Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Προσωπικά δεδομένα περίπου 1,5 δισεκατομμυρίου χρηστών του Facebook, πωλήθηκαν σε ένα φόρουμ χάκερ? τεράστια διαρροή ασφαλείας στο Facebook.

Αναφορά μέσων ενημέρωσης: Στοιχεία από περισσότερους από 1,5 δισεκατομμύρια χρήστες του Facebook πουλήθηκαν στο Hackerforum

5 Οκτωβρίου 2021 00:07

Σύμφωνα με δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης, λέγεται ότι υπήρξε μια τεράστια διαρροή ασφαλείας στο Facebook. Τα προσωπικά δεδομένα περίπου 1,5 δισεκατομμυρίου χρηστών πωλήθηκαν σε ένα φόρουμ χάκερ. 

Ωστόσο, το περιστατικό δεν σχετίζεται με τη συντριβή του Facebook τη Δευτέρα.

Τα προσωπικά δεδομένα περισσότερων από 1,5 δισεκατομμυρίων χρηστών του Facebook πωλήθηκαν σε φόρουμ χάκερ, όπως αναφέρει η διαδικτυακή πύλη privacyaffairs.com . 

Τα δεδομένα περιλάμβαναν το όνομα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον αριθμό τηλεφώνου, τον τόπο, το φύλο και τον αριθμό αναγνώρισης των χρηστών. 

Ωστόσο, αυτό δεν πιστεύεται ότι σχετίζεται με το δυστύχημα της Δευτέρας στο Facebook ή με προηγούμενο περιστατικό φέτος, όταν επηρεάστηκαν τα προσωπικά δεδομένα περίπου 500 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η διαδικτυακή πύλη επικαλείται, μεταξύ άλλων, έναν φερόμενο αγοραστή στον οποίο τα δεδομένα από ένα εκατομμύριο χρήστες του Facebook προσφέρθηκαν για περίπου 5.000 δολάρια ΗΠΑ. Στη λιγότερο σοβαρή περίπτωση, αυτά τα δεδομένα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να βομβαρδίσουν άτομα ή ομάδες ατόμων που είχαν επιλεγεί προηγουμένως σύμφωνα με ορισμένα κριτήρια με ανεπιθύμητη διαφήμιση.

Τα δεδομένα θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν από χάκερ, για παράδειγμα για τις λεγόμενες επιθέσεις phishing. Για παράδειγμα, ψεύτικα μηνύματα SMS θα μπορούσαν να σταλούν στο αντίστοιχο άτομο στο οποίο οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο προσποιούνται ότι είναι διάφορα ιδρύματα όπως το Facebook ή ακόμη και οι τράπεζες, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε περαιτέρω πληροφορίες και πρόσβαση, όπως στοιχεία πιστωτικής κάρτας.

πηγή 5-10-21

https://de.rt.com/international/125242-medienbericht-daten-von-mehr-als/

Δεν υπάρχουν σχόλια: