Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Ακόμη περιμένουμε απαντήσεις: Η Κίνα λέει ότι τα έθνη του Ασίας-Ειρηνικού χάνουν την εμπιστοσύνη τους στις ΗΠΑ καθώς η Ουάσιγκτον μένει σιωπηλή για την πυρηνική συντριβή

Ακόμη περιμένουμε απαντήσεις: Η Κίνα λέει ότι τα έθνη του Ασίας-Ειρηνικού χάνουν την εμπιστοσύνη τους στις ΗΠΑ καθώς η Ουάσιγκτον μένει σιωπηλή για την πυρηνική συντριβή.
φωτο: US attack submarine is seen 

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από τις ΗΠΑ να παράσχουν περισσότερες από «ασαφείς δηλώσεις» σχετικά με ένα περιστατικό στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας στις αρχές Οκτωβρίου κατά το οποίο ένα αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο συγκρούστηκε με ένα «άγνωστο» αντικείμενο.

Μιλώντας την Τρίτη, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Zhao Lijian ισχυρίστηκε ότι τα έθνη της Ασίας-Ειρηνικού έχουν χάσει την πίστη τους στις Ηνωμένες Πολιτείες αφού η Ουάσιγκτον απέτυχε να επεκτείνει την έκθεσή της για το περιστατικό.

«Μέχρι σήμερα, αυτό που έχουμε δει είναι μόνο σύντομες, ασαφείς δηλώσεις του αμερικανικού στρατού μετά από μεγάλη καθυστέρηση», δήλωσε ο Ζάο, προσθέτοντας ότι, η τοποθεσία του συμβάντος επιβεβαιώθηκε μόνο μέσω πηγών της ίδιας της Κίνας.

«Αυτή η ανεύθυνη προσέγγιση και συγκάλυψη στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας ανάγκασε τις περιφερειακές χώρες και τη διεθνή κοινότητα να αμφισβητήσουν την αλήθεια του περιστατικού», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι και άλλα έθνη περίμεναν απαντήσεις ως προς τις προθέσεις των ΗΠΑ στην περιοχή. .

Ο Ζάο είπε ότι η Ουάσιγκτον έπρεπε να εξηγήσει γιατί είχε στείλει ένα πυρηνικό υποβρύχιο στην περιοχή αυτή τη στιγμή.

Ζήτησε από τις ΗΠΑ να εξηγήσουν τη φύση του περιστατικού με περισσότερες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένου του, με τι συγκρούστηκε και εάν υπήρξε πυρηνική διαρροή. Οι ΗΠΑ είπαν ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές στο εργοστάσιο πυρηνικής πρόωσης του υποβρυχίου.

Σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ είχαν « υποχρέωση » να ξεκαθαρίσουν το περιστατικό, ο Ζάο κάλεσε την Ουάσιγκτον να επανεξετάσει τη στρατηγική της. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να αλλάξουν την πορεία τους, να σταματήσουν τις προαναφερθείσες λανθασμένες ενέργειες και να παίξουν θετικό ρόλο στην ειρήνη και τη σταθερότητα της Θάλασσας της Νότιας Κίνας» , δήλωσε, προσθέτοντας ότι η Αμερική είναι ο μεγαλύτερος μοχλός στρατιωτικοποίησης στην περιοχή.

Στις 2 Οκτωβρίου, το USS  Connecticut , ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο ταχείας επίθεσης κλάσης Seawolf χτύπησε ένα άγνωστο αντικείμενο ενώ ήταν βυθισμένο σε νερά που διεκδικεί η Κίνα. Το περιστατικό δεν αναφέρθηκε για πέντε ημέρες.

Το σκάφος ήταν σε «ασφαλή και σταθερή» κατάσταση, δήλωσε ο αμερικανικός στρατός. Έκτοτε έχει πλεύσει στο Γκουάμ για επισκευές.

πηγή 26-10-21

https://www.rt.com/news/538477-china-us-nuclear-submarine-crash/

σχετικές μας αναρτήσεις

 8 Οκτωβρίου 2021

Υποβρύχιο πυρηνικής επίθεσης των ΗΠΑ συγκρούστηκε με ένα «άγνωστο αντικείμενο» στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με το Πεκίνο, για την Ταϊβάν

https://hellenicrevenge.blogspot.com/2021/10/blog-post_8.html

11 Οκτωβρίου 2021

άγνωστα υποβρύχια αντικείμενα, USOs (Unidentified Submerged Object).Το μυστικό της λίμνης Βαϊκάλης. Tο πυρηνικό υποβρύχιο των ΗΠΑ συγκρούστηκε με USO πλωτό αντικείμενο? Εξωγήινοι προστατεύουν τον κόσμο από πυρηνική καταστροφή? Εξωγήινες φυλές ζουν στα βάθη των ωκεανών και εξασφαλίζουν την επιβίωση τους στη γη?

https://hellenicrevenge.blogspot.com/2021/10/usos-unidentified-submerged-object-t-uso.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: