Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Ο ιδρυτής της κυβερνοασφάλειας της Group-IB, Ilya Sachkov, συνελήφθη ως ύποπτος για προδοσία.

Ο ιδρυτής της κυβερνοασφάλειας και διευθύνων σύμβουλος της Group-IB, Ilya Sachkov,  συνελήφθη ως ύποπτος για προδοσία.

Είναι μια κορυφαία ρωσική εταιρεία κυβερνοασφάλειας (cybersecurity company) που συνεργάζεται με την Ιντερπόλ και τις ρωσικές αρχές. Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης είναι άγνωστες. 

Η έρευνα πρέπει να εξηγηθεί, διαφορετικά η επιχείρηση πληροφορικής "θα φύγει από τη χώρα", δήλωσε ο διαμεσολαβητής επιχειρήσεων (business ombudsman) Το Κρεμλίνο δεν συμφωνεί με αυτό.

Το δικαστήριο Lefortovo της Μόσχας, κατόπιν αιτήματος της έρευνας, την παραμονή της 28ης Σεπτεμβρίου, συνέλαβε τον Sachkov για δύο μήνες, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του δικαστηρίου. Είναι ύποπτος για διάπραξη εγκλήματος σύμφωνα με το άρθρο 275 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (προδοσία).

Νωρίτερα, η τηλεοπτική εταιρεία RTVi ανακοίνωσε τη σύλληψη του ιδρυτή της Group-IB και τις έρευνες στο γραφείο της εταιρείας.

Το δικαστήριο δεν αποκάλυψε άλλες λεπτομέρειες της υπόθεσης. Ο Σατσκόφ δεν παραδέχεται την ενοχή του για προδοσία και συνεργασία με ξένες μυστικές υπηρεσίες, αναφέρει το TASS , επικαλούμενο πηγή των δυνάμεων ασφαλείας.

Στη Ρωσία, τα τελευταία δύο χρόνια, έχουν ανοίξει αρκετές υποθέσεις προδοσίας εναντίον επιστημόνων όπως και του δημοσιογράφου Ιβάν Σαφρόνοφ.

Τι έμαθαν τα ΜΜΕ

Το RTVi ανέφερε ότι τη νύχτα στην είσοδο του γραφείου στην οδό Sharikopodshipnikovaya στη Μόσχα, υπήρχε ένα επιβατικό λεωφορείο και ένα μίνι βαν με φιμέ τζάμια.

δύο ένοπλοι άνδρες με κανονικά ρούχα και μάσκες, δεν άφησαν τους δημοσιογράφους να εισέλθουν, ενώ κάποιος επίσης με πολιτικά ρούχα μετέφερε πράγματα από το γραφείο στο λεωφορείο.

Αργότερα, μια εκπρόσωπος του Group-IB, η Nika Komarova, επιβεβαίωσε στο RBC ότι επιχειρησιακές δραστηριότητες διεξάγονταν στο γραφείο της εταιρείας στη Μόσχα, στις 28 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το RTVI, ο Sachkov και ο τεχνικός διευθυντής της εταιρείας Dmitry Volkov «εξαφανίστηκαν» · ακόμη και οι εργαζόμενοι δεν είχαν καμία επαφή μαζί τους την προηγούμενη μέρα.

Η ομάδα του Group-IB είναι σίγουρη για την αθωότητα του ιδρυτή της, ο Volkov θα διοριστεί γενικός διευθυντής μετά τη σύλληψη του Sachkov, δήλωσε στο Forbes η Nika Komarova, εκπρόσωπος του Group-IB.

πηγή 29-9-21

https://www.bbc.com/russian/news-58731058

========

σχετική ανάρτηση

2 Μαρτίου 2020

https://www.group-ib.com/media/fake-news-coronavirus/

οι ειδικοί του Group-IB αποκάλυψαν και ανέλυσαν τη διάδοση ψεύτικων ειδήσεων που κοινοποιούνται από τα bots στο VK (μια ρωσική πλατφόρμα κοινωνικών μέσων)

FAKE NEWS,  ILYA SACHKOV

Δεν υπάρχουν σχόλια: