Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Η «Ultraviolent» κορεατική επιτυχία του Netflix «Squid Game» θα πρέπει να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από τις οθόνες λόγω τρομερής καταστροφικής βίας, λέει 1 στους 4 Ρώσους σε νέα δημοσκόπηση,

Η «Ultraviolent» κορεατική επιτυχία του Netflix «Squid Game» θα πρέπει να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από τις οθόνες λόγω τρομερής καταστροφικής βίας, λέει 1 στους 4 Ρώσους σε νέα δημοσκόπηση

Σχεδόν το ένα τέταρτο των Ρώσων που έχουν ακούσει για την εκπληκτικά δημοφιλή σειρά «Squid Game» που έγινε αίσθηση streaming στο Διαδίκτυο εν μία νυκτί, είπαν στους ερευνητές ότι πρέπει να απαγορευτεί από τα ραδιοκύματα, παρά τη δημοτικότητά της.

Τη Δευτέρα, το Ρωσικό Κέντρο Έρευνας Κοινής Γνώμης (Russian Public Opinion Research Center) δημοσίευσε δημοσκόπηση με 1.600 άτομα από όλη τη χώρα.
Από αυτούς που ερωτήθηκαν, η παλαιότερη γενιά της Ρωσίας, ειδικότερα, είπε ότι πίστευε ότι η σκληρότητα που εμφανίζεται στη σειρά επιτυχημένων της Νότιας Κορέας θα μπορούσε να υποκινήσει βίαια επεισόδια στην πραγματική ζωή. Κάποιοι υποστήριξαν την ιδέα να απαγορευτεί εντελώς η σειρά.

Γνωστό για την τεταμένη ατμόσφαιρα, τις συναρπαστικές σκηνές και τη βία σε όλη του τη διάρκεια, το «Squid Game» επικεντρώνεται στην ιδέα της στρατολόγησης απελπισμένων, χρεωμένων πολιτών για να συμμετάσχουν σε μια σειρά παιδικών παιχνιδιών για χρήματα, όλα για τη διασκέδαση ανώνυμων μεγαλόπλουτων διεθνών σαδιστών. Ωστόσο, εάν οι ανταγωνιστές αποτύχουν σε μια πρόκληση, σκοτώνονται.

Γρήγορα έγινε η κορυφαία εκπομπή του Netflix σε πολλές χώρες μέσα σε λίγες μέρες από την κυκλοφορία του και πρόκειται να γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς παραγωγές όλων των εποχών.

Η νέα δημοσκόπηση αποκάλυψε ότι το 47% των Ρώσων είχε ακούσει για τη σειρά και το 8% τη γνώριζε καλά, με ένα μεγαλύτερο ποσοστό νεότερων ανθρώπων και κατοίκων των πόλεων να λένε ότι ήταν εξοικειωμένοι. Από αυτούς που τη γνώριζαν, μόνο ένας στους τρεις είχε παρακολουθήσει περισσότερα από ένα επεισόδια, ενώ το 10% είχε σταματήσει να τη βλέπει μετά το πρώτο επεισόδιο. Σχεδόν οι μισοί δεν την είχαν παρακολουθήσει και δεν είχαν σκοπό να το κάνουν.

Μερικοί πιστεύουν ότι οι σκηνές σκληρότητας και βίας που απεικονίζονται θα μπορούσαν να προκαλέσουν αντιγραφές στην πραγματική ζωή, με το 40% όσων γνώριζαν για τη σειρά να λένε ότι αυτό ήταν δυνατό και το 57% να το θεωρεί απίθανο. Η πλειοψηφία όσων το θεωρούσαν απίθανο ήταν νέοι.

Η τρέλα που προκαλεί η σειρά έχει φτάσει πλέον στην κινεζική εφαρμογή (app) micro-video  TikTok.
Οι χρήστες σε όλη την πλατφόρμα έχουν προτείνει τις στρατηγικές τους για να περάσουν επιτυχώς κάθε γύρο, μερικοί κινηματογραφούν τους εαυτούς τους ντυμένοι σαν χαρακτήρες.

Το «Squid Game» έχει χαρακτηριστεί ως «υπερβίαιο» και « twisted » από πολλά μέσα ενημέρωσης, με τη βρετανική Daily Mail να το χαρακτηρίζει ως μια από τις πιο φρικτές εκπομπές στην τηλεόραση.

 πηγή 26-10-21

https://www.rt.com/russia/538463-netflix-hit-squid-game-ban/

σχετικός σύνδεσμος
Αυτό το καφέ στην Ινδονησία αναδημιουργεί τα παιχνίδια από το παγκόσμιο δράμα του Netflix, Squid Game 

27-10-21

https://twitter.com/AJEnglish/status/1453217393182969861


Δεν υπάρχουν σχόλια: