Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2008

ΦΙΜΩΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΛΦΟ" ΣΤΟΥΣ BLOGGERSΔευτέρα, 25.02.08

Επιχείρηση-αρετή στα κρούσματα ανώνυμης και συκοφαντικής «δημοσιογραφίας» που ασκείται μέσω blogs ξεκίνησε η Εισαγγελία Αθηνών συνεπικουρούμενη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Δικαιοσύνης εμφανίζεται αποφασισμένο να δημιουργήσει νέο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο τροποποιεί το καθεστώς λειτουργίας τουλάχιστον των «ενημερωτικών» blogs.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΤ προωθούνται τέσσερις σημαντικές αλλαγές.

Πρώτον, οι διαχειριστές των blogs ενημερωτικού χαρακτήρα θα έχουν την ευθύνη να αναγράφουν στην κεντρική ιστοσελίδα τον κατά νόμο υπεύθυνο του blog.

Δεύτερον, το νομοσχέδιο επιφυλάσσει στα αδικήματα που τελούνται μέσω των blogs προβλέψεις ανάλογες με αυτές του νόμου περί Τύπου.

Τρίτον, διευκολύνεται η πρόσβαση των διωκτικών αρχών στα ηλεκτρονικά ίχνη ώστε να αποκαλύπτεται με πιο γρήγορες διαδικασίες ο υπεύθυνος μιας συκοφαντικής ή εκβιαστικής δημοσίευσης.

Τέταρτον, το ΕΣΡ αποκτά δικαίωμα παρέμβασης σε περίπτωση που οι χρησιμοποιούμενες φωτογραφίες ή το audio και video υλικό που αναρτάται σε κάποιο blog δημιουργούν ζητήματα που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του.

Οι παρεμβάσεις που σχεδιάζονται απασχολούν Δικαιοσύνη και Αστυνομία εδώ και πολύ καιρό. Την τελική ώθηση στην υλοποίησή τους φαίνεται όμως να δίνουν οι εξελίξεις του τελευταίου τριημέρου γύρω από το press-gr.blogspot.com.

Πηγή:Ελεύθερος Τύπος

Σχόλιο: Καταλάβατε τώρα γιατί γίνεται όλος ο καυγάς;

Για να φακελώσουν κάθε blogger και να φιμώσουν κάθε ελεύθερη φωνή.

Προωθούν όπως διαβάσατε νομοθετικό πλαίσο ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΟΣ και εύκολη πρόσβαση για ανεύρεση στοιχείων του ιδιοκτήτη του blog ακόμα και αν οι διευθύνσεις που λήγουν σε .com καλύπτονται από την αμερικανική νομοθεσία.

Οι αμερικανοί έδωσαν αμέσως έγκριση.

ΝΕΑ ΧΟΥΝΤΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.

Αυτή τη φορά το φακέλωμα δεν θα γίνεται από τον περιπτερά της γειτονιάς στα αστυνομικά τμήματα της περιφέρειάς του αλλά ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ.

Οι παπαγάλοι των ΜΜΕ δεν θέλουν ανταγωνισμό. Τους πληρώνουν τα αφεντικά τους να λένε αυτά που λένε και αυτά θα ακούγονται μόνο. ΑΥΤΟ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ.

Διαβάστε ποιοί έχουν κάνει μηνύσεις στο press-gr και εύκολα θα καταλάβετε τι παίζει και τι ρόλο βαράνε οι καταγγέλοντες.

30.000 μας λέει ένας δημοσιογράφος που υποστηρίζει ότι εκβιάστηκε από το press-gr ότι του ζήτησαν

"Η έρευνα έγινε ύστερα από μήνυση κατά αγνώστων που είχε υποβάλει πριν από περίπου 12 μήνες πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας «Το Βήμα», για συκοφαντική δυσφήμηση και εκβίαση, καθώς σχετικές δημοσιεύσεις στο συγκεκριμένο blog τον παρότρυναν να μην αρθρογραφεί, ενώ, όπως υποστηρίζει ο μηνυτής, του είχαν στείλει και δύο e-mail με τα οποία τον προέτρεπαν: «Δώσε μας τα χρήματα για να σταματήσουμε να σε χτυπάμε». Μάλιστα την πρώτη φορά ο άγνωστος αποστολέας ζητούσε 30.000 ευρώ."

Πολύ φτηνιάρηδες πρέπει να ήταν βρε αδελφέ για να ζητήσουν μόνο τόσα από συγκροτήματα κολοσούς, ποιούς παραμυθιάζετε;

Να φανταστέιτε πόσο τους καίει να κλείσουν τα στόματα των bloggers,μόλις άκουσα από μία δημοσιογράφο του ραδιοφώνου του Σκάι, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, πως αυτή η υπόθεση είναι "μεγαλύτερη" και από της υπόθεσης Ζαχόπουλου.

Τι μας λές κυρά μου; Μήπως εκτός από την φίμωση των bloggers ο σκοπός σας είναι να περάσετε το σκάνδαλο που συγκλονίζει τον τόπο στο ντούκου και βρήκατε την αφορμή;

Ένα ένα μας τα λέτε. Και όπως έχουμε ξαναπεί για την ζαχοπουλιάδα δεν περιμένουμε αποτελέσματα και την βλέπουμε να μπαίνει στο αρχείο τιμωρώντας τους τελευταίους τροχούς της άμαξας.

(Η υπόθεση Τσαλικίδη-υποκλοπών που συγκλόνισε το πανελλήνιο μπήκε ήδη στο αρχείο!-μην θίξουμε τα μεγάλα συμφέροντα , δεν μας παίρνει-)

Οι μεγαλοκαρχαρίες σας βουλώνουν τα στόματα με χρήμα και μεταθέτετε την ειδησιογραφία όπου εσείς θέλετε και αν δεν υπάρχει την εφευρίσκετε, αρκεί να περάσει στο χωνευτήρι το παλιότερο θέμα να μην κάψει κανέναν από τους χρηματοδότες σας.

Ο κ. Αναστασιάδης πολύ ενοχλήθηκε από το δημοσίευμα του press-gr σχετικά με τα εκατομμυριάκια στις καταθέσεις του. Αναρωτιόμαστε αν είχε δει το γεγονός αυτό το φως της δημοσιότητας αν δεν το έβγαζε το συγκεκριμένο blog.

Άρχισε να γίνεται επικίνδυνο με τεράστιους αριθμούς επισκεψιμότητας και το ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΡΕΜΕΙ.

ΦΙΜΩΤΡΟ ΛΟΙΠΟΝ

Η ΝΕΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ στη ΦΙΜΩΣΗ των BLOGS !

καμία προσπάθεια δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη στην προσπάθεια αυτών που θέλουν να μένουν στο απυρόβλητο από δημοσιεύσεις που τους καίνε

η κυβέρνηση τα έχει χαμένα και προβαίνει σε σπασμωδικές κινήσεις απολυταρχικών καθεστώτων

ΟΛΟΙ οι bloggers μια φωνή !