Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Επανεκλογή της Ούρσουλας– και ούτε λέξη για το σκάνδαλο στην Ελλάδα

Η σκανδαλώδης βασίλισσα της ΕΕ v.d. Leyen θέτει τον εαυτό της για επανεκλογή - και ούτε λέξη για το σκάνδαλό της στην Ελλάδα
18 Σεπτεμβρίου 2023 ,  άρθρο της Niki Vogt

Η Ursula v. d. Leyen ως πρόεδρος της Επιτροπής κατά την ομιλία για την κατάσταση της Ένωσης τον Σεπτέμβριο του 2023

Μέχρι στιγμής, η «πριγκίπισσα του πάγου» έχει κρατήσει πολλά παρασκήνια [πολύ μυστικό] για το αν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα για το αξίωμα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό εδώ και λίγες ημέρες. Με ένα μπλε-φωτεινό κίτρινο σακάκι φόρεμα στα χρώματα της ΕΕ, βάζει ένα μεγάλο θαυμαστικό πίσω από την εμφάνισή της. Μιλάει για την κατάσταση της ΕΕ και δεν τσιγκουνεύεται τον αυτο-έπαινο.
Ο ιστότοπος EUraktiv δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με αυτό και έχει τους συγγραφείς Julia Dahm και Oliver Noyan να γράψουν απλό κείμενο:
Η ομιλία της ξεχειλίζει από αυτοκολακεία και αυτοέπαινο. Για παράδειγμα, η Επιτροπή της είναι υπεύθυνη για την «υλοποίηση ενός από τους πιο φιλόδοξους μετασχηματισμούς» που έχει αναλάβει ποτέ η ΕΕ.
Κατέστη επίσης σαφές ότι, απαριθμώντας τις δικές της επιτυχίες, η επικεφαλής της Επιτροπής δεν ενδιαφερόταν πρωτίστως να φωτίσει σωστά την κληρονομιά της, αλλά να τοποθετηθεί για επανεκλογή.
«Σε λιγότερο από 300 ημέρες, οι Ευρωπαίοι θα πάνε στις κάλπες», είπε στην αρχή της ομιλίας της.
Η ομιλία εξήρε την «Πράσινη Συμφωνία» πάνω απ 'όλα και η Πρόεδρος της Επιτροπής παρουσίασε επίσης το σχετικό βιομηχανικό σχέδιο: «Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία εισέρχεται σε μια επόμενη φάση που επικεντρώνεται στη βιομηχανική πολιτική», υποσχέθηκε δυνατά και έχοντας επίγνωση της σφαγής που έχουν ήδη κάνει οι Πράσινοι στη γερμανική βιομηχανία και τις επιχειρήσεις, μπορεί κανείς μόνο να φοβάται και να ανησυχεί.
Αλλά υπάρχει ελπίδα. Στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, η κυρία είναι περίπου τόσο δημοφιλής όσο η χολέρα, φαίνεται. Ο θρόνος της Βασίλισσας των Πάγων τρέμει: κλονίζεται: σημαντικοί επίτροποι παραιτούνται και εγκαταλείπουν τον βυθιζόμενο Τιτανικό. Η Berliner Morgenpost αναφέρει ότι είναι το στυλ ηγεσίας της [ηγετικό στυλ] που πείθει τους επιτρόπους να εγκαταλείψουν πρόωρα τις θέσεις τους. Δεν περιμένουν καν ευγενικά τις ευρωεκλογές τον Ιούνιο του 2024 για να κάνουν μια σιωπηλή έξοδο απλά και μόνο με το να μην είναι ξανά υποψήφιοι. Έχουν βαρεθεί τη σκανδαλώδη [σκανδαλοθηρική] Βασίλισσα του Πάγου και την αυτοεκτίμησή της. Η Berliner Morgenpost σχολιάζει: σχολιάζει: «Σημαντικοί επίτροποι θέλουν να εγκαταλείψουν πρόωρα τις θέσεις τους και αναζητούν νέα καθήκοντα εκτός της ευρωπαϊκής πολιτικής αρένας. Η πίεση στην πρόεδρο αυξάνεται».
Ακόμα και ο κυρίαρχος Τύπος την έχει βαρεθεί. Το ένα σκάνδαλο διαδέχεται το άλλο, αλλά η κυρία Πρόεδρος της Επιτροπής παραμένει ασυγκίνητη. Δεν έχει σημασία αν, λόγω της δικής της σπουδαιότητας, [αλαζονείας], δίνει παραγγελίες για τεράστια χρηματικά ποσά στην εταιρεία συμβούλων McKinsey, όπου ο γιος της ΤΥΧΑΊΝΕΙ να εργάζεται, και το θέμα εκτίθεται. Δεν έχει σημασία ότι κάνει μη νόμιμες συμφωνίες δισεκατομμυρίων δολαρίων για δόσεις εμβολίων Pfizer μέσω SMS , οι οποίες στη συνέχεια διαγράφηκαν και απλά δεν μπορούν πλέον να βρεθούν, ή, όπως συνέβη πρόσφατα, ότι αυτή και ο σύζυγός της Heiko προσκλήθηκαν από τον Έλληνα πρωθυπουργό σε ένα πολυτελές ταξίδι διακοπών ύποπτο για διαφθορά, όλα [τα πάντα ] αναπηδούν από πάνω της. Η δεύτερη Βασίλισσα του Ήλιου με επικάλυψη τεφλόν μετά την πρώην καγκελάριο της Γερμανίας Δρ Άνγκελα Μέρκελ ... Και τώρα το επόμενο σκάνδαλο που απειλεί να ξεδιπλωθεί.

Ακολουθεί ένα βίντεο στο οποίο ακόμη και το ARD (plusminus) εντοπίζει κάποτε τον μαραθώνιο σκανδάλων της τότε Υπουργού Άμυνας και στη συνέχεια τις διαπραγματεύσεις εμβολιασμού μέσω SMS:
https://www.youtube.com/watch?v=55eclx0oBh4

Το ταξίδι στην Ελλάδα – από μόνο του πολύ κακό στυλ...
Όσον αφορά το ταξίδι διακοπών στην Ελλάδα, είναι επίσης υπό κριτική. Όχι ότι υπάρχει κάτι κακό με τις διακοπές της στην Ελλάδα με τον σύζυγό της. Αλλά διέμενε μαζί με τον σύζυγό της στην πολυτελή εξοχική κατοικία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι της Κρήτης. Μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τη σύζυγό του, έκαναν όμορφες εκδρομές στο περίφημο Αρχαιολογικό Μουσείο, δείπνησαν μαζί και απόλαυσαν μια παράκτια περιήγηση με το ιδιωτικό πλοίο « „Damoulis“ » του πρωθυπουργού.

Στις Βρυξέλλες, οι άνθρωποι «δεν διασκεδάζουν» με αυτό. Οι υπερβολικά φιλικές δραστηριότητες αναψυχής δημιουργούν τη μυρωδιά της προκατάληψης. Εξάλλου, ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι επίσης αρκετά ανεκτικός και αδιάφορος για τους κανόνες και το δίκαιο της ΕΕ. Όπως και η κ. φον ντερ Λάιεν, εμπλέκεται επίσης βαθιά στο εξαιρετικά αμφίβολο σκάνδαλο της Pfizer. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, θα ήταν καθήκον της προέδρου της Επιτροπής φον ντερ Λάιεν να ελέγξει και να επιβάλει την ορθή τήρηση ακριβώς αυτών των κανόνων.

Η εγκάρδια φιλία θα μπορούσε να θεωρηθεί ως προκατάληψη ή ακόμα και συνενοχή. Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης έχει μια μάλλον χαλαρή προσέγγιση στους κανόνες. Και στις συνθήκες της ΕΕ και στον «Κώδικα Δεοντολογίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», γράφει η ιστοσελίδα philosophia perennis , «δηλώνεται σαφώς: «Η ανεξαρτησία των Επιτρόπων [των μελών της επιτροπής] πρέπει να είναι πέραν πάσης αμφιβολίας. Και τα μέλη της Επιτροπής πρέπει να συμπεριφέρονται με ακεραιότητα και διακριτικότητα κατά τη διάρκεια της θητείας τους». αλλά και εδώ, η πρόεδρος της Επιτροπής φον ντερ Λάιεν το αγνοεί αυτό λόγω της δικής της εξουσίας.

Η " ολλανδή ευρωβουλευτής Sophie in t'Veld είναι μια αδιάλλακτη [αδυσώπητη] επικριτής και η ηγέτιδα της σκληρής κριτικής κατά της προέδρου της Επιτροπής. Περιγράφει αυτό το πολυτελές ταξίδι ως «σοβαρή παραβίαση των συνθηκών και της πολιτικής ουδετερότητας» που απειλεί όχι μόνο την αξιοπιστία της V.D. Leyen, αλλά και «την ανεξαρτησία του θεσμού που εκπροσωπεί».
Η κ. Sophie in t' Veld θα αποστείλει τώρα επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα εμπλέξει επίσης τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή. Επιθυμεί επίσης μια συζήτηση στο Κοινοβούλιο της ΕΕ για το θέμα αυτό. Εναπόκειται στο κοινοβούλιο, εκλεγμένο από τον λαό, να «καταστήσει την Επιτροπή υπόλογη». [να «λογοδοτήσει η Επιτροπή»].
Και τέλος πάντων: Με αφορμή την ξεδιάντροπη [θρασύδειλη] επίδειξη ιδιωτικών [προσωπικών] φιλιών και κοινών πολυτελών ταξιδιών και [συναναστροφών] συνενοχής, η ταλαιπωρημένη Ολλανδή, απαριθμεί ακόμη περισσότερα παραδείγματα των δύο μέτρων και δύο σταθμών της v.d. Leyen – ειδικά όσον αφορά την Ελλάδα – όπου οι ανεξάρτητοι εποπτικοί φορείς υπονομεύονται συνεχώς. Το σύστημα υγείας βρίσκεται σε ένα κράτος που αφαιρεί συνεχώς ανθρώπινες ζωές, η καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και ένα σκάνδαλο υποκλοπών που διερευνάται από το ελληνικό Ανώτατο Δικαστήριο είναι στην πραγματικότητα αρκετοί λόγοι για να απαιτήσουν διευκρινίσεις από την ελληνική κυβέρνηση. Αλλά εδώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ανεξήγητα πολύ ήσυχη, ενώ αλλού αυστηρά νουθετεί [δίνει αυστηρές προειδοποιήσεις] και παρεμβαίνει.

Η Süddeutsche Zeitung γράφει:[ Αυτό γράφει η Süddeutsche :]
«Ο κομματικός συνάδελφος της φον ντερ Λάιεν, Μητσοτάκης, επικεφαλής του συντηρητικού κυβερνώντος κόμματος Νέα Δημοκρατία, έχει επικριθεί για παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών, το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα τέλη Φεβρουαρίου και τη χρήση του [λογισμικού κατασκοπείας] spyware Pegasus εναντίον μελών της αντιπολίτευσης και δημοσιογράφων, μεταξύ άλλων. Η Επιτροπή είναι «ύποπτα σιωπηλή» ενόψει αυτού [σχετικά με αυτό] δήλωσε η ολλανδή ευρωβουλευτής Sophie in t' Veld.
Επιπλέον, υπάρχει μια ανεξιχνίαστη δολοφονία ενός ενοχλητικού [άβολου] ερευνητή δημοσιογράφου - και η εμφανής σιωπή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Λόγω της κριτικής που ασκήθηκε στη συνέχεια, είπε ότι ήταν ένα ιδιωτικό ταξίδι στην Ελλάδα. ΝΑΙ!, αυτό δεν έχει διαφύγει της προσοχής όλων μας και αυτή ακριβώς είναι η ουσία του θέματος.
... Αλλά πίσω από αυτό υπάρχει ένα τέλμα [ένας βάλτος ]  νεποτισμού και διαφθοράς.

Ακόμη και η αριστερή Süddeutsche Zeitung (δυστυχώς πίσω από ένα paywall) διαμαρτύρεται:
«Είναι προφανές ότι ο Μητσοτάκης και η φον ντερ Λάιεν είναι πολύ κοντά, ο πρωθυπουργός είναι ένας πολύ σημαντικός εταίρος».
... και στη συνέχεια δηλώνει ότι «η επίσκεψη στην Ελλάδα ήταν επομένως πολιτικά εξαρτημένη». [είχε πολιτικά κίνητρα»] Παραδόξως, η πρόεδρος της Επιτροπής vd Leyen, η οποία κατά τα άλλα σχεδιάζει πολύ προσεκτικά και « φροντίζει σχολαστικά όλες τις δημόσιες εμφανίσεις », ξαφνικά στερείται « της συνήθους διακριτικότητας» .
Ή, για να το θέσω εν συντομία: Αυτό το ταξίδι δίνει τη μοιραία εντύπωση της συνενοχής.
Θα μπορούσε κανείς ενδεχομένως να υποθέσει ότι στο περιβάλλον των διακοπών συμβουλεύτηκαν [συζήτησαν] για το πώς να αντιμετωπίσουν τη συμφωνία σκανδάλου SMS της Pfizer και τις αλληλεξαρτήσεις και τις επιπτώσεις της. Το παντρεμένο ζευγάρι Ursula και Heiko von der Leyen εμπλέκονται σε διάφορα φαρμακευτικά σκάνδαλα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης εμπλέκεται και το ελληνικό κράτος υποστηρίζει τη δομή αυτών των μηχανορραφιών εδώ και χρόνια. Αυτό αναφέρθηκε επίσης από την «Die Welt», η οποία τον Οκτώβριο του 2022 κατηγόρησε το επιφανές ζευγάρι για «πλήρη έλλειψη διαφάνειας και λογοδοσίας» [« παντελή έλλειψη διαφάνειας και ευθύνης »] όσον αφορά την προμήθεια εμβολίων και τους συμβατικούς όρους. Η περίφημη επικοινωνία SMS μεταξύ της κ. φον ντερ Λάιεν και του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί [αποσαφηνιστεί ] πλήρως.
Αυτό οφείλεται επίσης στις αλληλεξαρτήσεις μεταξύ φαρμακευτικών και εργαστηριακών εταιρειών, στις οποίες το όνομα Heiko von der Leyen, σύζυγος της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εμφανίζεται σχεδόν παντού.
Για παράδειγμα,, η Theracell Laboratories IKE, με έδρα την Ελλάδα, η Νέα Κηφισιά, η οποία αποτελεί μέρος κοινοπραξίας σχετικών εταιρειών. Μία από αυτές είναι η "Orgenesis Inc.", η οποία ανήκει στον σύζυγο της κυρίας von der Leyen. Η εταιρεία ιδρύθηκε στο Ούντινε της Ιταλίας με τη βοήθεια χρηματοδότησης της ΕΕ.
Η γαλλική εφημερίδα "France Soir" ανέφερε στις 07 Νοεμβρίου 2022 υπό τον τίτλο « Ούρσουλα και Χάικο φον ντερ Λάιεν: Τουλάχιστον συγκρούσεις συμφερόντων »:

«Τον Δεκέμβριο του 2020, ο Heiko von der Leyen, Γερμανός γιατρός και σύζυγος της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετακινήθηκε από ηγετική θέση σε κλινική στο Ανόβερο της Γερμανίας σε ιατρικό διευθυντή της Orgenesis Inc, μιας εταιρείας βιοτεχνολογίας με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή η αλλαγή καριέρας ήρθε ένα μήνα μετά από μια εξαιρετικά προσωπική διαπραγμάτευση στην οποία συζητήθηκαν γραπτά μηνύματα που έχουν έκτοτε διαγραφεί μεταξύ της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του Άλμπερτ Μπουρλά, διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer. Οι διαπραγματεύσεις διήρκεσαν από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο του 2020, σύμφωνα με αποκαλύψεις των New York Times. Μετά τη σύναψη της φαραωνικής σύμβασης μεταξύ της Επιτροπής και της Pfizer-BioNtech (μέσω SMS), ο Heiko διέσχισε τον Ατλαντικό για να ενσωματώσει τη New York Biotechnology (Orgenesis Inc), ένα σκοτεινό εργαστήριο που ιδρύθηκε το 2008 και ειδικεύεται επίσημα στις γονιδιακές θεραπείες, όπως και η Pfizer. "
Μέσω της ολλανδικής θυγατρικής της Mida Biotech B.V., η Orgenesis Inc έλαβε επιχορήγηση ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ από το « Ταμείο Ανάκαμψης Corona της ΕΕ » στο πλαίσιο του προγράμματος «Pathfinder Challenge Programme» του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας. Το πρόγραμμα τελεί υπό τον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δηλαδή της κ. von der Leyen. Τα κεφάλαια χορηγήθηκαν μέσω του Ιδρύματος « Γονιδιακή θεραπεία και ανάπτυξη φαρμάκων με τεχνολογία RNA του Πανεπιστημίου της Πάδοβας ».
Η «France Soir» σημειώνει [σχολιάζει ] σχετικά με την όλη διαδικασία ότι τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ δεν είναι σε καμία περίπτωση το μοναδικό και μεγαλύτερο ποσό που έχει εισρεύσει σε αυτό το πλαίσιο υπό τον έλεγχο της κ. von der Leyen, στη θυγατρική της κοινοπραξίας εταιρειών Orgenesis του συζύγου της:
«Το ζήτημα (ενός συστήματος διαφθοράς) προκύπτει ακόμη περισσότερο επειδή αυτή δεν είναι η πρώτη χορήγηση σε θυγατρική της Orgenesis. Μια άλλη υπόθεση αφορά όχι τέσσερα εκατομμύρια, αλλά 320 εκατομμύρια ευρώ. Η υπόθεση της Orgenesis s.r.l (Ούντινε, Ιταλία) αποκαλύφθηκε από τον δημοσιογράφο Mario Giordano.
Η ελληνική εφημερίδα Newsbreak ανέφερε στις 7 Οκτωβρίου του περασμένου έτους ότι ο Heiko von der Leyen ήταν μέτοχος στην κοινοπραξία Theracell Laboratories IKE, η οποία πραγματοποιεί ένα επενδυτικό σχέδιο 83 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα που ονομάζεται "POCare". Η κοινοπραξία Theracell Laboratories IKE, που ιδρύθηκε το 2019, ανήκει κατά 50% στην Orgenesis Inc. , όπου ο Heiko von der Leyen ήταν ιατρικός διευθυντής.
Μια συνολική εικόνα διαφθοράς και νεποτισμού που κάνει τα μαλλιά σας να στέκονται (σηκώνονται) όρθια. Ευτυχώς, αυτό το μέγα-σκάνδαλο σε όλες τις λεπτομέρειές του έχει προετοιμαστεί λεπτομερώς από τον ιστότοπο Achgut.[ Ο ιστότοπος Achgut ] Σε αυτό το πλαίσιο, η ιδιωτική επίσκεψη στην Ελλάδα στον πρωθυπουργό Μητσοτάκη είναι κάτι παραπάνω από ύποπτη.
Πολλοί βουλευτές του ΕΚ το γνωρίζουν πλέον αυτό. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει ήδη να είναι σαφές ότι οι ημέρες της κ. φον ντερ Λάιεν ως προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι μετρημένες. Αλλά κάθε "στην πραγματικότητα" έχει ένα δυσάρεστο "αλλά" στη ρυμούλκηση [διαδικασία]. Εξάλλου, υπάρχουν μεγάλες ομάδες [παρατάξεις] στο Κοινοβούλιο της ΕΕ που επικρίνουν τις πολιτικές της ΕΕ και ιδίως την Πράσινη Συμφωνία και τον Πρόεδρο της Επιτροπής. Και ο Πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ εκλέγεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο :

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής . [Διορίζεται] Προτείνεται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και εκλέγεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για περίοδο πέντε ετών. Καθορίζει τις κατευθυντήριες γραμμές για τις εργασίες της Επιτροπής και έχει ως στόχο να διασφαλίσει ότι οι εργασίες της Επιτροπής οργανώνονται με αποτελεσματικό και συλλογικό τρόπο. Η λειτουργία του επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας μπορεί να συγκριθεί με εκείνη ενός αρχηγού κυβέρνησης σε εθνικό επίπεδο. Η σημερινή υφιστάμενη είναι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν .
Η σελίδα "Transition-News" σημειώνει σωστά αυτό:
Η «Euractiv» δεν αναφέρει ότι η φον ντερ Λάιεν δεν εξελέγη, αλλά ανυψώθηκε στη θέση της στα τέλη του 2019 από «αόρατες δυνάμεις» προκειμένου να εγγυηθεί, πρέπει να υποτεθεί, μια ομαλή « διαδικασία πανδημίας » προς το συμφέρον των παραγόντων του κορωνοϊού. Το άρθρο αναφέρει επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τη φον ντερ Λάιεν.
Το δικαστικό σώμα έχει βάλει στο μάτι τη φον ντερ Λάιεν ως ύποπτη για εξαπάτηση στη συμφωνία της με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά για την αγορά 1,8 δισεκατομμυρίων δόσεων «εμβολίου» τον Μάιο του 2021.
πηγές 18-9-23
https://schildverlag.de/2023/09/18/skandal-eu-koenigin-v-d-leyen-positioniert-sich-zur-wiederwahl-und-kein-wort-zu-ihrem-griechenland-skandal/


21-9-23
https://www.pravda-tv.com/2023/09/skandal-eu-koenigin-v-d-leyen-positioniert-sich-zur-wiederwahl-und-kein-wort-zu-ihrem-griechenland-skandal-video/

Δεν υπάρχουν σχόλια: