Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2008

Αλβανοί διαδήλωσαν στην Φρανκφούρτη


Διαδήλωση αλβανών για να πανηγυρίσουν την ανεξαρτησία του Κοσσόβου πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Φρανκφούρτη.

Το ακούσαμε στο ραδιόφωνο του Σκάι από κάποιον ακροατή σε ζωντανή μετάδοση από την εκπομπή Ανεμολόγιο.

Εκείνο λοιπόν που έκανε εντύπωση στον ακροατή που σήμερα πέταξε για Αθήνα και είχε την ευκαιρία να δει την διαδήλωση, είναι γιατί εφόσον το Κόσσοβο έγινε ανεξάρτητο κράτος κι έχει τη δική του σημαία, σε κάθε εκδήλωση με αφορμή το Κόσσοβο ανεμίζουν μόνο αλβανικές σημαίες, και οι κοσοβάρικες είναι ανύπαρκτες.

Αναρωτιέται λοιπόν ο ακροατής μήπως αυτό παραπέμπει αλλού, δεν το ξεστόμισε αλλά είναι σαφές πως εννοούσε τη μεγάλη αλβανία.

Όπως καταλαβαίνετε και ο πλέον ανυποψίαστος αρχίζει να γίνεται υποψιασμένος. Μπορεί η προπαγάνδα των παπαγάλων των ΜΜΕ να έχει κάνει καλά τη δουλειά της και ο κόσμος να φοβάται να ξεστομίσει τη σκέψη του μπας και τον πούνε "ρατσιστή" αλλά το μυαλό και η σκέψη είναι κατσαρόλα που βράζει και ο ατμός πλέον θα βγεί μιας κι έξω.

Ο ίδιος ακροατής ανέφερε και κάτι άλλο που τον ενοχλεί στα συχνά ταξίδια που κάνει στο εξωτερικό. Όλες οι αεροπορικές εταιρείες κατά την διάρκεια των πτήσεων όταν περνούν πάνω από τα σκόπια ανακοινώνουν ότι "τώρα πετάμε πάνω από την "Μακεδονία".

Και το χειρότερο από όλα όπως ανέφερε το ίδιο πράτουν όχι μόνο οι ξένες αερογραμμές αλλά και η Ολυμπιακή.

Αυτά ανέφερε ο μετριοπαθής φίλος απορημένος, ενοχλημένος και είμαστε σίγουροι ότι κατέβαλε προσπάθεια να κρύψει και την αγανάχτησή του για να φανεί όσο το δυνατόν πιο κόσμιος.
Εμείς θα του λέγαμε ότι έχει να δει πολλά παρόμοια ακόμα και όταν αρχίσουμε και εκφραζόμαστε όπως ακριβώς νοιώθουμε ΦΩΝΑΧΤΑ τότε θα είναι μία καλή αρχή για να περάσουμε και σε πράξεις και να αλλάξουμε το καθεστώς που δια βίας μας έχουν επιβάλλει. Όσο δεν βλέπουν αντίσταση τόσο θα παίζουν με τις ανοχές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: