Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

HAARP, Οι τεχνικές περιβαλλοντικής τροποποίησης (ENMOD) για στρατιωτική χρήση είναι το απόλυτο όπλο μαζικής καταστροφής:Μετατρέποντας τον καιρό σε όπλο

Το απόλυτο όπλο μαζικής καταστροφής: Μετατρέποντας τον καιρό σε όπλο
από Legi-Team | 1 Σεπ 2023
Εισαγωγική παρατήρηση
Οι τεχνικές περιβαλλοντικής τροποποίησης (ENMOD) για στρατιωτική χρήση αντιπροσωπεύουν το απόλυτο όπλο μαζικής καταστροφής στο σημερινό πλαίσιο του παγκόσμιου πολέμου.
Αυτό που ελάχιστα αναγνωρίζεται στη συζήτηση για την παγκόσμια αλλαγή του κλίματος είναι η δυνατότητα αλλαγής του παγκόσμιου καιρού ως μέρος μιας νέας γενιάς εξελιγμένων ηλεκτρομαγνητικών όπλων. Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία έχουν αναπτύξει δυνατότητες χειραγώγησης του κλίματος για στρατιωτικούς σκοπούς.
Ο στρατός των ΗΠΑ χρησιμοποιεί τεχνικές για να αλλάξει το περιβάλλον για περισσότερο από μισό αιώνα. Ο Αμερικανός μαθηματικός John von Neumann ξεκίνησε την έρευνά του για την αλλαγή του καιρού στα τέλη της δεκαετίας του 1940, στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, και προέβλεψε «πρωτοφανείς μορφές κλιματικού πολέμου».
Κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, ξεκινώντας το 1967, χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές σποράς νεφών ως μέρος του Project Popeye για να παρατείνουν την εποχή των μουσώνων και να μπλοκάρουν τις διαδρομές εφοδιασμού του εχθρού κατά μήκος του μονοπατιού Ho Chi Minh.
Ο στρατός των ΗΠΑ έχει αναπτύξει προηγμένες δυνατότητες που του επιτρέπουν να αλλάζει επιλεκτικά τα καιρικά πρότυπα. Η τεχνολογία, που αναπτύχθηκε αρχικά στη δεκαετία του 1990 ως μέρος του Ερευνητικού Προγράμματος Ενεργού Σέλαος Υψηλής Συχνότητας High-Frequency Active Auroral Research Program (HAARP), ήταν ένα παράρτημα της Πρωτοβουλίας Στρατηγικής Άμυνας - "Star Wars".
Από στρατιωτική άποψη, το HAARP – το οποίο καταργήθηκε επίσημα το 2014 – είναι ένα όπλο μαζικής καταστροφής που λειτουργεί στην εξωτερική ατμόσφαιρα και είναι ικανό να αποσταθεροποιήσει τα γεωργικά και οικολογικά συστήματα σε όλο τον κόσμο.

Επισήμως, το πρόγραμμα HAARP έχει διακοπεί στις εγκαταστάσεις του στην Αλάσκα. Ωστόσο, η μυστηριώδης τεχνολογία επηρεασμού του καιρού εξακολουθεί να χρησιμοποιείται.
Σύμφωνα με την τελική έκθεση AF 2025 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, η τροποποίηση του καιρού «παρέχει στον πολεμικό μαχητή ένα ευρύ φάσμα πιθανών επιλογών για να νικήσει ή να αναγκάσει έναν αντίπαλο» και οι δυνατότητες επεκτείνονται στην πρόκληση πλημμυρών, τυφώνων, ξηρασιών και σεισμών:
«Η τροποποίηση του καιρού θα γίνει μέρος της εσωτερικής και διεθνούς ασφάλειας και θα μπορούσε να είναι μονομερής... Θα μπορούσε να έχει επιθετικές και αμυντικές εφαρμογές και θα μπορούσε ακόμη και να χρησιμοποιηθεί για αποτρεπτικούς σκοπούς.
Η ικανότητα δημιουργίας βροχοπτώσεων, ομίχλης και καταιγίδων στη Γη ή τροποποίησης του διαστημικού καιρού ... Και η δημιουργία τεχνητών καιρικών συνθηκών αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου πακέτου [στρατιωτικών] τεχνολογιών».
Το 1977, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών επικύρωσε μια διεθνή σύμβαση που απαγόρευε τη «στρατιωτική ή άλλη εχθρική χρήση τεχνικών περιβαλλοντικής τροποποίησης με εκτεταμένες, μακροχρόνιες ή σοβαρές επιπτώσεις». Σύμφωνα με τη Σύμβαση για την Απαγόρευση της Στρατιωτικής ή Άλλης Εχθρικής Χρήσης Τεχνικών Περιβαλλοντικής Αλλαγής:
Ο όρος «τεχνικές περιβαλλοντικής τροποποίησης» αναφέρεται σε οποιαδήποτε τεχνική που χρησιμοποιείται για να αλλάξει τη δυναμική, τη σύνθεση ή τη δομή της Γης, συμπεριλαμβανομένων των ζώντων οργανισμών, της λιθόσφαιρας, της υδρόσφαιρας και της ατμόσφαιρας ή του διαστήματος, επηρεάζοντας σκόπιμα τις φυσικές διεργασίες. (Σύμβαση για την απαγόρευση της στρατιωτικής ή άλλης εχθρικής χρήσης τεχνικών τροποποίησης του περιβάλλοντος, Ηνωμένα Έθνη, Γενεύη: 18 Μαΐου 1977).
Ενώ το περιεχόμενο της σύμβασης του 1977 στη σύμβαση-πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για τις κλιματικές μεταβολές (UNFCCC), που υπογράφηκε στη διάσκεψη κορυφής του Ρίο για τη Γη το 1992, έχει επιβεβαιωθεί εκ νέου, η συζήτηση σχετικά με τις αλλαγές του καιρού για στρατιωτικούς σκοπούς έχει καταστεί επιστημονικό ταμπού.
Στρατιωτικοί αναλυτές και επιστήμονες σιωπούν για το θέμα αυτό. Οι μετεωρολόγοι δεν ερευνούν το θέμα και οι περιβαλλοντολόγοι επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου βάσει του πρωτοκόλλου του Κιότο.
Αν και αναγνωρίζεται σιωπηρά, η πιθανότητα χειραγώγησης του κλίματος ή του περιβάλλοντος ως μέρος μιας στρατιωτικής ατζέντας και ατζέντας πληροφοριών δεν αποτελεί μέρος της ευρύτερης συζήτησης για την κλιματική αλλαγή υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
Αν και η συζήτηση για τις στρατιωτικές εφαρμογές του πολέμου μετά τον Ψυχρό Πόλεμο είναι ταμπού, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έχει αναγνωρίσει τη στρατηγική σημασία των τεχνικών ENMOD στο σύγχρονο πεδίο μάχης του μη συμβατικού πολέμου και των επιχειρήσεων πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής «συγκεκαλυμμένων» επιχειρήσεων αλλαγής του καιρού χωρίς τη γνώση [εν αγνοία] του εχθρού.
Ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ αναγνωρίζουν ότι τα όπλα ENMOD αποτελούν μέρος του στρατιωτικού οπλοστασίου, δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία ή αποδείξεις ότι οι τεχνικές ENMOD έχουν χρησιμοποιηθεί από τον στρατό των ΗΠΑ εναντίον ξένης χώρας ή εχθρού των ΗΠΑ.
Σε αυτό το σημείο της ιστορίας μας, τα στρατεύματα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ αναπτύσσονται σε όλο τον κόσμο. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους διεξάγουν πόλεμο εναντίον της Συρίας και του Ιράκ και στοχεύουν το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα. Απειλούν επίσης τη Ρωσία και την Κίνα. Το Πεντάγωνο έχει διαμορφώσει το περίγραμμα μιας παγκόσμιας στρατιωτικής ατζέντας, ενός «μακροχρόνιου πολέμου», ενός πολέμου χωρίς σύνορα.
Ο «μετεωρολογικός πόλεμος» "Weather Warfare" είναι το απόλυτο όπλο μαζικής καταστροφής με τη δυνατότητα να αποσταθεροποιήσει το οικοσύστημα του αντιπάλου, να καταστρέψει τη γεωργία του και να παραλύσει τα δίκτυα επικοινωνιών.
Με άλλα λόγια, οι τεχνικές ENMOD μπορούν να υπονομεύσουν μια ολόκληρη οικονομία, να φτωχύνουν [φτωχοποιήσουν] εκατομμύρια ανθρώπους και να «σκοτώσουν ένα έθνος» χωρίς την ανάγκη ανάπτυξης στρατευμάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού.
Το ακόλουθο κείμενο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2004, με εξαίρεση μερικές μικρές αλλαγές.
Το άρθρο του 2004 ήταν συνέχεια μιας προηγούμενης μελέτης του συγγραφέα με τίτλο Washington's New World Order Weapons Have the Ability to Trigger Climate Change, Third World Resurgence, January 2001
Αν και το The Ecologist δημοσίευσε μια μικρότερη έκδοση της παραπάνω μελέτης το 2007, το ζήτημα της χειραγώγησης του κλίματος για στρατιωτικούς σκοπούς έχει αγνοηθεί σε μεγάλο βαθμό από τους περιβαλλοντολόγους.
ΕΔΩ είναι η διεύθυνση URL του αρχικού άρθρου.
https://archives.globalresearch.ca/articles/CHO409F.html

Αυτό το δοκίμιο είναι αφιερωμένο στη μνήμη της Δρ Rosalie Bertell, η οποία, από την αρχή, εξέθεσε τη διαβολική φύση του έργου HAARP ως μέρος ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για μη συμβατικά όπλα:
«Σχετίζεται με πενήντα χρόνια έντονων και όλο και πιο καταστροφικών προγραμμάτων για την κατανόηση και τον έλεγχο της ανώτερης ατμόσφαιρας. ..."
«Το HAARP αποτελεί αναπόσπαστο μέρος μιας μακράς ιστορίας εξερεύνησης και ανάπτυξης του διαστήματος με εσκεμμένο [σκόπιμα] στρατιωτικό χαρακτήρα. Οι στρατιωτικές επιπτώσεις του συνδυασμού αυτών των έργων είναι ανησυχητικές. ..."
«Η ικανότητα του συνδυασμού HAARP / Spacelab / Rocket να διασκορπίζει πολύ μεγάλες ποσότητες ενέργειας, συγκρίσιμες με μια ατομική βόμβα, μέσω ακτίνων λέιζερ και σωματιδίων οπουδήποτε στη Γη είναι τρομακτική. Το έργο είναι πιθανό να «πωληθεί» στο κοινό ως διαστημική ασπίδα ενάντια στα εισερχόμενα όπλα ή, για τους αφελείς, ως συσκευή για την επισκευή της στιβάδας [του στρώματος] του όζοντος.
Ελπίζω ειλικρινά ότι αυτό το άρθρο θα αναζωογονήσει τη συζήτηση σχετικά με τους κινδύνους του καιρικού πολέμου και θα συμβάλει στον ευρύτερο στόχο της παγκόσμιας ειρήνης, ο οποίος απαιτεί τον αδίστακτο «αφοπλισμό» του στρατιωτικού μηχανισμού των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.
Επισήμως, το πρόγραμμα HAARP έχει διακοπεί στις εγκαταστάσεις του στην Αλάσκα. Ωστόσο, η μυστηριώδης τεχνολογία επηρεασμού του καιρού εξακολουθεί να υπάρχει.

Πόλεμος καιρού

Η σημαντική επέκταση του αμερικανικού οπλοστασίου για τον πόλεμο καιρού, η οποία αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου Άμυνας, δεν είναι προς συζήτηση ή συζήτηση.
Ενώ οι περιβαλλοντολόγοι κατηγορούν την κυβέρνηση Μπους ότι απέτυχε να υπογράψει το Πρωτόκολλο του Κιότο, το ζήτημα του «καιρικού πολέμου», δηλαδή της χειραγώγησης των καιρικών συνθηκών για στρατιωτικούς σκοπούς, δεν αναφέρεται ποτέ.
Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ είναι ικανή να χειραγωγήσει το κλίμα είτε για δοκιμαστικούς σκοπούς είτε για στρατιωτικούς σκοπούς κατασκοπείας. Αυτές οι δυνατότητες επεκτείνονται στην πρόκληση πλημμυρών, τυφώνων, ξηρασιών και σεισμών. Τα τελευταία χρόνια, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έχει διαθέσει μεγάλα χρηματικά ποσά για την περαιτέρω ανάπτυξη και τελειοποίηση αυτών των δυνατοτήτων.
Ο επηρεασμός [χειραγώγηση] του καιρού θα γίνει μέρος της εσωτερικής και διεθνούς ασφάλειας και θα μπορούσε να είναι μονομερής... Θα μπορούσε να έχει επιθετικές και αμυντικές εφαρμογές και θα μπορούσε ακόμη και να χρησιμοποιηθεί ως αποτρεπτικός παράγοντας.

Η ικανότητα δημιουργίας βροχοπτώσεων, ομίχλης και καταιγίδων στη Γη ή τροποποίησης του διαστημικού καιρού, ... και η δημιουργία τεχνητού καιρού αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου πακέτου τεχνολογιών που μπορούν να αυξήσουν σημαντικά την ικανότητα των ΗΠΑ ή να μειώσουν την ικανότητα ενός αντιπάλου να επιτύχει παγκόσμια ευαισθητοποίηση, εμβέλεια και δύναμη. – (Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, η υπογράμμιση δική μου. U.S. Air Force Air University, AF 2025 Final Report)

Ενώ δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι οι εγκαταστάσεις ελέγχου καιρού της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ χρησιμοποιήθηκαν σκόπιμα για να αλλάξουν τα καιρικά πρότυπα, θα περίμενε κανείς ότι αυτές οι δυνατότητες, εάν αναπτυχθούν για στρατιωτική χρήση, θα αποτελέσουν (ήταν) τουλάχιστον αντικείμενο δοκιμών ρουτίνας, παρόμοιων με τη δοκιμή νέων συμβατικών και στρατηγικών οπλικών συστημάτων.

Το θέμα είναι, φυσικά, ένα επιστημονικό ταμπού. Η πιθανότητα χειραγώγησης του κλίματος ή του περιβάλλοντος ως μέρος μιας στρατιωτικής ατζέντας και ατζέντας πληροφοριών, ενώ αναγνωρίζεται σιωπηρά, δεν θεωρείται ποτέ σχετική.
Οι στρατιωτικοί αναλυτές σιωπούν για το θέμα αυτό. Οι μετεωρολόγοι δεν ερευνούν το θέμα και οι περιβαλλοντολόγοι είναι προσηλωμένοι στην υπερθέρμανση του πλανήτη και στο Πρωτόκολλο του Κιότο.
Κατά ειρωνικό τρόπο, το Πεντάγωνο έχει προσχωρήσει στη συναίνεση για την υπερθέρμανση του πλανήτη, παρόλο που αναγνωρίζει την ικανότητά του να αλλάξει το κλίμα του κόσμου για στρατιωτικούς σκοπούς. Σε μια εκτεταμένη μελέτη, το Πεντάγωνο ανέλυσε λεπτομερώς τις επιπτώσεις διαφόρων σεναρίων υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Το έγγραφο του Πενταγώνου είναι μια βολική συγκάλυψη. Ούτε λέξη δεν λέγεται για το πιο σημαντικό πρόγραμμα για τον έλεγχο του καιρού: Το "High-Frequency Active Auroral Research Program" (HAARP), με έδρα την Gokona της Αλάσκας, το οποίο λειτουργεί από κοινού από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

Υπάρχουν αρκετές επικρατούσες [κύριες] εξηγήσεις για τον καιρό και την κλιματική αλλαγή, καμία από τις οποίες, στα αντίστοιχα πλαίσιά τους, δεν εξηγεί πλήρως τα εξαιρετικά ασυνήθιστα και ακανόνιστα καιρικά φαινόμενα, για να μην αναφέρουμε τις ανθρώπινες απώλειες και καταστροφές που οδήγησαν στην αποσταθεροποίηση ολόκληρων γεωργικών και οικοσυστημικών συστημάτων.

Περιττό να πούμε ότι αυτές οι δηλώσεις δεν εγείρουν ποτέ το ζήτημα της χειραγώγησης του κλίματος για στρατιωτικούς σκοπούς.

Χειραγώγηση του κλίματος από τον στρατό των ΗΠΑ: Το πρόγραμμα HAARP

Το Ερευνητικό Πρόγραμμα Ενεργού Σέλαος Υψηλής Συχνότητας [High-Frequency Active Auroral Research Program (HAARP)], με έδρα την Gokona της Αλάσκας, υπάρχει από το 1992. Αποτελεί μέρος μιας νέας γενιάς εξελιγμένων όπλων στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Στρατηγικής Άμυνας των ΗΠΑ (SDI).
Λειτουργώντας από τη Διεύθυνση Διαστημικών Οχημάτων του Ερευνητικού Εργαστηρίου της Πολεμικής Αεροπορίας, το HAARP αποτελείται από ένα σύστημα ισχυρών κεραιών ικανών να παράγουν «ελεγχόμενες τοπικές αλλαγές στην ιονόσφαιρα» [ανώτερο στρώμα της ατμόσφαιρας]:

"[Το HAARP χρησιμοποιείται] για να προκαλέσει μια μικρή, τοπική αλλαγή στην ιονοσφαιρική θερμοκρασία, έτσι ώστε οι προκύπτουσες φυσικές αντιδράσεις να μπορούν να μελετηθούν από άλλα όργανα στην ή κοντά στην τοποθεσία του HAARP." (Δικτυακός τόπος HAARP)

Ο Nicholas Begich – που συμμετείχε ενεργά στη δημόσια εκστρατεία εναντίον του HAARP – περιγράφει το HAARP ως: «Μια υπερ-ισχυρή τεχνολογία εκπομπής ραδιοκυμάτων που αυξάνει περιοχές της ιονόσφαιρας ομαδοποιώντας μια δέσμη και θερμαίνοντας αυτές τις περιοχές. Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα στη συνέχεια αναπηδούν πίσω στη γη και διαπερνούν τα πάντα - ζωντανά και νεκρά." - (περισσότερες λεπτομέρειες στο άρθρο του Michel Chossudovsky )

Η παγκοσμίου φήμης επιστήμονας Δρ Rosalie Bertell περιγράφει το HAARP ως «ένα γιγαντιαίο θερμαντήρα που μπορεί να προκαλέσει σημαντικές διαταραχές στην ιονόσφαιρα, δημιουργώντας όχι μόνο τρύπες αλλά και μεγάλες τομές στο προστατευτικό στρώμα που εμποδίζουν τη θανατηφόρα ακτινοβολία να βομβαρδίσει τον πλανήτη». (παρατίθεται στο Chossudovsky, ό.π.)

Σύμφωνα με τον Richard Williams, φυσικό και σύμβουλο του εργαστηρίου David Sarnoff στο Princeton, το HAARP αποτελεί «μια ανεύθυνη πράξη παγκόσμιου βανδαλισμού».

Αυτός και άλλοι φοβούνται ένα μυστικό δεύτερο στάδιο στο οποίο το HAARP:"
... εκπέμποντας [ακτινοβολούν] πολύ περισσότερη ενέργεια στην ιονόσφαιρα. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρή διαταραχή της ανώτερης ατμόσφαιρας σε ένα μέρος, η οποία θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις που εξαπλώνονται γρήγορα γύρω από τη Γη με την πάροδο των ετών. (Αναφέρεται στο Scott Gilbert, Environmental Warfare and US Foreign Policy: The Ultimate Weapon of Mass Destruction)
Το HAARP παρουσιάστηκε στο κοινό ως επιστημονικό και ακαδημαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα. Ωστόσο, τα στρατιωτικά έγγραφα των ΗΠΑ φαίνεται να δείχνουν ότι ο κύριος στόχος του HAARP είναι να «χρησιμοποιήσει την ιονόσφαιρα για τους σκοπούς του Υπουργείου Άμυνας». (αναφέρεται στο Chossudovsky)

Χωρίς να αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα HAARP, μια μελέτη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ επισημαίνει τη χρήση «επαγόμενων ιονοσφαιρικών αλλαγών» ως μέσο αλλαγής των καιρικών συνθηκών, καθώς και διακοπής των εχθρικών επικοινωνιών και ραντάρ.
Το HAARP είναι επίσης ικανό να προκαλέσει διακοπές ρεύματος και να διαταράξει το ηλεκτρικό δίκτυο ολόκληρων περιοχών.
Μια ανάλυση των δηλώσεων της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ υποδηλώνει το αδιανόητο: τη συγκεκαλυμμένη χειραγώγηση των καιρικών συνθηκών, των συστημάτων επικοινωνίας και της ηλεκτρικής ενέργειας ως όπλο παγκόσμιου πολέμου, επιτρέποντας στις ΗΠΑ να διαταράξουν και να κυριαρχήσουν σε ολόκληρες περιοχές του κόσμου.

Weather Warfare: Ένα επιχειρηματικό χρυσωρυχείο

Το HAARP λειτουργεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Το σύστημα κεραιών της στην Gakona της Αλάσκας βασίστηκε αρχικά σε τεχνολογία κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την Advanced Power Technologies Inc. (APTI), θυγατρική της Atlantic Ritchfield Corporation (ARCO).

Η πρώτη φάση του HAARP Ionospheric Research Instrument (IRI) ολοκληρώθηκε από την APTI. Το σύστημα κεραιών IRI εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά το 1992 από μια θυγατρική της British Aerospace Systems (BAES) χρησιμοποιώντας το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας APTI. Οι κεραίες ακτινοβολούν στην εξωτερική ατμόσφαιρα με τη βοήθεια μιας σειράς ασύρματων πομπών ραδιοσυχνοτήτων.

Το 1994, η ARCO πούλησε τη θυγατρική της APTI, συμπεριλαμβανομένων των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και της σύμβασης κατασκευής για τη δεύτερη φάση, στην E-Systems, μια μυστικοπαθή στρατιωτική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας με δεσμούς με τη CIA ( Πηγή )
https://www.crystalinks.com/haarp.html

Η E-Systems ειδικεύεται στην παραγωγή εξοπλισμού ηλεκτρονικού πολέμου, πλοήγησης και αναγνώρισης, συμπεριλαμβανομένου του "εξελιγμένου εξοπλισμού κατασκοπείας":

"[Η E-Systems] είναι ένας από τους μεγαλύτερους εργολάβους υπηρεσιών πληροφοριών στον κόσμο, που εργάζεται για τη CIA, οργανισμούς αμυντικών πληροφοριών και άλλους. 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια ετήσιων εσόδων πηγαίνουν σε αυτούς τους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων 800 εκατομμυρίων δολαρίων για μυστικά έργα - έργα τόσο μυστικά που ούτε το Κογκρέσο των ΗΠΑ γνωρίζει πώς δαπανώνται τα χρήματα.
«Η εταιρεία έχει εξοπλίσει στρατιωτικά έργα όπως το Doomsday Plan (το σύστημα που επιτρέπει στον πρόεδρο να διεξάγει πυρηνικό πόλεμο) και την επιχείρηση Desert Storm».
Με την αγορά της APTI, η E-Systems απέκτησε την τεχνολογία και τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας για στρατηγικό καιρικό πόλεμο, συμπεριλαμβανομένου του διπλώματος ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ αριθ. 4.686.605 από τον Bernard J. Eastlund με τίτλο "Μέθοδος και συσκευή για την αλλαγή μιας περιοχής στην ατμόσφαιρα, την ιονόσφαιρα και / ή τη μαγνητόσφαιρα της Γης".
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας Eastlund/APTI βασίζονται στην έρευνα του Γιουγκοσλάβου επιστήμονα Nicola Tesla (από τον οποίο πολλές ιδέες εκλάπησαν από αμερικανικές εταιρείες (βλ. Scott Gilbert ).

Ο Eastlund περιέγραψε αυτή τη θανατηφόρα τεχνολογία ως ικανή:
"... πλήρης διακοπή της επικοινωνίας σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της γης... Καταστροφή, εκτροπή ή σύγχυση πυραύλων ή αεροσκαφών... Αλλαγή καιρού...»Μόλις ένα χρόνο αφότου η E-Systems αγόρασε την τεχνολογία μετεωρολογικού πολέμου της APTI, η E-Systems εξαγοράστηκε από τη Raytheon, την τέταρτη μεγαλύτερη στρατιωτική εταιρεία των ΗΠΑ.
Εν τω μεταξύ, η ARCO, η οποία είχε πουλήσει την APTI στην E-Systems, είχε εξαγοραστεί από την κοινοπραξία πετρελαίου BP-AMOCO, ενσωματώνοντας τη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία στον κόσμο (BP).
Μέσω της θυγατρικής της, E-Systems, η Raytheon κατέχει τώρα τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη της ερευνητικής εγκατάστασης καιρού HAARP στην Gakona της Αλάσκας. Η Raytheon ασχολείται επίσης με άλλους τομείς έρευνας καιρού για στρατιωτικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων της θυγατρικής της στην Ανταρκτική, Raytheon Polar Services.
«Τελειοποιώντας τον καιρό»: Καθ' οδόν προς την εκτεταμένη τελική φάση
“Mastering the Weather”:
Η συστοιχία κεραιών HAARP και οι πομποί κατασκευάστηκαν σε πολλές διαφορετικές φάσεις:
Πρωτότυπο ανάπτυξης (DP)
Γεμισμένο DP (FDP)
Περιορισμένη IRI (LIRI)
Πλήρες μέγεθος ή τελικό IRI (FIRI).
Κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Κλίντον, το "Filled Developmental Prototype" (FDP), δηλαδή ένα σύστημα που αποτελείται από μια ομάδα 48 ενεργών στοιχείων κεραίας με συνδεδεμένους ασύρματους πομπούς, εγκαταστάθηκε και ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις του HAARP το 1994.

Στο αρχικό πρωτότυπο ανάπτυξης (DP), μόνο 18 από τους 48 πομπούς συνδέθηκαν.

Σε συνέντευξή του το 1997, ο Bernard Eastlund περιέγραψε αυτή την ομάδα κεραιών στο γεμάτο στάδιο DP ως «τη μεγαλύτερη ιονοσφαιρική θερμάστρα που κατασκευάστηκε ποτέ».

Αυτό το σύστημα με 48 κεραίες, αν και πλήρως λειτουργικό, δεν ήταν αρκετά ισχυρό για να «πραγματοποιήσει τις ιδέες στις πατέντες του», σύμφωνα με τον Eastlund (1997):
«Αλλά φτάνουν εκεί», είπε. «Αυτή είναι μια πολύ ισχυρή συσκευή. Ειδικά όταν μπαίνουν στην εκτεταμένη φάση».
Υπό την κυβέρνηση Μπους, ο κύριος εταίρος της Raytheon (ο οποίος κατέχει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας) στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη της συστοιχίας κεραιών HAARP είναι η British Aerospace Systems (BAES), η οποία συμμετείχε στην πρώτη εγκατάσταση της συστοιχίας κεραιών στις αρχές της δεκαετίας του 1990.Η σύμβαση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων ανατέθηκε στην BAES το 2003 από το Γραφείο Ναυτικών Ερευνών μέσω της αμερικανικής θυγατρικής της, BAE Systems Advanced Technologies Inc. Η συνθήκη υπογράφηκε λιγότερο από δύο μήνες πριν από την αγγλοαμερικανική εισβολή στο Ιράκ.
Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της Raytheon, η BAES επιφορτίστηκε με την ανάπτυξη του HAARP Ionospheric Research Instrument (IRI) στη μέγιστη απόδοσή του ως "Full size or final IRI (FIRI)".

Τον Απρίλιο του 2003, η BAE Systems Advanced Technologies ανέθεσε την παραγωγή και εγκατάσταση των κεραιών στην Phazar Corp., μια εταιρεία που ειδικεύεται σε προηγμένες ασύρματες κεραίες για στρατιωτική χρήση. – (Η Phazar είναι ιδιοκτήτρια της Antenna Products Corporation στο Mineral Wells του Τέξας).

Η Phazar ανέλαβε να κατασκευάσει και να εγκαταστήσει 132 διασταυρούμενες διπολικές κεραίες για τις εγκαταστάσεις του HAARP.

Ένα χρόνο αργότερα, τον Απρίλιο του 2004, ξεκίνησε η τελική φάση της επέκτασης του εργοστασίου του HAARP. (Τμήμα Άμυνας, 19 Απριλίου 2004). Αυτή η φάση συνίστατο στον εξοπλισμό και των 180 κεραιών με πομπούς υψηλής συχνότητας. Η BAE Systems έλαβε ένα άλλο προσοδοφόρο συμβόλαιο, αυτή τη φορά για 35 εκατομμύρια δολάρια.
Τον Ιούλιο του 2004, η Phazar είχε παραδώσει και εγκαταστήσει τις 132 σταυροειδείς διπολικές κεραίες, συμπεριλαμβανομένων των δομών στήριξης κεραιών και της θωράκισης εδάφους, στην εγκατάσταση HAARP, αυξάνοντας τον αριθμό των κεραιών από 48 στη φάση FDP σε 180. (βλέπε πίνακα 2).
Εν τω μεταξύ, η BAE Systems είχε συνάψει σύμβαση με την εταιρεία αμυντικών ηλεκτρονικών DRS Technologies, Inc. με έδρα το Τζέρσεϋ για την παραγωγή και εγκατάσταση ραδιοφωνικών πομπών ραδιοσυχνοτήτων (RF) για τον όμιλο κεραιών HAARP στο πλαίσιο συμφωνίας εξωτερικής ανάθεσης ύψους 11,5 εκατομμυρίων δολαρίων. - (ΑΥΤΟ και "Business Wire", 15 Ιουνίου 2004).

Η DRS ειδικεύεται σε μια ποικιλία κορυφαίων προϊόντων για τον στρατό και τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο της σύμβασής της με την BAE Systems Information and Electronic Warfare Systems στην Ουάσιγκτον, DC, η DRS θα κατασκευάσει και θα εγκαταστήσει "περισσότερους από 60 διπλούς πομπούς D616G 10 κιλοβάτ" που θα χρησιμοποιηθούν με το σύστημα κεραιών HAARP. (Δεν είναι σαφές από τις πληροφορίες της εταιρείας εάν και οι 180 κεραίες θα εξοπλιστούν με πομπό έτσι ώστε το σύστημα να επιτύχει πλήρεις δυνατότητες IRI).
Η παράδοση και η εγκατάσταση αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τον Ιούλιο του 2006. Ενώ το HAARP αναφέρεται ως «ερευνητικό πρόγραμμα», η κατασκευή των πομπών έχει ανατεθεί στην C41 "Command, Control, Communications, Computers and Intelligence (C4I) Group" από την DRS.
Το διάγραμμα και οι εικόνες που ακολουθούν περιγράφουν το εργοστάσιο HAARP στην Αλάσκα το 1997.Εικόνα 1: Το σύστημα κεραιών με

48 στοιχεία κεραίας και τα Περιβλήματα πομπών (στάδιο FDP)

Το σύστημα κεραιών με 48 κεραίες υποστηρίζεται από στέγαστρα πομπών, καθένα από τα οποία περιέχει 6 ερμάρια πομπού. (Δείτε την εικόνα του καταφυγίου παρακάτω)
Κάθε ερμάριο περιέχει δύο πομπούς. (Εικόνα του γραφείου παρακάτω)
Οι πρόσφατα εγκατεστημένες 132 διπολικές κεραίες της Phazar αυξάνουν σημαντικά το μέγεθος της εγκατάστασης HAARP στην Αλάσκα. Οι νέοι πομποί προμηθεύτηκαν και εγκαταστάθηκαν από την DRS.