Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Το μυστηριώδες φαινόμενο της αυθόρμητης ακούσιας αορατότητας ενός ατόμου...


Το μυστηριώδες φαινόμενο της αυθόρμητης ακούσιας αορατότητας ενός ατόμου
Έχετε αισθανθεί ποτέ αόρατοι στους άλλους;
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν είναι δυνατόν να εξαφανιστείτε από τα μάτια σας χωρίς εξωτερικές συσκευές ή παρεμβολές;
Αν ναι, δεν είστε μόνοι. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν αναφέρει ότι βιώνουν αυθόρμητη ακούσια ανθρώπινη αορατότητα "Spontaneous Human Involuntary Invisibility" (SHII). , ένα φαινόμενο στο οποίο γίνονται αόρατοι και δεν ακούγονται στους άλλους, παρόλο που είναι φυσικά παρόντες γύρω τους και δεν γνωρίζουν την κατάστασή τους.
Το καλοκαίρι του 1994, η Donna Higbee, CHT, έμαθε για αυτό το πολύ περίεργο φαινόμενο HSII, το οποίο προφανώς συνέβη σε ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ενθουσιασμένη από αυτά τα μηνύματα, αποφάσισε να κάνει περαιτέρω έρευνα δημοσιεύοντας μια επιστολή έρευνας σε γνωστά περιοδικά και κοινωνικά δίκτυα στο Διαδίκτυο.

Υποθέσεις HSII
Μια τέτοια περίπτωση είναι αυτή της Vera από τη Ventura της Καλιφόρνια, η οποία, αφού ζήτησε βοήθεια από το ταχυδρομείο, βρέθηκε εντελώς αγνοημένη από άλλους πελάτες και έναν ταχυδρομικό υπάλληλο. Από τότε, η Vera αντιμετώπισε παρόμοιες περιπτώσεις «αορατότητας» σε καταστήματα και άλλους δημόσιους χώρους. Η Sheila, από το Roanoke του Τέξας, συνεχίζει επίσης να αντιμετωπίζει HSII, με τέτοιες περιπτώσεις να συμβαίνουν σε εστιατόρια και ακόμη και στο αεροδρόμιο. Η Glenda από το Fort Worth του Τέξας, αντιμετώπισε παρόμοια φαινόμενα στην καφετέρια και τον κινηματογράφο. Αυτές οι περιπτώσεις δεν περιορίζονται στις ΗΠΑ, αναφέρονται από ανθρώπους από την Αγγλία, την Ευρώπη, την Αυστραλία, το Πουέρτο Ρίκο και τη Βραζιλία.

Αόρατη εμπειρία
Σε κάθε περίπτωση HSII, το άτομο εξακολουθεί να είναι φυσικά [σωματικά ] παρόν, αλλά δεν μπορούν να το δουν ή να το ακούσουν οι άλλοι. . Είναι ενδιαφέρον ότι, από την άποψη ενός αόρατου ατόμου, ο κόσμος φαίνεται συνηθισμένος και δεν γνωρίζει την αορατότητά του.[δεν έχει επίγνωση της αορατότητάς του ]
Αυτό εγείρει το ερώτημα πώς συμβαίνει αυτό το φαινόμενο.Πιθανές εξηγήσεις
Αν και η ακριβής αιτία της HSII παραμένει ένα μυστήριο, υπάρχουν διάφορες θεωρίες που προσπαθούν να εξηγήσουν αυτό το φαινόμενο. μία από αυτές προτείνει ότι το HSII μπορεί να σχετίζεται με παραβίαση [ με μια διαταραχή] του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου που περιβάλλει ένα άτομο, γεγονός που το καθιστά αόρατο στους άλλους. Σύμφωνα με μια άλλη θεωρία, το HSII μπορεί να είναι το αποτέλεσμα μιας ψυχολογικής ή νευρολογικής κατάστασης όπου ο εγκέφαλος δεν είναι σε θέση να καταγράψει την παρουσία ενός ατόμου στην αντίληψη των άλλων ανθρώπων.

Επιστημονικές και ιστορικές προοπτικές
Το HSII είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει επιστήμονες και ερευνητές εδώ και πολλά χρόνια. Η Δρ Emily Thompson, γνωστή ψυχολόγος, πιστεύει ότι η HSII μπορεί να είναι μια εκδήλωση της ικανότητας του εγκεφάλου να αλλάζει [να μεταβάλλει] την αντίληψη.
Δηλώνει: «Ο εγκέφαλος είναι ένα πολύπλοκο όργανο και μόλις αρχίζουμε να εξερευνούμε τις δυνατότητές του. Υπήρξαν ιστορίες αορατότητας στην ιστορία διαφόρων πολιτισμών και μυθολογιών. Ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Πλάτωνας έγραψε για το δαχτυλίδι του Γύγη, ένα μυθικό τεχνούργημα που προίκισε τον ιδιοκτήτη του με την ικανότητα της αορατότητας.
Ομοίως, στη σκανδιναβική μυθολογία, υπάρχουν ιστορίες θεών και θεών που έχουν την ικανότητα να γίνονται αόρατες κατά βούληση

Γνώμες ειδικών
Ο Δρ Michael Harris, κορυφαίος ειδικός στον τομέα της παραψυχολογίας, πιστεύει ότι η HSII μπορεί να είναι ένα είδος ψυχικού φαινομένου. Εξηγεί: «Οι ψυχικές ικανότητες εξακολουθούν να είναι σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητες και παρεξηγημένες.
Η αυθόρμητη ακούσια αορατότητα ενός ατόμου παραμένει ένα μυστήριο και πολλοί άνθρωποι μοιράζονται τις περίπλοκες εμπειρίες τους. Παρά την ύπαρξη θεωριών και υποθέσεων που σχετίζονται με αυτό το φαινόμενο, απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να αποκαλυφθεί η αλήθεια πίσω από το HSII. Εν τω μεταξύ, όσοι έρχονται αντιμέτωποι με αυτή τη μυστηριώδη αορατότητα αναγκάζονται να ζήσουν την καθημερινή τους ζωή, παραμένοντας αόρατοι και χωρίς να ακούγονται
=======
το σχετικό μας βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια: