Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Το Πεντάγωνο ζητά αναφορές για UFO, ξεκίνησε ιστοσελίδα, όπου τα μέλη της υπηρεσίας μπορούν να καταγράψουν τις συναντήσεις τους με UFO

Το Πεντάγωνο ζητά αναφορές για UFO
 1 Σεπ, 2023
Οι κυβερνητικοί υπάλληλοι, και αργότερα το ευρύ κοινό, θα μπορούν να υποβάλλουν πληροφορίες σχετικά με θεάσεις σε έναν νέο ιστότοπο

Φωτο--Ο αναπληρωτής διευθυντής της Ναυτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ Scott Bray επισημαίνει μια επίδειξη βίντεο ενός UAP κατά τη διάρκεια ακρόασης του Κογκρέσου σχετικά με τα «Αγνώστου Ταυτότητας Εναέρια Φαινόμενα» στην Ουάσινγκτον, 17 Μαΐου 2022

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έχει ξεκινήσει μια ιστοσελίδα όπου τα μέλη της υπηρεσίας μπορούν να καταγράψουν τις συναντήσεις τους με UFO και το κοινό μπορεί να δει αποχαρακτηρισμένα έγγραφα σχετικά με τα φαινόμενα. Παρά την πρόσφατη υιοθέτηση της διαφάνειας από το Πεντάγωνο, ορισμένοι πληροφοριοδότες ισχυρίζονται ότι ο στρατός εξακολουθεί να γνωρίζει περισσότερα για την εξωγήινη ζωή από ό, τι αφήνει να δημοσιευτούν.
Το Γραφείο Επίλυσης Ανωμαλιών Όλων των Τομέων (AARO) του τμήματος εγκαινίασε τον ιστότοπο την Τετάρτη.   https://www.aaro.mil/
Σύμφωνα με δήλωση του Πενταγώνου την Πέμπτη, ο πόρος θα χρησιμεύσει ως «one-stop shop» [«ενιαία στάση»] για δελτία τύπου και απομαγνητοφωνήσεις [ μεταγραφές ενημέρωσης] καθώς και αποχαρακτηρισμένες φωτογραφίες, βίντεο και έγγραφα σχετικά με τα UFO.
Η AARO ιδρύθηκε πέρυσι αφού το Πεντάγωνο παραδέχτηκε ότι μια σειρά βίντεο που τραβήχτηκαν από στρατιωτικό προσωπικό - συμπεριλαμβανομένου ενός που έδειχνε μυστηριώδη «αντικείμενα σε σχήμα πυραμίδας» να παρενοχλούν ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνια το 2019 - ήταν γνήσια.
[https://www.independent.co.uk/news/science/pentagon-ufo-navy-warship-video-b1830418.html]

Το AARO αναφέρεται στα UFO ως «αγνώστου ταυτότητας ανώμαλα φαινόμενα» (UAPs) και μελετά εκθέσεις χερσαίων και θαλάσσιων UAP, καθώς και ιπτάμενα αντικείμενα.
Ο νέος ιστότοπος, τον οποίο η AARO ήταν υποχρεωμένη από το νόμο να δημιουργήσει, επιτρέπει επίσης σε νυν ή πρώην στρατιωτικά μέλη και κυβερνητικούς υπαλλήλους να υποβάλλουν τις δικές τους εκθέσεις UAP. Ένας μηχανισμός για τα μέλη του ευρέος κοινού να κάνουν αναφορές, θα ανακοινωθεί τους επόμενους μήνες, δήλωσε το Πεντάγωνο.
Μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο, η AARO δήλωσε ότι είχε συλλέξει σχεδόν 400 αναφορές UAP. Ωστόσο, ο υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ρόναλντ Μούλτρι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι εμπειρογνώμονες του γραφείου «δεν έχουν δει τίποτα που θα μας οδηγούσε να πιστέψουμε ότι οποιοδήποτε από τα αντικείμενα που έχουμε δει είναι εξωγήινης προέλευσης».
Ορισμένοι πληροφοριοδότες λένε το αντίθετο. Τον Ιούνιο, ο βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ David Grusch ισχυρίστηκε ότι μια άκρως απόρρητη στρατιωτική μονάδα «ανακτά τεχνικά οχήματα μη ανθρώπινης προέλευσης» εδώ και δεκαετίες και κατέχει τα λείψανα «νεκρών πιλότων» από αυτά τα εξωγήινα διαστημόπλοια. Στην κατάθεσή του στο Κογκρέσο τον Ιούλιο, ο Grusch ισχυρίστηκε ότι το Πεντάγωνο χρησιμοποιεί δολάρια φορολογουμένων για να χρηματοδοτήσει την αντίστροφη μηχανική εξωγήινων σκαφών.
Η AARO αρνήθηκε τους ισχυρισμούς του Grusch, αν και επέμεινε ότι το υποτιθέμενο πρόγραμμα αντίστροφης μηχανικής διεξήχθη εν αγνοία της AARO ή των νομοθετών των ΗΠΑ.
Δύο πρώην πιλότοι του Ναυτικού κατέθεσαν μαζί με τον Grusch, με έναν να ισχυρίζεται ότι έχει δει UAP να επιδεικνύουν «τεχνολογία... πολύ ανώτερο από οτιδήποτε είχαμε», και το άλλο δήλωσε ότι ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι είχαν αποθαρρύνει τον ίδιο και τους συναδέλφους του πιλότους από το να αναφέρουν τέτοιες θεάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: