Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2008

Μ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ-Στοπ σε τρικ των Σκοπίων«Κόκκινη κάρτα» στα Σκόπια έδειξε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Μίνως Κυριακού, στην προσπάθεια της γειτονικής χώρας να επισημοποιήσει, με τέχνασμα, μέσω αλληλογραφίας, την ονομασία «Μακεδονία».

Ηταν ένα έγγραφο όπου η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή της FYROM, όπως είναι και η αναγνωρισμένη από τη ΔΟΕ ονομασία της, ενημέρωνε τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, που εδρεύει στην πατρίδα μας, ότι ένα από τα στελέχη της θα ταξίδευε στην Ελλάδα το ερχόμενο καλοκαίρι και θα μετείχε στις εργασίες διεθνούς συνόδου για προέδρους και διευθυντές Ολυμπιακών Επιτροπών.

Το κτίριο της Ε.Ο.Ε.

Μέχρι εδώ καλά, όλα κυλούσαν σύμφωνα με το πρωτόκολλο. Στο κάτω μέρος όμως της σελίδας εμφανιζόταν ως αποστολέας η «Μακεδονική Ολυμπιακή Επιτροπή», που φυσικά δεν υφίσταται ως ονομασία στον Ολυμπιακό Χάρτη, ούτε και στις υπηρεσίες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απαντητική του επιστολή ο κ. Κυριακού αναφέρει πως η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία αναγνωρίζει και αλληλογραφεί μόνο με εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές που είναι καταχωρισμένες στη ΔΟΕ με συγκεκριμένη ονομασία.

Ζητεί μάλιστα να πληροφορηθεί από τους ίδιους αν η Ολυμπιακή Επιτροπή της γειτονικής χώρας έχει αλλάξει την ονομασία της και αν όχι, όπως είναι και το σωστό, τότε να αποστείλει εκ νέου την επιστολή της με τον τίτλο «Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή της FΥRΟΜ».

ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

Πηγή:Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: