Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Πλημμύρες στη Νέα Υόρκη, κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Διπλασιασμός των θεάσεων αρουραίων

Πλημμύρες ρεκόρ σημειώθηκαν στη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ, τη Νέα Υόρκη. Οι πλημμύρες έχουν πλήξει πολλές πόλεις στις ΗΠΑ, με τη Νέα Υόρκη να φέρει το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών οι έντονες βροχοπτώσεις οδήγησαν σε πλημμύρες στους δρόμους της Νέας Υόρκης, νερά πλημμύρισαν τους δρόμους, προκαλώντας διακοπή της κυκλοφορίας οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν υπερχείλιση ποταμών και ρεμάτων, προκαλώντας πλημμύρες σε πολλές περιοχές της πόλης οι υπηρεσίες διάσωσης εργάζονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να βοηθήσουν τους ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο. Ξεκίνησε εκκένωση σε εκείνες τις περιοχές όπου η στάθμη του νερού ξεπέρασε το επιτρεπόμενο επίπεδο. οι αρχές καλούν τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί κατ΄τις πλημμύρες. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ζημιές σε κτίρια και αυτοκίνητα. 
===========
29 Σεπ, 2023
Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για πλημμύρες στη Νέα Υόρκη
Η Νέα Υόρκη, το Λονγκ Άιλαντ και η κοιλάδα Χάντσον είδαν τις σιδηροδρομικές γραμμές να κλείνουν και τους αυτοκινητόδρομους να πλημμυρίζουν μετά από ολονύκτιο κατακλυσμό

Ξαφνικές, έντονες βροχοπτώσεις στις βορειοανατολικές ΗΠΑ προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες σε μεγάλες περιοχές της Νέας Υόρκης, του Λονγκ Άιλαντ και της κοιλάδας Χάντσον την Παρασκευή, οδηγώντας την κυβέρνηση της Κάθι Χότσουλ και τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Με έως και πέντε ίντσες βροχής να χτυπούν τη νότια Νέα Υόρκη τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, πολλοί δρόμοι της πόλης και πάνω από το ήμισυ του συστήματος του μετρό έγιναν αδιάβατοι από την πρωινή ώρα αιχμής.
Ο σιδηρόδρομος MetroNorth που εξυπηρετεί την κοιλάδα Hudson είδε ορισμένα τμήματα να αναστέλλονται. Αρκετοί μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι μέσω του Λονγκ Άιλαντ, του Κουίνς και του Μπρούκλιν έγιναν αδιάβατοι από μεγάλες δεξαμενές στάσιμων πλημμυρών.
Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν καταρράκτες βροχής να πέφτουν σε σταθμούς του μετρό, ακόμη και λεωφορεία, γειτονιές φαινομενικά βυθισμένες και πάρκα που έχουν μετατραπεί σε λίμνες πλωτών αυτοκινήτων από τη νεροποντή.
H Hochul και ο Adams προειδοποίησαν τους Νεοϋορκέζους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους λόγω των «ακραίων καιρικών συνθηκών», με τον κυβερνήτη να αποκαλύπτει ότι η πολιτεία είχε «αναβαθμιστεί» σε πιθανότητα 70% ξαφνικών πλημμυρών, με πιθανότητα βροχής έως και μία ίντσα να πέφτει ανά ώρα.
Επέμεινε, επίσης, οι οδηγοί να αποφεύγουν όχι μόνο τους πλημμυρισμένους δρόμους αλλά και τους δρόμους που ενδέχεται να πλημμυρίσουν.
Στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα 1010WINS, είπε: «Εάν οδηγείτε σε δρόμο και αρχίσετε να βλέπετε τη λακκούβα νερού στο δρόμο, πρέπει να βγείτε αμέσως από το δρόμο».
«Αν είσαι σπίτι, μείνε σπίτι. Εάν είστε στη δουλειά ή στο σχολείο, φροντίστε να υπάρχει καταφύγιο » , συμβούλεψε ο δήμαρχος Άνταμς, αφού κήρυξε τη δική του κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από διαβούλευση με τον κυβερνήτη.
Η βροχή -ακόμη και η δυνατή βροχή- δεν είναι ασυνήθιστη στη Νέα Υόρκη, αν και οι τεράστιες ζημιές που αποδίδονται σε αρκετές πρόσφατες καταιγίδες έχουν εμπνεύσει πολλές εικασίες σχετικά με την αιτία. Ενώ κάποιοι έσπευσαν να κατηγορήσουν μόνο την κλιματική αλλαγή, μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Ρόουντ Άιλαντ που δημοσιεύθηκε τον Μάιο ισχυρίστηκε ότι το συνδυασμένο βάρος των εκατομμυρίων και πλέον κτιρίων της Νέας Υόρκης προκαλεί τη βύθιση της πόλης έως και δύο χιλιοστά ετησίως, συμβάλλοντας στη μετατροπή των κάποτε απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών [τα μοτίβα του κάποτε άστατου καιρού], σε καταστροφικά γεγονότα.
Η κοιλάδα Hudson υπέστη ένα « γεγονός βροχής χιλιάδων ετών » νωρίτερα φέτος, όταν οκτώ ίντσες έπεσαν σε μόλις τρεις ώρες τον Ιούλιο, ξεπλένοντας αυτοκινητόδρομους και σπίτια και προκαλώντας τουλάχιστον έναν θάνατο.
Μια δημοσκόπηση του AP-NORC που διεξήχθη νωρίτερα αυτό το μήνα διαπίστωσε ότι η εμπειρία ακραίων καιρικών συνθηκών είχε κάνει περισσότερους Αμερικανούς να πιστεύουν στην ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή.
Μετά από ένα καλοκαίρι που ανακηρύχθηκε το θερμότερο που έχει καταγραφεί από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό, δέκα τοις εκατό περισσότεροι ερωτηθέντες ενστερνίστηκαν την πεποίθηση ότι τέτοιες αλλαγές ήταν κυρίως αποτέλεσμα ανθρώπινης δραστηριότητας.
============
προηγούμενο δημοσίευμα
Ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς - ο οποίος έχει δηλώσει δημόσια το μίσος του για τους αρουραίους - ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι ο «τσάρος αρουραίων» Κάθλιν Κοράντι θα ηγηθεί της κατηγορίας για την εξάλειψή τους.

13 Απρ, 2023
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης διορίζει τον «τσάρο των αρουραίων»

Η καταστολή των τρωκτικών από τον δήμαρχο Έρικ Άνταμς έρχεται μετά τον διπλασιασμό των θεάσεων αρουραίων υπό την εποπτεία του

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς έχει ονομάσει τον πρώτο «τσάρο αρουραίων» του Μεγάλου Μήλου. Ο δήμαρχος έχει υποσχεθεί εδώ και καιρό να μειώσει τον αυξανόμενο πληθυσμό αρουραίων της πόλης, αλλά ο αριθμός τους έχει διογκωθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, ο Άνταμς ονόμασε την Kathleen Corradi ως τη νέα «Διευθύντρια Μετριασμού των Τρωκτικών» της πόλης, ή «τσάρος αρουραίων». Σύμφωνα με δελτίο τύπου από το γραφείο του δημάρχου, ο Corradi θα χρησιμεύσει ως το δημόσιο πρόσωπο των προσπαθειών μείωσης των τρωκτικών του Adams και θα έρθει σε επαφή μεταξύ των υφιστάμενων εμπειρογνωμόνων αρουραίων της Νέας Υόρκης στα τμήματα Υγιεινής, Υγείας και Πάρκων και Αναψυχής.
Αποκαλώντας τον Corradi «μαέστρο», ο Adams ισχυρίστηκε ότι ο νέος στρατηγός του θα εφαρμόσει «νέες τεχνολογίες για την ανίχνευση και την εξόντωση πληθυσμών αρουραίων» και θα δοκιμάσει «καινοτόμους τρόπους για να αποκόψει τις πηγές τροφής των αρουραίων».

Ο πληθυσμός των αρουραίων της Νέας Υόρκης έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του Άνταμς, με τις θεάσεις να διπλασιάζονται μεταξύ 2021 και 2022. Ενώ το γραφείο του Άνταμς έχει κατηγορήσει την αύξηση στο γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν περισσότερες επιθεωρήσεις πέρυσι από ό, τι το προηγούμενο έτος, οι αντίπαλοί του λένε ότι οι περικοπές στη συλλογή σκουπιδιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού πυροδότησαν την πληθυσμιακή έκρηξη.
Ο Άνταμς έχει έκτοτε περιορίσει το χρονικό διάστημα που οι κάδοι απορριμμάτων μπορούν να καθίσουν στο πεζοδρόμιο χωρίς να μαζευτούν και την Τετάρτη ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας «Ζώνης Αποκλεισμού Αρουραίων του Χάρλεμ» στην οποία τα κτίρια θα είναι θωρακισμένα από αρουραίους και θα τοποθετηθούν περισσότερες παγίδες.
Παρά τις τυμπανοκρουσίες, ο Corradi δεν θα βουτήξει σε κρησφύγετα τρωκτικών ή δεν θα οδηγήσει πεινασμένα τεριέ σε μολυσμένα υπόγεια. Ο νέος τσάρος έχει υπόβαθρο στη διδασκαλία και όχι στον έλεγχο παρασίτων και προηγουμένως υπηρέτησε ως διευθυντής σχεδιασμού για το τμήμα εκπαίδευσης της πόλης στο δήμο του Κουίνς. Μιλώντας σε δημοσιογράφους την Τετάρτη, είπε ότι ευνοεί τις «ανθρώπινες» μεθόδους ελέγχου των αρουραίων και θα φέρει «μια προσέγγιση βασισμένη στην επιστήμη και τα συστήματα για την καταπολέμηση των αρουραίων».

φωτο--Ένας καφέ αρουραίος στην 79η οδό στη Νέα Υόρκη, 26 Φεβρουαρίου 2017

Η πόλη της Νέας Υόρκης φιλοξενεί περίπου δύο εκατομμύρια αρουραίους, σύμφωνα με μελέτη του 2014. Οι προηγούμενες διοικήσεις προσπάθησαν να λύσουν το πρόβλημα με περιορισμένη επιτυχία και ο τίτλος του Corradi είναι ένα νεύμα στο παρατσούκλι «τσάρος αρουραίων» που δόθηκε στον αντιδήμαρχο Joseph Lhota, ο οποίος διορίστηκε από τον Rudy Giuliani για να «εξαλείψει τους αρουραίους» το 2000.
Παρά τις συζητήσεις του Άνταμς, δεν μπόρεσε να διορθώσει μια μόλυνση αρουραίων στην αυλή του. Αφού ο δήμαρχος τιμωρήθηκε με πρόστιμο τουλάχιστον τέσσερις φορές από την πόλη επειδή απέτυχε να ελέγξει τα πλάσματα στο διαμέρισμά του στο Μπρούκλιν, ο πολιτικός του αντίπαλος Curtis Sliwa προσφέρθηκε δημοσίως να δανείσει στον Adams μία από τις γάτες του νωρίτερα φέτος.

«Έχει δοκιμάσει τα πάντα», είπε ο Sliwa. «Αλλά ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στο καλύτερο μέτρο που έχει λειτουργήσει ποτέ. Και αυτό είναι οι γάτες».
============
το σχετικό μας βίντεο
https://rumble.com/v3lzcvv--.-.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: