Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Οι κινεζικές διακοπές ρεύματος ενδέχεται να διαταράξουν τις εμπορικές ροές 120 δις δολαρίων ΗΠΑ. Κάθε εβδομάδα, υπάρχει μια μεγάλη εμπορική διαταραχή σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου.

Οι κινεζικές διακοπές ρεύματος ενδέχεται να διαταράξουν τις εμπορικές ροές 120 δις δολαρίων ΗΠΑ

Οι τρέχουσες κινεζικές ελλείψεις ενέργειας που έχουν κυριεύσει τη χώρα μπορεί να καθυστερήσουν τις εμπορικές ροές των 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, σύμφωνα με την εταιρεία " risk modelling company", Russell Group.

Ορισμένα από τα βασικά λιμάνια της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων των Ningbo, Guangzhou, Yantian και Shekou, βρίσκονται στις πληγείσες επαρχίες, ενώ η Σαγκάη και η Ningbo επεξεργάζονται επίσης πολλές από τις εξαγωγές εμπορευματοκιβωτίων από την επαρχία Jiangsu.

Τα ICB (Integrated Circuit Boards) ήταν τα εμπορεύματα με τις περισσότερες επιπτώσεις στα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, τα οποία θα επηρεάσουν τους προμηθευτές και τους καταναλωτές καθώς ο κόσμος συνεχίζει να εξελίσσεται από μια παγκόσμια έλλειψη τσιπ κυκλωμάτων.

Επιπλέον, η έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος έχει επηρεάσει ήδη τις επαρχίες Τζιανγκσού, Γκουανγκντόνγκ και Ζετζιάνγκ  (Jiangsu, Guangdong and Zhejiang)  όπου τα εργοστάσια παραγωγής χαλυβουργικών προϊόντων, πλαστικών, οικιακών συσκευών, χημικών και υφασμάτων έκλεισαν ή μετακινήθηκαν σε τριήμερη εβδομάδα. Πολλά από τα εργοστάσια σε αυτές τις επαρχίες παράγουν προϊόντα χάλυβα, πλαστικά, οικιακές συσκευές, χημικά και υφάσματα.

Ο τηλεφωνικός εξοπλισμός (1,3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) και η ένδυση (635 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) είναι άλλα βασικά προϊόντα που θα επηρεαστούν εάν η διακοπή συνεχιστεί για περισσότερο από ένα μήνα, γεγονός που θα επηρεάσει πολλές εταιρείες που σπεύδουν να διασφαλίσουν ότι είναι εφοδιασμένες με βασικά προϊόντα για περίοδο διακοπών.

"Προς το παρόν, φαίνεται ότι σχεδόν κάθε εβδομάδα, υπάρχει μια μεγάλη εμπορική διαταραχή σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου, είτε πρόκειται για την Κίνα είτε για τις Ηνωμένες Πολιτείες", σχολίασε ο Suki Basi, Διευθύνων Σύμβουλος του Russell Group.

Λαμβάνοντας υπόψη τα τρέχοντα αριθμητικά στοιχεία, ο Basi επεσήμανε την ανάγκη των εταιρειών και των ασφαλιστικών εταιρειών τους να "ξεκινήσουν προληπτικά μέτρα για να διασφαλίσουν ότι οι αλυσίδες εφοδιασμού τους είναι ανθεκτικές σε διαταραχές, καθώς οι εμπορικές διαταραχές θα είναι ένα συνεχές ζήτημα στο εγγύς μέλλον".

πηγή 4-10-21

https://container-news.com/chinese-power-cuts-may-disturb-us120-billion-of-trade-flows/

Δεν υπάρχουν σχόλια: