Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

Κομμάτι τρυπάνι σε άνθρακα: Υπήρχε ένας προηγμένος πολιτισμός πριν από εκατομμύρια χρόνια; Μυστηριώδη αντικείμενα που άλλαξαν την ιστορία μας

Κομμάτι τρυπάνι σε άνθρακα: Υπήρχε ένας προηγμένος πολιτισμός πριν από εκατομμύρια χρόνια;

5 Σεπτεμβρίου, 2023
Στην ιστορία της ανθρωπότητας υπάρχουν πολλά μυστήρια που είναι ακόμα άλυτα.
Ένα από αυτά τα μυστήρια είναι η ανακάλυψη, η οποία έχει ονομαστεί «εκτός τόπου τεχνούργημα».
Αυτά τα αντικείμενα, που βρέθηκαν σε διάφορα μέρη σε όλο τον κόσμο, προβληματίζουν επιστήμονες και ερευνητές. Επισημαίνουν μια τεχνική πρόοδο που δεν συμπίπτει με τη στιγμή της δημιουργίας τους.
Σύμφωνα με τη γενικά αποδεκτή αντίληψη της ιστορίας, ο σύγχρονος άνθρωπος εμφανίστηκε πριν από περίπου 200.000 χρόνια, οι αρχαίοι πρόγονοί του πριν από περίπου 6 εκατομμύρια χρόνια.
Ωστόσο, τα ευρήματα των «εκτός τόπου αντικειμένων» θέτουν υπό αμφισβήτηση αυτή την παραδοσιακή χρονολόγηση. Ένα από τα πιο διάσημα αντικείμενα βρέθηκε σε ένα μεγάλο κομμάτι άνθρακα τον 19ο αιώνα.
Αυτό το εργαλείο, το οποίο έμοιαζε με λεπτομέρεια τρυπανιού, ήταν ποιοτικά συγκρίσιμο με τα εργαλεία του 19ου αιώνα. Βρίσκεται σε μια ραφή άνθρακα που σχηματίστηκε πριν από εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια. Αυτή η ανακάλυψη συγκλόνισε τους επιστήμονες. Πώς είναι δυνατόν ένας προηγμένος ανθρώπινος πολιτισμός να υπήρχε εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια πριν;
Ο John Buchanan, ο οποίος παρουσίασε αυτό το εύρημα σε μια συνάντηση της Εταιρείας Αρχαιοτήτων της Σκωτίας το 1852, εξέφρασε τις σκέψεις και τις αμφιβολίες του.
Σημείωσε ότι ο άνθρακας προήλθε πολύ πριν από την εμφάνιση του ανθρώπου στη Γη, αλλά τότε πώς θα μπορούσε να εξηγηθεί η παρουσία ενός ανθρώπινου εργαλείου σε μια ραφή άνθρακα καλυμμένη με μια τεράστια μάζα διλουβιακών αποθέσεων και βότσαλα;
Συνοψίζοντας, ο Buchanan είπε ότι το σιδερένιο όργανο βρέθηκε σε μια ραφή άνθρακα πάχους περίπου 22 ιντσών, η οποία με τη σειρά της θάφτηκε σε ένα κρεβάτι από διλούβιο ή πηλό, πάχους περίπου 7 ποδιών, αναμεμειγμένο με ογκόλιθους.
Είπε: «Συμφωνώ απόλυτα με τη γενικά αποδεκτή γεωλογική άποψη ότι ο άνθρακας προήλθε πολύ πριν ο άνθρωπος εισαχθεί σε αυτόν τον πλανήτη. Αλλά το μυστήριο είναι πώς αυτή η τεχνητή συσκευή βρήκε το δρόμο της στη ραφή άνθρακα, η οποία επικαλύφθηκε από μια βαριά μάζα διλουβίου και ογκόλιθων.
Οι επιστήμονες και οι αρχαιολόγοι που ήταν παρόντες στη συνάντηση παρουσίασαν τις δικές τους εκδοχές για τη λύση σε αυτό το αίνιγμα.
Κάποιοι πίστευαν ότι το εργαλείο που βρέθηκε ήταν μέρος ενός σπασμένου τρυπανιού που χρησιμοποιήθηκε σε προηγούμενες έρευνες άνθρακα.
Ωστόσο, η λεπτομερής αναφορά του Buchanan δεν δείχνει ότι το κάρβουνο χωρίστηκε γύρω από το εργαλείο. Από την περιγραφή, είναι σαφές ότι όταν ανακαλύφθηκε, ήταν εντελώς περιτριγυρισμένο από ένα κέλυφος άνθρακα.
Αυτή η ανακάλυψη προκάλεσε το ενδιαφέρον όχι μόνο των επιστημόνων, αλλά και του ευρέος κοινού. Έγινε θέμα συζήτησης στους επιστημονικούς κύκλους και προσέλκυσε την προσοχή ιστορικών, αρχαιολόγων και ανθρωπολόγων.
Διάφορες θεωρίες και υποθέσεις έχουν προταθεί για να εξηγήσουν την προέλευση των «εκτός τόπου τεχνουργημάτων».
Μια υπόθεση είναι ότι αυτά τα αντικείμενα μπορεί να έχουν μείνει πίσω από αρχαίους πολιτισμούς που υπήρχαν πολύ πριν από τους πολιτισμούς που γνωρίζουμε.
Αυτό επιβεβαιώνεται από τα ευρήματα αντικειμένων που δεν αντιστοιχούν στην τεχνολογική ανάπτυξη γνωστών αρχαίων πολιτισμών.
Για παράδειγμα, λίθινα εργαλεία έχουν βρεθεί στην Αφρική, η απόδοση των οποίων είναι ανώτερη από εκείνη που χρησιμοποιήθηκε στην Εποχή του Σιδήρου.
Μια άλλη υπόθεση είναι ότι αυτά τα τεχνουργήματα θα μπορούσαν να είναι αποτέλεσμα χρονικών στρεβλώσεων ή χρονικής μετατόπισης αντικειμένων.
Υπάρχουν θεωρίες σχετικά με τη δυνατότητα ταξιδιού στο χρόνο και το χώρο και τα ευρήματα «εκτός τόπου τεχνουργημάτων» θα μπορούσαν να συνδεθούν με τέτοια φαινόμενα.
Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές υποθέσεις και θεωρίες, δεν υπάρχει ακόμη οριστική απάντηση στο ερώτημα της προέλευσης αυτών των μυστηριωδών αντικειμένων.

Παραμένουν άγνωστες μαρτυρίες αρχαίων τεχνικών εξελίξεων, οι οποίες προκαλούν σύγχυση και ενδιαφέρον μεταξύ επιστημόνων και ερευνητών.
πηγή 5-9-23
https://anti-matrix.com/2023/09/05/bohrer-in-millionen-jahre-alter-kohle-weist-auf-eine-fortgeschrittene-zivilisation-hin/

==================
Τρυπάνι στον άνθρακα: Υπήρχε προηγμένος πολιτισμός πριν από εκατομμύρια χρόνια;
Αύγουστος 13, 2015
Όπως και το σφυρί του Λονδίνου, London Hammer, ***αυτό το τρυπάνι που περιβάλλεται από άνθρακα φαίνεται να είναι μάρτυρας από μια άλλη εποχή και έναν άλλο κόσμο. Η ύπαρξή του προβληματίζει την επιστήμη.

***[ένα ενδιαφέρον βιβλίο του Johannes von Buttlar σχετικά με ασυνήθιστες ανακαλύψεις και ευρήματα. περιγράφει ένα παλιό σφυρί με σπασμένη ξύλινη λαβή, το οποίο είχε βρεθεί από την οικογένεια Hahn το 1934 κοντά στη μικρή πόλη του Λονδίνου του Τέξας. Αυτή η τοποθεσία είναι μέρος του ίδιου τμήματος της κορυφογραμμής Llano Uplift με εκείνη στον ποταμό Paluxy κοντά στο Glen Rose.   https://hellenicrevenge.blogspot.com/2023/09/blog-post_5.html ]

το τρυπάνι που περιβάλλεται από άνθρακα, Θα μπορούσε να υποδεικνύει έναν προηγμένο πολιτισμό που πρέπει να υπήρχε πριν από πολλά εκατομμύρια χρόνια, πολύ πριν λέγεται ότι υπήρχαν οι σύγχρονοι άνθρωποι.
Αν πιστεύετε το τρέχον δόγμα, εμείς, ως σύγχρονοι άνθρωποι, περπατάμε γύρω από τον πλανήτη μας για περίπου 200.000 χρόνια. Η ιστορία των προγόνων μας πηγαίνει πίσω σε περίπου 6 εκατομμύρια χρόνια.
Αλλά πώς θα μπορούσε ένα τρυπάνι να μπει σε ένα κομμάτι άνθρακα ηλικίας αρκετών 100 εκατομμυρίων ετών;
Προφανώς, το τεχνητό εργαλείο κατέληξε σε οργανική ύλη πριν γίνει άνθρακας. Θα έπρεπε να υπήρχε ένας προηγμένος πολιτισμός εκείνη την εποχή που ήταν σε θέση να παράγει τρυπάνια.
Ο John Buchanan, Esq., παρουσίασε το μυστηριώδες αντικείμενο σε μια συνάντηση της Εταιρείας Αρχαιοτήτων της Σκωτίας στις 13 Δεκεμβρίου 1852. Η συνοδευτική δήλωσή του, όπως παρέχεται από την Εταιρεία Αρχαιοτήτων, επισυνάπτεται πλήρως στο παρόν άρθρο.
Συνοπτικά, ο Buchanan είπε ότι το σιδερένιο εργαλείο βρέθηκε σε ένα κομμάτι άνθρακα πάχους 56 εκατοστών, το οποίο είχε ενσωματωθεί σε ένα στρώμα πηλού με ογκόλιθους μεγέθους έως 2 μέτρων. Είπε: «Συμφωνώ επίσης με τη γενική άποψη της γεωλογίας ότι ο άνθρακας σχηματίστηκε πολύ πριν υπάρξουν οι άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη, αλλά παραμένει το ερώτημα πώς αυτή η συσκευή, η οποία σίγουρα δημιουργήθηκε από ανθρώπινα χέρια, βρήκε το δρόμο της στον ογκόλιθο του άνθρακα, ο οποίος ήταν ενσωματωμένος σε ένα τεράστιο στρώμα αργίλου και βράχου. Η εταιρεία αποφάσισε ότι το όργανο ήταν σε ένα σύγχρονο επίπεδο ανάπτυξης. Αλλά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν μέρος μιας γεώτρησης που είχε φτάσει εκεί σε διαφορετική στιγμή κατά τη διάρκεια ενός άλλου φρεατίου [πηγαδιού]».
Ωστόσο, δεν υπήρχε καμία ένδειξη στην έκθεση του Buchanan ότι ο περιβάλλων άνθρακας είχε τρυπηθεί νωρίτερα. Αντίθετα, περιέγραφε ένα όργανο που, συγκεχυμένα, περικλείεται εντελώς από άνθρακα. Το πλήρες απόσπασμα σχετικά με την ανακάλυψη του σιδερένιου οργάνου της 13ης Δεκεμβρίου 1852 από τα Πρακτικά του
Σύνδεσμος προς το πρωτότυπο έγγραφο του Society of Antiquaries of Scotland
έγγραφο της Εταιρείας Αρχαιοτήτων της Σκωτίας
https://books.google.ca/books?id=xyI9AAAAYAAJ&pg=PA100&lpg=PA100&dq=Society+of+Antiquaries+of+scotland+proceedings+December+13+1852&source=bl&ots=Ub3b8-iCxN&sig=bLy2NVs2ntCrS3YSNSiCI2GYSWE&hl=en&sa=X&ei=5kBrVaL8M4OgyASDz4PoAg&ved=0CB0Q6AEwAA#v=onepage&q=drill&f=false

Πηγή 13-8-2015
https://www.pravda-tv.com/2015/08/bohrer-stueck-in-kohle-gab-es-eine-fortschrittliche-zivilisation-vor-millionen-von-jahren/
==========
σχετική μας ανάρτηση
5 Σεπτεμβρίου 2023

Η πλάνη του Δαρβίνου: Τα προκατακλυσμιαία ευρήματα αποδεικνύουν – δεινόσαυροι και άνθρωποι ζούσαν μαζί
https://hellenicrevenge.blogspot.com/2023/09/blog-post_5.html
===========
Αντικείμενα που αλλάζουν την ιστορία μας – Πέντε μυστηριώδη ευρήματα από όλο τον κόσμο
24. Μάι 2018

Ανάγλυφο στο ναό της Αβύδου
Έχουμε ήδη φτάσει στο βάθος του ζητήματος των προϊστορικών πολιτισμών στο πρώτο μέρος του "Αντικείμενα που αλλάζουν την ιστορία μας - Πέντε μυστηριώδη ευρήματα από όλο τον κόσμο". Στο δεύτερο μέρος, ρίχνουμε φως σε άλλα ευρήματα που έχουν γίνει παγκοσμίως και είναι τόσο θεαματικά όσο και μυστηριώδη.
Από τους προϊστορικούς χρόνους έχουν βρεθεί αμέτρητα αντικείμενα και κειμήλια, τα οποία ήταν διάσπαρτα σε όλο τον πλανήτη. Τόσο στην ξηρά όσο και στον ωκεανό. Μερικά από αυτά τα απομεινάρια προέρχονται από χαμένους πολιτισμούς που πρέπει να έζησαν χιλιάδες χρόνια ή ακόμα και εκατομμύρια χρόνια πριν από την εποχή μας. Δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα για αυτούς τους πολιτισμούς και όμως τα ευρήματα μιλούν από μόνα τους.

# 1 - Η μπαταρία της Βαγδάτης είναι περίπου 2.000 ετών
Το 1936, ένα πήλινο αγγείο με χάλκινο κύλινδρο και σιδερένια ράβδο βρέθηκε από τον Γερμανό αρχαιολόγο Wilhelm König στον οικισμό των Πάρθων στο λόφο Khujut Rabuah κοντά στη Βαγδάτη. Αυτό το πήλινο αγγείο έγινε αργότερα γνωστό ως Μπαταρία της Βαγδάτης.
Ένας μεγάλος αριθμός πειραμάτων έχει δείξει ότι αυτός ο σχεδιασμός θα μπορούσε να παράγει περισσότερα από ένα βολτ ηλεκτρικής ενέργειας. «Εάν ο χάλκινος κύλινδρος είναι γεμάτος με ξύδι, έχετε στην πραγματικότητα μια πλήρη μπαταρία που παρέχει ηλεκτρική ενέργεια», λέει ο Δρ Paul Craddock, μεταλλουργός από το Βρετανικό Μουσείο.
Οι άνθρωποι του αρχαίου Ιράκ χρησιμοποιούσαν πραγματικά ηλεκτρική ενέργεια πριν από 2.000 χρόνια;
Τουλάχιστον μία δοκιμή ήταν σε θέση να αποδείξει ότι εάν συνδέσετε ένα νόμισμα σε τρεις μπαταρίες της Βαγδάτης, στη συνέχεια βυθίζεται σε ένα διάλυμα με χρυσό - το νόμισμα μπορεί να είναι επιχρυσωμένο [ να επιχρυσωθεί].

Περισσότερα για την μπαταρία της Βαγδάτης:
# 2 - Γνώριζαν ήδη οι αρχαίοι Αιγύπτιοι τους λαμπτήρες;
Αυτό είναι ίσως ένα από τα πιο προκλητικά ερωτήματα που τίθενται στην Αιγυπτιολογία. Και όμως συζητήθηκε δημόσια από τους συγγραφείς Reinhard Habeck και Peter Krassa, μεταξύ άλλων.
Περισσότερο από τρεις δεκαετίες πριν, η θέση ότι οι Αιγύπτιοι γνώριζαν ήδη τον ηλεκτρισμό και επομένως και τον λαμπτήρα υποστηρίχθηκε από τον διεθνούς φήμης ηλεκτρολόγο Dipl.-Ing. Walter Garn (1940-2010). Με βάση τις αρχαίες αιγυπτιακές ανάγλυφες απεικονίσεις στο ναό Hathor της Dendera, ανακατασκεύασε ένα λειτουργικό μοντέλο φωτιστικού. Από τότε, η «ηλεκτροσύνθεση» έχει προκαλέσει έντονη διαμάχη, όχι μόνο στους επαγγελματικούς κύκλους.
Στο περίπτερο Orient του δημοφιλούς Jungfraupark στην Ελβετία υπάρχει ένα πιστό αντίγραφο της κρύπτης της Dendera καθώς και μια τεχνική ανακατασκευή αυτού του θαύματος.

Περισσότερα για τον αιγυπτιακό λαμπτήρα https://www.youtube.com/watch?v=QygjcFAPT1Q

3 - Μεγάλο αρχαίο τείχος στο Rockwall, Τέξας - Ήταν ο τοίχος μέρος ενός κτιρίου;
Το 1852, στο σημερινό Rockwall του Τέξας, οι αγρότες ανακάλυψαν ένα πηγάδι που έμοιαζε με αρχαίο πέτρινο τείχος που εκτιμάται ότι είναι 200.000 έως 400.000 ετών. Μερικοί επιστήμονες λένε ότι είναι ένας φυσικός σχηματισμός, ενώ άλλοι ερευνητές είναι πεπεισμένοι ότι δημιουργήθηκε σαφώς από ανθρώπινα χέρια.
Ο γεωλόγος James Shelton και ο αρχιτέκτονας John Lindsey με σπουδές στο Χάρβαρντ έχουν παρατηρήσει στοιχεία που φαίνεται να είναι αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, συμπεριλαμβανομένων καμάρων, πυλών και τετράγωνων ανοιγμάτων που θυμίζουν παράθυρα, αναφέρει η The EpochTimes .
https://www.theepochtimes.com/article/17-out-of-place-artifacts-said-to-suggest-high-tech-prehistoric-civilizations-existed-1767391
https://www.youtube.com/watch?v=3x-JWdUDXr4
Αλλά δεν είναι το ίδιο το τείχος που είναι ένα φαινόμενο. Σε άμεση γειτνίαση, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν πολλά ανθρώπινα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένου ενός νομίσματος ηλικίας 100.000 έως 200.000 ετών. Σύμφωνα με ιχνηλάτες, ένα τεράστιο κρανίο βρέθηκε επίσης κοντά στο χωριό.

Το μεγαλύτερο θαύμα που είδαμε αυτή την εβδομάδα είναι η ανακάλυψη ενός απολιθωμένου ανθρώπινου κρανίου. Ενώ εργαζόταν το περασμένο Σάββατο, ο Ben Burton ξέθαψε ένα γιγαντιαίο κρανίο με το άροτρό του. Τόσο μεγάλο όσο μισό μπούσελ. Τα άκαμπτα ανοίγματα στα οποία βρίσκονταν κάποτε τα μάτια είχαν μέγεθος μπολ μισού γαλονιού. Μερικά από τα δόντια της γνάθου εξακολουθούν να υπάρχουν. Ένας από αυτούς πάχους περίπου μιας ίντσας και μήκους δύο ιντσών. Αυτό αποδεικνύει ότι ο νομός κατοικήθηκε κάποτε από μια φυλή ανθρώπων που θα ήθελε κανείς να δει σήμερα. Ο Δρ Wiggins πιστεύει ότι είναι το κρανίο ενός προκατακλυσμιαίου γίγαντα, ο οποίος πρέπει να ζύγιζε τουλάχιστον 1000 κιλά. Όποιος θέλει να δει αυτό το κρανίο μαμούθ μπορεί να το κάνει καλώντας το γραφείο επιτυχίας, εξήγησε ο κ. Burton. Θα το καταθέσει εκεί για επιθεώρηση», αναφέρει ο Sam Slick στο «"Rockwall Success" » στις 28 Μαΐου 1886. https://www.slideshare.net/stevecamo1/correx-giant-texas-skull

Περισσότερα για το αρχαίο τείχος στο Rockwall του Τέξας:
https://www.youtube.com/watch?v=3x-JWdUDXr4

# 4 - Ένας ανιχνευτής σεισμών 2.000 ετών
Σήμερα, ο Ζανγκ Χενγκ αναφέρεται ως ο Κινέζος Leonardo da Vinci . Το 132 μ.Χ., εφηύρε τον πρώτο σεισμογράφο στον κόσμο. Το πώς ακριβώς λειτουργούσε δεν είναι πλέον γνωστό σήμερα, αλλά τα λείψανα μπόρεσαν να αποδείξουν ότι είχε συγκρίσιμη ακρίβεια με τις σημερινές συσκευές.
Το 138 μ.Χ., ένας σεισμός αναφέρθηκε στον σεισμογράφο περίπου 300 μίλια δυτικά της πρωτεύουσας Luoyang. Οι κάτοικοι του Luoyang δεν μπορούσαν να αντιληφθούν τον σεισμό και δεν άκουσαν τις προειδοποιήσεις των αυτοκρατορικών αξιωματούχων.
Αλλά μέρες αργότερα, ένας αγγελιοφόρος έφτασε στην πόλη και ανέφερε από τη δυτική περιοχή Long (τώρα νοτιοδυτικά της επαρχίας Gansu), η οποία ήταν δυτικά της Luoyang, ότι ένας σεισμός είχε συμβεί εκεί. Δεδομένου ότι είχε λάβει χώρα ακριβώς την ίδια στιγμή που ενεργοποιήθηκε ο σεισμογράφος, οι άνθρωποι άλλαξαν γνώμη και συνειδητοποίησαν την αξία του οργάνου του Zhang Heng.
Ήταν ο πρώτος ανιχνευτής σεισμών στην ιστορία της ανθρωπότητας. Από τότε, ο Zhang Heng θεωρείται παγκοσμίως ως πρωτοπόρος της σεισμικής έρευνας.
Από τότε, οι αυτοκρατορικοί ιστορικοί της Ανατολικής Δυναστείας των Χαν κατέγραψαν σεισμούς σε όλη τη χώρα. Ακόμα και σήμερα, από την άποψη της προηγμένης σύγχρονης επιστήμης και τεχνολογίας, ο σεισμογράφος που εφευρέθηκε από τον Zhang Heng εξακολουθεί να θεωρείται εκπληκτικά στοχαστικός, ακριβής και αξιοσημείωτος.
Ο Ζανγκ Χενγκ ήταν επίσης μαθηματικός και τελικά υπολόγισε το π (π) ως αριθμό μεταξύ 3,1466 και 3,1622. Αυτός δεν είναι ακριβώς ο αριθμός pi που γνωρίζουμε σήμερα, αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι υπολογίστηκε πριν από 1.800 χρόνια, η ακρίβειά του είναι ένα εκπληκτικό επίτευγμα.
Περισσότερα για τον ανιχνευτή σεισμών: https://www.youtube.com/watch?v=ergEJjgabg0

# 5 - αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ετών τρυπάνι στον άνθρακα

Ένα σιδερένιο τρυπάνι εκατό εκατομμυρίων ετών παρουσιάστηκε στην Εταιρεία Αρχαιοτήτων της Σκωτίας από τον John Buchanan στις 13 Δεκεμβρίου 1852. Αυτό βρέθηκε σε ένα κομμάτι άνθρακα. Όπως πολλά αντικείμενα παγιδευμένα στον άνθρακα, αυτό το εύρημα είναι ένα εύρημα που προκαλεί σκέψη για τους επιστήμονες σε όλο τον κόσμο.
Συνοψίζοντας, ο Buchanan είπε ότι το σιδερένιο εργαλείο βρέθηκε σε ένα κομμάτι άνθρακα πάχους 56 εκατοστών, το οποίο ήταν εγκιβωτισμένο σε ένα στρώμα πηλού από ογκόλιθους μεγέθους έως 2 μέτρων.
Είπε: «Συμφωνώ επίσης με τη γενική άποψη της γεωλογίας ότι ο άνθρακας σχηματίστηκε πολύ πριν υπάρξουν οι άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη. Αλλά το ερώτημα παραμένει ως προς το πώς αυτή η συσκευή, η οποία σίγουρα δημιουργήθηκε από ανθρώπινα χέρια, βρήκε το δρόμο της στο κομμάτι του άνθρακα, το οποίο ήταν ενσωματωμένο σε ένα τεράστιο στρώμα πηλού και βράχου.
σχετικό δημοσίευμα
Οι εμπειρογνώμονες της "Εταιρείας Αρχαιοτήτων της Σκωτίας" κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το όργανο βρισκόταν σε σύγχρονο επίπεδο ανάπτυξης. Αλλά ότι αυτό το κομμάτι μετάλλου, το οποίο ήταν μέρος ενός τρυπανιού, πρέπει να έφτασε εκεί σε διαφορετική στιγμή κατά τη διάρκεια μιας άλλης γεώτρησης.
Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν στοιχεία στην έκθεση του Buchanan ότι ο περιβάλλων άνθρακας εξορύχθηκε νωρίτερα. Περιέγραψε ένα όργανο που, παραδόξως, ήταν εντελώς περιφραγμένο από άνθρακα.
πηγή
https://www.epochtimes.de/wissen/artefakte-die-unsere-geschichte-veraendern-fuenf-mysterioese-funde-aus-aller-welt-teil-2-a2441345.html
===============
Αντικείμενα που αλλάζουν την ιστορία μας - Πέντε μυστηριώδη ευρήματα από όλο τον κόσμο
Epoch Times 25 Μαΐου 2018
Αντίκες υπολογιστές, παλιοί χάρτες της Αρκτικής χωρίς πάγο ή πυρηνικός αντιδραστήρας δισεκατομμυρίων ετών αποτελούν ένα μυστήριο για τους επιστήμονες. Υπήρχαν προϊστορικοί πολιτισμοί με εκπληκτικές γνώσεις και τεχνική τεχνογνωσία; Είναι η ανθρωπότητα πιο παλιά από όσο νομίζαμε;
Αμέτρητα λείψανα από τους προϊστορικούς χρόνους έχουν βρεθεί διάσπαρτα σε όλο τον πλανήτη. Και στη στεριά και στον ωκεανό. Μερικά από αυτά τα υπολείμματα προέρχονται από χαμένους πολιτισμούς που πρέπει να έχουν ζήσει χιλιάδες, ακόμη και εκατομμύρια χρόνια πριν από την εποχή μας. Δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα για αυτούς τους πολιτισμούς και όμως τα ευρήματα μιλούν μια ξεκάθαρη γλώσσα.

Ίσως οι πρόγονοί μας ήταν κάτι περισσότερο από πρωτόγονοι κυνηγοί-τροφοσυλλέκτες και διέθεταν γνώση και τεχνολογία που δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε σήμερα.

Εδώ είναι μερικά από εκείνα τα εκπληκτικά ευρήματα που εξακολουθούν να κάνουν πολλούς ερευνητές να συλλογίζονται μέχρι σήμερα.

#1 – Αντίκα «υπολογιστής»;
Πριν από περίπου 2.150 χρόνια, δηλαδή το 150 π.Χ., κατασκευάστηκε από Έλληνες επιστήμονες ο λεγόμενος Μηχανισμός των Αντικυθήρων. Στη συνέχεια, στις 17 Μαΐου 1902, ο αρχαιολόγος Βαλέριος Στάης ανακάλυψε τον μηχανισμό σε ένα ναυάγιο 2.000 ετών στα ανοικτά των ακτών του ελληνικού νησιού των Αντικυθήρων.
Αυτός ο παλιός αναλογικός υπολογιστής μπορούσε να υπολογίσει με ακρίβεια τις αστρονομικές αλλαγές. Ήταν αιώνες μπροστά από την εποχή του και εξακολουθεί να θέτει πολλούς γρίφους στους ερευνητές σήμερα.
Για περισσότερο από έναν αιώνα, οι ερευνητές προσπάθησαν να κατανοήσουν τις λειτουργίες του. Από το 2005, μια διεπιστημονική ερευνητική ομάδα, το Antikythera Mechanism Research Project , ερευνά τον μηχανισμό χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής.

Τα αυθεντικά θραύσματα του μηχανισμού, τα κύρια μοντέλα του και το ρολόι που σχεδίασε η Hublot εκτίθενται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα, Ελλάδα.
Περισσότερα για τον αρχαίο υπολογιστή:
#2 – Κάρτα Πίρι Ρέις
Αυτός ο απίστευτος χάρτης που συντάχθηκε το 1513 από τον Οθωμανό-Τούρκο ναύαρχο, γεωγράφο και χαρτογράφο Piri Reis, έχει καταπλήξει τους ερευνητές με τις εκπληκτικά ακριβείς λεπτομέρειες του.
Ο χάρτης προορίζεται να δείξει τη γεωγραφία της Ανταρκτικής, μιας ηπείρου που έχουν επισκεφθεί μόνο διάφοροι ναυτικοί από το 1820 - περίπου 300 χρόνια μετά τη δημιουργία του χάρτη.
Ο ερευνητής Graham Hancock είπε σε μια συνέντευξη του 1996 στο NBC ότι ο χάρτης «δείχνει τις ακτές της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής. Βρήκε ένα σφάλμα μόλις μισής μοίρας γεωγραφικού μήκους, και αυτή είναι η ακρίβεια που κόβει την ανάσα για έναν τόσο αρχαίο χάρτη, ο οποίος έχει συναρμολογηθεί από διαφορετικούς χάρτες», ανέφερε η The Epoch Times.
Περισσότερα για τον χάρτη Piri Reis στο βίντεο:

#3 – «Klerksdrop Spheres» ηλικίας 3,8 δισεκατομμυρίων ετών
Σε ένα ορυχείο άνθρακα και διαμαντιών κοντά στο Ottosdal στη Νότια Αφρική, περίπου 200 από αυτές τις μεταλλικές μπάλες, γνωστές ως "Klerksdrop balls", έχουν βρεθεί τις τελευταίες δεκαετίες.
Οι αινιγματικές σφαίρες Klerksdorp, που έχουν μέγεθος μεταξύ 2,2 και 10 εκατοστών, λέγεται ότι είναι ηλικίας έως και 3,8 δισεκατομμυρίων ετών.
Το εξωτερικό περίβλημα κάθε σφαίρας έχει πάχος σταθερού αριθμού εκατοστών, με μια κολλώδη ουσία στο κέντρο που μετατρέπεται σε σκόνη όταν εκτίθεται στο οξυγόνο.
«Αισθάνεται σταθερό και ισορροπημένο, σαν να έχει βαρύ εξωτερικό αλλά όχι τόσο βαρύ πυρήνα. Επιπλέον, έχουν ομοιόμορφη ακτίνα από τον πυρήνα σε όλα τα σημεία της επιφάνειάς τους», λέει ο LovingCLplanet.
Περισσότερα για αυτό εδώ:
#4 – Πυρηνικός αντιδραστήρας ηλικίας 1,8 δισεκατομμυρίων ετών

Το 1972, ένα γαλλικό εργοστάσιο άρχισε να εισάγει υψηλής ποιότητας, σπάνιο μετάλλευμα ουρανίου από το Oklo στη Δημοκρατία της Γκαμπόν στην Αφρική. Ωστόσο, όταν εξέτασαν το ορυχείο ουρανίου, διαπίστωσαν ότι το ουράνιο είχε ήδη εξορυχθεί και εμπλουτιστεί.
Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ορυχείο ουρανίου πρέπει να ήταν ένας μεγάλος αντιδραστήρας ηλικίας σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων ετών. Αυτό λειτούργησε για περίπου 500.000 χρόνια.
Πολλοί επιστήμονες, συμπεριλαμβανομένου του βραβευμένου με Νόμπελ Ειρήνης Δρ. Ο Glenn T. Seaborg, περιέγραψε αυτό το εύρημα ως μη φυσικό.
Αυτοί οι απίστευτοι ισχυρισμοί δεν έγιναν επιπόλαια ή καν από κανέναν, αλλά από κάποιους επιστημονικούς μεγάλους της εποχής.
Για παράδειγμα ο δρ. Glenn T. Seaborg, πρώην επικεφαλής της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών και βραβευμένος με Νόμπελ για το έργο του στη σύνθεση βαρέων στοιχείων. Εξήγησε στον Τύπο γιατί πιστεύει ότι αυτό δεν είναι φυσικό φαινόμενο αλλά πρέπει να ήταν ένας τεχνητός πυρηνικός αντιδραστήρας.
Εξήγησε ότι η καύση ουρανίου σε μια αντίδραση απαιτεί πολύ ακριβείς συνθήκες.
Κάθε άλλο παρά φυσικό
Το νερό πρέπει να είναι εξαιρετικά καθαρό, πολύ πιο αγνό από ό,τι υπάρχει στη φύση. Το υλικό U-235 είναι επίσης απαραίτητο για αυτόν τον τύπο πυρηνικής σχάσης και είναι ένα από τα ισότοπα που δεν υπάρχουν φυσικά στο ουράνιο.
Επιπλέον, ορισμένοι ειδικοί στη μηχανική αντιδραστήρων έχουν επίσης εμφανιστεί για να αποδείξουν ότι το ουράνιο στο Oklo δεν ήταν αρκετά πλούσιο σε U-235 για να επιτρέψει να λάβει χώρα μια φυσική αντίδραση.
Ο Alex Meshik και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον του Σεντ Λούις διαπίστωσαν ότι ο αντιδραστήρας Oklo, ο οποίος αποτελείται από πολλές ξεχωριστές τοποθεσίες, λειτούργησε για 30 λεπτά και στη συνέχεια έκλεισε για 2,5 ώρες προτού μπορέσει να επανεκκινήσει.
«Ο χρόνος είναι χαρακτηριστικός του νερού που εισέρχεται στους βράχους και στη συνέχεια βράζει μόλις αρχίσουν οι αντιδράσεις», είπε ο Meshik στον Τύπο.
«Είναι εκπληκτικό που δεν εξερράγη», είπε ο Meshik. «Αντίθετα, εξέπεμπε αποτελεσματικά ενέργεια σε σύντομους παλμούς για εξαιρετικά μεγάλο χρονικό διάστημα».
Το πυρηνικό καύσιμο στο Oklo ήταν ουράνιο - συγκεκριμένα U-235. Ωστόσο, το U-235 αποτελεί επί του παρόντος μόνο περίπου το 0,7 τοις εκατό του συνόλου του ουρανίου που βρίσκεται στη Γη, σύμφωνα με το Mystery History .
Ποιος θα μπορούσε να ήταν εδώ πριν από 1,8 δισεκατομμύρια χρόνια; Ή μάλλον, να μπορούσες να φτιάξεις πυρηνικό εργοστάσιο;
Περισσότερα για τον προϊστορικό πυρηνικό αντιδραστήρα:
#5 – Σιδερένιοι σωλήνες 150.000 ετών;
Στην κινεζική επαρχία Qinghai, κοντά στο όρος Baigong, υπάρχει μια μυστηριώδης πυραμίδα με τρεις σπηλιές που οδηγεί σε μια λίμνη αλμυρού νερού.
Στα σπήλαια, κάτω από τον πυθμένα της λίμνης και στην ακτή φαίνεται να έχουν τοποθετηθεί σιδερένιοι σωλήνες διαφόρων μεγεθών. Το περίεργο είναι ότι αυτοί οι σωλήνες λέγεται ότι κατασκευάστηκαν πριν από περίπου 150.000 χρόνια. Αυτό αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο του Πεκίνου .

Ο μηχανικός Liu Shaolin, ο οποίος ανέλυσε τους σωλήνες, είπε: «Δεν ζουν άνθρωποι σε αυτήν την περιοχή, πόσο μάλλον σύγχρονη βιομηχανία. Μόνο λίγοι νομάδες βοσκοί τείνουν να χάνονται βόρεια του βουνού.» αναφέρει η The Epoch Times .
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: