Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2008

ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΥΠΡΟΥ

O γνωστός φανατικός φιλότουρκος Όλι Ρεν, φινλανδός Επίτροπος της Κομισιόν

Όπως αποκάλυψε ο φινλανδός Επίτροπος της Κομισιόν που είναι αρμόδιος για τη διεύρυνση, ο γνωστός φανατικός φιλότουρκος Όλι Ρεν, η ΕΕ σχεδιάζει με το ΝΑΤΟ να φύγουν από το Κόσοβο οι 16.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ και να αντικατασταθούν με «στρατοχωροφύλακες» της ΕΕ.

Όμως η Τουρκία, από το 2004, όταν η Κύπρος μπήκε στην ΕΕ, βάζει συστηματικά βέτο στη συμμετοχή της Λευκωσίας σε οποιαδήποτε συνομιλία ΕΕ και ΝΑΤΟ για συνεργασία τους σε θέματα ασφάλειας.

Σε ανταπόδοση, η Κύπρος βάζει βέτο και έχει μπλοκάρει τη συμμετοχή της Τουρκίας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας.

Αν λοιπόν η Κύπρος αποφασίσει να συμμετάσχει στη δύναμη της ΕΕ που θα πάει στο Κόσοβο, είναι βέβαιο πως η Τουρκία θα βάλει βέτο για τη συμμετοχή κυπριακών αστυνομικών δυνάμεων και θα το βάλει φυσικά στο ΝΑΤΟ, όπου ανήκει.

Αυτομάτως, όμως, η Λευκωσία θα βάλει βέτο σε επίπεδο ΕΕ για τη συμμετοχή τουρκικών δυνάμεων στη δύναμη αυτή!

Τι θα κάνει τότε η Αθήνα;

Θα παρατηρεί αυτήν τη διένεξη σαν ουδέτερος παρατηρητής ή θα πάρει ανοιχτά το μέρος της Κύπρου, όπως οφείλει;

Η υπόθεση έχει ήδη προσλάβει διαστάσεις. Ο Όλι Ρεν έκανε ήδη έμμεση επίθεση στην Κύπρο, μιλώντας σε εκδήλωση στο Ελσίνκι.

«Είναι ένα πραγματικό ευρωπαϊκό πρόβλημα, το οποίο βλάπτει την ΕΕ, τους πολίτες της και δυνάμει τους στρατιώτες μας και τους αστυνομικούς μας.

Αν υπάρχουν εδώ αντιπρόσωποι από την Τουρκία και την Κυπριακή Δημοκρατία, παρακαλώ σημειώστε αυτό που λέω και διαβιβάστε το στις πρωτεύουσές σας», δήλωσε ο Ρεν, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της «Ελευθεροτυπίας» από τις Βρυξέλλες, ο οποίος και ανέδειξε το θέμα.

Πηγή:Το Παρόν (Από τις 02/12/2007)

Προφητικό το Παρόν

Δείτε παρακάτω:

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΑΖΕΙ ΒΕΤΟ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟ

ΚΟΣΟΒΟ

Η Τουρκια ανακοινωσε στην Ευρωπαικη Ενωση,οτι θα βαλει Βετο στο ΝΑΤΟ για την συμμετοχη των Ελληνοκυπριων αστυνομικων ,στην Ευρωπαικη αστυνομικη δυναμη στο Κοσοβο.

Ως ειναι γνωστο,η Ευρωπαικη επιτροπη,εχει αποφασισει,την αποστολη αστυνομικης δυναμης στο Κοσοβο,που θα αποτελειται απο σχεδον ολες τις χωρες μελη.

Στην αποστολη αυτη εχει ανακοινωθει και η συμμετοχη Κυπριων αστυνομικων.

Η τουρκια υπενθυμισε οτι παρομοια επραξε και για την Ευρωπαικη αποστολη στο Αβγανισταν.

Πηγή:condorpress

Δεν υπάρχουν σχόλια: