Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2008

Έκλεψαν πιστόλια από το Πολεμικό Μουσείο και τα... επέστρεψαν!


Ερωτηματικά για την κλοπή και την επιστροφή δύο πιστολιών τύπου Μπερέτα από το Πολεμικό Μουσείο

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Έκλεψαν πιστόλια και τα... επέστρεψαν!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λουκάς Δημάκας

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΥΠΟΘΕΣΗ κλοπής δύο πιστολιών Μπερέτα από τα εκθέματα του Πολεμικού Μουσείου- και επιστροφής τους διά της πλαγίας- απασχολεί τις υπηρεσίες ασφαλείας ξυπνώντας μνήμες 17Ν με την «απαλλοτρίωση» εκτοξευτών ρουκετών από τον ίδιο χώρο.

Η κλοπή, που γεννά πολλά ερωτηματικά για το επίπεδο ασφαλείας των όπλων- εκθεμάτων, ήρθε στο φως την περασμένη εβδομάδα εντελώς τυχαία.

Μια υπάλληλος του Πολεμικού Μουσείου εντόπισε στον κήπο της ένα κουτί μέσα στο οποίο βρήκε δύο πιστόλια τύπου Μπερέτα.

Μέσα στο κουτί υπήρχε και ένα σημείωμα που μπέρδευε τα πράγματα. «Τα πιστόλια αυτά ανήκουν στο Πολεμικό Μουσείο», έγραφε ο άγνωστος, που φαίνεται ότι δεν άφησε τυχαία τα όπλα στο συγκεκριμένο σημείο.

Η υπάλληλος του Πολεμικού Μουσείου παρέδωσε το κουτί με τα όπλα στην Αστυνομία, η οποία άρχισε αμέσως έρευνες.

Το ίδιο έγινε και από τις υπηρεσίες ασφαλείας των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ ενημερώθηκε και η ΕΥΠ, παρ΄ όλο που τα δύο κλεμμένα πιστόλια ήταν «αποστρατικοποιημένα» - δηλαδή είχαν αχρηστευτεί από ειδικούς του Μουσείου για να μη μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Ερωτηματικά

Τα ευρήματα της έρευνας που ακολούθησε αύξησαν τα ερωτηματικά και περιέπλεξαν κι άλλο την υπόθεση ως προς τους στόχους των δραστών.

Οι αστυνομικοί και οι αξιωματικοί που επιφορτίστηκαν με τις έρευνες διαπίστωσαν με έκπληξη ότι στη θέση που έπρεπε να ήταν οι δύο Μπερέτες ήταν δύο ίδιου τύπου πιστόλια ώστε να μην μπορεί να γίνει αντιληπτή η κλοπή. Μάλιστα και τα δύο «νέα» πιστόλια οι δράστες είχαν φροντίσει να τα «αποστρατικοποιήσουν».

Για την υπόθεση αποφασίστηκε σε υψηλό επίπεδο να κρατηθεί απόλυτη μυστικότητα καθώς οι αρμόδιοι εξετάζουν πολλά σενάρια- από το απλούστερο μιας κλοπής για συλλεκτικούς λόγους έως προετοιμασία για εγκληματική δραστηριότητα.

Το ερώτημα είναι γιατί ο δράστης προτίμησε να τα «επιστρέψει» και μάλιστα με... καραμπόλα. Να σημειωθεί ότι τα μέτρα ασφαλείας στο Πολεμικό Μουσείο είχαν αυξηθεί μετά την κλοπή των εκτοξευτών ρουκετών από τη 17Ν.

Πηγή:Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: