Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Η «κλιματική αλλαγή» συμβαίνει σε όλο το ηλιακό σύστημα, όχι μόνο στον πλανήτη Γη. Ο πράσινος κομήτης Nishimura

Κανείς δεν μιλάει γι 'αυτό: Η «κλιματική αλλαγή» συμβαίνει σε όλο το ηλιακό σύστημα, όχι μόνο στον πλανήτη Γη


14-9-23
Μυστηριωδώς, η θέρμανση συμβαίνει σε όλο το ηλιακό σύστημα. Στο επίκεντρο όλων αυτών είναι ένας κοινός παράγοντας - ο Ήλιος.

Λόγω του γεγονότος ότι ο άνθρωπος καίει ορυκτά καύσιμα, ο πλανήτης μας υποτίθεται ότι καλύπτεται όλο και περισσότερο με μια κουβέρτα αερίων θερμοκηπίου που παγιδεύουν τη θερμότητα, --οι επιστήμονες θέλουν να πείσουν.
Η πρόσφατη υπερθέρμανση του πλανήτη απλά δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με τον ήλιο, επιμένουν.
Το πιθανότερο είναι ότι αυτό δεν ισχύει.
Η υπερθέρμανση περιλαμβάνει [επηρεάζει] όλους τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και ο Ήλιος είναι πίσω από αυτό - η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν συμβαίνει μόνο στη Γη.
Ο Τρίτωνας έχει θερμανθεί κατά 3°
Για παράδειγμα, η θέρμανση συμβαίνει στον Τρίτωνα, το φεγγάρι του Ποσειδώνα. Σύμφωνα με τη γερμανική ιστοσελίδα wissenschaft: «Το γιγάντιο φεγγάρι του Ποσειδώνα, ο Τρίτωνας, είναι το πρώτο σώμα στο ηλιακό σύστημα στο οποίο μπορεί να ανιχνευθεί η υπερθέρμανση του πλανήτη».
Σύμφωνα με μετρήσεις, η ατμοσφαιρική πίεση διπλασιάστηκε και η θερμοκρασία αυξήθηκε κατά 3 βαθμούς Κέλβιν.
«Ο λόγος είναι πιθανώς η αυξημένη ηλιακή ακτινοβολία του καλύμματος πάγου αζώτου στο νότιο πόλο του Τρίτωνα».

Ο Άρης έχει θερμανθεί κατά 0,65 ° C από τη δεκαετία του 1970
Το γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό ειδήσεων Stern ανέφερε επίσης το 2007: «Η μέση θερμοκρασία στον Άρη έχει αυξηθεί κατά περίπου 0,65 ° C από τη δεκαετία του 1970», αναφερόμενο στους Αμερικανούς αστρονόμους. Ωστόσο, ο λόγος για αυτό είναι οι θύελλες σκόνης του Άρη. [ο ένοχος είναι οι καταιγίδες της Αρειανής σκόνης]. Γιατί μπορεί να ενταθούν [να επιδεινώνονται] οι καταιγίδες σκόνης στον Άρη; Αυτό οφείλεται πιθανώς στην αυξημένη ηλιακή δραστηριότητα.

Το φεγγάρι θερμάνθηκε κατά 3°C λόγω ανθρώπινης υπαιτιότητας!
Σύμφωνα με νέα δεδομένα θερμοκρασίας, η θερμοκρασία της επιφάνειας του φεγγαριού έχει αυξηθεί κατά περίπου τρεις βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τη γερμανική έκδοση του Business Insider το 2018. Αλλά η NASA κατηγορεί τους αστροναύτες! «Περπατούσαν και έσπρωχναν τα δάχτυλά τους στη σεληνιακή επιφάνεια».

«Κλιματική αλλαγή» στον Πλούτωνα

Σύμφωνα με την wissenschaft, η ατμόσφαιρα του Πλούτωνα θερμάνθηκε έως και 40°K θερμότερα, από την επιφανειακή θερμοκρασία (-220 ° C). Ο λόγος για αυτή την κλίση [τη διαβάθμιση] θερμοκρασίας είναι «η απορρόφηση του ηλιακού φωτός [από το μεθάνιο] που αντανακλάται από την επιφάνεια του Πλούτωνα στην ατμόσφαιρα».
Το μεθάνιο αποτελεί μόλις το μισό τοις εκατό της ατμόσφαιρας του Πλούτωνα. Αυτό το μικρό κλάσμα θερμαίνει την ατμόσφαιρα όταν εκτίθεται στο ηλιακό φως.
Αλλά όχι μόνο ο Τρίτωνας, ο Πλούτωνας και ο Άρης που ζουν στο [απολαμβάνουν το] ηλιακό μας σύστημα, όπως προτείνει ο καθηγητής Homburg, η θέρμανση παρατηρείται και σε άλλους πλανήτες. Και υπάρχει μόνο ένας κοινός παρονομαστής: ο Ήλιος.
Οι επιστήμονες της υπερθέρμανσης του πλανήτη κάνουν ό, τι μπορούν για να αγνοήσουν αυτόν τον μαινόμενο ελέφαντα στο δωμάτιο.
Πέρυσι, οι επιστήμονες ανακάλυψαν «ένα απροσδόκητο «κύμα καύσωνα» 700 βαθμών Κελσίου που εκτείνεται 130.000 χιλιόμετρα στην ατμόσφαιρα του Δία». Ο Δίας έχει [παρουσιάζει] σέλας μεταβλητής έντασης γύρω από τους πόλους του, το οποίο είναι συνέπεια των επιπτώσεων [της επίδρασης ] του ηλιακού ανέμου.

Θέρμανση του Κρόνου
Η επιφάνεια του Κρόνου επίσης «θερμαίνεται αργά», σύμφωνα με το Popular Science. Ωστόσο, η NASA κατηγορεί τους δακτυλίους του Κρόνου για αυτό το φαινόμενο.
Σύμφωνα με το έγγραφο, η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι τα σωματίδια του παγωμένου δακτυλίου που πέφτουν στην ατμόσφαιρα του Κρόνου προκαλούν αυτή τη θέρμανση, γράφει το Popular Science. «Η αιτία μιας τέτοιας βροχής σωματιδίων μπορεί να είναι διάφοροι παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της πτώσης μικρομετεωριτών, του βομβαρδισμού σωματιδίων του ηλιακού ανέμου, της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας ή των ηλεκτρομαγνητικών δυνάμεων που συλλέγουν ηλεκτρικά φορτισμένη σκόνη. Επιπλέον, το βαρυτικό πεδίο του Κρόνου έλκει σωματίδια προς τον πλανήτη κατά τη διάρκεια όλης αυτής της διαδικασίας.
Σημειώστε ότι η ηλιακή δραστηριότητα και η μεταβλητότητα του Ήλιου δεν αναφέρονται ποτέ. Υπάρχει πάντα κάποια μυστηριώδης εξήγηση.
Και όμως υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο αυτό το σύστημα ονομάζεται "ηλιακό". Ο ήλιος βρίσκεται στο κέντρο του, και ως εκ τούτου οι ηλιακές καταιγίδες και οι αλλαγές στη δραστηριότητά του επηρεάζουν όλα τα σώματά του.
Τι έπεται?
Υπάρχουν δύο επιλογές:1) Η δραστηριότητα του Ήλιου δεν θα αρχίσει να πέφτει σύμφωνα με τον ιστορικό κύκλο, τότε περιμένουμε όχι μόνο την «υπερθέρμανση του πλανήτη», αλλά τη διακοπή όλων των κύκλων ζωής στον πλανήτη μας με όλες τις επακόλουθες συνέπειες.

2) Η ηλιακή δραστηριότητα σύμφωνα με τους ιστορικούς κύκλους θα αρχίσει να μειώνεται (αυτό συμβαίνει ήδη) και μέχρι το 2025 θα πέσει τόσο πολύ, ότι "ακόμη και το καλοκαίρι θα κάνει κρύο με το παλτό ", που στην πραγματικότητα θα οδηγήσει επίσης σε διαταραχή [διακοπή] των κύκλων ζωής στον πλανήτη μας και θα έρθει μια "μικρή εποχή παγετώνων", η οποία θα διαρκέσει τουλάχιστον 300 χρόνια.
Όπως λένε, «Όπου και να το πετάξεις, υπάρχει μια σφήνα παντού»...


Ω, ναι, ξέχασα εντελώς - τώρα μπορείτε να παρατηρήσετε στον ουρανό τον κομήτη Nishimura, ο οποίος εμφανίζεται μία φορά κάθε 400 χρόνια, όταν παρατηρήθηκε για τελευταία φορά, στη γη,

μόλις ήρθε η "εποχή των παγετώνων". ..Αυτός ο κομήτης, όπως ο ήχος [το χτύπημα] ενός ρολογιού, μετρά τους χρονικούς κύκλους - κύκλους παγκόσμιων αλλαγών στον διαστημικό καιρό που επηρεάζουν τη γήινη ζωή.
=================
Ο κομήτης Nishimura φωτογραφήθηκε κοντά στο Pskov [βορειοδυτική Ρωσία] από έναν ερασιτέχνη αστρονόμο

[δημοσιεύτηκε στην ομάδα AstroPskov στο κοινωνικό δίκτυο VKontakte]
ο κομήτης, ανακαλύφθηκε στις 12 Αυγούστου 2023 από τον Ιάπωνα αστρονόμο Hideo Nishimura βρισκόταν στον αστερισμό των Διδύμων (είναι ακόμα εκεί), τη νύχτα 11-12 Αυγούστου 2023. Ο κομήτης κρυβόταν στη λάμψη του ήλιου πριν τον σηκώσει ο Νισιμούρα στις εικόνες του.
Τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου πριν την ανατολή του ηλίου, ο κομήτης ήταν αρκετά φωτεινός ώστε να φαίνεται με κιάλια.
Το επίσημο όνομα του κομήτη είναι C/2023 P1 (Nishimura). Η επόμενη φορά που θα είναι ορατό στον ουρανό κοντά στη Γη δεν θα είναι μέχρι τις αρχές του 2431 GPA, αναφέρει η NASA.
=========
σχετικό δημοσίευμα  
Ένας Λιθουανός φωτογράφος φωτογράφισε έναν κομήτη που θα εμφανιστεί μόνο σε 400 χρόνια
Στα μέσα Σεπτεμβρίου, ο κομήτης Νισιμούρα πλησίαζε τη Γη.
ο Λιθουανός φωτογράφος Vaidas Tarulis, μέλος του SkyChasers LT, κατάφερε να φωτογραφίσει αυτόν τον κομήτη. Ο Tarulis μοιράστηκε τις φωτογραφίες του με τους Delfi και είπε ότι τράβηξε τη φωτογραφία στις 10 Σεπτεμβρίου, στις 05.05 στο χωριό Ripaichai (Λιθουανία), στην περιοχή Utena. πόλη της Λιθουανίας
====================
Ο πράσινος κομήτης Νισιμούρα επέζησε από το πέρασμα του Ήλιου: μπορεί να τον δει κανείς ξανά
είναι δυνατόν να τον δούμε ξανά
Ο κομήτης Nishimura, που ανακαλύφθηκε μόλις τον Αύγουστο, έχει βιώσει την πλησιέστερη προσέγγισή του στον Ήλιο και θα γίνει φωτεινότερος την επόμενη εβδομάδα.
Ένας πρόσφατα ανακαλυφθείς πράσινος κομήτης με το όνομα Nishimura επέζησε από μια στενή σύγκρουση με ένα αστέρι και ξεκίνησε το ταξίδι του πίσω στο εξωτερικό ηλιακό σύστημα. Δεν θα επιστρέψει στη Γη για άλλα 430 χρόνια. Ωστόσο, οι κάτοικοι ορισμένων περιοχών του πλανήτη θα εξακολουθούν να είναι σε θέση να το δουν πριν πετάξει στο διαστρικό διάστημα.
Ο κομήτης Nishimura, γνωστός και ως C/2023 P1, εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις 12 Αυγούστου από τον Ιάπωνα ερασιτέχνη αστρονόμο Hideo Nishimura. Το αντικείμενο πάγου έχει μια πράσινη λάμψη. Προκαλείται από την υψηλή περιεκτικότητα σε διάνθρακα στο κώμα του, [η ουρά του κομήτη, το νεφελώδες περίβλημα γύρω από τον πυρήνα του] ένα σύννεφο αερίου και σκόνης που περιβάλλει τον στερεό πυρήνα.
Οι επιστήμονες που ανέλυσαν την τροχιά του κομήτη εικάζουν ότι θα μπορούσε να είναι ένα πιθανό διαστρικό αντικείμενο όπως ο Oumuamua ή ο κομήτης 2I / Borisov. Ωστόσο, περαιτέρω παρατηρήσεις έδειξαν ότι ο κομήτης έχει στην πραγματικότητα μια εξαιρετικά ελλειπτική τροχιά.


Στις 12 Σεπτεμβρίου, ο κομήτης Nishimura ήρθε πιο κοντά στη Γη σε απόσταση 125 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον πλανήτη. Αυτό είναι περίπου 500 φορές η μέση απόσταση μεταξύ της Γης και της Σελήνης. Και στις 17 Σεπτεμβρίου, ο κομήτης έφτασε στο περιήλιο, ή το πλησιέστερο σημείο στον Ήλιο, πετώντας πέρα από το αστέρι σε απόσταση 33 εκατομμυρίων χιλιομέτρων.
Η προσέγγιση στον Ήλιο μπορεί να είναι θανατηφόρα για τους κομήτες. Η θερμότητα και η ακτινοβολία μπορούν να προκαλέσουν την αποσύνθεσή τους σε πολλά κομμάτια συντριμμιών. Ωστόσο, σύμφωνα με την Spaceweather.com, ο Nishimura φαίνεται να έχει δραπετεύσει σχεδόν αλώβητος.


Καθώς ο κομήτης Nishimura απομακρύνεται από τον Ήλιο και πλησιάζει ελαφρώς τη Γη, γίνεται λίγο πιο φωτεινός. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι περισσότερο φως αντανακλάται από το κώμα του, το οποίο έχει αυξηθεί ελαφρώς λόγω της επαφής με το αστέρι.
Ωστόσο, μόνο οι κάτοικοι της Αυστραλίας θα μπορούν να το δουν. Και μετά, αν είναι τυχεροί. Μεταξύ 20 και 27 Σεπτεμβρίου, ο κομήτης θα είναι ορατός περίπου μία ώρα μετά τον Ήλιο. Όσο για τους υπόλοιπους κατοίκους του πλανήτη, μπορεί να δουν μερικά μεμονωμένα θραύσματα του κομήτη.
Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι η Nishimura θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι η πηγή της ετήσιας βροχής μετεωριτών Sigma Hydride, η οποία κορυφώνεται ετησίως στις αρχές Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον ιστότοπο ειδήσεων αστρονομίας EarthSky.
=======
το σχετικό μας βίντεο
===========
σχετικό, ηλιακή δραστηριότητα...ο ήλιος φτύνει φωτιά αναφέρεται...

Ο χρήστης Maximilian Teodorescu βρίσκεται στην τοποθεσία ISS - Institute of Space Science.

Μέρος της χθεσινής ηλιακής δραστηριότητας, στο H-alpha, συμπεριλαμβανομένου του Voldemort που φτύνει φωτιά (όπως είπε η γυναίκα μου)
========

Δεν υπάρχουν σχόλια: