Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Ρώσος αρχηγός πληροφοριών Sergey Naryshkin, αποκαλύπτει επαφές με τη CIA

Κορυφαίος Ρώσος κατάσκοπος αποκαλύπτει επαφή με τη CIA
 17 Σεπ, 2023
Η Ουάσινγκτον παραμένει ο «πιο επικίνδυνος και ασυμβίβαστος» αντίπαλος της Μόσχας, δήλωσε ο Σεργκέι Ναρίσκιν
 

ΦΩΤΟ: Ο επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR), Sergey Naryshkin
Η Ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) διατηρεί επαφή με τη CIA, δήλωσε ο επικεφαλής της, Σεργκέι Ναρίσκιν, στο ρωσικό περιοδικό «Εθνική Άμυνα» «National Defense» την περασμένη εβδομάδα. Μια τέτοια επικοινωνία βοηθά στη μείωση των περιττών εντάσεων, παρόλο που αυξάνεται η αβεβαιότητα σχετικά με το αποτέλεσμα της γεωπολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, είπε.
«Οι διαβουλεύσεις μεταξύ της SVR και της CIA είναι σπάνιας αλλά τακτικής φύσης», δήλωσε ο Ναρίσκιν, όταν ρωτήθηκε αν εξακολουθεί να υπάρχει άμεση σύνδεση επικοινωνίας μεταξύ των δύο υπηρεσιών πληροφοριών και αν θα μπορούσε να «χρησιμοποιηθεί ξανά».
«Ο επαγγελματικός διάλογος από μόνος του είναι χρήσιμος, ιδιαίτερα για τη μείωση των διεθνών εντάσεων και... παρεξηγήσεις μεταξύ των εθνών», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ρωσικής κατασκοπείας, χωρίς να αποκαλύψει πόσο συχνά επικοινωνούν οι δύο υπηρεσίες.
Είναι γνωστό ότι ο Naryshkin μίλησε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Αμερικανό ομόλογό του, William Burns, τον Νοέμβριο του 2022. Εκείνη την εποχή, οι δύο αρχηγοί πληροφοριών συναντήθηκαν στην τουρκική πρωτεύουσα της Άγκυρας. Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε στις συνέπειες μιας πιθανής χρήσης πυρηνικών όπλων. Ο Μπερνς «δεν συζητούσε τη διευθέτηση του πολέμου στην Ουκρανία», τόνισε τότε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
Τον Φεβρουάριο, ο Μπερνς περιέγραψε τις συζητήσεις που είχε με Ρώσους αξιωματούχους ως «αποθαρρυντικές» και κατηγόρησε τον Ρώσο αρχηγό κατασκοπείας ότι είχε μια «πολύ προκλητική στάση», με μια «αίσθηση αλαζονείας και ύβρεως».
Στη συνέντευξή του στο περιοδικό «National Defense», ο Naryshkin είπε ότι απλώς εξήγησε τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Ρωσίας στην Ουκρανία στον Αμερικανό ομόλογό του. «Τίποτα που θα προχωρούσε πέρα από αυτό [τίποτα που να υπερβαίνει αυτό] δεν ειπώθηκε από την πλευρά μου», πρόσθεσε. Ο επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) δήλωσε ότι ο Μπερνς μπορεί να αντιλήφθηκε την αποφασιστικότητα της Ρωσίας να επιτύχει τους στόχους της στρατιωτικής εκστρατείας της στην Ουκρανία ως «προκλητική».
Αμερικανοί αξιωματούχοι εξακολουθούν να [“fail to avoid using ideological cliches”] ««αποφεύγουν τη χρήση ιδεολογικών κλισέ » ακόμη και σε «επιχειρηματικές συνομιλίες», δήλωσε ο κορυφαίος κατάσκοπος. Παραδέχθηκε επίσης ότι η Ρωσία εξακολουθεί να θεωρεί τις ΗΠΑ τον «πιο επικίνδυνο και ασυμβίβαστο γεωπολιτικό αντίπαλό της».
Ο Ναρίσκιν κατηγόρησε επίσης την Ουάσινγκτον ότι σχεδιάζει να κάνει τη Ρωσία να υποστεί μια «στρατιωτική ήττα» στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι ήταν ένας λανθασμένος υπολογισμός. Η ιδέα της επιβολής «διεθνούς απομόνωσης» στη Ρωσία σε έναν όλο και πιο πολυπολικό κόσμο δεν είναι παρά ένας «αναχρονισμός», πρόσθεσε.
Ο κόσμος είναι μάρτυρας «αυξανόμενης αβεβαιότητας σχετικά με το πιθανό αποτέλεσμα της τρέχουσας γεωπολιτικής αντιπαράθεσης» μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης στην Ουκρανία, τόνισε ο Naryshkin. Ταυτόχρονα, ένας αυξανόμενος αριθμός παραγόντων στη διεθνή σκηνή θέλει να τοπικοποιήσει τη μάχη και να την αποτρέψει από το να γίνει «ένα έναυσμα για μια συνολική στρατιωτική σύγκρουση», δήλωσε.
το σχετικό μας βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια: