Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Το Facebook μετονομάζει τη μητρική εταιρεία, με το νέο όνομα Meta. Η Meta κατέχει πλέον το Instagram και το WhatsApp και επίσης χτίζει χώρους εικονικής πραγματικότητας, ως μέρος του νέου «metaverse» της.

BREAKING:Το Facebook μετονομάζει την parents εταιρεία  με το νέο όνομα Meta σε μια προσπάθεια να αποστασιοποιηθεί από μια σειρά ντροπιαστικών σκανδάλων

 Το Facebook θα ονομάζεται πλέον Meta, ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη

 Το Meta αναφέρεται στο «metaverse», το οποίο είναι το νέο εγχείρημα της εταιρείας σε περιβάλλοντα κοινόχρηστης επαυξημένης πραγματικότητας και εικονικού κόσμου

 Έρχεται καθώς η εταιρεία παγιδεύεται σε διαμάχη σχετικά με τα έγγραφα που διέρρευσαν από την καταγγέλλουσα Frances Haugen

 Ο κορυφαίος ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης του Facebook, που ιδρύθηκε το 2004, θα διατηρήσει το όνομά του

 Η Meta κατέχει το Instagram και το WhatsApp και επίσης χτίζει χώρους εικονικής πραγματικότητας όπως το Horizon Worlds ως μέρος του νέου «metaverse» της.

 Το φλέγον ερώτημα στο μυαλό πολλών είναι αν το όνομα είναι αρκετό για να βοηθήσει το Μέτα να αποτινάξει τους εφιάλτες δημοσίων σχέσεων

Το Facebook θα ονομάζεται πλέον Meta, ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη, κατεβάζοντας μια κουρτίνα πάνω από την εμβληματική επιγραφή «Like» έξω από τα κεντρικά γραφεία της Silicon Valley την Πέμπτη.

Το Meta αναφέρεται στο «metaverse», το οποίο είναι το νέο εγχείρημα της εταιρείας σε περιβάλλοντα κοινής επαυξημένης πραγματικότητας και εικονικού κόσμου για εργασία και παιχνίδι στα οποία οι άνθρωποι μπορούν να έχουν πρόσβαση μέσω του Διαδικτύου.

Έρχεται καθώς η εταιρεία παγιδεύεται σε διαμάχη σχετικά με τα έγγραφα που διέρρευσαν και τους ισχυρισμούς βόμβας του πληροφοριοδότη Frances Haugen ότι η εταιρεία «βάζει τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους».

Ο αρχικός, κορυφαίος ιστότοπος και εφαρμογή μέσων κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας - το Facebook - θα διατηρήσει το ονοματεπώνυμό του, αλλά η Facebook Inc., η μητρική εταιρεία που κατέχει επίσης το Instagram και το WhatsApp, θα ακολουθήσει τώρα τον νέο τίτλο.

Το Facebook θα ονομάζεται πλέον Meta, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg στο συνέδριο επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας Facebook Connect.

Η ανακοίνωση, η οποία ήρθε στο συνέδριο επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας του Facebook Connect,

περιλαμβάνει ένα νέο λογότυπο που απεικονίζει ένα μπλε σύμβολο του άπειρου και αναφέρεται στο «μεταverse», τη νέα εστίαση της εταιρείας να επεκταθεί πέρα ​​από τις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης

 Ο όρος  'metaverse' μπορεί να αναφέρεται σε ψηφιακούς χώρους, οι οποίοι γίνονται πιο ζωντανοί με τη χρήση της εικονικής πραγματικότητας ή της επαυξημένης πραγματικότητας.

«Η αποστολή μας παραμένει η ίδια, είναι ακόμα να φέρουμε τους ανθρώπους κοντά», είπε, προσθέτοντας, «Τώρα έχουμε ένα νέο Βόρειο Αστέρι (North Star) που θα βοηθήσει να ζωντανέψει το μετασύμπαν».

 Πρόσθεσε ότι η λέξη σημαίνει «πέρα» (beyond) στα ελληνικά και συμβολίζει ότι υπάρχει «πάντα περισσότερα να χτίσεις» και «πάντα ένα επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία».

«Πιστεύω ότι το metaverse είναι το επόμενο κεφάλαιο του Διαδικτύου και είναι το επόμενο κεφάλαιο της εταιρείας μας επίσης», είπε, προσθέτοντας, «Ενώ οι περισσότερες tech companies εστιάζουν στο πώς θα μπορούσαν να συνδεθούν οι άνθρωποι με την τεχνολογία, εμείς εστιάζουμε στην οικοδόμηση τεχνολογίας ώστε οι άνθρωποι να μπορούν συνδεθούν μεταξύ τους».

Ο Ζούκερμπεργκ είχε προηγουμένως προτείνει το metaverse  να είναι το μέλλον της εταιρείας και συζητά για το metaverse από τον Ιούλιο.

 Η εταιρεία έχει επενδύσει πολλά στην εικονική πραγματικότητα και την επαυξημένη πραγματικότητα, αναπτύσσοντας υλικό όπως τα ακουστικά Oculus VR και δουλεύοντας σε τεχνολογίες AR glasses και wristband

 Η buzzy λέξη, που επινοήθηκε για πρώτη φορά σε ένα δυστοπικό μυθιστόρημα τρεις δεκαετίες νωρίτερα, είναι δημοφιλής στη Silicon Valley και έχει αναφερθεί από άλλες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Microsoft.

Η κίνηση θυμίζει όταν η Google μετονομάστηκε ξαφνικά σε Alphabet το 2015, καθιστώντας την Google θυγατρική και επιτρέποντάς της να γίνει τεχνολογικός όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων.

 φωτο: Στο metaverse, τα avatars των χρηστών μετακινούνται και αλλάζουν την έκφρασή τους σε πραγματικό χρόνο με τον χρήστη

 Για το ανεξάρτητο εποπτικό συμβούλιο της εταιρείας (the company's independent oversight board), η απάντηση είναι αρνητική. Η ομάδα εξέδωσε μια δήλωση λίγο μετά την ανακοίνωση, λέγοντας: «Η αλλαγή ονόματος δεν αλλάζει την πραγματικότητα: το Facebook καταστρέφει τη δημοκρατία μας και είναι ο κορυφαίος πραγματευτής (πωλητής) παραπληροφόρησης και μίσους στον κόσμο».

Συνέχισε, «Η ανούσια αλλαγή του ονόματός τους δεν πρέπει να αποσπά την προσοχή από την έρευνα, τη ρύθμιση και την πραγματική, ανεξάρτητη εποπτεία που απαιτείται για να λογοδοτήσει το Facebook».

Εκτός από ένα νέο  νέα drop εγγράφων από την Haugen, την περασμένη Δευτέρα. Αμερικανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι η Meta συμφώνησε να πληρώσει έως και 14,25 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει αστικές αξιώσεις από την κυβέρνηση ότι η εταιρεία έκανε διακρίσεις σε βάρος Αμερικανών εργαζομένων και παραβίασε τους ομοσπονδιακούς κανόνες πρόσληψης.

Και την περασμένη Τρίτη στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην εταιρεία επιβλήθηκε πρόστιμο 50,5 εκατομμυρίων λιρών (70 εκατομμυρίων δολαρίων) επειδή δεν παρείχε αρκετές σημαντικές πληροφορίες στη ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού που ερευνά την εξαγορά από την εταιρεία, της πλατφόρμας κοινής χρήσης GIF Giphy.

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας [ Britain's Competition and Markets Authority (CMA)] ξεκίνησε έρευνα για την εξαγορά τον Ιούνιο του περασμένου έτους, λίγο μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, λόγω ανησυχιών για «σημαντική μείωση του ανταγωνισμού».

Το Facebook απάντησε στο πρόστιμο, λέγοντας: «Διαφωνούμε κάθετα με την άδικη απόφαση της CMA να τιμωρήσει το Facebook για μια προσέγγιση συμμόρφωσης με τη βέλτιστη προσπάθεια, την οποία η ίδια η CMA ενέκρινε τελικά. Θα εξετάσουμε την απόφαση της CMA και θα εξετάσουμε τις επιλογές μας».

Το Facebook παραδέχτηκε επίσης ότι οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται πληροφορίες σχετικά με το πώς να εισέρχονται παράνομα σε χώρες και για άτομα που διακινούνται λαθραία στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης του.

Η παραδοχή έρχεται καθώς ο γενικός εισαγγελέας της Αριζόνα, Mark Brnovich, προέτρεψε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τον Γενικό Εισαγγελέα των ΗΠΑ Merrick Garland, να ερευνήσουν τον γίγαντα των social media, για τη «διευκόλυνση» της παράνομης μετανάστευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 Η κίνηση θα μπορούσε να ωφελήσει τη φήμη του μεγαθηρίου που εδρεύει στην Καλιφόρνια, που έχει δεχθεί απανωτά χτυπήματα τα τελευταία χρόνια. Η εταιρεία είχε αντιμετωπίσει μια σειρά από σκάνδαλα, πολύ πριν από τη διαμάχη της για τα έγγραφα του Facebook.

 Κατηγορήθηκε ότι διευκόλυνε τη διάδοση παραπληροφόρησης κατά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016, προκαλώντας μια σειρά από ακροάσεις στο Κογκρέσο και αλλαγές πολιτικής, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής ελεγκτών στοιχείων από τρίτους  (third-party fact-checkers) και περαιτέρω διαφάνειας στην πολιτική διαφήμιση.

 Το 2019, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου επέβαλε στο Facebook πρόστιμο 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων επειδή επέτρεψε τη συλλογή 87 εκατομμυρίων προφίλ στις ΗΠΑ για πληροφορίες που χρησιμοποιούνται για πολιτική διαφήμιση από τη βρετανική εταιρεία Cambridge Analytica.

Μέρος της διαφήμισης χρησιμοποιήθηκε για να βοηθήσει την εκστρατεία του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ το 2016.

Κατά την ανακοίνωση του νέου ονόματος, ο Zuckerberg δεν έδωσε καμία ειδοποίηση σε κανένα από τα σκάνδαλα ή τις εφημερίδες του Facebook, αλλά εστίασε αποκλειστικά στους στόχους του Meta για το μέλλον.

 Όσοι γνωρίζουν το δημοφιλές παιδικό παιχνίδι Roblox γνωρίζουν ήδη το metaverse καθώς αυτοχαρακτηρίζεται ως εταιρεία metaverse. Το Fortnite της Epic Games θεωρείται επίσης μέρος του metaverse.

 Το metaverse «θα είναι μια μεγάλη εστίαση και νομίζω ότι αυτό θα είναι απλώς ένα μεγάλο μέρος του επόμενου κεφαλαίου για τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται το Διαδίκτυο μετά το mobile internet,», είπε ο Zuckerberg στο The Verge νωρίτερα φέτος.

«Και νομίζω ότι θα είναι το επόμενο μεγάλο κεφάλαιο και για την εταιρεία μας, διπλασιάζοντας πραγματικά σε αυτόν τον τομέα».

Την Κυριακή, η Meta ανακοίνωσε ότι προσλαμβάνει 10.000 άτομα στην Ευρώπη για να κατασκευάσει το metaverse.

Τα σκάνδαλα της Meta όλα αυτά τα χρόνια, από την πώληση δεδομένων χρηστών έως την άδεια εμπορίας ανθρώπων στον ιστότοπο

Το προσωπικό του Meta έχει αναφέρει εδώ και χρόνια ότι ανησυχεί για την αποτυχία της εταιρείας να αστυνομεύσει τη ρητορική μίσους

 Οι αλγόριθμοι του Facebook πλημμύρισαν τους χρήστες με εξτρεμιστικό περιεχόμενο και θεωρίες συνωμοσίας βασισμένες στις πολιτικές τους πεποιθήσεις

Τα στελέχη της Meta γνώριζαν ότι το 32% των κοριτσιών είπε ότι το Instagram χειροτέρευε τις ανασφάλειές τους, αλλά συνεχίζει να προσθέτει φίλτρα επεξεργασίας ομορφιάς στην εφαρμογή

Το Instagram βομβαρδίζει όσους υποφέρουν από διατροφικές διαταραχές με εικόνες και βίντεο εξαιρετικά αδύνατων θηλυκών και άλλων που πάσχουν από ανορεξία

 Τα στελέχη της Meta γνώριζαν ότι, γινόταν λιγότερο δημοφιλής στους νέους, αλλά προστάτευσαν τους αριθμούς από τους επενδυτές

Το προσωπικό απέτυχε να προβλέψει την καταστροφική εξέγερση στο Καπιτώλιο της 6ης Ιανουαρίου παρά την παρακολούθηση μιας σειράς μεμονωμένων, δεξιών λογαριασμών

Η Apple απείλησε να αφαιρέσει την εφαρμογή από το App Store για το πώς απέτυχε να αστυνομεύσει την εμπορία υπηρετών στις Φιλιππίνες

 Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ συμφώνησε προσωπικά στα αιτήματα του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ για λογοκρισία των αντικυβερνητικών διαφωνούντων

 Το Facebook αγνόησε ή καθυστέρησε τις προτάσεις των δικών του ειδικών σχετικά με το πώς να ενεργήσει για να περιορίσει την παραπληροφόρηση κατά του εμβολίου που διαδόθηκε στην πλατφόρμα του

Το 2019, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου επέβαλε πρόστιμο 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Facebook επειδή επέτρεψε τη συλλογή 87 εκατομμυρίων προφίλ στις ΗΠΑ για πληροφορίες που χρησιμοποιούνται για πολιτική διαφήμιση από τη βρετανική εταιρεία Cambridge Analytica.

 Το Facebook κατηγορήθηκε ότι διευκόλυνε τη διάδοση παραπληροφόρησης κατά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016

Ο Meta είχε συμφωνήσει την περασμένη Δευτέρα να πληρώσει έως και 14,25 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει αστικές αξιώσεις από την κυβέρνηση ότι η εταιρεία έκανε διακρίσεις σε βάρος Αμερικανών εργαζομένων και παραβίασε τον ομοσπονδιακό κανόνα πρόσληψης.

Την περασμένη Τρίτη στο Ηνωμένο Βασίλειο, η εταιρεία επιβλήθηκε πρόστιμο 50,5 εκατομμυρίων λιρών (70 εκατομμυρίων δολαρίων) επειδή δεν παρείχε αρκετές σημαντικές πληροφορίες στη ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού που ερευνά την εξαγορά από την εταιρεία της πλατφόρμας κοινής χρήσης GIF Giphy

 Ο Mark Zuckerberg έχει δεχθεί πυρά για δημόσια σχόλια σχετικά με την εταιρεία που συχνά έρχονται σε αντίθεση με τα εσωτερικά μηνύματα

28-10-21

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10141825/Facebook-changes-Meta-distance-scandals.html?ito=push-notification&ci=jDX6-dcoEv&cri=AGk0LPMk2W&si=451208&xi=b2a5da86-b693-40c1-833d-32b8b6a65f9a&ai=10141825

Δεν υπάρχουν σχόλια: