Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Cristo Pescador: Κεραυνός χτύπησε το έμβλημα της πίστης του «Χριστού Ψαρά», προκαλώντας την καταστροφή του στην Λα Κονκόρντια, Τσιάπας, Μεξικό.

Τσιάπας: ο κεραυνός καταστρέφει τον Ψαρά Χριστό, ένα άγαλμα που θεωρείται ένα από τα 4 μεγαλύτερα στον κόσμο στο είδος του
Η φωτιά κατέκαψε τη δομή του σιγά σιγά στη Λα Κονκόρντια 
ΤΩΡΑ | Κεραυνός χτυπά το έμβλημα της πίστης του «Ψαρά Χριστού», προκαλώντας την καταστροφή του στη Λα Κονκόρντια στην Τσιάπας, #Μεξικό .
https://twitter.com/deZabedrosky/status/1700740512381059074

Καταστροφικό γεγονός: Ο Ψαράς Χριστός [Cristo Pescador] καταστράφηκε από κεραυνό
La Concordia, Τσιάπας. Σε ένα καταστροφικό γεγονός που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία και άφησε τον κόσμο έκπληκτο, το εμβληματικό άγαλμα του Χριστού Ψαρά, το μεγαλύτερο στον κόσμο με το επιβλητικό ύψος των 33 μέτρων, μετατράπηκε σε ερείπια από έναν συγκλονιστικό κεραυνό. Αυτό το μεγαλοπρεπές άγαλμα ξεπέρασε σε μέγεθος το διάσημο άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στη Βραζιλία, το οποίο μετρά 30 μέτρα.
Βρίσκεται στο Cerro El Raspado, πριν εισέλθει στο δήμο La Concordia, αυτό το μνημειώδες έργο θρησκευτικής τέχνης ήταν ένα ορόσημο και ένα διάσημο τουριστικό αξιοθέατο στην περιοχή. Προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες από διάφορα μέρη του κόσμου.
Ο Χριστός Ψαράς, ωστόσο, δεν διέθετε σύστημα προστασίας από κεραυνούς, κάτι που απέδειξε η πτώση του. Πριν από τρία χρόνια, το ίδιο άγαλμα υπέστη παρόμοιο χτύπημα από κεραυνό, ο οποίος έκοψε το κεφάλι του και ένα από τα χέρια του. Παρά την καταστροφική απώλεια, αποκαταστάθηκε και ανέκτησε το μεγαλείο του.
Δυστυχώς, σε αυτή την περίπτωση, ο αντίκτυπος του κεραυνού εξαπέλυσε [πυροδότησε ] μια κόλαση πυρκαγιάς που κατανάλωσε γρήγορα τη δομή. Ακόμη και η βροχή που ακολούθησε το περιστατικό δεν μπόρεσε να σβήσει τις φλόγες και ο Χριστός Ψαράς Cristo Pescador έγινε στάχτη.
Οι οικονομικές απώλειες που προκλήθηκαν από την καταστροφή αυτού του διάσημου αγάλματος ανέρχονται σε εκατομμύρια, δεδομένου του αρχικού κόστους κατασκευής του και της σημασίας του ως τουριστικού προορισμού. Η τοπική κοινωνία, καθώς και οι τακτικοί επισκέπτες και τουρίστες που θαύμασαν την επιβλητική παρουσία του, επηρεάζονται βαθιά από την απώλεια.
Αυτό το θλιβερό γεγονός υπογραμμίζει τη σημασία της εφαρμογής επαρκών μέτρων ασφαλείας, όπως συστήματα αντικεραυνικής προστασίας, σε μνημειώδεις [μνημειακές] κατασκευές σε όλο τον κόσμο για την πρόληψη μελλοντικών παρόμοιων τραγωδιών.
το σχετικό μας βίντεο
https://rumble.com/v3gmhu6-k-..html

Δεν υπάρχουν σχόλια: