Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008

10 ΜΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ ΠΟΥ ΓΡΟΝΘΟΚΟΠΗΣΕ ΔΑΣΚΑΛΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Συνέχεια από εδώ

ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

10 μήνες για σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή της δασκάλας του Δερείου

Εκδικάστηκε χθες στο μονομελές πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης η υπόθεση προσβολής και πρόκλησης κακώσεων σε βάρος της χριστιανής δασκάλας του Δερείου, από μουσουλμάνο της περιοχής χωρίς αιτία κι αφορμή σαν συνέχεια των προκλητικών και ανθελληνικών επεισοδίων που ξεκίνησαν προ καιρού έχοντας στο στόχαστρο την Ελληνίδα δασκάλα που υπηρετεί με αφοσίωση στο έργο της, της προκάλεσε κακώσεις και την έστειλε στο νοσοκομείο.


Η δασκάλα αντέδρασε όπως όφειλε, υποβάλλοντας μήνυση, ενώ δημοσιοποίησε το κλίμα απειλών και τρομοκρατίας που βιώνει η ίδια και ο σύζυγός της.

Φρονίμως ποιών και αφού αρκετά εξετέθη με τις περίεργες δηλώσεις του, ο δήμαρχος Ορφέα κ. Πιλιλιός, δεν εμφανίστηκε στην χθεσινή δίκη του μουσουλμάνου δημότη του που ήταν ο πρωταγωνιστής προκλητικού επεισοδίου για το οποίο γράψαμε στον «Χρόνο» στο φύλλο του Σαββάτου σε βάρος της χριστιανής δασκάλας του Δερείου.

Μοναδικός μάρτυρας υπεράσπισης ήταν η σύζυγος του δράστη, η οποία αρνήθηκε ότι ο άνδρας της προκάλεσε το επεισόδιο, ισχυρίστηκε ψευδώς ότι ήταν παρούσα και ότι από την θρησκεία τους απαγορεύεται να χτυπάς άνθρωπο.

Τα στοιχεία ήταν καταπέλτης, αλλά και η ήρεμη εξιστόρηση των γεγονότων από την παθούσα που πληρώνει το τίμημα να υπηρετήσει τον όρκο της σαν εκπαιδευτικός σε ένα μειονοτικό σχολείο της ελληνικής περιφέρειας -κάνοντας πράξη την ιδέα της αποκέντρωσης- και προσφέροντας με όλες τις δυνάμεις στα παιδιά του ακριτικού σχολείου.

Συνήγορος πολιτικής αγωγής ήταν ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης και αδελφός της παθούσας, Ευτύχιος Νικόπουλος. Ο δράστης Οσμάν Τασάϊκα ήταν ψύχραιμος έως αδιάφορος για το περιστατικό, δεν ζήτησε συγνώμη για την πράξη του, αφού την αρνήθηκε καθ’ ολοκληρία, ότι δηλαδή δεν προκάλεσε κακώσεις και οίδημα στην εκπαιδευτικό Χαρά Νικοπούλου και εισέπραξε την ποινή των 10 μηνών εξαγοράσιμη άσκησε έφεση κι αφέθηκε ελεύθερος. Η δίκη θα επαναληφθεί στο τριμελές πλημμελειοδικείο.

Μελαχροινή Μαρτίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: