Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Η φον ντερ Λάιεν ζητά παγκόσμιο ψηφιακό σύστημα επαλήθευσης ταυτότητας. ΟΗΕ--Παγκόσμιο Ψηφιακό Σύμφωνο.

Η φον ντερ Λάιεν ζητά παγκόσμιο ψηφιακό σύστημα επαλήθευσης ταυτότητας
14 Σεπ 2023
Στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Ινδία, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζήτησε την παγκόσμια εισαγωγή ψηφιακής τεχνολογίας για την επαλήθευση ταυτότητας. Τα ψηφιακά διαβατήρια εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στην ΕΕ είναι υποδειγματικά. Ένα ψηφιακό πορτοφόλι κεντρικής τράπεζας είναι ήδη ενσωματωμένο στη σχεδιαζόμενη εφαρμογή ταυτότητας της ΕΕ. Ο Bill Gates έχει ήδη αναπτύξει μια τεχνική που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί παγκοσμίως για ταυτοποίηση.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζητά ένα παγκόσμιο σύστημα ψηφιακής ταυτότητας για όλους τους πολίτες παγκοσμίως. Σε ομιλία της στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Ινδία, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κάλεσε τους συγκεντρωμένους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων να χρησιμοποιήσουν τη δομή του ψηφιακού διαβατηρίου εμβολίων, η οποία χρησιμοποιείται ήδη με επιτυχία στην ΕΕ για τον έλεγχο των ταξιδιών των πολιτών, ως βάση για την παγκόσμια ψηφιακή τεχνολογία για την ταυτοποίηση ανθρώπων παγκοσμίως. Το αυστριακό δίκτυο tkp.at μετέδωσε την Τρίτη τις παρατηρήσεις του μη εκλεγμένου επικεφαλής της ΕΕ.
Παράλληλα, κάλεσε τους συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής της G20 να συστήσουν παγκόσμιους φορείς ελέγχου και αρχές για τη διαχείριση της τεχνητής νοημοσύνης από τον [μέσω του] ΟΗΕ. Η ψηφιακή υποδομή πρέπει να ελέγχεται από όργανο του ΟΗΕ παρόμοιο με τη Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή. Εξήγησε:
«Χρειαζόμαστε ένα όργανο παρόμοιο με τη Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) για το κλίμα, και εδώ χρειαζόμαστε πρόσθετες επαφές με επιστήμονες, επιχειρηματίες και καινοτόμους».
Ως υποδειγματικό παράδειγμα ψηφιακής υποδομής, συνέστησε το σύστημα διαβατηρίων εμβολίων της ΕΕ, το οποίο θεσπίστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Η ψηφιακή δομή που εφαρμόζεται στην ΕΕ υιοθετήθηκε στη συνέχεια από τον ΠΟΥ ως παγκόσμιο πρότυπο. Στη σύνοδο κορυφής της G20, η επικεφαλής της ΕΕ δήλωσε: «Πολλοί από εσάς είστε εξοικειωμένοι με το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19.... Η ΕΕ το ανέπτυξε μόνη της [ για τον εαυτό της]. Το μοντέλο ήταν τόσο λειτουργικό και αξιόπιστο που 51 χώρες σε 4 ηπείρους το υιοθέτησαν δωρεάν.... Σήμερα, ο ΠΟΥ το χρησιμοποιεί ως παγκόσμιο πρότυπο για τη διευκόλυνση της κινητικότητας σε περιόδους απειλών για την υγεία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τον Δρ Tedros για την εξαιρετική συνεργασία».
Εν τω μεταξύ, η ΕΕ βρίσκεται στη διαδικασία εισαγωγής μιας εφαρμογής για την «ψηφιακή ταυτότητα» πέρα από τα ψηφιακά διαβατήρια εμβολιασμού, εξήγησε το tkp την κατάσταση ανάπτυξης. Σύμφωνα με αυτό, η λεγόμενη ID-Austria θα εισαχθεί επί του παρόντος βίαια [υποχρεωτικά ] στην Αυστρία. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας θα λαμβάνουν ήδη τις μισθολογικές τους καταστάσεις μόνο μέσω αυτής της ID-Austria. Η προτεινόμενη εφαρμογή smartphone της ΕΕ θα περιλαμβάνει διαβατήριο πολίτη, άδεια οδήγησης, ιατρικό ιστορικό και άλλες προσωπικές πληροφορίες, καθώς και ένα πορτοφόλι για το επερχόμενο ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας (CBDC), πρόσθεσε το άρθρο. Η κοινωνική συμμετοχή προορίζεται μόνο για χρήστες εφαρμογών:
«Στο όραμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) για ένα ψηφιακό μέλλον, όσοι δεν χρησιμοποιούν μια τέτοια εφαρμογή αποκλείονται από την κοινωνία», σχολίασε ο tkp.at στο blog.
Αντίστοιχα μέτρα θα επιταχυνθούν επίσης στις ΗΠΑ. Τον περασμένο μήνα, ο Μπιλ Γκέιτς παρουσίασε ένα σύστημα ψηφιακής ταυτότητας που, σύμφωνα με τις αμφισβητήσιμες δηλώσεις του, είναι ένα «αποτελεσματικό εργαλείο κατά της φτώχειας». Εξήγησε ότι στόχος του είναι να διασφαλίσει «ότι κάθε άτομο στον κόσμο μπορεί να αποδείξει την ταυτότητά του ... και πρέπει»,το tkp.at επανέλαβε τα σχέδια του δισεκατομμυριούχου της τεχνολογίας. Στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Bill &; Melinda Gates, το κεφάλαιο «Το παγκόσμιο πρόβλημα ταυτότητάς μας» αναφέρει: «Η απόδειξη ταυτότητας επιτρέπει στους ανθρώπους να συμμετέχουν πλήρως στην οικονομική ζωή. Διευκολύνει την πρόσβαση στην απασχόληση και την εκπαίδευση, καθώς και σε υπηρεσίες όπως οι τράπεζες, τα κυβερνητικά προγράμματα και η υγειονομική περίθαλψη.
...
850 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν ταυτότητα, που να αποδεικνύει την ταυτότητά τους. Ως αποτέλεσμα, αποκλείονται από πολλές υπηρεσίες που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη ζωή τους».
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Bill Gates είναι τόσο ενθουσιώδης με το το MOSIP , μια τεχνολογία ανοιχτού κώδικα που μπορεί να σπάσει [καταρρίψει ] τα εμπόδια παγκοσμίως. Θα έδινε σε όλους τους ανθρώπους πρόσβαση στο οικονομικό σύστημα και κοινωνική συμμετοχή που είναι προς το παρόν αποκλεισμένοι, ανακοίνωσε ο Αμερικανός επιχειρηματίας στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) με αφορμή τη σύνοδο κορυφής της G20.
====
το σχετικό μας βίντεο
Περισσότερα για το θέμα - «Ανεπαίσθητη και αργή» εισαγωγή: Έτσι σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ψηφιακό ευρώ
===========
Θέλει ο ΟΗΕ πλήρη ψηφιοποίηση;
ένα από τα τελευταία έργα της πρωτοβουλίας που ονομάζεται Παγκόσμιο Ψηφιακό Σύμφωνο,  φαίνεται να επιβλέπεται προσωπικά από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. Η συνοδευτική εργασία από τον Μάιο του 2023, με τίτλο A Global Digital Compact — an Open, Free and Secure Digital Future for All 
Αυτό το ψηφιακό σύμφωνο λέγεται ότι ετοιμάζεται εδώ και τέσσερα χρόνια, 
 η κρίση του κορωνοϊού έχει επιτρέψει τεράστια πρόοδο όσον αφορά την ψηφιοποίηση.
μονοπώλια πληροφορικής όπως η Google, η Meta, η Microsoft, η Apple και η Amazon ήταν μακράν οι μεγαλύτεροι ωφελούμενοι και συλλέκτες πελατών της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που διήρκεσε δύο χρόνια, προωθώντας ένα ενιαίο, κεντρικό Διαδίκτυο από το οποίο εξαρτώνται όλο και περισσότεροι άνθρωποι. 
 Αυτή η τάση συνεχίζεται, αλλά είχε βιώσει μια άνευ προηγουμένου εκθετική επιτάχυνση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. 
Σύμφωνα με τον Γκουτέρες, κάθε άτομο στη γη πρέπει να είναι συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο. Μέχρι στιγμής μόνο το 63,5 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού είναι «συνδεδεμένο». Αυτό το γεγονός λέγεται ότι ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την οικονομική ανισότητα στον κόσμο. Αντί να μιλάμε για ψηφιακό έλεγχο, χρησιμοποιείται η λέξη-κλειδί «ανισότητα».
Ο Γκουτέρες παραμελεί να αναφέρει ότι όλα τα πρόσφατα τυπωμένα χρήματα fiat από τις κεντρικές τράπεζες -με σχεδόν καθόλου αυξανόμενους μισθούς, τον αυξανόμενο πληθωρισμό των τιμών και τη φθίνουσα αγοραστική δύναμη του χρήματος καθώς και τη συνεχώς αυξανόμενη φορολογική επιβάρυνση- είναι οι πραγματικοί λόγοι για την οικονομική ανισότητα. . 
Ο Γκουτέρες βλέπει το φαινόμενο της υπερ-ψηφιοποίησης που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας ως ένα άξιο πρότυπο
Σε γενικές γραμμές, το παγκόσμιο ψηφιακό σύμφωνο αφορά την εφαρμογή πολλών από τους 17 βασικούς στόχους από την  Ατζέντα του 2030 . Φυσικά, δεν έχουν ακόμη επιτευχθεί και απαιτούν μια υπερεθνική νομική βάση, την οποία αποσκοπεί να παρέχει αυτό το σύμφωνο. Ο Γκουτέρες θεωρεί απαραίτητη την επίτευξη της «απαραίτητης διακυβέρνησης για ένα βιώσιμο ψηφιακό μέλλον». 
Ενώ τα κορυφαία διεθνή μέσα ενημέρωσης  έχουν μέχρι στιγμής αρνηθεί ότι υπερεθνικά ιδρύματα σχεδιάζουν έναν «ατομικό ανιχνευτή αποτυπώματος άνθρακα», ο ιδιωτικός τομέας είναι πιο γενναιόδωρος με αυτή την ανακοίνωση: Το καλοκαίρι του 2022, ο πρόεδρος του κινεζικού κολοσσού Alibaba, J. Michael Ο Evans, υποσχέθηκε ακριβώς αυτό σε μια συνάντηση του WEF  . Δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί, αλλά η τεχνολογία είναι εκεί και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε πάνω σε αυτήν - σίγουρα σε συμβίωση με τον «ακόμη εθελοντικό»  υπολογιστή αποτυπώματος άνθρακα του ΟΗΕ .
Ένας άλλος από τους στόχους είναι η αναμφισβήτητη εισαγωγή μιας ψηφιακής ταυτότητας για κάθε άτομο, η οποία είναι δικτυωμένη και βαθμονομημένη κεντρικά και σε όλα τα δημόσια ιδρύματα, ιδρύματα και γραφεία σε όλες τις χώρες. Μια άλλη επιθυμία είναι η εισαγωγή των CBDC, δηλαδή των ψηφιακών νομισμάτων κεντρικής τράπεζας, τα οποία προορίζονται να αντικαταστήσουν το σημερινό σύστημα fiat. Πλήρως συγκεντρωμένο ψηφιακό χρήμα που εξασφαλίζει πλήρη παρακολούθηση, έλεγχο και διαφάνεια κάθε συναλλαγής
Στην ομιλία του  στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) τον Ιανουάριο του 2023, ο António Guterres είχε σαφώς παραδεχτεί ότι το WEF καθοδηγεί τα Ηνωμένα Έθνη να εφαρμόσουν τους «Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης» (SDG) - που ονομάζονται επίσης «Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης» - μέσω του Μηχανισμών  Περιβαλλοντικών Κοινωνικών Επενδύσεων και Διακυβέρνησης (ESG)
 η υιοθέτηση  του πιστοποιητικού COVID της ΕΕ από τον ΟΗΕ για την εισαγωγή ενός «ψηφιακού παγκόσμιου διαβατηρίου υγείας» δείχνει ότι οι διαδικασίες σχετικά με αυτό το θέμα συνεχίζονται ακόμη. Το «ψηφιακό παγκόσμιο διαβατήριο υγείας» θα μπορούσε να είναι πρωτοπόρος για μια μεταγενέστερη γενική ψηφιακή «ταυτότητα». 
Στο Ψηφιακό Σύμφωνο, ο Γκουτέρες στρέφει στη συνέχεια την προσοχή του στη «διαδικτυακή ασφάλεια»
«Η ανοιχτή, ασφαλής χρήση του Διαδικτύου ξεφεύγει από εμάς - ενδεχομένως οριστικά». Στη συνέχεια, υπόσχεται ότι εάν η καθολική λογοκρισία του στο Διαδίκτυο εφαρμοστεί με επιτυχία και δημιουργήσει ένα «ανοιχτό και ελεύθερο Διαδίκτυο», τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, τα παραδοσιακά εγκλήματα, η παραπληροφόρηση και η ρητορική μίσους που συντονίζονται στο σημερινό Διαδίκτυο θα γίνουν λείψανο του παρελθόντος.  
Το χρονοδιάγραμμα του Γκουτέρε για το ψηφιακό του σύμφωνο είναι πολύ φιλόδοξο και έχει όλο και μικρότερες προθεσμίες για την υλοποίηση αυτής της συγκεντρωτικής «ψηφιοποίησης μεγάλης κλίμακας». Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2024, κατά τη διάρκεια της « Σύνοδος Κορυφής του Μέλλοντος », ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θα ήθελε όλες οι χώρες μέλη του ΟΗΕ να έχουν αποδεχθεί ή και να επικυρώσουν το σύμφωνο
Ο Γκουτέρες δεν κατονόμασε την πολυπολικότητα και την αποσύνδεση από το σύστημα δολαρίων ΗΠΑ για την οποία αγωνίζονται οι χώρες BRICS. Ωστόσο, στην ομιλία του στο WEF ανησύχησε   για τη λεγόμενη « παγίδα του Θουκυδίδη»
 Αυτή η πολιτική θέση δηλώνει ότι η απόπειρα αντικατάστασης ενός φθίνοντος ηγεμόνα (των ΗΠΑ) από έναν αναδυόμενο ηγεμόνα (Κίνα) θα προκαλούσε έναν μεγάλο πόλεμο. Επιπλέον, τουλάχιστον δύο διαφορετικά Ιντερνετ, δύο διαφορετικά διεθνή χρηματοπιστωτικά συστήματα και τα παρόμοια θα ήταν η τρομακτική συνέπεια για τον Γκουτέρες. Ο ΟΗΕ συνεχίζει να εμμένει στον μονοπολικό, κυριαρχούμενο από τις ΗΠΑ συγκεντρωτισμό και βλέπει την ανάπτυξη που καθοδηγείται από τη Μόσχα και το Πεκίνο ως απειλητική αντίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: