Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

'fairy circles' --Ασυνήθιστο φαινόμενο "Καρουζέλ του Διαβόλου" σε διάφορα μέρη των ωκεανών...

Ασυνήθιστο φαινόμενο παρατηρήθηκε από εκατοντάδες ανθρώπους σε διάφορα μέρη των ωκεανών του κόσμου.
Για αρκετούς αιώνες, ανεξήγητα φαινόμενα συμβαίνουν περιοδικά σε διαφορετικούς ωκεανούς του πλανήτη μας - γιγαντιαίοι περιστρεφόμενοι κύκλοι εμφανίζονται στην επιφάνεια του νερού, φωτισμένοι από τα βάθη του ωκεανού.
Οι Ασιάτες ναυτικοί τους ονόμασαν  - "τροχούς του Βούδα", και οι Ευρωπαίοι ναυτικοί τους έδωσαν το όνομα - "καρουζέλ του διαβόλου".
Τι είναι αυτό?
Οι επιστήμονες εξακολουθούν να μην μπορούν να δώσουν απάντηση.
Η φαντασία των ανθρώπων έχει χτυπηθεί από καιρό [έχει εκπλαγεί εδώ και καιρό] από το μεγαλοπρεπές [μαγευτικό ] θέαμα μιας αφρώδους,[ αστραφτερής ] σαν να καίει θάλασσα.
Ο αρχαίος Έλληνας επιστήμονας Αριστοτέλης και ο Ρωμαίος συγγραφέας και επιστήμονας Πλίνιος έγραψαν γι 'αυτό.
Για αιώνες, ναυτικοί από διάφορες χώρες σημείωσαν στα ημερολόγια του πλοίου τις στιγμές συναντήσεων με αυτό το μυστηριώδες φαινόμενο.
Για πρώτη φορά ο κόσμος έμαθε για ένα τέτοιο φαινόμενο την άνοιξη του 1879. Το αγγλικό πολεμικό πλοίο "Hawk" στις 13 Απριλίου όργωσε τα νερά του Περσικού Κόλπου, όταν οι ναυτικοί παρατήρησαν δύο τεράστιους φωτεινούς κύκλους που περιστρέφονται σε διαφορετικές κατευθύνσεις με ταχύτητα μεγαλύτερη από 130 km / h.
Παρόμοιο θέαμα στα επόμενα χρόνια παρατηρήθηκε από ναυτικούς και άλλα πλοία. Διαπιστώθηκε ότι η ακτίνα του φωτεινού "τροχού" κυμαινόταν από 300 έως 600 μέτρα.
Περισσότερες από δύο χιλιάδες αναφορές της "σχηματισμένης" λάμψης της θάλασσας αναλύθηκαν από τον καθηγητή ωκεανογραφίας στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου, Kurt Kalle. Υπέθεσε ότι η αιτία είναι ο φωτισμός [η ανάδειξη] μικροσκοπικών οργανισμών που διαταράσσονται από κρουστικά [ωστικά ] κύματα κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας.
Όλα αυτά οφείλονται στη σεισμική δραστηριότητα στον πυθμένα των θαλασσών και των ωκεανών.
Η λάμψη της θάλασσας παρατηρείται παντού - με εξαίρεση το εξαιρετικά αφαλατωμένο νερό.
Συχνά τέτοιες εικόνες προκύπτουν σε τροπικές και εύκρατες περιοχές - στον Κόλπο του Άντεν και στον Βισκαϊκό Κόλπο, στα ύδατα στα ανοικτά των ακτών της Ινδίας και της Βόρειας Αφρικής.
Η εντύπωση είναι ότι στις τροπικές περιοχές η νυχτερινή θάλασσα μερικές φορές φλέγεται, λαμπυρίζει με όλα τα χρώματα των χρωμάτων.
Οι ταξιδιώτες εκπλήσσονται από τα παράξενα και φωτεινά εφέ φωτισμού. Ιδιαίτερα όμορφες είναι οι εικόνες της διαμορφωμένης λάμψης, όταν βρίσκονται στο νερό, αντικαθιστώντας γρήγορα το ένα το άλλο - υπάρχουν διάφορα γεωμετρικά σχήματα - από ευθείες και καμπύλες γραμμές έως κύκλους και μπάλες που περιστρέφονται σε διαφορετικές κατευθύνσεις.
Η μυστηριώδης λάμψη της θάλασσας καλύπτει μερικές φορές περιοχές μέχρι εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ταυτόχρονα, το φαινόμενο δεν έχει οριστική εξήγηση.
Συγκεκριμένα, οι αναφορές των βιολόγων στη λάμψη των θαλάσσιων οργανισμών δεν εξαντλούν όλες τις πτυχές των παρατηρούμενων φαινομένων.
Μέχρι σήμερα, υπάρχουν πολλές αναφορές για μυστηριώδεις κύκλους, που επιβεβαιώνονται από φωτογραφίες και αναγνώσεις από όργανα επί του σκάφους. Σε όλες τις περιπτώσεις, η λάμψη τους είναι τόσο φωτεινή που μπορεί να διαβαστεί.
Οι επιστήμονες έχουν διατυπώσει πολλές υποθέσεις, αλλά καμία από αυτές δεν μπόρεσε να εξηγήσει αυτά τα ανώμαλα φαινόμενα.
Μερικοί πιστεύουν ότι πρόκειται για φωτεινούς θαλάσσιους οργανισμούς που ανεβαίνουν από τον πυθμένα, αλλά δεν μπορούν να κινηθούν τόσο καθαρά και ευθεία και να φτάσουν ταχύτητες άνω των 150 km / h. Ο Ακαδημαϊκός Ivan Andreevich Krylov εξήγησε αυτά τα φαινόμενα με οπτικές διεργασίες στην επιφάνεια του νερού και στον αέρα και τα ονόμασε «το φάντασμα του ωκεανού». Άλλοι επιστήμονες προσπαθούν να το αποδώσουν σε διάφορους υποθαλάσσιους πολιτισμούς και άλλοι σε εξωγήινους από το διάστημα.
Τέταρτον εξηγούν την εμφάνιση κύκλων από την έκρηξη υποβρύχιων ηφαιστείων. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, οι ηφαιστειακές εκπομπές έρχονται σε επαφή με το νερό των ωκεανών - και προκύπτει ένα φωτεινό σύννεφο. Γιατί όμως είναι τόσο ξεκάθαροι οι κύκλοι; Και πώς να εξηγήσετε το γεγονός ότι παρατηρήθηκαν λάμψεις όπου δεν υπάρχουν υποβρύχια ηφαίστεια;
Με τη σειρά τους, οι ωκεανολόγοι εκφράζουν πολλές άλλες υποθέσεις σχετικά με την προέλευση τέτοιων ιδιόμορφων φωτεινών επιδράσεων στον ωκεανό.
Έτσι, μια από τις εξηγήσεις καθαρά υδροφυσικής φύσης βασίζεται στο γεγονός ότι οι σχηματισμοί δινών προκύπτουν και αναπτύσσονται στη στήλη νερού των ωκεανών και των θαλασσών, που μπορεί να έχουν αρκετά υψηλή ταχύτητα. Είναι αυτές που διεγείρουν τη λάμψη των πλαγκτονικών οργανισμών ικανών για φωταύγεια.
Μια άλλη υπόθεση συνδέει τη λάμψη με τη μετατόπιση των πετρωμάτων στον πυθμένα των θαλασσών και των ωκεανών. Αλλά και οι υπάρχουσες προσπάθειες σύνδεσης της λάμψης της θάλασσας με διαταραχές του μαγνητικού πεδίου της Γης και με τη σεισμική δραστηριότητα στα βάθη της δεν βρίσκουν πάντα επιβεβαίωση.
=================
σχετικές μας αναρτήσεις
4 Ιανουαρίου 2023
Υποβρύχιοι 'fairy circles'. Μυστηριώδεις δακτύλιοι στον πυθμένα της Αδριατικής. Μυστήριο του «Καρουσέλ του Διαβόλου» Θάλασσας.
https://hellenicrevenge.blogspot.com/2023/01/fairy-circles.html
===========
15 Σεπτεμβρίου 2023
Η NASA βρίσκει «κύκλους νεράιδων» ‘Fairy Circles’ στην Αυστραλία που εκπέμπουν υδρογόνο:έκθεση
https://hellenicrevenge.blogspot.com/2023/09/nasa-fairy-circles.html
============
το σχετικό μας βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια: