Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Βιομετρική τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, για βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας παιδιών, σε σχολεία της Σκωτίας. Χρησιμοποιούν τεχνολογία αεροδρομίου, για να πληρώνουν τα παιδιά το μεσημεριανό τους γεύμα, με επιτάχυνση διαδικασίας συναλλαγών και ελαχιστοποίηση της φυσικής επαφής μεταξύ ατόμων

Εννέα σχολεία του Ηνωμένου Βασιλείου λένε στα παιδιά των σχολείων να πληρώσουν για μεσημεριανό γεύμα μέσω της ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

"opponents" (αυτοί που έχουν αντίθετη άποψη) προειδοποιούν ότι αυτή η τεχνολογία ομαλοποιεί (διευκολύνει) την κατάσταση επιτήρησης

Εννέα δημοτικά σχολεία της Σκωτίας έχουν υιοθετήσει ένα πιλοτικό σχέδιο για την ανάπτυξη τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου για την επαλήθευση των παιδικών μεσημεριανών πληρωμών στο σχολείο, επιμένοντας ότι το σύστημα είναι γρηγορότερο και πιο υγιεινό.

Μια ομάδα εννέα σχολείων στο North Ayrshire έχει αρχίσει να σαρώνει τα πρόσωπα των μαθητών για να καταγράφει τις πληρωμές μεσημεριανού γεύματος στο σχολείο, επαινώντας το νέο σύστημα υψηλής τεχνολογίας για την επιτάχυνση της διαδικασίας συναλλαγών και την ελαχιστοποίηση της φυσικής επαφής μεταξύ ατόμων. Το πρόγραμμα ξεκίνησε επίσημα τη Δευτέρα (18-10-21) αντικαθιστώντας το προηγούμενο σύστημα των σχολείων για σάρωση καρτών και σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων.

«Με την αναγνώριση προσώπου, οι μαθητές απλά επιλέγουν το γεύμα τους, κοιτούν την κάμερα και πηγαίνουν, καθιστώντας  ταχύτερη την υπηρεσία μεσημεριανού γεύματος, αφαιρώντας κάθε επαφή στο σημείο πώλησης», γράφει ένα φυλλάδιο που μοιράστηκε στους γονείς από τα σχολεία, ενώ ένα φύλλο συχνών ερωτήσεων καθησυχάζει ότι τα δεδομένα των παιδιών αποθηκεύονται σε κρυπτογραφημένη μορφή και διαγράφονται όταν φεύγουν από το σχολείο.

Οι γονείς υποτίθεται ότι πρέπει να επιλέξουν προκειμένου να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία, αν και δεν είναι σαφές ποιες εναλλακτικές λύσεις θα έχουν εκείνοι που αρνούνται να υιοθετήσουν το νέο σύστημα. Η υπεύθυνη εταιρεία, CRB Cunninghams, καυχιόνταν ότι η ρύθμιση αναγνώρισης προσώπου μείωσε τον χρόνο πληρωμής σε μόλις πέντε δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο και ο διευθύνων σύμβουλος David Swanston αποκάλυψε ότι 65 ακόμη σχολεία ήταν σε θέση να ξεκινήσουν το πρόγραμμα, το οποίο δοκιμάστηκε για πρώτη φορά το 2020.

Οι κάμερες ελέγχουν τις καταγεγραμμένες εικόνες με κρυπτογραφημένα πρότυπα "αποτυπώματος προσώπου" που αντιπροσωπεύουν μεμονωμένους μαθητές, τα οποία αποθηκεύονται σε διακομιστές στα σχολεία και όχι σε κάποια κεντρική τοποθεσία, είπε ο Σουάνστον (Swanston) στους Financial Times την Κυριακή, τονίζοντας ότι το σύστημα της CRB ήταν διαφορετικό από την "ζωντανή" τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου , η οποία σαρώνει πλήθη για να αναγνωρίσει πρόσωπα. Η τελευταία πρακτική απαγορεύτηκε στη Νέα Υόρκη και τιμωρήθηκε σε σουηδικό δήμο, που την υιοθέτησε σε δοκιμαστική βάση.

Το συμβούλιο του North Ayrshire υπερασπίστηκε το νέο σύστημα αντιπαραβάλλοντας το με το προηγούμενο, εξηγώντας ότι «οι μαθητές συχνά ξεχνούν τους [προσωπικούς τους αριθμούς ταυτοποίησης] και δυστυχώς κάποιοι έχουν πέσει θύματα απάτης με PIN, επομένως υποστηρίζουν τις προγραμματισμένες εξελίξεις και εκτιμούν τα οφέλη σε αυτούς." Ωστόσο, ενώ το συμβούλιο ισχυρίστηκε ότι το 97% των γονέων και των παιδιών συμφώνησαν να εγγραφούν στο βιομετρικό πρόγραμμα, ορισμένοι γονείς παραδέχθηκαν ότι η έγκριση για τα παιδιά τους, μπορεί να οφείλεται στην πίεση των συνομηλίκων ή σε άλλες εξωτερικές δυνάμεις.

Οι ίδιοι οι γονείς είναι απίθανο να αντιληφθούν πλήρως τις επιπτώσεις της τεχνολογίας. Η αυξανόμενη συχνότητα επιθέσεων hack και διαρροών από τέτοια συστήματα κλονίζει την εμπιστοσύνη, όσων καταλαβαίνουν τη ρύθμιση.

Ακόμα χειρότερα, ένα αίτημα για την Ελευθερία της Πληροφορίας από την Pippa King, ιδιοκτήτρια του ιστολογίου Biometrics in Schools, αποκάλυψε ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει μηδενικά δεδομένα σχετικά με τη χρήση της αναγνώρισης προσώπου στα σχολεία, πράγμα που σημαίνει ότι οι μαθητές του North Ayrshire θα χρησιμεύσουν ουσιαστικά ως ινδικά χοιρίδια.

Η ακτιβίστρια Silkie Carlo της ομάδας υπέρ της ιδιωτικής ζωής Big Brother Watch υποστήριξε ότι η βιομετρική ρύθμιση του γεύματος ήταν ένα επικίνδυνο βήμα για επικίνδυνη ολίσθηση, "ομαλοποιώντας τους βιομετρικούς ελέγχους ταυτότητας για κάτι που δεν είναι αναγκαίο".

«Δεν χρειάζεται να καταφύγετε σε τεχνολογία αεροδρομίου για να γευματίσουν τα παιδιά», είπε.

Ο Επίτροπος Βιομετρίας για την Αγγλία και την Ουαλία προειδοποίησε επίσης να μην χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία, για χάρη της τεχνολογίας. "Εάν υπάρχει ένας λιγότερο παρεμβατικός τρόπος, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί", δήλωσε ο Fraser Sampson στους Times.

πηγή 18-10-21

https://www.rt.com/uk/537794-scotland-schools-facial-recognition-privacy/

Δεν υπάρχουν σχόλια: