Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2008

Διαδήλωση Σέρβων εθνικιστών για την ανεξαρτησία του Κοσόβου


Hμερομηνία : 16-02-08

Χίλιοι περίπου Σέρβοι εθνικιστές διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο του Βελιγραδίου διαμαρτυρόμενοι κατά της υποστήριξης των μεγάλων δυτικών δυνάμεων στην ανεξαρτησία του Κοσόβου που θα κηρυχθεί αύριο Κυριακή από την ηγεσία των Αλβανών Κοσοβάρων.

«Το Κόσοβο είναι η καρδιά της Σερβίας» ήταν ένα από τα συνθήματα που κυριάρχησαν στη διαδήλωση έξω από την πρεσβεία της Σλοβενίας, της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας, η οποία σήμερα ασκεί την εκ περιτροπής εξάμηνη προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Το πατριωτικό μας μήνυμα είναι αυτό: Το Κόσοβο θα παραμείνει δικό μας», είπε στο συγκεντρωμένο πλήθος ένας από τους ομιλητές.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης οι οργανωτές ενέκριναν ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων : «Η Σερβία δεν σκοπεύει να είναι σιωπηλός μάρτυρας του βιασμού της Σερβίας και του Κοσόβου με δράστη μία Ευρώπη τάχα δημοκρατική».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία, η Βρετανία και η Γερμανία αναμένεται να είναι οι πρώτες χώρες που θα αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία του Κοσόβου. Η Σερβία έχει προειδοποιήσει ότι θα προχωρήσει σε αναθεώρηση των διπλωματικών της σχέσεων με τις χώρες που θα αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία της νότιας επαρχίας της.

Πηγή:Καθημερινή με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: