Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2008

'Eκρηξη βόμβας στα γραφεία του ΥΠΕΧΩΔΕ


Hμερομηνία : 24-02-08

Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 4.50 μ.μ. στο δεύτερο κεντρικό κτίριο του ΥΠΕΧΩΔΕ, στη διασταύρωση των οδών Αμαλιάδος και Πουλίου στους Αμπελοκήπους. Στις 4.25 μ.μ. άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και είπε ότι «σε 25 λεπτά θα εκραγεί βόμβα στο ΥΠΕΧΩΔΕ Αμαλιάδος και Πουλίου. Δεν είναι φάρσα ειδοποιείστε άμεσα», χωρίς να αναφέρει οργάνωση που αναλαμβάνει την ευθύνη.

Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και απομακρύνθηκαν από το κτίριο ο γενικός γραμματέας που ήταν εκείνη την ώρα στο γραφείο του και κάποιοι υπάλληλοι. Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που είχε πει ο άγνωστος.

Για το θέμα ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα ενέργειες όπως η σημερινή βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΥΠΕΧΩΔΕ, που στρέφονται σε τελευταία ανάλυση κατά της ίδιας της Δημοκρατίας.

Στην ιδιαίτερα ευαίσθητη συγκυρία που διανύει ο τόπος, τέτοιες ενέργειες βρίσκουν απέναντί τους την ηχηρή και ομόφωνη καταδίκη των δημοκρατικά σκεπτόμενων Ελλήνων πολιτών. Οι συνθήκες της επίθεσης, όπως είναι αυτονόητο, θα διερευνηθούν πλήρως, ώστε οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Ανάληψη ευθύνης

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη μέχρι στιγμής για τη βομβιστική ενέργεια στο κτίριο του ΥΠΕΧΩΔΕ στη διασταύρωση των οδών Αμαλιάδος και Πουλίου στους Αμπελοκήπους. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί πάνω σε μεταλλικό καπάκι φρεατίου της ΕΥΔΑΠ μπροστά σε παρακείμενη πολυκατοικία επί της οδού Πουλίου και σε σημείο που δεν φαίνεται από την σκοπιά που είναι από την πλευρά της οδού Αμαλιάδος.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές εξωτερικά σε αποθηκευτικό χώρο του υπουργείου ενώ έσπασαν τζάμια σε διπλανό κατάστημα και διαμερίσματα. Ο μηχανισμός αποτελούνταν από περίπου ένα κιλό εκρηκτικής ύλης, χρονοδιακόπτη, μπαταρία και πυροκροτητή.

Πηγή:Καθημερινή με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: