Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2008

Ελληνοποιήσεις "μαϊμού" και συμβόλαια θανάτου

22/02/2008

Οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών και παράνομης ελληνοποίησης αλλοδαπών γυναικών εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Στο κύκλωμα, που δραστηριοποιείται πάνω από πέντε χρόνια, εμπλέκονται συνολικά 93 άτομα, ενώ τα άτομα που έχουν ελληνοποιηθεί παρανόμως ξεπερνούν τα 500.

Παράλληλα, κατά την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι μέλη του κυκλώματος, εκτελώντας συμβόλαιο θανάτου, δολοφόνησαν 57χρονο καθηγητή από την Άγιο Στέφανο.

Φέρονται, μάλιστα, να έχουν πάρει από τη σύζυγο του θύματος 30 χιλιάδες ευρώ για το σκοπό αυτό.

Όπως έγινε γνωστό από την Ασφάλεια, δύο ομάδες σε Αθήνα και Πειραιά έβρισκαν Έλληνες που ήταν σε δεινή οικονομική κατάσταση και τους έπειθαν να κάνουν συμβολαιογραφικές πράξεις για την αναγνώριση ανήλικων γυναικών κυρίως από τη Νότια Αμερική και τις αφρικανικές χώρες, παίρνοντας ως αμοιβή για κάθε αναγνώριση 3.000 - 5.000 ευρώ.

Αρχηγοί των δύο ομάδων ήταν μία Δομινικανή, 40 ετών ιδιοκτήτρια μπαρ στον Πειραιά και μια 36χρονη από τη Σιέρα Λεόνε που διατηρεί κομμωτήριο στην Αθήνα.

Οι γυναίκες που ελληνοποιούνταν παράνομα, χρησιμοποιούνταν από το κύκλωμα για να εκδίδονται στη χώρα μας, ή για τη μεταφορά ναρκωτικών ή άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Για την ελληνοποίησή τους η κάθε αλλοδαπή πλήρωνε 8.000-9.000 ευρώ.

Στο κύκλωμα εμπλέκονται ακόμα ένας υπάλληλος προξενείου αφρικανικής χώρας στην Ελλάδα, καθώς και ένας έλληνας δημόσιος υπάλληλος που προσκόμιζαν -αντί αμοιβής- βεβαιώσεις με ψευδείς αναφορές για την αστική κατάσταση των αλλοδαπών που επρόκειτο να "ελληνοποιηθούν".

Πηγή:Σκάι

Δεν υπάρχουν σχόλια: