Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Το σεξουαλικό πάρτι των Πολωνών ιερέων τελειώνει με αστυνομική επιχείρηση

Έγκλημα και Τιμωρία [Ενοχή και εξιλέωση]: Το σεξουαλικό πάρτι [gay sex orgy] των Πολωνών ιερέων τελειώνει με αστυνομική επιχείρηση [δράση]
25 Σεπ 2023
Πολωνοί ιερείς ήθελαν να διασκεδάσουν και κάλεσαν μια male prostitute [ιερόδουλη] απευθείας [κατευθείαν ] στην αίθουσα της ενορίας. Ωστόσο, ο άνδρας λιποθύμησε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης. Οι γιατροί που έσπευσαν να βοηθήσουν δεν είχαν πρόσβαση, έτσι ώστε τελικά η αστυνομία παρενέβη στο περιστατικό.

Ιερείς στην πολωνική πόλη Dąbrowa Górnicza τόλμησαν να εκτελέσουν ένα ιδιαίτερο είδος βλασφημίας στην αίθουσα της ενορίας. Είχαν προσλάβει μια male prostitute για ένα σεξουαλικό πάρτι, ομοφυλοφίλων
https://sosnowiec.wyborcza.pl/sosnowiec/7%2C93867%2C30208685%2Cksieza-zorganizowali-impreze-z-meska-prostytutka-interweniowalo.html
[σε κτίριο της ενορίας της Υπεραγιας θεοτοκου των Αγγελων στη Dąbrowa Górnicza]
Σύμφωνα με την Gazeta Wyborcza, η εκδήλωση που διοργανώθηκε από τους ιερείς ήταν προφανώς αποκλειστικά σεξουαλικής φύσης, με τους συμμετέχοντες να καταναλώνουν επιπλέον φάρμακα στυτικής δυσλειτουργίας [erectile dysfunction pills, potency tablets, ενισχυτικά ισχύος]. Δεν είναι γνωστό αν ο προσκεκλημένος είχε συναινέσει σε σεξουαλική επαφή με πολλά άτομα, αλλά ήταν τουλάχιστον σε νόμιμη ηλικία.
Η κρίση του Θεού δεν άργησε να έρθει: η κρατημένη [δεσμευμένη] εργάτρια του σεξ λιποθύμησε. Ως αποτέλεσμα, ένας από τους εμπλεκόμενους κάλεσε την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο, όταν οι γιατροί έφτασαν στη σκηνή, οι ιερείς τους απαγόρευσαν την είσοδο. Οι γιατροί αναγκάστηκαν να καλέσουν την αστυνομία. Μόνο όταν έφτασαν οι αστυνομικοί μπόρεσε να παρασχεθεί ιατρική βοήθεια στον αναίσθητο άνδρα.
Στη συνέχεια, η υπόθεση παραπέμφθηκε στην εισαγγελία του Dąbrowa Górnicz. Αποφασίστηκε να ξεκινήσει έρευνα για τα γεγονότα στην αίθουσα της ενορίας. Η κύρια κατηγορία είναι η παράλειψη παροχής βοήθειας σε άτομο που βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο ή σε σοβαρή φυσική κατάσταση. Η άρνηση παροχής κατάλληλης συνδρομής τιμωρείται με φυλάκιση έως τριών ετών.
Το βλάσφημο πάρτι έλαβε χώρα σε ένα κτίριο της ενορίας της Αγίας Μαρίας των Αγγέλων στην Dąbrowa Górnicza. Πρόκειται για ένα ιερό της Ρωμαιοκαθολικής Επισκοπής του Sosnowiec, το οποίο επισκέπτονται εκατοντάδες προσκυνητές κάθε χρόνο. Η εκκλησία, η Βασιλική της Παναγίας των Αγγέλων στο Dąbrowa Górnicze, είναι το πρώτο ιερό στην Πολωνία που απονεμήθηκε ο βαθμός της Μικρής Βασιλικής από τον Πάπα Λέοντα XIII το 1901.[ προστατεύεται ως πολιτιστικό μνημείο https://de.wikipedia.org/wiki/Basilika_Unserer_Lieben_Frau_von_den_Engeln_(Dombrowa)]
σχετικό δημοσίευμα
===================

σχετικό δημοσίευμα
Έρευνα στην πολιτεία του Ιλινόις των ΗΠΑ: Εκατοντάδες καθολικοί κληρικοί κακοποίησαν παιδιά
24 Μαΐου 2023 
Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Ιλινόις δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από καθολικούς κληρικούς. Τα στατιστικά αποκαλύπτουν μια εξαιρετικά σκληρή πραγματικότητα. Καλύπτει μια περίοδο 70 ετών.

Στην πολιτεία του Ιλινόις των ΗΠΑ, μια έρευνα για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από μέλη της Καθολικής Εκκλησίας που ξεκίνησε το 2018 ολοκληρώθηκε επίσημα την Τρίτη. Οι ερευνητές εξέτασαν ισχυρισμούς από την περίοδο από το 1950 έως το 2019 και  παρουσίασαν  τα αποτελέσματα στο κοινό σε μια ολοκληρωμένη έκθεση. Η έρευνα αποκάλυψε μια εξαιρετικά σκληρή πραγματικότητα. Ο Γενικός Εισαγγελέας του Ιλινόις Kwame Raoul δήλωσε κατά την παρουσίαση των ευρημάτων την Τρίτη στο Σικάγο:

«Ελπίζω ότι αυτή η έκθεση θα ρίξει τα φώτα της δημοσιότητας τόσο σε εκείνους που έκαναν κατάχρηση της θέσης εξουσίας και της εμπιστοσύνης τους για να κακομεταχειριστούν αθώα παιδιά, όσο και στους άνδρες στην ηγεσία της εκκλησίας που συγκάλυψαν αυτήν την κακοποίηση».

Ταυτόχρονα, ο Ραούλ εξέφρασε τη λύπη του που πολλά επιζώντα θύματα δεν θα δικαιωθούν ποτέ με τη νομική έννοια, καθώς η παραγραφή είχε πλέον λήξει σε ορισμένες περιπτώσεις. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναφέρουμε τα ονόματα των βασανιστών για να υπενθυμίσουμε στην κοινωνία τις ευθύνες της και έτσι, ως ένα βαθμό, να συμβάλουμε στη θεραπεία των θυμάτων που υπέφεραν στη σιωπή για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ο Γενικός Εισαγγελέας τόνισε ότι δεκαετίες αποφάσεων και στρατηγικών της καθολικής ηγεσίας επέτρεψαν στους δράστες να κρύβονται συχνά σε κοινή θέα. Η εκκλησία δεν κατάφερε να στηρίξει τους πληγέντες. Οι αναφορές κακοποίησης αγνοήθηκαν ή συγκαλύφθηκαν.
Το έγγραφο αναφέρει τα ονόματα 451 ιερέων και κληρικών που λέγεται ότι κακοποίησαν συνολικά 1.997 παιδιά σε έξι επισκοπές της Καθολικής Εκκλησίας στην πολιτεία των ΗΠΑ μέσα σε 70 χρόνια. Η έρευνα βασίζεται σε έγγραφα συνολικής έκτασης 100.000 σελίδων και σε περισσότερες από 600 μαρτυρίες των θυμάτων. Πολλά από τα θύματα δήλωσαν ότι αντιμετώπιζαν μακροπρόθεσμες συνέπειες, όπως εθισμό στα ναρκωτικά, αλκοολισμό, κατάθλιψη και προβλήματα εμπιστοσύνης για αρκετά χρόνια ή ήταν στα πρόθυρα της αυτοκτονίας.

Το Priest Abuse Survivors Network (SNAP) χαρακτήρισε την αναφορά συγκλονιστική σε μια δήλωση στον ιστότοπό του. Την ίδια στιγμή  , ειπώθηκε  ότι ο αριθμός των θυμάτων και των βασανιστών θα μπορούσε, δυστυχώς, να είναι πολύ μεγαλύτερος. Η οργάνωση επεσήμανε ότι η ηγεσία των έξι μητροπόλεων κράτησε μυστικές τις γνωστές σε αυτές περιπτώσεις κακοποίησης μέχρι την έναρξη της έρευνας το 2018. Δεν ήθελε να αναγνωρίσει την αλήθεια.
«Το λυπηρό γεγονός που μάθαμε από αυτή και άλλες αναφορές είναι το εξής: Πιστεύουμε ότι κάθε υπηρεσία επιβολής του νόμου που θα ερευνήσει οποιαδήποτε καθολική επισκοπή στις Ηνωμένες Πολιτείες θα δει ακριβώς το ίδιο επίπεδο εγκλημάτων κληρικών και ακριβώς το ίδιο επίπεδο «Θα ανακαλύψτε τη μυστικότητα από την πλευρά της ηγεσίας της εκκλησίας».
Η οργάνωση ζήτησε περισσότερες παρόμοιες έρευνες. Στην αρχή της έρευνας από το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Ιλινόις, η εκκλησία έδωσε έναν αριθμό 103 παιδιών που επηρεάστηκαν.
Ο καρδινάλιος Blase Cupich, αρχιεπίσκοπος της Αρχιεπισκοπής του Σικάγο, δήλωσε την Τρίτη ότι η έκθεση περιείχε ισχυρισμούς για κακοποίηση από ιερείς και θρησκευτικούς αδελφούς που βρίσκονταν υπό την επίβλεψη ενός τάγματος και όχι της ίδιας της επισκοπής. Αυτό εξηγεί εν μέρει τη διαφορά. Εξέφρασε την ανησυχία του για τα δεδομένα που παρουσιάζονται με παραπλανητικό τρόπο.

Περισσότερα για το θέμα -  Τα θύματα του Jeffrey Epstein λαμβάνουν περίπου 75 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση από την Deutsche Bank

Δεν υπάρχουν σχόλια: