Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Η εμβληματική σειρά παιχνιδιών "The Sims" έρχεται σε αντίθεση με τις παραδοσιακές ρωσικές πνευματικές και ηθικές αξίες - βουλευτές

Οι Sims είναι πολύ γκέι για τη Ρωσία - βουλευτές
Μια εγχώρια εναλλακτική λύση στη σειρά προσομοίωσης εικονικής ζωής θα πρέπει να αναπτυχθεί στη Ρωσία, λέει μια ομάδα νομοθετών

Μια ομάδα Ρώσων βουλευτών ζήτησε τη δημιουργία μιας εγχώριας εναλλακτικής λύσης στο The Sims, η οποία θα προωθεί τις «παραδοσιακές αξίες». Η εμβληματική σειρά παιχνιδιών προωθεί ενεργά μια γκέι ατζέντα και ως εκ τούτου δεν είναι κατάλληλη για τους παίκτες της χώρας, υποστηρίζουν οι νομοθέτες.
Οι βουλευτές έθεσαν το θέμα στον αναπληρωτή πρωθυπουργό Ντμίτρι Τσερνισέφσκι την Πέμπτη, επιμένοντας ότι η δημιουργία ενός εγχώριου αναλόγου του The Sims είχε καθυστερήσει πολύ και ότι η απλή απόκρυψη της σειράς πίσω από μια ώριμη βαθμολογία δεν ήταν αρκετή.
«Αυτό το παιχνίδι προωθεί ενεργά τις ΛΟΑΤ και άλλες μορφές συμπεριφοράς που έρχονται σε αντίθεση με τις παραδοσιακές ρωσικές πνευματικές και ηθικές αξίες. Παρά το γεγονός ότι έλαβε επίσημη βαθμολογία "18+", το παιχνίδι εξακολουθεί να είναι δημοφιλές μεταξύ των Ρώσων εφήβων», ανέφεραν οι βουλευτές σε δήλωση.
Ως εκ τούτου, η διάσωση των εφήβων από την υποτιθέμενη επιβλαβή επιρροή του The Sims μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν προσφέρεται μια σταθερή εναλλακτική λύση στη σειρά παιχνιδιών στην εγχώρια αγορά, πρότειναν οι νομοθέτες.
«Φαίνεται ότι, στην παρούσα κατάσταση, θα ήταν καλύτερο να αναπτυχθεί ένα εγχώριο βιντεοπαιχνίδι στο είδος του προσομοιωτή ζωής, «life simulator» που θα αντιστοιχεί στις ρωσικές παραδοσιακές πνευματικές και ηθικές αξίες και θα περιλαμβάνει ένα εκπαιδευτικό στοιχείο που θα βοηθήσει τους Ρώσους εφήβους να αποκτήσουν τις γνώσεις που χρειάζονται στην πραγματική ζωή», αναφέρει η δήλωση.
Ένα τέτοιο παιχνίδι θα παρείχε προφανώς στους εφήβους πολύτιμες πληροφορίες για το πώς να δημιουργήσουν μια παραδοσιακή οικογένεια, τον τοκετό, τη βασική ρωσική νομοθεσία και ούτω καθεξής. Δεν ήταν αμέσως σαφές εάν οι βουλευτές παρείχαν κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο για το ποιος ακριβώς μπορεί να αναπτύξει ένα τέτοιο παιχνίδι, αλλά υποστήριξαν ότι θα μπορούσε να γίνει εμπορική επιτυχία.

Η τέταρτη δόση της εμβληματικής σειράς προκάλεσε διαμάχη στη Ρωσία στις αρχές του περασμένου έτους, αφού ο εκδότης της, ο γίγαντας των βιντεοπαιχνιδιών EA, "Electronic Arts" ανακοίνωσε ότι το πακέτο «My Wedding Stories» για το The Sims 4 δεν θα πωληθεί στη Ρωσία. Η εταιρεία υποστήριξε ότι η έντονη παρουσία LGBT χαρακτήρων στο μάρκετινγκ της μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με το ρωσικό νόμο. Παρόλα αυτά, έκανε μια αναστροφή στην απόφαση λίγο αργότερα, υποσχόμενη να κυκλοφορήσει το πακέτο για το παιχνίδι, το οποίο είχε ήδη την ετικέτα 18+ στη Ρωσία για την απεικόνιση της ομοφυλοφιλίας.
Η όλη υπόθεση με το «My Wedding Stories» έληξε κάπως [ ατελέσφορα], ασαφής, αφού το πακέτο κυκλοφόρησε μια μέρα πριν ξεσπάσει η συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, με την EA Electronic Arts να αποσύρεται εντελώς από τη ρωσική αγορά λίγο αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: