Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

ο πρώην πράκτορας της MI6 Christopher Steele, που είναι ο ντροπιασμένος συντάκτης του σκανδαλώδους φακέλου Τραμπ-Ρωσίας, εμπλέκεται σε μια αμφιλεγόμενη ομάδα που επιδιώκει σκληρούς περιορισμούς για τον Covid;

ο πρώην πράκτορας της MI6 Christopher Steele  οδήγησε τους Αμερικανούς αξιωματούχους στο συμπέρασμα πως ο Πούτιν είχε ενορχηστρώσει άμεσα τη ρωσική ανάμειξη υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ και εις βάρος της Χίλαρι Κλίντον, στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο πληροφοριοδότης μάλιστα, σύμφωνα με τους «New York Times», ενέπλεκε άμεσα τον Πούτιν και στην ιστορία με την κυβερνοεπίθεση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Δημοκρατικού Κόμματος τότε.

Η έρευνα για τις αμερικανικές εκλογές ήταν καταστροφική για τις ΗΠΑ

Το 2018 ο Τραμπ δήλωσε ότι «η Ρωσία δεν παρενέβη ποτέ και δεν σχεδιάζει να παρέμβει στην εσωτερική πολιτική των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των εκλογών».

το 2016 η εκστρατεία της Κλίντον  χρησιμοποίησε συνειδητά τη δικηγορική εταιρεία Perkins Coie για να υποβάλει αμφίβολες πληροφορίες στο FBI σχετικά με τους ανύπαρκτους δεσμούς του Τραμπ στο Κρεμλίνο, προκειμένου να «gin up»  (απασχολήσει παραπλανητικά) την ερευνητική δραστηριότητα της υπηρεσίας από αυτή την άποψη και να βλάψει τις εκλογικές του προοπτικές.

η  Perkins Coie  (του κατηγορούμενου για ψευδείς δηλώσεις στο FBI, δικηγόρου Michael Sussmann) εκπροσωπούσε τους Δημοκρατικούς και την εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον το 2016.

Η Perkins Coie έκανε πρόσληψη του Fusion GPS, το οποίο στρατολόγησε περιβόητα τις υπηρεσίες του πρώην πράκτορα της MI6 Christopher Steele για να συντάξει έναν φάκελο σχετικά με τους δεσμούς μεταξύ της εκστρατείας Τραμπ και της Μόσχας.

 το Fusion GPS συμμετείχε σε μια σειρά από ύπουλα σχέδια για να διασφαλίσει ότι ο φάκελος έφτασε στο «ηγετικό επίπεδο» του FBI. θεωρήθηκε ότι τα ανώτερα στελέχη «θα αντιμετώπιζαν [τις πληροφορίες] πολύ σοβαρά».

Μια υπονόμευση περιελάμβανε τον Steele να ενημερώσει το Προεδρείο για τους ισχυρισμούς, οπότε το Fusion GPS «ενθάρρυνε» τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν το FBI εάν ερευνούσαν τις διασυνδέσεις του Τραμπ με τη Ρωσία

Άλλα σχέδια μπορεί να αποκαλυφθούν κατά τη διάρκεια της δίκης του Sussmann.

το 2017, οι ιδιοκτήτες της Alfa Bank μήνυσαν τη Fusion GPS και τη Simpson για δημοσίευση ψευδών δηλώσεων κατηγορώντας την οργάνωση για «δωροδοκία, εκβιασμό και παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2016».

Τον Μάιο του τρέχοντος έτους, οι δικηγόροι της τράπεζας κατέθεσαν μια πρόταση για να υποχρεώσουν την αποκάλυψη περίπου 500 εγγράφων που παρανόμως κρατήθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης.

Μεταξύ των επικοινωνιών που η Fusion GPS και η Simpson επιδιώκουν  να κρατήσουν μυστικό, είναι αυτές μεταξύ του Fusion GPS και του Perkins Coie, συμπεριλαμβανομένης της αλληλογραφίας με τον Sussmann λίγες εβδομάδες πριν συναντηθεί με τον σύμβουλο James Baker του FBI.

======================

ο ντροπιασμένος συντάκτης της MI6 του σκανδαλώδους φακέλου Τραμπ-Ρωσίας εμπλέκεται επίσης σε μια αμφιλεγόμενη ομάδα που επιδιώκει σκληρούς περιορισμούς για τον Covid;

24-7-21

https://www.rt.com/op-ed/530053-mi6-author-trump-russia-dossier/

ο πρώην πράκτορας της MI6 Christopher Steele   που έγραψε ένα φάκελο το 2016 για φερόμενους δεσμούς μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντιμίρ Πούτιν,  εμπλέκεται στην ‘parent’ organisation που ονομάζεται Independent SAGE

ένας σύλλογος που επικρίνει τακτικά την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επειδή δεν εισήγαγε σκληρότερα μέτρα για την επίτευξη του «Zero Covid».

Στις 17 Ιουλίου, η Daily Telegraph έφερε στη δημοσιότητα ότι η Independent SAGE, η εξαιρετικά αμφιλεγόμενη ομάδα επιστημόνων που υποστηρίζει υπερβολικά σκληρούς περιορισμούς για τον κορωνοϊό, ήταν η δημιουργία του The Citizens, μιας σκιερής οργάνωσης εκστρατείας με επικεφαλής τη δημοσιογράφο της Guardian, Carole Cadwalladr.

η ομάδα επιστημόνων υποβάθμισε μετά την οργάνωση The Citizens, ως «μια μικρή ομάδα υποστήριξης» που βοηθά σε δημόσιες εκδηλώσεις και δραστηριότητες στα μέσα ενημέρωσης.

Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πρόσφατα ενημερωμένη βιογραφία της Cadwalladr στο Twitter, η οποία την ορίζει ως «συνιδρυτή» του The Citizens, ως “parent” του Independent SAGE και του ίδιου του λογαριασμού του The Citizens στο Twitter, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως «ιδρυτής και παραγωγός» του Ανεξάρτητου SAGE.

Οι λόγοι για αυτή τη σπασμωδική απόκλιση δεν είναι βέβαιοι, αν και η πιο κραυγαλέα παραξενιά στην καρδιά του The Citizens – που δεν αναγνωρίζεται από την Telegraph και δεν αναφέρθηκε ποτέ πριν από τα κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης – είναι αναμφίβολα ότι ο πρώην κατάσκοπος της MI6 Christopher Steele, συγγραφέας του εντελώς απαξιωμένος φάκελος Τραμπ-Ρωσίας, φαινομενικά εμπλέκεται στην προσπάθεια κατά κάποιο τρόπο.

Σε μια δήλωση, η Firstlight Group, η οποία παρέχει «υποστήριξη σχέσεων με τα μέσα ενημέρωσης και συμβουλευτική στον Independent Sage», υποστήριξε ότι το The Citizens «χρησιμοποίησε μια ευρεία και ποικίλη συλλογή απλήρωτων συμβούλων πριν ξεκινήσει», εκ των οποίων ο Steele ήταν μόνο ένας.

«Ποτέ δεν έπαιξε ενεργό ή άλλο ρόλο στον οργανισμό ή στην Independent SAGE», πρόσθεσε η εταιρεία δημοσίων σχέσεων, αν και σε ένα επακόλουθο email, η Firstlight είπε ότι ο Steele ήταν μέρος ενός «δικτύου pro-bono συμβούλων που μπορούμε να καλέσουμε όπως χρειάζεται. », προτείνοντας ότι θα μπορούσε να κληθεί να υποστηρίξει τους Πολίτες, και κατ' επέκταση το Ανεξάρτητο SAGE, ανά πάσα στιγμή στο μέλλον.

Ωστόσο, αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι η Cadwalladr υπήρξε επί μακρόν ένθερμη υποστηρίκτρια  του Steele, όπως μαρτυρούν οι πολλές φωτογραφίες του ζευγαριού και οι συνομιλίες μεταξύ τους.

Η έρευνα του Ειδικού Εισαγγελέα του Ρόμπερτ Μιούλερ (Robert Mueller) απέτυχε να επικυρώσει, αν όχι κατηγορηματικά, τους περισσότερους εμπρηστικούς ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν στον φάκελο του Steele σχετικά με τη συνεργασία μεταξύ της προεδρικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ και της ρωσικής κυβέρνησης το 2016.

αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του FBI  αποκαλύπτουν ότι, ήδη από τον Ιανουάριο του 2017, ήταν απολύτως σαφές ότι ο φάκελος ήταν αβάσιμος και μη επαληθεύσιμος.

Και πάλι, το Independent SAGE είναι μια εξαιρετικά σκιερή λειτουργία. Ενώ δεν είναι συνδεδεμένοι με την κυβέρνηση και συμμετέχουν σε προσπάθειες να ασκήσουν πίεση στην κυβερνητική πολιτική, πολλά από τα μέλη της αποτελούν μέρος της ίδιας της επίσημης συμβουλευτικής ομάδας SAGE (Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα για Έκτακτες καταστάσεις).

Σε συντριπτική πλειοψηφία, όμως, η ιδιότητα μέλους του Independent SAGE αποτελείται από επιστήμονες συμπεριφοράς και κλινικούς ψυχολόγους, όχι επιδημιολόγους ή ιολόγους – με άλλα λόγια, όχι προφανείς υποψήφιους για την αποτελεσματική διαχείριση και επίλυση μιας κρίσης δημόσιας υγείας, αλλά απολύτως το είδος των ανθρώπων που θα επιστρατεύονταν για να πουλήσουν ορισμένες ιδέες στο κοινό.

Η επικάλυψη μεταξύ της ιδιότητας μέλους του SAGE και του ανεξάρτητου μέλους του SAGE σημαίνει επίσης ότι εκπρόσωποι και των δύο μπορούν να εμφανίζονται στα μέσα ενημέρωσης ως φερέφωνα μόνο του πρώτου και να κάνουν ανησυχητικές, εντυπωσιακές προβολές που δεν αντικατοπτρίζουν την επίσημη θέση ή μοντελοποίηση του SAGE, χωρίς αυτό.

Ο περίεργος φάκελος του Steele τράβηξε την προσοχή των δημοσιογράφων σε όλο τον κόσμο και οδήγησε την κάλυψη των ειδήσεων για μήνες πριν την έκθεσή τους ως κατάφωρη ανοησία. Το πόσο καιρό θα χρειαστεί για να αποκαλυφθούν οι αμφίβολες προγνώσεις και η αβάσιμη υστερία του Independent SAGE, είναι εικασία του καθενός.

24-7-21

https://www.rt.com/op-ed/530053-mi6-author-trump-russia-dossier/

==============

σχετικό δημοσίευμα στις 18-10-21

Out of the Shadows: Ο Κρίστοφερ Στιλ αψηφά τον φάκελο, λέει ότι ο Τραμπ εξακολουθεί να είναι «πιθανή» απειλή

Ο Βρετανός πρώην κατάσκοπος λέει ότι οι Ρώσοι μπορεί ακόμα να διατηρούν "συμφωνία" στον Τραμπ.

George Stephanopoulos sits down with former MI6 spy Christopher Steele for an exclusive interview. His first since the publication of the series of intelligence report known as the Steele dossier.

ABC News

https://abcnews.go.com/US/shadows-christopher-steele-defiant-dossier-trump-potential-threat/story?id=80522891&cid=social_twitter_abcn

Δεν υπάρχουν σχόλια: