Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Τι απέγιναν οι 143 τόνοι αποθεμάτων χρυσού μετά την εισβολή του ΝΑΤΟ στη Λιβύη;

Τι απέγιναν οι 143 τόνοι αποθεμάτων χρυσού μετά την εισβολή του ΝΑΤΟ στη Λιβύη;
13 Ιουλίου 2019

Αναμφίβολα, η Λιβύη ήταν ένα έθνος πλούσιο σε φυσικούς πόρους όπως το πετρέλαιο, ο χρυσός κ.λπ.
Η εισβολή του ΝΑΤΟ στη Λιβύη ήταν μια βάναυση επίθεση μεταμφιεσμένη σε ανθρωπιστική βοήθεια. Αλλά δεν είχε καμία σχέση με ανθρωπιστικούς λόγους. Ήταν μια ληστεία χρυσού.
Το σχέδιο του Καντάφι να εισαγάγει το «χρυσό δηνάριο» εξέπληξε επίσης τις ελίτ της εξουσίας και αισθάνθηκαν ότι απειλούνται από αυτό. Ήθελε να σταματήσει να πουλάει πετρέλαιο για δολάρια ΗΠΑ. Και ποιος επηρεάστηκε; Λοιπόν, οι ΗΠΑ, φυσικά.
Μια τέτοια κίνηση θα είχε εξοργίσει την ελίτ της εξουσίας, η οποία ελέγχει οργανισμούς όπως ο ΠΟΕ, το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα. Ας παραδεχτούμε το γεγονός ότι ο κανόνας του χρυσού είναι το πραγματικό νόμισμα και με τα πλούσια αποθέματα της Λιβύης, η εφαρμογή του σχεδίου θα είχε ενισχύσει ολόκληρη την Αφρική.
Η άλλη ανήσυχη ψυχή ήταν ο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος δεν ήθελε η Λιβύη να απομακρυνθεί από τη γαλλική νομισματική κυριαρχία.
Και έτσι, με το πρόσχημα της προστασίας των «ανθρωπιστικών συμφερόντων», σχεδιάστηκε μια ληστεία χρυσού. Παρόμοια τύχη είχε και ο Σαντάμ Χουσεΐν στο Ιράκ, αφού ανακοίνωσε ότι το πετρέλαιο της χώρας του θα πωλούνταν σε ευρώ και όχι σε δολάρια. Μαντέψτε τι ακολούθησε; Οι ΗΠΑ ξαφνικά ανησυχούσαν για το Ιράκ. Ακολούθησαν κυρώσεις και εισβολή. Σύμπτωση?
Εάν οι λόγοι ήταν ανθρωπιστικοί, τότε τι έκαναν σε χώρες όπως η Συρία, η Λευκορωσία, η Κούβα, το Ουζμπεκιστάν, το Σουδάν κ.λπ.; Οι άνθρωποι σε αυτές τις χώρες βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση από εκείνους στο Ιράκ και τη Λιβύη.
Επιστρέφω στην αρχική ερώτηση. Αργότερα, μετά την πτώση του Καντάφι, οι χρεοκοπημένες ΗΠΑ προσφέρθηκαν να διασώσουν τη χρεοκοπημένη Ευρωπαϊκή Ένωση. Μπορούμε να σκεφτούμε πού πήγε ο χρυσός!
(σχετικό δημοσίευμα--Υβριδικός Πόλεμος: Η Σύγχρονη Στρατηγική του ΝΑΤΟ)

Ποιος έκλεψε 143 τόνους χρυσού από τον λαό της Λιβύης;
Ο Καντάφι είχε ηγηθεί της Λιβύης για πολλά χρόνια, ακόμη και δεκαετίες, και είχε συγκροτήσει ένα επιτυχημένο και ευημερούν πολυεθνικό, πολυφυλετικό αλλά ουσιαστικά αραβικό κράτος βασισμένο σε οιονεί σοσιαλιστικές αρχές. Με βάση τις ιδέες ενός ολοκληρωμένου δικτύου κοινωνικής πρόνοιας και την κατανομή του πλούτου.

Καθώς ο Καντάφι μεγάλωνε, είχε αναπτύξει μια αύρα εκκεντρικότητας που οδήγησε ορισμένους δυτικούς ειδικούς να τον αποκαλούν τρελό. Αλλά ο Καντάφι εξακολουθούσε να διαθέτει την ίδια έξυπνη ευφυΐα με την οποία μετέτρεψε μια πρώην αποικιακή παράθεση όπως η Λιβύη σε ένα πλούσιο και σεβαστό αραβόφωνο έθνος.
Η Λιβύη είχε ένα εξαιρετικό σύστημα υγείας και εκπαίδευσης. Η κυβέρνηση του Καντάφι προώθησε τεράστια τεχνικά έργα που έφεραν άρδευση και έκαναν την έρημο να ανθίσει. Η Λιβύη ήταν μια ισχυρή και ευημερούσα χώρα και τα έσοδα από το πετρέλαιο μοιράζονταν από τον λαό. [τα μοιράζονταν οι άνθρωποι].
Προς το τέλος της ζωής του Καντάφι, πριν παρέμβει η Κλίντον, η Λιβύη είχε καταφέρει να συσσωρεύσει περίπου 140 τόνους κρατικού χρυσού. Η κυβέρνηση της Λιβύης σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει αυτόν τον χρυσό όχι μόνο για να αυξήσει το βιοτικό επίπεδο των ίδιων των Λίβυων, αλλά και ως αναπτυξιακό ταμείο για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης της υποσαχάριας Αφρικής. Πολλά σημαντικά αναπτυξιακά έργα επρόκειτο να ξεκινήσουν.

Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται
Λοιπόν, σύμφωνα με τους κανόνες της αποικιακής αυτοκρατορίας, οι υποσαχάριοι Αφρικανοί δεν επιτρέπεται να πετύχουν. Ούτε οι Άραβες – εκτός αν είναι Σαουδάραβες ή υποτελείς των Σαουδαράβων. Ως εκ τούτου, ο Gaddafi έπρεπε να φύγει.
Αυτά τα σχέδια ήταν αντίθετα [έρχονταν σε σύγκρουση] με τα συμφέροντα τόσο των Ηνωμένων Πολιτειών όσο και της υποτελούς τους Γαλλίας, η οποία προσπάθησε να ανακτήσει τη στρατιωτική και οικονομική επιρροή της στις πρώην αποικίες της στην Αφρική.

Μόλις οι γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών ανακάλυψαν τα σχέδια δηναρίου του Καντάφι, αποφάσισαν να ηγηθούν της εκστρατείας εναντίον του, έχοντας προβάλει αρκετούς καλούς λόγους για να πάρουν την εξουσία.
Δυστυχώς, ο Καντάφι είχε προηγουμένως προειδοποιήσει την Ευρώπη (σε μια «προφητική» τηλεφωνική συνομιλία με τον Μπλερ) ότι η ανατροπή του θα πυροδοτούσε την άνοδο του ισλαμικού εξτρεμισμού στη Δύση. Μια προειδοποίηση που δεν εισακούστηκε. Ποιες είναι [Τι ωφελεί] μερικές ανθρώπινες ζωές στη Γαλλία και τη Λιβύη όταν ο μεγαλύτερος στόχος γεμίζει τις τσέπες των πολιτικών και της ελίτ πολύ καλύτερα;
Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον αποκαλύπτουν ότι το ΝΑΤΟ σκότωσε τον Καντάφι για να αποτρέψει τη δημιουργία ενός λιβυκού νομίσματος που υποστηρίζεται από χρυσό

Ένα από τα 3.000 email της Χίλαρι Κλίντον που κυκλοφόρησε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ παρείχε αποδείξεις ότι το σχέδιο του ΝΑΤΟ για την ανατροπή του Καντάφι τροφοδοτήθηκε [υποκινήθηκε] πρώτον από την επιθυμία τους να καταστρέψουν [ να εξαλείψουν] το νόμισμα της Αφρικής που υποστηρίζεται από χρυσό και, δεύτερον, να πάρουν στα χέρια τους [ να αποκτήσουν πρόσβαση] τα αποθέματα πετρελαίου της Λιβύης.

Το εν λόγω email εστάλη στην τότε υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον από τον ανεπίσημο σύμβουλό της Σίντνεϊ Μπλούμενταλ με τίτλο «Ο πελάτης της Γαλλίας και ο χρυσός του Καντάφι»..
Σύμφωνα με Το Foreign Policy Journal :
Το email αναφέρει τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί ως ηγέτη της επίθεσης στη Λιβύη για πέντε λόγους: για να προμηθευτεί λιβυκό πετρέλαιο, να εξασφαλίσει τη γαλλική επιρροή στην περιοχή, να βελτιώσει τη θέση του Σαρκοζί στο εσωτερικό, να διατηρήσει τη γαλλική στρατιωτική δύναμη και να αποτρέψει την επιρροή του Καντάφι σε αυτό που θεωρείται «γαλλόφωνη Αφρική».
Το πιο εκπληκτικό είναι το μακρύ τμήμα [μεγάλη παράγραφος] που περιγράφει τον τεράστιο κίνδυνο που θέτουν τα αποθέματα χρυσού και αργύρου του Καντάφι, που υπολογίζονται σε «143 τόνους χρυσού και παρόμοια ποσότητα αργύρου», για το γαλλικό φράγκο (CFA), το οποίο είναι το πιο κοινό νόμισμα που κυκλοφορεί στην Αφρική.

Και εδώ είναι το email που αποδεικνύει ότι το ΝΑΤΟ είχε απώτερα κίνητρα για την καταστροφή της Λιβύης (UPDATE: Ο σύνδεσμος έχει αφαιρεθεί από τότε, αλλά εδώ είναι η κρυφή μνήμη ιστού) [GR επίσης αφαιρεθεί]:

Δεύτερη ενημέρωση: δείτε https://wikileaks.org/clinton-emails/emailid/6528
(στιγμιότυπο οθόνης παρακάτω)
Αυτό το συγκεκριμένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τις 2 Απριλίου 2011 είναι πολύ αποκαλυπτικό. Διαβάζοντας το email, γίνεται σαφές ότι βρισκόμαστε μπροστά σε πραγματικούς κοινωνιοπαθείς: Κλίντον, Blumenthal, Sarkozy και Bernard Henri-Levy.

Για: Χίλαρι Από: Sid Re: Πελάτης της Γαλλίας & ο Χρυσός του Καντάφι
Ένας ανώτερος αξιωματούχος του Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης [NLC] δηλώνει ότι φατρίες έχουν αναπτυχθεί εκεί. Εν μέρει, αυτό αντανακλά την καλλιέργεια πελατών της Γαλλίας μεταξύ των ανταρτών. Ο στρατηγός Abdelfateh Younis είναι η ηγετική φυσιογνωμία που βρίσκεται πιο κοντά στους Γάλλους, οι οποίοι πιστεύεται ότι έχουν καταβάλει πληρωμές σε αυτόν σε άγνωστο ποσό. Ο Γιούνις έχει πει σε άλλους στο NLC ότι οι Γάλλοι έχουν υποσχεθεί να παράσχουν στρατιωτικούς εκπαιδευτές και όπλα. Μέχρι στιγμής, οι άνδρες και το υλικό δεν έχουν φτάσει. Αντ 'αυτού, ορισμένοι «αναλυτές εκτίμησης κινδύνου» που εργάζονται με πρόχειρα έχουν έρθει και φύγει. Ο Jabril, ο Jalil και άλλοι είναι ανυπόμονοι. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η Γαλλία έχει σαφή οικονομικά συμφέροντα. Ο περιστασιακός απεσταλμένος του Σαρκοζί, ο διανοούμενος αυτοπροωθούμενος Μπερνάρ Ανρί-Λεβί, θεωρείται από εκείνους στο NLC που τον έχουν μελετήσει ως μισή χρήσιμη φιγούρα και μισό αστείο.
Τα ανώτερα κλιμάκια του NLC καλύφθηκαν με φήμες. Αυτή την εβδομάδα γίνεται σαφές ότι ο Καντάφι μπορεί να είναι νεκρός ή όχι.

Ο Gaddafi έχει σχεδόν ανεξάντλητους οικονομικούς πόρους για να συνεχίσει επ' αόριστον. Αυτό προκύπτει από την τελευταία έκθεση που λάβαμε:
Στις 2 Απριλίου 2011, πηγές με πρόσβαση σε συμβούλους του Salt al-Islam Gaddafi αποκάλυψαν με απόλυτη εχεμύθεια ότι το πάγωμα των ξένων τραπεζικών λογαριασμών της Λιβύης έθετε μεγάλες προκλήσεις για τον Μουαμάρ Καντάφι, αλλά ότι η ικανότητά του να εξοπλίζει και να διατηρεί ένοπλες δυνάμεις και υπηρεσίες πληροφοριών παραμένει άθικτη. Σύμφωνα με ευαίσθητες πληροφορίες που έλαβαν αυτά τα άτομα, η κυβέρνηση Καντάφι έχει 143 τόνους χρυσού και παρόμοια ποσότητα αργύρου. Στα τέλη Μαρτίου 2011, τα αποθέματα αυτά μεταφέρθηκαν στη SABHA (νοτιοδυτικά προς τα σύνορα της Λιβύης με τον Νίγηρα και το Τσαντ) και αφαιρέθηκαν από τα θησαυροφυλάκια της Κεντρικής Τράπεζας της Λιβύης στην Τρίπολη.
Αυτός ο χρυσός συσσωρεύτηκε πριν από την τρέχουσα εξέγερση και επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ενός παναφρικανικού νομίσματος βασισμένου στο χρυσό δηνάριο της Λιβύης. Το σχέδιο αυτό είχε ως στόχο να παράσχει στις γαλλόφωνες αφρικανικές χώρες μια εναλλακτική λύση στο γαλλικό φράγκο (CFA).

(Σχόλιο πηγής: Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή η ποσότητα χρυσού και αργύρου εκτιμάται σε περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια. Γάλλοι αξιωματικοί πληροφοριών ανακάλυψαν αυτό το σχέδιο λίγο μετά την έναρξη της τρέχουσας εξέγερσης και αυτός ήταν ένας από τους παράγοντες που επηρέασαν την απόφαση του προέδρου Νικολά Σαρκοζί της Γαλλίας να επιτεθεί στη Λιβύη: σύμφωνα με αυτούς τους ανθρώπους, τα σχέδια του Σαρκοζί καθορίζονται από τα ακόλουθα ζητήματα: Η επιθυμία να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο της παραγωγής πετρελαίου της Λιβύης, αύξηση της γαλλικής επιρροής στη Βόρεια Αφρική, βελτίωση της εσωτερικής πολιτικής της κατάστασης στη Γαλλία, να δώσει στον γαλλικό στρατό την ευκαιρία να διατηρήσει τη θέση του στον κόσμο, για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των συμβούλων του σχετικά με τα μακροπρόθεσμα σχέδια του Καντάφι να αντικαταστήσει τη Γαλλία ως κυρίαρχη δύναμη στη γαλλόφωνη Αφρική).
Το απόγευμα της 1ης Απριλίου, ένα άτομο με πρόσβαση στο Εθνικό Συμβούλιο της Λιβύης (NLC) δήλωσε ότι ανώτεροι αξιωματούχοι του NLC πιστεύουν ότι οι δυνάμεις των ανταρτών αρχίζουν να δείχνουν σημάδια βελτίωσης της πειθαρχίας και του μαχητικού πνεύματος μεταξύ ορισμένων από τους νέους στρατιωτικούς διοικητές, συμπεριλαμβανομένου του συνταγματάρχη Khalifha Haftar, πρώην διοικητή των δυνάμεων κατά του Καντάφι στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA). Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, οι μονάδες που αποσχίζονται από τα στρατεύματα του Καντάφι διαδραματίζουν επίσης μεγαλύτερο ρόλο στον αγώνα για τους αντάρτες:
Και είναι ενδιαφέρον ότι αυτή η επιστολή είναι μεταξύ εκείνων που η Κλίντον ΔΕΝ χαρακτήρισε ως μυστική. Προφανώς δεν είδε κάτι ιδιαίτερα ενοχοποιητικό σε αυτό.
Τι θα έκαναν οι Λίβυοι με όλο αυτό το χρυσό; Μόνο σχολεία, νοσοκομεία, αρδευτικά έργα θα κατασκεύαζαν και θα χρηματοδοτούνταν η αφρικανική ανάπτυξη ; Όλα γελοία ασήμαντα σε σύγκριση με στόχους όπως: Ενίσχυση της πολιτικής θέσης του Σαρκοζί στο εσωτερικό

Φέρτε τη Χίλαρι Κλίντον στον Λευκό Οίκο. Ή Ενίσχυση της φήμης του Bernard-Henri Lévy ως «ηθικής συνείδησης» της εποχής μας. (Όταν η «ηθική συνείδηση» περιλαμβάνει όρους όπως η προώθηση αποικιακών πολέμων και γενοκτονίας.)

Ναι, αλλά πού είναι ο χρυσός;
Συμπέρασμα: Κανείς δεν ξέρει πού βρίσκεται ο χρυσός που λείπει.
Το μόνο που γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι ότι ο Καντάφι, ο άνθρωπος του οποίου η ηγεσία έφερε τόσο πλούτο στη Λιβύη, δολοφονήθηκε βάναυσα από ένα πλήθος τζιχαντιστών που πληρώνονταν από τη Δύση και ήταν οπλισμένοι από τη Δύση.
Ο οποίος όχι μόνο τον σκότωσε, αλλά και τον βασάνισε και τον σοδόμισε με ξιφολόγχη. Και ταυτόχρονα, δεν ξέχασαν να καταγράψουν τις ενέργειές τους σε βίντεο, για την ευχαρίστηση των κυρίων τους, που τους αρέσει να παρακολουθούν τέτοιου είδους πορνό.
Και ότι η Χίλαρι Κλίντον είδε αυτό το βίντεο και την ενθουσίασε σαν παιδί που μόλις του δόθηκαν γλυκά. Γέλασε δυνατά και φώναξε: «Ήρθαμε, είδαμε και πέθανε!»
πηγή 13-7-2019
https://www.pravda-tv.com/2019/07/was-ist-nach-der-nato-invasion-in-libyen-mit-den-143-tonnen-goldreserven-passiert/
===========
Η βάναυση δολοφονία του Μουαμάρ Καντάφι από τους σιωνιστές Λίβυους αντάρτες είναι ένα παράδειγμα του τι συμβαίνει όταν οι πολιτικοί ηγέτες αψηφούν τους διεθνείς Εβραίους τραπεζίτες. 
Ο Καντάφι αρνήθηκε να κάνει τη μελωδία του παγκόσμιου τραπεζικού καρτέλ με επίκεντρο τους Ρότσιλντ σε 5 τομείς, ως εξής:
Μια Αφρικανική Ένωση χωρίς αποκλεισμούς από τον Καντάφι και ένα κοινό νόμισμα - Πηγή: εδώ και εδώ
Μια κεντρική τράπεζα της Λιβύης που διευθύνεται από τον Καντάφι - Πηγή: εδώ
Μια διοίκηση 150 τόνων χρυσού από τον Καντάφι - Πηγή: εδώ
Μια λιβυκή βιομηχανία πετρελαίου υπό τη διεύθυνση του Καντάφι - Πηγή: εδώ
Αποθέματα νερού «Blue-Gold» που διοικούνται από τον Καντάφι - Πηγή: εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: