Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Ο ρόλος του Υποσυνείδητου στην καθημερινή μας ζωή

 

Το ανθρώπινο υποσυνείδητο είναι μια συναρπαστική και συχνά ανεξιχνίαστη περιοχή του μυαλού που διέπει τη συμπεριφορά, τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας με πολλούς τρόπους.

ο ρόλος του στην καθημερινή μας ζωή

μπορούμε να το στοχεύσουμε, ακόμη και να το προγραμματίσουμε για να επιφέρει θετική αλλαγή?

 πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε την τεράστια δύναμή του για να διαμορφώσουμε τη ζωή μας με έναν ικανοποιητικό και στοχευμένο τρόπο.

Ας εμβαθύνουμε λοιπόν στον κόσμο του υποσυνείδητου και ας ανακαλύψουμε πώς μπορούμε να το κάνουμε σύμμαχό μας για να πετύχουμε τα όνειρα και τους στόχους μας.

Τι ακριβώς είναι το υποσυνείδητο;

«Το υποσυνείδητο είναι ένα μέρος του ανθρώπινου μυαλού που επηρεάζει τη συμπεριφορά και τις σκέψεις μας χωρίς να το συνειδητοποιούμε. «Είναι το μέρος του μυαλού που λειτουργεί κάτω από το συνειδητό επίπεδο και απορροφά και επεξεργάζεται πληροφορίες από το περιβάλλον».

Το υποσυνείδητο περιλαμβάνει τόσο συνειδητές όσο και ασυνείδητες εμπειρίες, αναμνήσεις, εντυπώσεις και συναισθήματα που προκύπτουν σε όλη τη διάρκεια της ζωής ενός ατόμου

Λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο για να επεξεργάζεται όλες τις πληροφορίες που λαμβάνει και μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων, στην επίλυση προβλημάτων και στη δημιουργικότητα λόγω της τεράστιας ικανότητας επεξεργασίας και της ταχύτητάς του.

Το υποσυνείδητο είναι ένα σύνθετο φαινόμενο και μελετάται στην ψυχολογία, τη νευροεπιστήμη και τη φιλοσοφία. «Υπάρχουν διαφορετικές θεωρίες για το πώς λειτουργεί και πώς επηρεάζει τη συμπεριφορά μας»,

«Ωστόσο, οι περισσότεροι ερευνητές συμφωνούν ότι το υποσυνείδητο είναι πολύ σημαντικό στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς μας, των συναισθημάτων μας και της συμπεριφοράς μας.» ( Διαίσθηση – Η εσωτερική πυξίδα στη ζωή! )

Μπορούμε να επηρεάσουμε το υποσυνείδητό μας;

 «Ναι, μπορούμε να επηρεάσουμε ενεργά και συγκεκριμένα το υποσυνείδητό μας. Αν και το υποσυνείδητο λειτουργεί ως επί το πλείστον ασυνείδητα για εμάς, υπάρχουν διάφορες μέθοδοι και τεχνικές που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να επηρεάσουμε και να αλλάξουμε θετικά τη συμπεριφορά και τα μοτίβα σκέψης μας.

Η επανάληψη θετικών δηλώσεων μπορεί να βοηθήσει στην αλλαγή των αρνητικών πεποιθήσεων στο υποσυνείδητο και στη μετατροπή τους σε θετικές.

Οραματισμός

Η οπτικοποίηση των επιθυμητών αποτελεσμάτων ή καταστάσεων μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στον προγραμματισμό του υποσυνείδητου νου για να τα επιτύχει.

ύπνωση

Η ύπνωση είναι μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης που σας επιτρέπει να έχετε άμεση πρόσβαση στο υποσυνείδητο και να κάνετε αλλαγές σε αυτό.

Διαλογισμός

Μέσω του διαλογισμού μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε τι συμβαίνει στο υποσυνείδητό μας και να έχουμε την ευκαιρία να διευρύνουμε τη συνείδησή μας και να επηρεάσουμε θετικά τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας.

αυτοστοχασμός

Μέσω του αυτοστοχασμού και της εξέτασης των πεποιθήσεων και των προτύπων σκέψης μας, μπορούμε να εντοπίσουμε τις αρνητικές πεποιθήσεις και να τις αλλάξουμε προς το καλύτερο.

«Ωστόσο, συχνά χρειάζεται χρόνος και υπομονή για να επηρεαστεί το υποσυνείδητο, και απαιτεί επίσης μια ορισμένη κανονικότητα και επιμονή για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα». «Κάτι τέτοιο δεν λειτουργεί από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά είναι μια ενδιαφέρουσα και συναρπαστική διαδικασία που μας φέρνει πάντα ένα βήμα παραπέρα».

Ο Δρ.Τζόζεφ Μέρφι ήταν γνωστός συγγραφέας και ειδικός στον τομέα της θετικής ψυχολογίας και της δύναμης του υποσυνείδητου νου. Έχει γράψει πολλά βιβλία - συμπεριλαμβανομένου του πιο διάσημου έργου του « Η δύναμη του υποσυνείδητου σου » - στα οποία έγραψε λεπτομερώς για το υποσυνείδητο και την επιρροή του στη ζωή μας.Σύμφωνα με τον Δρ. Murphy, το υποσυνείδητο μυαλό είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μας με θετικό ή αρνητικό τρόπο, ανάλογα με τις σκέψεις που βάζουμε σε αυτό.

Τονίζει ότι το υποσυνείδητο λαμβάνει όλες τις εμπειρίες, τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας και στη συνέχεια χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να επηρεάσει τις πεποιθήσεις και τις πράξεις μας.

Επιπλέον, ο Δρ. Μέρφι πιστεύει ότι μπορούμε να δουλέψουμε στο υποσυνείδητό μας μέσω στοχευμένων σκέψεων, οπτικοποιήσεων και επιβεβαιώσεων για να δημιουργήσουμε θετικές αλλαγές στη ζωή μας.

Τόνισε τη σημασία της αυτοπεποίθησης, της θετικής σκέψης και της οπτικοποίησης των στόχων για την ευθυγράμμιση του υποσυνείδητου μυαλού με τους στόχους μας.

»Ο Δρ. Μέρφι δίδαξε στα βιβλία και τις διαλέξεις του ότι το υποσυνείδητο προσφέρει ατελείωτες δυνατότητες και ότι ευθυγραμμίζοντας τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις μας με τους στόχους και τα όνειρά μας, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να μας βοηθήσει να τα πετύχουμε».

«Ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του, γιατί αυτή η γνώση έγινε μέρος της ψυχολογίας πολύ αργότερα».

«Όταν μελετάμε και εξερευνούμε τη δύναμη του υποσυνείδητου, αναπόφευκτα ανακαλύπτουμε ότι αυτό το συναρπαστικό στοιχείο του μυαλού μας έχει σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινή μας ζωή»

«Από τις επιρροές στις πεποιθήσεις και τις αποφάσεις μας μέχρι τη διαμόρφωση της πραγματικότητάς μας μέσω στοχευμένου προγραμματισμού, το υποσυνείδητο είναι το κλειδί για την επίτευξη θετικής αλλαγής».

Οι ιδέες ειδικών όπως ο Dr.Τζόζεφ Μέρφι τονίζουν τη σημασία της θετικής σκέψης και της συνειδητής κατεύθυνσης των σκέψεών μας για να ευθυγραμμίσουμε το υποσυνείδητό μας με τους στόχους μας.

«Στο ταξίδι προς την αυτοβελτίωση και την προσωπική ανάπτυξη, η κατανόηση και η συνειδητή επιρροή του υποσυνείδητός μας ανοίγει τεράστιες ευκαιρίες για να ζήσουμε μια ολοκληρωμένη και επιτυχημένη ζωή»

«Είναι όλα μέσα μας!»

https://rumble.com/v3fuku4-208019452.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: