Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Στρατιωτικά ελικόπτερα της Bundeswehr κυνηγούν αγελάδες στη Γερμανία. Αγρότης και ένωση προστασίας της φύσης διαμαρτύρονται. Μεγάλη άσκηση μαζί με ξένες ένοπλες δυνάμεις πραγματοποιείται τώρα στην περιοχή

Γερμανία στο Altmark,  ελικόπτερα της Bundeswehr κυνηγούν αγελάδες

Αγρότης ανέφερε στο MDR ότι, στρατιωτικά ελικόπτερα της Bundeswehr [Ομοσπονδιακή Άμυνα (ένοπλες δυνάμεις) της Γερμανίας)  κυνηγούν αγελάδες.

Στο Altmark, οι ισχυρισμοί εναντίον της Bundeswehr έγιναν δυνατοί.

Η Bundeswehr απορρίπτει τους ισχυρισμούς.

Στο Colbitz-Letzlinger Heide υπάρχουν καταγγελίες κατά της διεύθυνσης του Bundeswehr.
[Η περιοχή στρατιωτικής εκπαίδευσης Altmark είναι μια περιοχή στρατιωτικής εκπαίδευσης για τις γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Colbitz-Letzlinger Heide στα βόρεια της Σαξονίας-Άνχαλτ , όπου βρίσκεται το Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατού.
(το Colbitz-Letzlinger Heide είναι προστατευόμενη θαμνώδης και δασώδης περιοχή,αλλά και περιοχή στρατιωτικής εκπαίδευσης)
Με έκταση περίπου 232 τετραγωνικά χιλιόμετρα, είναι η τρίτη μεγαλύτερη στρατιωτική εκπαιδευτική περιοχή στη Γερμανία και θεωρείται μία από τις πιο σύγχρονες περιοχές στρατιωτικής εκπαίδευσης στην Ευρώπη].

Ο διαχειριστής της αγέλης του αγροτικού συνεταιρισμού Pretzier, Julius Kurzweg, δήλωσε στο MDR SACHSEN-ANHALT ότι στρατιωτικά ελικόπτερα χαμηλών πτήσεων  κυνηγούσαν αγελάδες. Νοιάζεται για τα ζώα. Οι αγελάδες ενοχλούνται εξαιρετικά. Αρκετά κοπάδια έχουν ήδη καταστραφεί, αρκετές φορές.

Bundeswehr: τα ελικόπτερα είναι εξουσιοδοτημένα να πετούν χαμηλά

Κατόπιν αιτήματος της MDR SACHSEN-ANHALT, η Bundeswehr έδειξε κατανόηση για τις ανησυχίες, αλλά επεσήμανε ότι δικαιούνται πλήρως τις πτήσεις χαμηλού επιπέδου πάνω από το Altmark.
 3.000 στρατιώτες από τη Γερμανία, τη Ρουμανία και τις ΗΠΑ εκπαιδεύονται αυτή τη στιγμή στο σημείο.
[άσκηση μεγάλης κλίμακας από την Bundeswehr μαζί με ξένες ένοπλες δυνάμεις. Ένοπλες δυνάμεις από τη Ρουμανία, τις ΗΠΑ και τις Κάτω Χώρες βρίσκονται στα βόρεια της Σαξονίας-Άνχαλτ για το σκοπό αυτό.
η άσκηση ονομάζεται " Green Griffin "     
Περίπου 3.000 στρατιώτες από τέσσερα έθνη συμμετέχουν στην εκστρατεία δύο εβδομάδων. Μέρη της άσκησης θα πραγματοποιηθούν επίσης στην Κάτω Σαξονία και το Βρανδεμβούργο. Συνολικά πρόκειται να χρησιμοποιηθούν περίπου 450 οχήματα και περίπου 30 αεροσκάφη και ελικόπτερα

η Bundeswehr βρίσκεται ανάμεσα στις 30 μεγαλύτερες στρατιωτικές δυνάμεις στον κόσμο και είναι δεύτερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση]

Η κριτική στους αεροπόρους προέρχεται επίσης από την ένωση προστασίας της φύσης BUND. Η εκπρόσωπος Τύπου Johanna Mayrberger δήλωσε στο MDR SACHSEN-ANHALT: "Το πρόβλημα είναι ότι οι μπεκάτσες, οι χήνες, οι γερανοί και οι πάπιες φοβούνται". Ο τρέχων χρόνος μεταναστευτικών πτηνών είναι ιδιαίτερα κρίσιμος επειδή τα πουλιά ξεκουράζονται στο Altmark. Το BUND θέλει να ελέγξει τη νομική κατάσταση από το Altmarkkreis.
Αναφέρεται ότι σήμερα λόγω της μεγάλης έλλειψης πολλών προϊόντων, τουλάχιστον το ήμισυ του στόλου των αεροσκαφών και των οχημάτων της Ομοσπονδιακής ΄Αμυνας Bundeswehr,  βρίσκεται εκτός λειτουργίας, επειδή κάποιο μέρος λείπει. ή επειδή κάποιο σημείο ελέγχου ασφαλείας δεν έχει βάλει τη μάρκα σε αυτό που να δείχνει ότι επιτρέπεται να κινηθεί.

Πηγή 6-10-21

https://www.mdr.de/nachrichten/sachsen-anhalt/stendal/salzwedel/militaerflugzeuge-vorwurf-jagd-kuehe-100.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: