Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Οδηγός φορτηγού χαιρετίστηκε ως ήρωας για τη διάσωση περισσότερων από δώδεκα παιδιών από την εμπορία ανθρώπων, στο Νέο Μεξικό

Ο οδηγός φορτηγού χαιρετίστηκε ως ήρωας για τη διάσωση περισσότερων από δώδεκα παιδιών από την εμπορία ανθρώπων


31/08/2023
Ένας παρατηρητικός οδηγός φορτηγού χαιρετίζεται ως ήρωας, αφού ανέφερε με γενναιότητα στις αρχές μια περίεργη κατάσταση που είδε, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη διάσωση περισσότερων από δώδεκα παιδιών που είχαν απαχθεί.
Ενώ στάθμευε σε έναν σκοτεινό χώρο ανάπαυσης του Νέου Μεξικού στις 18 Ιουνίου, ο οδηγός, ο οποίος θα αυτοπροσδιοριζόταν μόνο ως «Μάικλ», λέει ότι είδε ένα φορτηγό να σταματάει γύρω στις 1 π.μ. Ένας άνδρας και μια γυναίκα βγήκαν από το όχημα και πήγαν στο πίσω μέρος από το φορτηγό, όπου ένα κλουβί με λουκέτο κρυβόταν κάτω από ένα μουσαμά. Στη συνέχεια ξεκλείδωσαν το κλουβί και βγήκαν έξω πολλά παιδιά, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο μπάνιο από τη γυναίκα πριν οδηγηθούν πίσω στο κλουβί και κλειδωθούν ξανά.
«Αυτό το φορτηγό σταματάει, ανοίγει το πίσω μέρος. Είναι σαν κάτι που μοιάζει με κλουβί... Αυτός ο τύπος και αυτή η κυρία έχουν ένα σωρό παιδιά στο πίσω μέρος αυτού του φορτηγού... Και μετά βγάζουν το λουκέτο, σηκώνουν τον μουσαμά και όλα αυτά τα παιδιά βγαίνουν από από πίσω και τα αναγκάζουν να μπουν στην τουαλέτα », είπε ο Μάικλ, περιγράφοντας τι είδε.
«Όταν επέστρεψαν, έσπρωχναν τα παιδιά πίσω εκεί, τα κλείδωσαν εκεί μέσα και τράβηξαν τον μουσαμά προς τα κάτω».
Ήταν τόσο ενοχλημένος από αυτό που είδε που κάλεσε το 911, παρόλο που είναι εκτός χαρακτήρα για αυτόν. Είπε ότι ανησυχούσε για την πιθανότητα εμπορίας ανθρώπων και ήθελε να είναι στην ασφαλή πλευρά. Ωστόσο, όταν το ζευγάρι τον είδε να μιλάει στο τηλέφωνο και να προσπαθεί να δει τον αριθμό της πινακίδας του, άρχισαν να φεύγουν.
Είπε ότι η αστυνομία στο τηλέφωνο του έδωσε εντολή να τους ακολουθήσει όσο καλύτερα μπορούσε μέχρι οι μονάδες να μπορέσουν να ανταποκριθούν, αν και αυτό αποδείχθηκε δύσκολο δεδομένου των περιορισμών του φορτηγού του και της αργής τελικής του ταχύτητας σε σύγκριση με το όχημα των απαγωγέων.
Παρόλα αυτά, μπόρεσε να παράσχει στην αστυνομία πληροφορίες που αποδείχθηκαν κρίσιμες για τον εντοπισμό των απαγωγέων και την ταυτοποίησή τους.
Αν και αρχικά είδε μόνο λίγα παιδιά να βγαίνουν για να χρησιμοποιήσουν το μπάνιο, κατέληξε να συμμετέχουν περίπου 15 συνολικά. Είπε: «Στο κλουβί, υπήρχαν αιώρες με παιδιά ντυμένα στην κορυφή και ολόκληρο το κάτω μέρος του κλουβιού ήταν γεμάτο με παιδιά».
Ο Μάικλ υπολόγισε ότι τα κοριτσάκια που είδε μπορεί να ήταν περίπου 3 ή 4 ετών. Αποδείχθηκε ότι αρκετά από τα παιδιά είχαν ήδη δηλωθεί ως αγνοούμενα. Ο πατέρας δύο παιδιών είπε ότι το περιστατικό -αυτή η εφιαλτική ανακάλυψη τον άφησε ταραγμένο συναισθηματικά. Η αστυνομία του είπε επίσης ότι,για τη δική του προστασία ότι θα έπρεπε να φύγει, σε περίπτωση που κάποιος που συνδέεται με τους διακινητές παρακολουθούσε.
Ο Μάικλ τιμήθηκε την περασμένη εβδομάδα από την Ένωση Μεταφορέων Φορτηγών (TCA), η οποία τον ονόμασε «Άγγελο του Αυτοκινητόδρομου» για την καταδίωξη των διακινητών ανθρώπων και τη διάσωση των παιδιών. Το πρόγραμμα αναγνωρίζει τους οδηγούς που δείχνουν θάρρος, ευγένεια και καλοσύνη στη δουλειά.
Εκατοντάδες περιστατικά εμπορίας ανθρώπων αναφέρονται κάθε χρόνο στο Νέο Μεξικό
Μια από τις πιο ανησυχητικές πτυχές αυτής της ιστορίας είναι το γεγονός ότι ο Μάικλ είπε ότι η αστυνομία τον ενημέρωσε ότι «αυτό το είδος του πράγματος συμβαίνει συνέχεια».
Σύμφωνα με την National Human Trafficking Hotline, υπήρξαν 364 διαφορετικά περιστατικά εμπορίας ανθρώπων που αναφέρθηκαν μόνο στο Νέο Μεξικό το 2021, δηλαδή σχεδόν ένα την ημέρα. Δυστυχώς, αυτό το έγκλημα υποδηλώνεται και μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστούν τα θύματα της εμπορίας ανθρώπων . Οι ειδικοί έχουν τονίσει τη σημασία της προσοχής για τα σημάδια της εμπορίας ανθρώπων και της αναφοράς τυχόν περιστατικών στις αρχές ή στην Εθνική Γραμμή Εμπορίας Ανθρώπων 
πηγή
https://www.naturalnews.com/2023-08-31-truck-driver-rescued-dozen-children-human-trafficking.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: