ανάρτηση

11 Οκτωβρίου 2021

άγνωστα υποβρύχια αντικείμενα, USOs (Unidentified Submerged Object).Το μυστικό της λίμνης Βαϊκάλης. Tο πυρηνικό υποβρύχιο των ΗΠΑ συγκρούστηκε με USO πλωτό αντικείμενο? Εξωγήινοι προστατεύουν τον κόσμο από πυρηνική καταστροφή? Εξωγήινες φυλές ζουν στα βάθη των ωκεανών και εξασφαλίζουν την επιβίωση τους στη γη?

 ο πρώην καπετάνιος της navy intelligence, Igor Barklay υποστηρίζει ότι: 

"Κατά τη γνώμη μου, οι παρατηρήσεις που έγιναν δημιουργούν την υπόθεση ότι διαφορετικές ομάδες επισκεπτών, μερικές φορές ακόμη και εχθρικές ομάδες, προέρχονται όχι μόνο από το διάστημα αλλά και από τα βάθη του ωκεανού ή ότι εγκαταστάθηκαν εκεί πριν από εκατομμύρια χρόνια και ίσως ακόμη πριν να εμφανιστούν οι κάτοικοι στη γη είναι, δηλαδή, παλαιότεροι από την ανθρωπότητα.

Αυτά τα όντα θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι ξαδέλφια από μια σχέση που χρονολογείται χιλιάδες χρόνια και να προστατεύουν τη γη για ανιδιοτελείς λόγους. Φυσικά, θα μπορούσε επίσης, στο πλαίσιο του δυνατού, να ανησυχούν απλώς για το περιβάλλον τους, να επιθεωρούν πυρηνικούς σταθμούς, για παράδειγμα, να παρακολουθούν με ανησυχία τις δοκιμές πυρηνικών όπλων και, εάν είναι απαραίτητο, να παρεμβαίνουν και να καταστρέφουν τις πυρηνικές κεφαλές ή να τις καθιστούν ακίνδυνες με κάποιον άλλο τρόπο.

 Αλλά αυτό δεν χρειάζεται να συμβεί επειδή ανησυχούν για την ανθρωπότητα, όχι, αυτό γίνεται για να εξασφαλίσουν τη δική τους επιβίωση στη γη, επειδή αυτά τα είδη είναι μέρος του πληθυσμού της γης, όσο περίεργο κι αν ακούγεται

  Σε αυτό το πλαίσιο, ξεκινάμε πάντα από το γεγονός ότι οι άγνωστες επισκέψεις θέλουν να μας προειδοποιήσουν για πιθανή ατομική καταστροφή της γης. Δεν χρειάζεται πρώτα να ρωτήσουμε: γιατί να το κάνετε αυτό; Κανείς δεν κάνει τίποτα από αλτρουισμό. Γιατί λοιπόν να το κάνουν τα άγνωστα όντα από εξωγήινους κόσμους;

 Λοιπόν,  θα μπορούσαμε να είμαστε απόγονοι αυτού του είδους. Αλλά ας υποθέσουμε σε αυτό το σημείο ότι αυτό δεν συμβαίνει. Τότε γιατί να μας προστατεύσουν από τη δική μας βλακεία όταν επιτιθέμεθα ο ένας στον άλλο με πυρηνικά όπλα, για παράδειγμα;

 Επομένως,  πρέπει πρώτα να θέσουμε στον εαυτό μας την αποφασιστική ερώτηση: μήπως τα όντα δεν έχουν ζήσει στη γη από την αρχή ή με διαφορετικό τρόπο, μήπως ακόμη έχουν  αποικίσει τη γη; Για παράδειγμα στα βάθη των θαλασσών ή σε μια βάση στην Ανταρκτική, για την οποία υπήρχε υποψία εδώ και πολύ καιρό. 

=========================

το σχετικό δημοσίευμα του ερευνητή Michael Salla

https://thedebrief.org/ufos-disabled-weapons-at-nuclear-facilities-according-to-these-former-usaf-officers/?fbclid=IwAR30qCsMd_tAIAfSzCR-5_VQN1M_9Dad7PXC7rNbJgv9dBir9ch0rBrJaok

 ΤΑ UFO ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΠΛΑ ΣΕ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ USAF

ΜΙΚΑ ΧΑΝΚΣ·ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣUAP·20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

Στις 24 Μαρτίου 1967, δέκα διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι (ICBM) βγήκαν εκτός σύνδεσης σε μια υπόγεια εγκατάσταση ελέγχου εκτόξευσης στην αεροπορική βάση Malmstrom, Μοντάνα.

 Ο Ρόμπερτ Σάλας, πρώην καπετάνιος της USAF που ήταν ο διοικητής του πληρώματος πυρηνικών πυραύλων εκείνη την εποχή, βρισκόταν στο σημείο όταν τα ICBM κατέστησαν ανενεργά, συνέπεσαν με κλήσεις από το προσωπικό ασφαλείας πάνω από το έδαφος που είπαν ότι παρατήρησαν ένα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο να αιωρείται κοντά στην πύλη της εγκατάστασης.

 Μόλις οκτώ ημέρες νωρίτερα, είχε συμβεί ένα παρόμοιο περιστατικό όπου πολλά ICBM βγήκαν εκτός σύνδεσης σε μια άλλη από τις εγκαταστάσεις ελέγχου εκτόξευσης του Malmstrom. Μέσα σε μήνες μετά τα περιστατικά, μια σχεδόν πανομοιότυπη σειρά γεγονότων θα εμφανιζόταν στην αεροπορική βάση Minot στη Βόρεια Ντακότα, όπου τα ICBM απενεργοποιήθηκαν και πάλι, συμπίπτοντας με θεάσεις αγνώστων εναέριων φαινομένων.

 Αυτά τα περιστατικά, και άλλα παρόμοια, ήταν το θέμα μιας συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο National Press Club στην Ουάσιγκτον την Τρίτη, όπου μια ομάδα πρώην αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών αναφέρθηκε σε οδυνηρές εμπειρίες που αφορούσαν UFO σε εγκαταστάσεις εκτόξευσης πυρηνικών πυραύλων κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου

 «Ένας από τους στόχους εδώ είναι η ενημέρωση του κοινού γενικότερα», είπε ο Salas στο The Debrief πριν από την εκδήλωση. «Έχουν δει UFO πάνω από εγκαταστάσεις πυρηνικών όπλων και σε ορισμένες περιπτώσεις απενεργοποίησαν αυτά τα πυρηνικά όπλα».

 Εκτός από την πραγματικότητα των περιστατικών UFO που συνέβησαν σε πυρηνικές τοποθεσίες, ο Salas εξέφρασε την ανησυχία του για το επίσημο απόρρητο από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, την οποία κατηγορεί ότι αποκρύπτει τέτοιες πληροφορίες από το κοινό. Ωστόσο, ο Salas πιστεύει ότι μια έκθεση για το UAP που παραδόθηκε στο Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Πληροφορίας (ODNI) νωρίτερα αυτό το έτος μπορεί να αντιπροσωπεύει μια αλλαγή στη στάση της κυβέρνησης απέναντι στο θέμα.

 «Το γεγονός ότι αυτό το φαινόμενο είναι πραγματικό έχει πράγματι αναγνωριστεί σε εκείνη την έκθεση ODNI της 25ης Ιουνίου», είπε ο Salas στο The Debrief . «Και αυτό είναι το πρώτο. Δεν έχω ξανακούσει κάτι τέτοιο αναγνωρισμένο από κυβερνητική υπηρεσία ».

 «Και τώρα το ερώτημα είναι, θα μας πει η κυβέρνηση την αλήθεια για όσα γνωρίζουν τώρα για δεκαετίες, σχεδόν 70 χρόνια ή περισσότερο;»

  ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ UFO

Στην εκδήλωση της Τρίτης, ο Σάλας και οι τρεις άλλοι στρατιώτες που τον συνόδευσαν παρουσίασαν στοιχεία που κυμαίνονταν από επίσημη τεκμηρίωση που αποκτήθηκε μέσω του Νόμου για την Ελευθερία της Πληροφορίας έως προσωπική μαρτυρία για τις δικές τους εμπειρίες από πρώτο χέρι.

«Δεν προσπαθούμε να αποδείξουμε τίποτα», δήλωσε ο Σάλας νωρίς στο συνέδριο, σημειώνοντας ότι αυτός και η εταιρεία του ήλπιζαν απλώς να παρουσιάσουν «την αλήθεια όπως τη γνωρίζουμε».

 φωτο Ρόμπερτ Σάλας

Ο Ρόμπερτ Σάλας μιλώντας στην Εθνική Λέσχη Τύπου την Τρίτη 19 Οκτωβρίου (Προσθήκη: Robert Salas, National Press Club).

Ο Ρόμπερτ Τζέιμισον, πρώην κυβερνήτης της USAF και αξιωματικός στόχευσης πυρηνικών πυραύλων, βρισκόταν σε υπηρεσία στην αεροπορική βάση του Μάλμστρομ την ίδια στιγμή που ο Σάλας βρισκόταν εκεί. Ένα βράδυ στα τέλη Μαρτίου 1966, ο Jamison θυμάται ότι του ανατέθηκε να διανύσει την απόσταση των 160 μιλίων μέχρι την εγκατάσταση εκτόξευσης της πτήσης Oscar, όπου αρκετοί από τους πύραυλους του είχαν με κάποιο τρόπο απενεργοποιηθεί.

 «Εάν ένας πύραυλος πέσει σε κατάσταση συναγερμού χωρίς κανένα λόγο, πρέπει να επιστρέψουμε και να τον επαναστοχεύσουμε πλήρως, γιατί δεν ξέρουμε τι προκάλεσε τον πύραυλο να τεθεί εκτός συναγερμού και αν κατέστρεψε ή όχι τις πληροφορίες στόχευσης», εξήγησε ο Jamison. .

 Καθώς ο Jamison προχωρούσε στο υπόστεγο και συγκέντρωνε την ομάδα του εκείνο το βράδυ, τον συνάντησαν φίλοι που του είπαν για κάτι ασυνήθιστο που είχε συμβεί νωρίτερα εκείνο το βράδυ.

«Μπομπ, άκουσες τι έγινε;» Ο Τζέιμσον θυμήθηκε έναν από αυτούς που τον ρώτησε. «Ο σερίφης στο Ρόι της Μοντάνα… ανέφερε ένα UFO στην περιοχή, είπε στην Πολεμική Αεροπορία και ταυτόχρονα δέκα πύραυλοι στο Oscar Flight έμειναν εκτός συναγερμού».

 «Να τεθεί σε κατάσταση συναγερμού χωρίς λόγο και μετά να έχει δέκα βλήματα για να τεθεί σε κατάσταση συναγερμού; Αυτό δεν συνέβη ποτέ πριν», είπε ο Jamison την Τρίτη. Ωστόσο, παρά τις πιθανότητες, μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα είχε συμβεί ένα παρόμοιο περιστατικό στο Malmstrom όπου δέκα ICBM είχαν παρομοίως τεθεί εκτός σύνδεσης.

 «Αν και δεν είδα ποτέ ιπτάμενο δίσκο ή UFO, ξέρω ότι υπάρχουν επειδή γκρέμισαν τους πυραύλους μας», είπε ο Jamison. «Αυτό δεν συμβαίνει κάθε μέρα».

 «Ενδιαφέρονται πολύ για τα πυρηνικά μας όπλα και για τις μεθόδους μας για την παράδοση πυρηνικών όπλων. Αυτό είναι που με απασχολεί», πρόσθεσε ο Jamison. «Γι’ αυτό είμαστε εδώ σήμερα».

  UFOS: ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΣΕ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ

Μαζί με την προσωπική μαρτυρία που παρείχαν συμμετέχοντες όπως ο Jamison, παρουσιάστηκαν ιστορικά έγγραφα και άλλα υλικά, τα οποία περιελάμβαναν μια συνέντευξη βίντεο με τον υποπλοίαρχο των Ναυτικών των Ηνωμένων Πολιτειών JG Bud Clem, ο οποίος είχε συμμετάσχει στην μοίρα μαχητικών Hellcat F6F στο Naval Air Station Pasco μεταξύ 9 Ιανουαρίου και 15 Φεβρουαρίου 1945. Ο Κλεμ διηγήθηκε ένα περιστατικό όπου ένας συνάδελφος πιλότος στη μοίρα του παρατήρησε ένα αγνώστου ταυτότητας εναέριο αντικείμενο που έμοιαζε με μεγάλη πορτοκαλί βολίδα, το οποίο προσπάθησε να αναχαιτίσει κοντά στις εγκαταστάσεις του Χάνφορντ, που εκείνη την εποχή ήταν πλουτώνιο των Ηνωμένων Πολιτειών εργοτάξιο παραγωγής.

 Επτά μήνες αφότου η συνέντευξη με τον Clem διεξήχθη από τον ερευνητή Robert Hastings, ο οποίος έχει υποστηρίξει ομοίως την ευαισθητοποίηση σε θέματα που συνδέουν τις θεάσεις UFO με πυρηνικές εγκαταστάσεις, ο Hastings έλαβε αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του αμερικανικού στρατού που προφανώς επιβεβαίωσαν ότι το στρατιωτικό ραντάρ είχε παρακολουθήσει ένα αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο ή αεροσκάφος πάνω από το Hanford. εγκατάσταση τον Ιανουάριο του 1945.

 Ο Salas ανέφερε επίσης το αμφιλεγόμενο περιστατικό Roswell του 1947 ως ένα περιστατικό όπου τα UFO συνδέθηκαν με τοποθεσίες που σχετίζονται με τα ατομικά όπλα.

 «Roswell Army Air Field ήταν το σπίτι του 509 ου Bomber Πτέρυγα,» Salas εξήγησε, η οποία διεξήγαγε τις βομβιστικές επιθέσεις της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι που έφερε τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στο τέλος.

 «Αυτή τη στιγμή ήταν η μόνη επιχειρησιακή ατομική βάση στη χώρα», πρόσθεσε ο Σάλας.

 Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου παρουσιάστηκε ένα υπόμνημα του στρατηγού Nathan Twining, του αρχηγού του τμήματος Τεχνικών Πληροφοριών στο Wright Field το 1947, ο οποίος στις 23 Σεπτεμβρίου εκείνου του έτους έγραψε ότι «Το φαινόμενο είναι πραγματικό, και όχι οραματικό ή πλασματικό».

 Στη συνέχεια, απομακρύνοντας την προσοχή από την πρώιμη ιστορική τεκμηρίωση που υποστηρίζει τη στρατιωτική γνώση του UAP, ο Salas τόνισε μια δήλωση από την πρόσφατη έκθεση που παραδόθηκε στο Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, « Προκαταρκτική αξιολόγηση: Μη αναγνωρισμένο εναέριο φαινόμενο », η οποία αναφέρει ότι υπήρχαν περισσότερες από 140 περιπτώσεις των UAP που συλλέγονται από το 2019 από την Task Force UAP του Πολεμικού Ναυτικού που «πιθανώς αντιπροσωπεύουν φυσικά αντικείμενα».

 "Αυτή είναι μια αρκετά εκπληκτική παραδοχή από το Υπουργείο Άμυνας", είπε ο Salas. «Σίγουρα δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Αλλά ουσιαστικά συμφωνούν με εκείνη την προηγούμενη επιστολή του 1947», σε σχέση και πάλι με το Μνημόνιο Αδελφοποίησης. Αυτό, μαζί με πρόσθετη ιστορική τεκμηρίωση που ανακτήθηκε από τον Salas και άλλους ερευνητές από τα Εθνικά Αρχεία, και μέσω του Νόμου για την Ελευθερία της Πληροφορίας τις τελευταίες δεκαετίες που υποστηρίζει τη σχέση μεταξύ θεατών UFO και πυρηνικών εγκαταστάσεων.

 ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ VANDENBERG

Ο Δρ Ρόμπερτ Τζέικομπς, πρώην υπολοχαγός της USAF και αξιωματικός φωτογραφίας δοκιμών πυραύλων, συμμετείχε επίσης στο συνέδριο από απόσταση από το σπίτι του στο νοτιοδυτικό Μιζούρι.

 «ήμουν μέρος μιας συγκάλυψης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ για δεκαεπτά χρόνια», είπε ο Jacobs. Αξιωματικός υπεύθυνος φωτοοπτικών οργάνων στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας Vandenberg τη δεκαετία του 1960, ο Jacobs επέβλεψε μια μονάδα 100 ατόμων που παρείχε ενόργανη φωτογραφία για εκτοξεύσεις εντός της Δυτικής Εμβέλειας.

 «Το καθήκον μας ήταν να παρέχουμε κάλυψη για κάθε εκτόξευση», εξήγησε ο Τζέικομπς, αναφέροντας ότι πολλές από τις δοκιμές πυραύλων εκείνη την εποχή κατέληξαν σε αποτυχίες. «Πολλοί από τους πύραυλους ανατινάχθηκαν στο τακάκι», εξήγησε ο Jacobs, σημειώνοντας ότι οι μηχανικοί ήθελαν να είναι σε θέση να αναθεωρήσουν πλάνα από τις δοκιμές για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων με τους πυραύλους.

 φωτο: Δρ Robert Jacobs

Ο Δρ. Ρόμπερτ Τζέικομπς, ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση της Εθνικής Λέσχης Τύπου από το σπίτι του στο Μιζούρι, μοιράστηκε έναν καθηλωτικό απολογισμό μιας δοκιμής πυραύλου που περιελάμβανε ένα UFO που γυρίστηκε το 1967 (Προσφορά: Robert Salas/National Press Club).

Ο Τζέικομπς είχε επιφορτιστεί να πάει στο Big Sur για να αξιολογήσει εάν ένα τηλεσκόπιο 2000 ιντσών θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε μια βουνοκορφή για να βοηθήσει στην απόκτηση πρόσθετων παρατηρήσεων πλάγιας όψης εκτοξεύσεων πυραύλων από το Vandenberg. Στις 14 Σεπτεμβρίου 1967, ένας πύραυλος Atlas D εκτοξεύτηκε από το Vandenberg, όταν ο Jacobs βρισκόταν στις εγκαταστάσεις του Big Sur για να βοηθήσει στη λειτουργία του τηλεσκοπίου, το οποίο ήταν εξοπλισμένο για καταγραφή με κινετοσκόπιο με έναν σωλήνα Image Orthicon συνδεδεμένο με έναν Mitchell 35 mm. κάμερα κινηματογραφικών ταινιών.

 «Δεν μπορούσαμε να δούμε αυτό που έβλεπε το τηλεσκόπιο», εξήγησε ο Τζέικομπς, σημειώνοντας ότι ο εξοπλισμός της κάμερας τους εμπόδιζε να παρακολουθούν μέσω του τηλεσκοπίου σε πραγματικό χρόνο.

 «Παρακολουθήσαμε αυτόν τον πύραυλο μέχρι που έφυγε από το οπτικό μας πεδίο», είπε ο Τζέικομπς. Μετά την επιτυχή καταγραφή της εκτόξευσης, το υλικό ανακτήθηκε και ο Jacobs επέστρεψε με την ομάδα του στο Vandenburg.

 Δύο ημέρες αργότερα, ο Jacobs κλήθηκε στο γραφείο του ταγματάρχη Florenze J. Mansmann, τότε επικεφαλής επιστήμης της αεροπορικής βάσης Vandenberg, όπου ο Mansmann του ζήτησε να περιγράψει αυτό που παρατήρησε κατά την εκτόξευση.

 «Ήταν δύο τύποι», θυμάται ο Τζέικομπς. «Δύο άντρες με γκρι φανέλα», που ενώθηκαν με τους Τζέικομπς και Μάνσμαν στο δωμάτιο όπου είχε στηθεί ένας προβολέας ταινιών. Αφού ο Τζέικομπς περιέγραψε τι είχε παρατηρήσει ο ίδιος και η ομάδα του, του ζητήθηκε να καθίσει και να παρακολουθήσει το βίντεο της εκτόξευσης.

«Το πιο εκπληκτικό πράγμα συνέβη», είπε ο Τζέικομπς, ενώ θυμόταν να παρακολουθεί τον πύραυλο να περνά τα προγραμματισμένα στάδια του. «[Ο πύραυλος] πετούσε μαζί, περνώντας περίπου 8000 μίλια την ώρα τώρα».

 «Ξαφνικά, από το κάδρο είδαμε ένα αντικείμενο να μπαίνει από τον ίδιο δρόμο που πηγαίναμε», εξήγησε ο Τζέικομπς. «Αυτό το αντικείμενο πέταξε μέσα, έφτασε στην κεφαλή μας, πέρασε γύρω από την κορυφή της κεφαλής, εκτόξευσε μια δέσμη φωτός στην κορυφή της κεφαλής. Πήγε στο μέτωπο της κεφαλής - θυμηθείτε, όλοι ταξιδεύουμε με ταχύτητα περίπου 8000 μιλίων την ώρα εδώ - εκτόξευσε μια άλλη δέσμη φωτός, κατέβηκε κάτω από την κεφαλή, έριξε μια άλλη δέσμη φωτός. Πήγε γύρω από τον τρόπο που είχε μπει, εκτόξευσε μια άλλη δέσμη φωτός, [και] μετά πέταξε έξω από το πλαίσιο με τον ίδιο τρόπο που είχε μπει».

 «Σε εκείνο το σημείο, η κεφαλή έπεσε από το διάστημα», είπε ο Τζέικομπς.

«Όταν ρωτήθηκε ποιο ήταν το αντικείμενο, ο Τζέικομπς είπε στον ανώτερο αξιωματικό του ότι φαινόταν σαν να είχαν απαθανατίσει ένα UFO σε ταινία. Ο Τζέικομπς είπε να μην μιλήσει ποτέ για το περιστατικό.

 «Είχε σχήμα ιπτάμενου δίσκου», πρόσθεσε ο Τζέικομπς. «Πώς θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο; Αυτό το πράγμα ήταν εκεί πάνω. Το είδα, ήταν σε ταινία».

 «Αυτό που μου είχε συμβεί [ήταν] ο κόσμος μου άλλαξε», θυμάται ο Τζέικομπς. «Η κοσμοθεωρία μου άλλαξε, αλλά είχα εντολή να σιωπήσω, οπότε έκλεισα το στόμα… μέρος της κάλυψης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, στην πραγματικότητα».

 Ο Τζέικομπς, ο οποίος συνέχισε να φιλοξενεί ένα μεταμεσονύκτιο ραδιοφωνικό πρόγραμμα αρκετά χρόνια αργότερα, μίλησε τελικά για την εμπειρία του στον αέρα. Ο Τζέικομπς είπε ότι για χρόνια μετά δεχόταν παρενόχληση με τη μορφή απειλητικών τηλεφωνικών κλήσεων και τελικά τον τερματισμό του από μια θέση που κατείχε στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν στο Oshkosh, αφού ο προϊστάμενός του έλαβε μια επιστολή καταγγελίας από τον Philip J. Klass. πρώην ανώτερος συντάκτης του Aviation Week & Space Technology και σημείωσε σκεπτικιστής για τα UFO.

 Η ΕΚΘΕΣΗ ODNI: ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ

Ο David Schindele, πρώην αρχηγός της USAF, μίλησε επίσης για τις εμπειρίες του την Τρίτη. Ο Schindele ήταν αξιωματικός ελέγχου εκτόξευσης του Minuteman ICBM και αναπληρωτής διοικητής πληρώματος εκτόξευσης που στάθμευε στην αεροπορική βάση Minot, στη Βόρεια Ντακότα, τον Σεπτέμβριο του 1966. Εκείνη την εποχή, ο Schindele ενεπλάκη σε ένα περιστατικό όπου δέκα πύραυλοι ICBM τέθηκαν εκτός σύνδεσης ενώ ένας άγνωστος εναέριο αντικείμενο αιωρούνταν ακριβώς έξω από την κύρια πύλη της εγκατάστασης.

 Εκτός από την εξέταση της δικής του εμπειρίας τον Σεπτέμβριο του 1966, ο Shindele εξέφρασε την απογοήτευσή του για το περιορισμένο ιστορικό εύρος των εκτιμήσεων που έγιναν από την Task Force UAP του Ναυτικού στην έκθεσή της νωρίτερα αυτό το έτος.

 «Επιτρέψτε μου να είμαι πολύ σαφής», είπε ο Schindele. «Η έκθεση ODNI δεν αντιμετώπισε αποτελεσματικά την ουσία των ανησυχιών UAP/UFO, όπως κατευθύνθηκε και ζητήθηκε ειδικά», σημειώνοντας τις πολλές δεκαετίες στρατιωτικής εμπλοκής με περιστατικά που αφορούν μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα.

 Ο πρώην αρχηγός της USAF Ντέιβιντ Σίντελ, ένας από τους τέσσερις συνταξιούχους στρατιωτικούς της USAF που μίλησαν στην Εθνική Λέσχη Τύπου την Τρίτη (Προσφορά: Robert Salas/National Press Club).

Ο Schindele μίλησε επίσης για άλλους συμμετέχοντες σε ιστορικά περιστατικά με UFO σε πυρηνικές εγκαταστάσεις, οι οποίοι, λόγω των όρκων τους στην κυβέρνηση, δεν θα εμφανιστούν και θα μιλήσουν για τις εμπειρίες τους ακόμη και μετά από πολλές δεκαετίες.

 «Είμαστε όλοι περήφανοι για την ακεραιότητά μας και η Πολεμική Αεροπορία βασίστηκε σε εμάς εξαιτίας της», είπε ο Schindele. «Ωστόσο, η Πολεμική Αεροπορία δεν ήταν ειλικρινής με το Κογκρέσο και το αμερικανικό κοινό».

 «Η Πολεμική Αεροπορία συνεχίζει με αυτή τη διακήρυξη ότι τα UFO δεν υπάρχουν ή αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια. Ήμουν όμηρος και των δύο αυτών ψεμάτων για περίπου 40 χρόνια και έχει περάσει η ώρα να βγει και να αποκαλυφθεί η αλήθεια».

 «Το Κογκρέσο και η κοινότητα πληροφοριών έχουν ευθύνη εδώ», είπε ο Σίντελε, «και άλλοι πρέπει να απαλλαγούν από το βάρος της συγκράτησης της αλήθειας».

 "Προτείνω με σεβασμό στο ODNI να ρίξει μια άλλη ματιά στην έκθεσή του", πρόσθεσε ο Schindele, "επειδή είμαι πρόθυμος να καταθέσω για όλα αυτά πριν από μια ακρόαση του Κογκρέσου".

AATIP ΚΑΙ UFO ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Ο πρώην ειδικός πράκτορας της αντικατασκοπείας του αμερικανικού στρατού Luis Elizondo, πρώην υπάλληλος του Γραφείου του Υφυπουργού Άμυνας για τις Πληροφορίες που συμμετείχε σε ομάδα του Πενταγώνου που εξέταζε αεροδιαστημικές απειλές, είπε στο The Debrief ότι το πρόγραμμά του γνώριζε τέτοια περιστατικά UAP σε πυρηνικές εγκαταστάσεις .

 «[Το Προηγμένο Πρόγραμμα Αναγνώρισης Αεροδιαστημικής Απειλής] γνώριζε τις πυρηνικές συνδέσεις», είπε ο Elizondo στην Chrissy Newton κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης στο The Debrief .

 Ο Elizondo πρόσθεσε ότι ενώ το AATIP δεν είχε αρχικά άμεση πρόσβαση σε πολλές πληροφορίες σχετικά με αυτά τα περιστατικά, τους βοήθησε το έργο του ερευνητή Robert Hastings, του οποίου το βιβλίο UFOs & Nukes: Extrarall Encounters at Nuclear Weapons Sites καταγράφει περιστατικά που αφορούν UFOs σε πυρηνικά βάσεις που εμφανίστηκαν από τη δεκαετία του 1940.

 «Υπήρχαν πολλές πληροφορίες στις οποίες δεν είχαμε πρόσβαση», είπε ο Elizondo στον Newton, «αλλά αποδεικνύεται ότι ο Robert Hastings το είχε. Έκανε μια φανταστική δουλειά στο βιβλίο του για την πυρηνική σύνδεση και μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε και να τεκμηριώσουμε ακριβώς αυτό που έλεγε μέσω αναφοράς πληροφοριών ».

 Για τους βετεράνους στρατιωτικούς όπως ο Salas, ο Jacobs και οι άλλοι που μίλησαν στην εκδήλωση της Εθνικής Λέσχης Τύπου την Τρίτη, είναι καιρός αυτά τα περιστατικά να τραβήξουν σοβαρή προσοχή όχι μόνο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, αλλά και από τα μέσα ενημέρωσης.

«Αυτό που είμαστε εδώ σήμερα για να σας πούμε είναι ότι αυτό είναι πραγματικό», είπε ο Δρ Τζέικομπς από το σπίτι του στο Μιζούρι. «Ότι εσείς οι άνθρωποι του Τύπου πρέπει να το προσεγγίσετε, να πείτε την ιστορία και να το πείτε σωστά», προσθέτοντας ότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη στην προκαταρκτική έκθεση που στάλθηκε στο ODNI τον Ιούνιο ότι ιστορικά δεδομένα για το UAP συλλέχθηκαν από κυβερνητικές υπηρεσίες θα γίνει προσιτή στο UAP Task Force του Πολεμικού Ναυτικού στο εξής.

 Η ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ UAP ΘΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ UFO;

Τον Αύγουστο, το The Debrief ανέφερε την ψήφιση του Νόμου περί Εξουσιοδότησης Πληροφοριών για το οικονομικό έτος 2022 (IAA) από την Επίλεκτη Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας στα τέλη Ιουλίου. Το νομοσχέδιο, το οποίο παρέχει χρηματοδότηση και νομική εξουσία για διάφορα στοιχεία της κοινότητας πληροφοριών (IC), περιέγραψε επίσης «τις προσπάθειες του IC να αξιολογήσει μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα (UAP), παρακολουθώντας το έργο της Task Force UAP», όπως αναφέρεται στο ένα δελτίο τύπου από το γραφείο του Προέδρου της Επιτροπής Γερουσιαστή Mark R. Warner (D-VA) μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

 Η τρέχουσα έκδοση του νομοσχεδίου απαιτεί τριμηνιαίες αναφορές που θα περιλαμβάνουν πληροφορίες για όλες τις αναφερόμενες περιπτώσεις UAP εντός της προηγούμενης περιόδου 90 ημερών. Το νομοσχέδιο αναφέρει επίσης ότι «Όλα τα αναφερόμενα μη αναγνωρισμένα συμβάντα που σχετίζονται με εναέρια φαινόμενα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου διαφορετικής από τις προηγούμενες 90 ημέρες αλλά δεν είχαν συμπεριληφθεί σε προηγούμενη αναφορά» πρέπει επίσης να συμπεριληφθούν.

 Το εάν αυτό θα περιλαμβάνει ιστορικές πληροφορίες που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια προηγούμενων προσπαθειών όπως το Project Blue Book, η μακροχρόνια συστηματική έρευνα των UFO που διεξήχθη από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ από τον Μάρτιο του 1952 έως τις 17 Δεκεμβρίου 1969, παραμένει ασαφές. Ωστόσο, το νομοσχέδιο περιέχει επίσης διατύπωση που περιγράφει τη συμμετοχή του Εθνικού Κέντρου Αεροπορικής και Διαστημικής Πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας (NASIC). Καθώς η μονάδα της είχε αναλάβει την ανάλυση στρατιωτικών πληροφοριών σχετικά με τις ξένες αεροπορικές και διαστημικές απειλές, αυτό φαίνεται να σηματοδοτεί την πρώτη επίσημη επιστροφή του USAF στις έρευνες UAP από τότε που τερματίστηκε το Project Blue Book.

 Παρόμοια διατύπωση που σχετίζεται με τα UFO  εμφανίστηκε επίσης στη νομοθεσία που εγκρίθηκε από τη Μόνιμη Επίλεκτη Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Ηνωμένων Πολιτειών στην έκδοση του Νόμου περί Εξουσιοδότησης Πληροφοριών (IAA) για το οικονομικό έτος 2022 (HR 5412), η οποία πέρασε με δικομματική φωνητική ψηφοφορία στις 30 Σεπτεμβρίου , 2021.

 Αν και πρόσφατες νομοθετικές προσπάθειες όπως αυτές δείχνουν ότι πολλοί πολιτικοί στην Ουάσιγκτον παίρνουν στα σοβαρά το θέμα των UFO, ο Δρ Ρόμπερτ Τζέικομπς είπε ότι τα γεγονότα που παρακολούθησαν ο ίδιος και οι συνάδελφοί του στρατιωτικοί έχουν πολύ ευρύτερες επιπτώσεις.

 «Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική», είπε ο Τζέικομπς. «Αυτό είναι ένα πραγματικό γεγονός. Είναι το πιο σημαντικό γεγονός στην ιστορία της ανθρωπότητας».

 Για μάρτυρες όπως ο Τζέικομπς, το νόημα πίσω από γεγονότα UFO που αναφέρθηκαν σε πυρηνικές εγκαταστάσεις όπως αυτές, και σε άλλες τοποθεσίες κατά τη διάρκεια των ετών, είναι σαφές και βαθύ.

 "Δεν είμαστε μόνοι", είπε ο Jacobs.

Δεν υπάρχουν σχόλια: